Düğün-Avukat arkadaşlara sorum

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
946
198
35
merhabalar; sorunlu giden bir evliliğim var.Eşim evlendikten sonra alınan altınları tadilat yaptırdığı evi eşyayı herşeyi başıma kalktı.Daha 2 haftalık evliyken makinadan çıkan çorap tüylü çıkmış diye dikkat etmiyorsun bunlara dikkat et sana sunulanın kıymetini bil diye azarlamıştı beni.Ev alması aldığı eşyalar buzdolabı vs. bana sunulmuş..O günden beri kendimi bu eve ait hissetmiyorum.Düğün masraflarında 60 bin küsür bizim masrafımız oldu..70 binde eşimin olmuş sanırım.(artık bundanda emin değilim) hemen hemen yarı yarıya yaptık diyebilirim.Sırf o düğünden yana değil diye nikah yaptık.Benim ailemde hiç öyle bişey olmadığı halde..ailemi buna ikna ettim.Fakat eşimde garip bi eşya takıntısı olduğu için tartıştığımızda en ufak bi kapıyı biraz sert çarpıp çıksam -ben o kapılara 1500 lira para verdim!! diye dile getirir.Halbuki varolan kapıyı boyatmış.alsaymış o kadar olurmuş diyor.Sürekli şuna şu kadar verdim.buna bu kadar.durduk yere bana hatırlatır.Üstelik maddi anlamda demogaji yapacak bi durumdada değil.Olduğu halde eşine para harcamak istemeyen tipler olurya aynen öyle.Market alışverişleri dışında kendim için 1 kuruş para istemiyorum ondan.Zaten oda bu durumdan memnun.1 yıllık evlilikte 3 defa para vermiştir bana 200-300 lira gibi.

Velhasıl nereye gideceğini bilmediğim bi yolda yürüyorum...Sizlere sorum şu; eğer bi gün ben eşimden önce ölürsem babamdan kalacak mallar eşimin üzerinemi olur? Babam şuan hayatta çok şükür.ama olası bir durumda bana verilecek malların eşime kalmasını asla istemiyorum.Ailemin maddi durumu iyi.Şuan babamın bana evlenmeden önce aldığı üzerime tapulu bir ev var ayrıca.Eşimin herşeyi başıma kalkan bi insan olduğunu evlenince anladım.çocukta yok ve bu şartlar altında düşünmüyorumm.Sizce böyle bi durumda ben üzerimdeki malların kimseye kalmaması için başvuruda bulunabiliyormuyum ?
(Bana lütfen hemen boşanın demeyin.Çünkü bi ablanda eşinden boşandı yıllar evvel.ve babam halâ bunun üzüntüsünü yaşıyor.Kalp hastası bir insan 2. bir boşanmayı kaldıramaz diye korkuyorum.O yüzden sınavlara çalışıp kendime yeni bir yol çizip öyle ayrılmayı düşünüyorum.Eşim arada bir iyi oluyor sanırsınız o adam bu adam değil.Benimde psikolojim çok bozuk.etrafa sorun yokmuş gibi davranmaktan yoruldum inanın...

Son düzenleme:
Konunun sonuna çok şaşırdım.

Nereye gideceğini bilmediğiniz, ilk haftalardan beri azarlandiginiz, değer görmediğimiz, çocuğunuzun da olmadığı bir evlilikte, öldükten sonra olacaklari düşünmek yerine daha farklı şeyleri düşünmeniz gerekmez mi?

Boşanmak gibi. Önce ki konularınızi da biliyorum mutlu değilsiniz, bu evliliği sürdürmek zorunda da değilsiniz. Avukat arkadaşlara soracak daha güzel sorularınız olabilir.

Mirasınızın bile kalmasını istemediğiniz bir adamla evli kalmak neden? Ayrıca babanız sizden önce ölürse , siz öldüğünüzde o adamla hala evliyseniz hak sahibi olur, ayrıca 18 yaşından küçük ortak çocuk olusa ona sizden kalacak malların yönetimide boşansanız bile eşinizde olur. Miras yoluyla elinize geçen malların kira gibi gelirleri varsa ve o parayla alınan mallarda da ölmeseniz bile boşanma halinde hak sahibi olur. Ayrıntılı bilgi için avukattan danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederim.

Konunun sonuna çok şaşırdım.

