Senin nişanlın nikahı kıyınca yan çizer demedi deme, o yüzden hem nikahı hem düğünü ertele.
Ayrıca kimseye ısrarla düğün istemiyordum aslında demene gerek yok, gayet isteyebilirsin ki istiyorsun da. Bunda ayıp birşey yok. İstemeyenler elit olmadığı gibi, isteyenler de köylü olmuyor. İstediğin gibi yapmak da hakkın.
Ama benim istediğini yaşayacağın konusunda senden pek ümidim yok.
'Nişanlıma 1 ay erteleyelim, olmazsa senin istediğin gibi yaparız' diyeceğim, demenden anlıyorum bunu. Süreç 1 ayda bitmeyecek çünkü gerekirse kışın evlenin ne olmuş? Nişanlın değil, gayet sen onun istediğini yapacaksın bence ama kendini ezdirme.
Nikah yapma, nikahtan sonra aynı evde yaşamak istiyormuş çünkü, o saatten sonra düğün olmaz zaten.
Düğün yapmak, nikahta 5 dakika değil düğününde saatlerce gelinlik giyebilmek, o gün tüm sevdiklerinle bir araya gelmek, gönlünce eğlenmek, takı almak vs bunlar senin için önemli olabilir, ve önemsediğin şeylerden vazgeçme, ama senin için bu kadar önemli olan şeyleri önemsemeyen, sebepsiz yere ille de dediğim olacak diyen, sadece senden ona uymanı bekleuen bi adamdan vazgeçmeyi düşünebilirsin bence. Yani ben olsam onun tavrına göre düşünürdüm muhtemelen.