düdüklü tencere ile neler pişirilebilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dtsly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her yemeği düdüklüde pişiriyorum hem zamandan hem gazdan tasarruf hatta geçenlerde reçel bile yaptım :hulya:

kuru fasülye, nohut, mercimek gibi her türlü bakliyat, taze fasülye, türlü, tavuk, et vs. bu tarz şeyleri yapıyorum. elim kolum en büyük yardımcım. kısa sürede lezzetli yemekler yapıyor.

Mercimek corbasi
Kuru fasulye
Nohut yemegi
Tavuk , Et
Patates haslamasi

Ya aslinda hertürlü yemek pisiyor neredeyse!

Süper bir alet!

annem düdüklüde sulu tavuk nohut yapardı, salça koymadan.biz kepçe kepçe yerdik. ay anneme söyleyeyim de yapsın bari :))

annem demişken bir de kek pişirme lafı geçmiş : annem eskiden yaparmış,hatta bir akrabaya gitmiştim küçükken 3 katlı pasta yapmış bende anneme söylenmişim sen yapmıyorsun diye,,annemde bu lafın üzerine hakikaten yaptı. küçükken düdüklü falan ne bileyim. sırrını daha yeni öğrendim iyi mi? ama eski düdüklülerde yaparım diyor

kizlar tarifleride paylasalim bence

olur canım paylaşalımkaydirigubbakcemile5
ben yaprak sarması yapıyorum düdüklüde çok güzel oluyor
sarmaları düdüklüye dizdikten sonra yaprak sarmasının yarısına kadar suyunu koyuyorsun ve 10 bilemedin 15 dk pişiriyorum valla çok harika oluyor

cok saol canim

ayrica etli nohutu nasil pisiriyonuz

Dudukluyu icad edenden allah razi olsun,,,ne iyi bisey yapmis,camasir bulasik makinasi gibi yardimci valla...

Dun sarma yaptim hic dizmedim oylece attim karisik,,,attigim gibi cikti 15 dk.da!

Her eve lazim!

Dudukluyu icad edenden allah razi olsun,,,ne iyi bisey yapmis,camasir bulasik makinasi gibi yardimci valla...

Dun sarma yaptim hic dizmedim oylece attim karisik,,,attigim gibi cikti 15 dk.da!

Her eve lazim!

aynen canım vereliniortaksüper buluş kim bulduysa bol boldua ediyorum:Saruboceq:

ben nohutu fazlaca pişiriyorum. ilk önce ılık suda bekletiyorum şişince düdüklüde pişiriyorum. sonra başka bir tencerede soğanını kavurup içine kıyma veya et neli yapacaksam artık suyunuad koyup kaynatıyorum içerisine nohutları atıp 5 dk daha pişiriyorum. kalan nohutlarıda suyunu süzdürüp saklama kaplarıyla(tupper) buzluğa atıyorum. oradan çıkartıp tekrar yemek yapıyorum, nohutlu pilav yapıyorum pirinçde olr bulgurda. çok pratik oluyor. ayrıca düdüklüde pişen yemekler çok tatlı oluyor ufakalrından alıcam tüm yemekelri ondan yapıcam

kizlar ben fissler kullaniyorum nohut yarim saat pistimi catliyo eziliyo nerdeyse hani etli nohutta önceden nohutlar haslaniyo ya galiba bide etle piserse hamur olur nasil pisiriliyo bana birisi anlatsin noolur eti extra kavurummuyonuz niye benimki olmuyo acaba kesin uyduruk bi yemek yapiyorum

canım bir gece önceden nohutunu tuzlu suda ıslat
ertesi günü tencerene etini koy kavur sonra soğanını salçasını koy ondan sonra nohutunu koy hepsini beraber uzun süre kavur özlü olması için püf nohta ondan sonra suyunu koy kapat ağıznı düdüklünün
ayrıca nohutu haşlamana gerek yok
bir gece önceden ıslatman yeterli

Valla benim bi arkadaşım makarnayı bile düdüklüde yaptığını söylüyodu.
Ben patatesi,tavuğu haşlıyorum,nohut yemeği yapıyorum,mercimek çorbası yapıyorum. A bir de keşkeği yaparım düdüklüde.
Ama yemek ağır ağır pişince daha lezzetli oluyor aslında..Yani her şeyi düdüklüde yapmaya gerek yok bence..

duduklu benim icinde vazgecilmezdir mutfakta

kuru fasulye
yesil fasulye
barbunya
nohut
misir
patates
et
mercimek corbasi
ve daha bir suru yemegi yaparim duduklude

cok saol canim gercekten cok isime yaradi bende hep diyorum neden suyu duru oluyo tadi tam istedigim gibi degil diye tskyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…