Nereye gideceğini bilmediğiniz, ilk haftalardan beri azarlandiginiz, değer görmediğimiz, çocuğunuzun da olmadığı bir evlilikte, öldükten sonra olacaklari düşünmek yerine daha farklı şeyleri düşünmeniz gerekmez mi?

Boşanmak gibi. Önce ki konularınızi da biliyorum mutlu değilsiniz, bu evliliği sürdürmek zorunda da değilsiniz. Avukat arkadaşlara soracak daha güzel sorularınız olabilir.
haklısınız belkide.yaşadığım sorunları anlattığımda idare ediceksin kadın olmak bunu gerektirir.o öyle biri değil gibi sözleri duyuyorum.Boşanmak bizde çok ağır bi durum.Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.....

Mirasınızın bile kalmasını istemediğiniz bir adamla evli kalmak neden? Ayrıca babanız sizden önce ölürse , siz öldüğünüzde o adamla hala evliyseniz hak sahibi olur, ayrıca 18 yaşından küçük ortak çocuk olusa ona sizden kalacak malların yönetimide boşansanız bile eşinizde olur. Miras yoluyla elinize geçen malların kira gibi gelirleri varsa ve o parayla alınan mallarda da ölmeseniz bile boşanma halinde hak sahibi olur. Ayrıntılı bilgi için avukattan danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederim.
İnanın çok zor durumdayım.Kimselere anlatamıyorum bunlar küçük eften püften meselelermiş gibi geliyor insanlara.Kayınvalidemle paylaştığımda kızım idare edeceksin diyor takmıcaksın diyor.Annem deseniz boşanmak öyle kolaymı diyor.Yani şiddet ve aldatma yoksa neden boşanacaksınki kafasındalar.Bense gördüğüm muameleden sonra babamdan kalacak en küçük şeyin ona kalmasını istemiyorum.ve önlemimi almak istiyorum.

haklısınız belkide.yaşadığım sorunları anlattığımda idare ediceksin kadın olmak bunu gerektirir.o öyle biri değil gibi sözleri duyuyorum.Boşanmak bizde çok ağır bi durum.Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.....
Boşanmak ahlaksızlık değil yanlış değil.aileniz aşamamis siz aşın.yarin çocuğun ihtiyaçları olucak doğum yapınca .. nolacak?

Epidural dogurcaksiniz belki
Belki özelde doğum yapacaksınız...ki bunlar belki de değil kesin özel de dogurursunuz o da kafanıza kalkılır .
Çocuk büyücek her ihtiyacında laf söz duyacaksınız olur mu boyle ...

merhabalar; sorunlu giden bir evliliğim var.Eşim evlendikten sonra alınan altınları tadilat yaptırdığı evi eşyayı herşeyi başıma kalktı.Daha 2 haftalık evliyken makinadan çıkan çorap tüylü çıkmış diye dikkat etmiyorsun bunlara dikkat et sana sunulanın kıymetini bil diye azarlamıştı beni.Ev alması aldığı eşyalar buzdolabı vs. bana sunulmuş..O günden beri kendimi bu eve ait hissetmiyorum.Düğün masraflarında 60 bin küsür bizim masrafımız oldu..70 binde eşimin olmuş sanırım.(artık bundanda emin değilim) hemen hemen yarı yarıya yaptık diyebilirim.Sırf o düğünden yana değil diye nikah yaptık.Benim ailemde hiç öyle bişey olmadığı halde..ailemi buna ikna ettim.Fakat eşimde garip bi eşya takıntısı olduğu için tartıştığımızda en ufak bi kapıyı biraz sert çarpıp çıksam -ben o kapılara 1500 lira para verdim!! diye dile getirir.Halbuki varolan kapıyı boyatmış.alsaymış o kadar olurmuş diyor.Sürekli şuna şu kadar verdim.buna bu kadar.durduk yere bana hatırlatır.Üstelik maddi anlamda demogaji yapacak bi durumdada değil.Olduğu halde eşine para harcamak istemeyen tipler olurya aynen öyle.Market alışverişleri dışında kendim için 1 kuruş para istemiyorum ondan.Zaten oda bu durumdan memnun.1 yıllık evlilikte 3 defa para vermiştir bana 200-300 lira gibi.

