Düğün anlaşmazlığı

Bir nikahla evlenilmiyor öyle mi? O zaman ben evli değilim. Benimde nikah ayrı düğün akşamınaydı. Darbe olduğu için sadece nikah oldu düğün iptal. Biz eşşeğiz senin gözünde herhalde. Ayrıca büyük konuşma, herşey bir anda öyle tepetaklak olur ki yanımda olsaydı evli olmasaydık derken bulursun kendini.

Bir nikahla evlenilmiyor öyle mi? O zaman ben evli değilim. Benimde nikah ayrı düğün akşamınaydı. Darbe olduğu için sadece nikah oldu düğün iptal. Biz eşşeğiz senin gözünde herhalde. Ayrıca büyük konuşma, herşey bir anda öyle tepetaklak olur ki yanımda olsaydı evli olmasaydık derken bulursun kendini.

Bu ne şimdi ? Hoş mu bu söylediğiniz ? Son cümlenizde ima ettiğiniz şey çok çirkin. Hiç tanımadığınız birisine . Psikolojiniz iyi değil sanırım son olaylardan o yüzden böyle bir mesaj yazdınız !

ayrıca şu anda olay çok farklı hanımefendi . Olay düğün değil . Nikahınıza aileniz dahil hiç kimse katılamıyor. Ne ailen ne bir yakının mutlu gününe şahit olamıyor . Suratında maske ile nikah kıyıyorsun. Sadece nikah kıymak başka bir şey. Bu şekilde garip bir nikahla evlenmek çok farklı bir şey ! Benim derdim düğün değil .
sizin nikahınıza aileniz katılabildi değil mi ? Veya herhangi bir yakınınız artık kim var ise ? Burada ise nikahına kimsenizin şahit olamamasından bahsediyoruz. Bu başka bir şey. Çarptırmayın lütfen 🙏

Nikahı yaptıktan sonra ailenizin evinde kalın.
Düğün olmadan kendi evinize geçmeyin.

Senin nişanlın nikahı kıyınca yan çizer demedi deme, o yüzden hem nikahı hem düğünü ertele.
Ayrıca kimseye ısrarla düğün istemiyordum aslında demene gerek yok, gayet isteyebilirsin ki istiyorsun da. Bunda ayıp birşey yok. İstemeyenler elit olmadığı gibi, isteyenler de köylü olmuyor. İstediğin gibi yapmak da hakkın.
Ama benim istediğini yaşayacağın konusunda senden pek ümidim yok.
'Nişanlıma 1 ay erteleyelim, olmazsa senin istediğin gibi yaparız' diyeceğim, demenden anlıyorum bunu. Süreç 1 ayda bitmeyecek çünkü gerekirse kışın evlenin ne olmuş? Nişanlın değil, gayet sen onun istediğini yapacaksın bence ama kendini ezdirme.
Nikah yapma, nikahtan sonra aynı evde yaşamak istiyormuş çünkü, o saatten sonra düğün olmaz zaten.
Düğün yapmak, nikahta 5 dakika değil düğününde saatlerce gelinlik giyebilmek, o gün tüm sevdiklerinle bir araya gelmek, gönlünce eğlenmek, takı almak vs bunlar senin için önemli olabilir, ve önemsediğin şeylerden vazgeçme. ama senin için bu kadar önemli olan şeyleri önemsemeyen, sebepsiz yere ille de dediğim olacak diyen, sadece senden ona uymanı bekleyen bi adamdan vazgeçmeyi düşünebilirsin bence. Yani ben olsam onun tavrına göre düşünürdüm muhtemelen.

Senin nişanlın nikahı kıyınca yan çizer demedi deme, o yüzden hem nikahı hem düğünü ertele.
Ayrıca kimseye ısrarla düğün istemiyordum aslında demene gerek yok, gayet isteyebilirsin ki istiyorsun da. Bunda ayıp birşey yok. İstemeyenler elit olmadığı gibi, isteyenler de köylü olmuyor. İstediğin gibi yapmak da hakkın.
Ama benim istediğini yaşayacağın konusunda senden pek ümidim yok.
'Nişanlıma 1 ay erteleyelim, olmazsa senin istediğin gibi yaparız' diyeceğim, demenden anlıyorum bunu. Süreç 1 ayda bitmeyecek çünkü gerekirse kışın evlenin ne olmuş? Nişanlın değil, gayet sen onun istediğini yapacaksın bence ama kendini ezdirme.
Nikah yapma, nikahtan sonra aynı evde yaşamak istiyormuş çünkü, o saatten sonra düğün olmaz zaten.
Düğün yapmak, nikahta 5 dakika değil düğününde saatlerce gelinlik giyebilmek, o gün tüm sevdiklerinle bir araya gelmek, gönlünce eğlenmek, takı almak vs bunlar senin için önemli olabilir, ve önemsediğin şeylerden vazgeçme, ama senin için bu kadar önemli olan şeyleri önemsemeyen, sebepsiz yere ille de dediğim olacak diyen, sadece senden ona uymanı bekleuen bi adamdan vazgeçmeyi düşünebilirsin bence. Yani ben olsam onun tavrına göre düşünürdüm muhtemelen.

Evet haklısınız. Nikah kıyılır ise aynı evde yaşamama caz çıkarabilir eğer süreç uzarsa .
düğün evet nişanlım bana hayal ettirdikten sonra hayalim olmuştu. Çünkü düğün yeri ve nikahın kıyılacağı alanı aşırı beğenmiştim.
ama benim asıl endişem nikahın ailesiz kıyılması. Yoksa hakikatten düğün nikah olayı değildi. Onu samimi yazdım .

Nikah kıyıldıktan sonra ayrı evlerde yaşama olayını ben saçma buluyorum. Sonuçta nikahı kıyılmış, artık karı koca olan kişilerin nikah sonrası anne babasının evine dönmesi bence mantıklı bir şey değil. Onun yerine hiç nikah yapılmaması en mantıklısı.

Ben olsam ya nikah kıyıp normal evlilik hayatına başlardım, ya hiç kıymazdım.
Hatta şimdi anneme sordum "salgında düğünüm iptal olsa, nikah kıysam ama bu eve geri dönsem ne derdin" diye, "evlendikten sonra kendi evine gitmeyip geri döneceksen niye evlendin, madem öyle bekle her şey bitince kıy nikahını derdim" dedi.

Benim Mart sonunda nikah düğün bir olacaktı. Sade ve az davetli bir nikah düşünmüştük. Tarih yaklaştığı için evim iş durumum her şeyi ayarlamıştık. Ertelesek mi diye düşündük. Sonra ertelesek de yine sade bir nikah yapacağımız için geçen hafta iki şahitle nikahımız kıyıldı. Nikah kıyafetimi filan diktirdiğim için hazırdı giydim. Sonrasında annemlerin yanına gittik yemek yedik. Çok şükür her şey yolunda gitti. Şimdi evimde eşimin yanındayım. Her şey düzelince bayramda toplu bir yemek organizasyonu yapacağız inşallah 🙏🏻

Ya aslında ailesinden ayrı yaşıyor kendi hayatınız düzenini kurmuş birisi. Düğün hususunda ailesinden destek de almayacaktı. Ve ben nikah yeterli derken beni düğüne ikna eden . Düğün yerini tutan heveslendiren hep o oldu. Ben günlerce o nikahın kıyılacağı yerin hayali ile mutlu olmuştum . Çok fazla girmiştim o kafaya. Bana o hayali kurdurmasaydı ..
2 ayda ölmüyor ya beklesin yani hayatta bir kez evleniliyor

Nişanlın nikahtan sonra asla baba evine gitmene izin vermeyecek. Büyük ihtimalle düğün yapmaktan yırtmak için illa şimdi olsun diye ısrar ediyor. Ayrıca bunun kınası gelin alması vs var. Siz hiçbirini yapmayacaksınız sanırım çünkü bununla ilgili bir yazı görmedim. Fakat nikahta ailenin yanında bulunması ve sevdiklerinin olması harika bir duygu. Ben olsam erteledim sonuçta bir defa nikah kıyılacak ve hiçbir ebeveyn büyütüp gelin ettiği kızını kapının arkasından izlemeye layık değil

Nisanliniz direk nikahtan sizi eve alma derdinde gibi geldi bana .Ben olsam kabul etmedim bir sure erteleyip hersey yoluna girince planli nor sekilde bu sureci yapardim .Is nikahla olmuyor ki mesela kına gecesi dusunmuyor musunuz yada guzel bir tatil ?

Nisanliniz direk nikahtan sizi eve alma derdinde gibi geldi bana .Ben olsam kabul etmedim bir sure erteleyip hersey yoluna girince planli nor sekilde bu sureci yapardim .Is nikahla olmuyor ki mesela kına gecesi dusunmuyor musunuz yada guzel bir tatil ?

yok ben kına gecesi gibi şeyleri hiç sevmiyorum. Tatil yurtdışı olacaktı henüz netleştirmemiştik yeri bizim ama şu aşamada zaten planlanacak bir tatil kalmadı. Hatta gelinliğimi bile henüz alamamıştım . Zaten biz salonu tuttuk günü aldık tam dedim gelinlik bakmaya çıkayım pat bu iptaller geldi. Ağız tadı ile bir nikah düğün artık ne ise olsun da tatili daha sonra düşünürüz onun acelesi yok.

Salgının yazın da bitmeyeceği söyleniyor...Yıl sonuna ladar beklemek var işin ucunda ona göre karar verin..nikah yapıp aradan zaman gecince de düğüne yanaşmazlar artık

Bizde nişanlımla aynı durumdayız malesef. Ramazan bayramı sonrasında kokteyl tarzında bir nikah yapmayı düşünüyorduk ama malesef iptal oldu bu seçenek. Bu sürecin ne zaman biteceğide belli değil. Hadi oldu diyelim yaz gibi yasaklar kalktı yine de herkes bir süre bu tarz davetlere katılmak için tedirgin olacaklardır diye düşünüyorum. Biz nikahımızı kıyıp bu karantina sürecini birlikte geçirmek istiyoruz. Ne olacağımız belli değil sonuçta. Bu süreç bittiğinde eğlence tarzında bişeyler yapmayı planlıyoruz nişanlıma biraz saçma geliyor evlendikten 6 - 7 ay sonra eğlenceye pek gerek yok gibi diyor ama ben nikahımızı kutlamak istediğim için okey dedi. Onu da yapamazsak canımız sağolsun ne diyelim. Önemli olan bizim için bu süreci beraber atlatmak.

Bu ne şimdi ? Hoş mu bu söylediğiniz ? Son cümlenizde ima ettiğiniz şey çok çirkin. Hiç tanımadığınız birisine . Psikolojiniz iyi değil sanırım son olaylardan o yüzden böyle bir mesaj yazdınız !

ayrıca şu anda olay çok farklı hanımefendi . Olay düğün değil . Nikahınıza aileniz dahil hiç kimse katılamıyor. Ne ailen ne bir yakının mutlu gününe şahit olamıyor . Suratında maske ile nikah kıyıyorsun. Sadece nikah kıymak başka bir şey. Bu şekilde garip bir nikahla evlenmek çok farklı bir şey ! Benim derdim düğün değil .
sizin nikahınıza aileniz katılabildi değil mi ? Veya herhangi bir yakınınız artık kim var ise ? Burada ise nikahına kimsenizin şahit olamamasından bahsediyoruz. Bu başka bir şey. Çarptırmayın lütfen 🙏
Arkadaşım ben salonla konustum 10 kisiye kadar kiyabiliyorlarmis 2 sahit ana babalar siz nikah memuru.

ne bilim aynı eve geçtikten sonra sanmıyorum düğün kalır . Ben de istemem zaten nikahı yapıp aynı eve geçim sonra düğün olsun. Nikah şimdi olsun gene ayrı evlerde olalım düğün sonra dese onu kabul ederim de öbür türlüsü benim için can sıkıcı .
Sonuçta o senin nikahlı kocan, resmî dini nikahlı kocan, düğüne değil nikaha bakılır. Düğün de kalacak bu gidişle zaten kim gelir ki? Bence 1-2 sene kalacak.
Bende eşimle ayrı şehirlerdeydim düğünden 2 ay önce nikah yaptık ve aynı evde yaşamaya başladık, 2 ay sonra da düğün yapıldı

Bizde nişanlımla aynı durumdayız malesef. Ramazan bayramı sonrasında kokteyl tarzında bir nikah yapmayı düşünüyorduk ama malesef iptal oldu bu seçenek. Bu sürecin ne zaman biteceğide belli değil. Hadi oldu diyelim yaz gibi yasaklar kalktı yine de herkes bir süre bu tarz davetlere katılmak için tedirgin olacaklardır diye düşünüyorum. Biz nikahımızı kıyıp bu karantina sürecini birlikte geçirmek istiyoruz. Ne olacağımız belli değil sonuçta. Bu süreç bittiğinde eğlence tarzında bişeyler yapmayı planlıyoruz nişanlıma biraz saçma geliyor evlendikten 6 - 7 ay sonra eğlenceye pek gerek yok gibi diyor ama ben nikahımızı kutlamak istediğim için okey dedi. Onu da yapamazsak canımız sağolsun ne diyelim. Önemli olan bizim için bu süreci beraber atlatmak.
Aynı düşüncelerle nikahımızı yaptık ve bu süreci beraber geçiriyoruz ailecek. Sonrasında eğlence filan da yapmayacağız. Sadece çok güzel bir balayı yapmak istiyorum. Bir tek bu içimde kaldı😊

Evlilikle ilgili tek hayali beyaz retro elbisesiyle , yolda bulduğu iki şahit eşliğinde konsolosluk nikahı kıymak olan ben bile diyorum ki yoh artık!

Yani bir kaç ay bekleyip her şeyi usulüne uygun yapmak varken ne bu acele?
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla nikahi kıyıp aynı evde yaşayıp sonrasında yaza doğru bir davet verme fikrine (ki mantikliymis) karşısiniz.
'Gerekirse nikahi kıyalım ama karıkoca olmayalım-ille düğünü bekleyelim' diyorsunuz. Buradan anlaşılıyor ki demek ki düğün dernek - evden çıkarken ailenin ağlaması, duygusal anlar , kırmızı kuşak takip halay çekmek falan sizin için onemli bir ritüel.
Madem sizin için önemli, böyle oldu bittiye getirmeyin derim ben.
En fazla ödeyeceğiniz birkaç ay boşta duran ev kirası olur. Bir ömür içinizde ukte kalmasından iyidir. Benim tanıdığım bir aile dostumuz var. Kadınin en küçük çocuğu bile benden büyük,belki 35 yıl olmuş evleneli. Hala 'ah gelinlik giyemedim. O zaman diretecektim ben' diye eski defterleri açar,fırsat buldukça

dram, öyle özellikle ağlayacak ortam yaratmalar falan bana çok tuhaf geliyor ya.
insan uzulur ağlar ama içten gelir, özellikle kuşaklar kınalar mınalar falan hiç benlik değil. olmadı da şukur.

Sonuçta o senin nikahlı kocan, resmî dini nikahlı kocan, düğüne değil nikaha bakılır. Düğün de kalacak bu gidişle zaten kim gelir ki? Bence 1-2 sene kalacak.
Bende eşimle ayrı şehirlerdeydim düğünden 2 ay önce nikah yaptık ve aynı evde yaşamaya başladık, 2 ay sonra da düğün yapıldı
Şimdilik ağustosa ertelicez o zaman da olmazsa nikah artık 🤷‍♀️

Back
X