Velhasıl nereye gideceğini bilmediğim bi yolda yürüyorum...Sizlere sorum şu; eğer bi gün ben eşimden önce ölürsem babamdan kalacak mallar eşimin üzerinemi olur? Babam şuan hayatta çok şükür.ama olası bir durumda bana verilecek malların eşime kalmasını asla istemiyorum.Ailemin maddi durumu iyi.Şuan babamın bana evlenmeden önce aldığı üzerime tapulu bir ev var ayrıca.Eşimin herşeyi başıma kalkan bi insan olduğunu evlenince anladım.çocukta yok ve bu şartlar altında düşünmüyorumm.Sizce böyle bi durumda ben üzerimdeki malların kimseye kalmaması için başvuruda bulunabiliyormuyum ?

Bence ölümünüzden sonrasını değil de yaşadığınız hayatı düşünün. Bu kadar rahatsız olduğunuz bir durumda niye ömrünüzün kalanını bu adamla geçirmeyi düşünüyorsunuz yolun çok başındasınız inanın bu hayatta hiçbirşey daha iyiye gitmez. Yıllar geçtikçe daha çekilmez olacak eşiniz büyük ihtimalle. Bunları düşünün ve hayatınıza yazık etmeyin. Değer görmediğiniz yerden koşarak uzaklaşın

30 yaşında, eğitimli, mesleği olan bir kadınsınız. Kayinvalidem şöyle dedi, annem böyle dedi lafları size hiç yakışmıyor.

Bu sözler 18 yaşında evlenmiş, daha tecrübesiz, tutunacak dalı olmadığını düşünen aklın sözleri. Aileniz için boşanmak ağır olur diye saçma sapan bir evliliği sürdürmeyi düşünmekten vazgeçin. Siz gerçekten kararlı olursanız herşey kolaylaşır.

Son düzenleme:

Biz dediginiz kim yahu? Yemeginizi verenler mi? Her gece sizinle ayni yastikta yatanlar mi? Eziyetleri sizinle cekenler mi? Yoksa bir gun esiniz basiniza bir is getirirse sadece uzaktan izleyip vah vah demekle yetinecek elalem surusu mu?

Bu bizde olmaz lafini cok duyuyorum forumda ve anlayamiyorum.

İnanın çok zor durumdayım.Kimselere anlatamıyorum bunlar küçük eften püften meselelermiş gibi geliyor insanlara.Kayınvalidemle paylaştığımda kızım idare edeceksin diyor takmıcaksın diyor.Annem deseniz boşanmak öyle kolaymı diyor.Yani şiddet ve aldatma yoksa neden boşanacaksınki kafasındalar.Bense gördüğüm muameleden sonra babamdan kalacak en küçük şeyin ona kalmasını istemiyorum.ve önlemimi almak istiyorum.
Nasıl siddet gormuyorsunuz esınız bal gıbı sıze psıkolojık sıddet uyguluyor. Ayrıca bu esya takıntısı felan degıl esyanın degerını paraya vurup bunu da sıze dıle getırıyorsa bal gıbı cımrı esınız. yapacagınız sey bellı esınızı karsınıza alıp bır daha boyle bır muamele ıle karsılasmak ıstemedıgınızı ve bosanmayı dusundugunuzu acık acık dıle getıreceksınız. esınızle evlenmeye hur ıradenızle karar verdıgınızı varsayıyorum bu nedenle herhangı bır sorunda ılk olarak karsılıklı ıletısımle rahatsız oldugunuz durumları bızzat esınızle gorusmelısınız annesı ıle degıl. uzgunum ama esınız tam bır omur torpusu. Kendınıze bır ıyılık yapın ve kendı ruh saglıgınız ıcın, hayat akısınızın degısmesı ıcın harekete gecın.

İnsan yaşarken niye kendini öldürür ? Önemli olan mal mı mutlu olmak mı ?

Diyeceğim şu ki insanın kendi kendine yaptığını cihan toplansa yapamazmış

Böyle bir adamdan nasıl kurtulurum demek yerine mirasın ona kalmasın demek. ... Zor bir hayatınız olacak gibi... Kolay gelsin

Aradan 10 sene geçip, iki cocukla ruhani olgunluğa ulastiginda kafani duvarlara cok vurursun.. geriye baktiginda ben ne yaptim da çektim bunu dersin.
Alsın parasini başına carpsin.

Hakkini helal etmedigin, sirf bu yuzden cocuk bile yapmadigin, miras paylasmamayi bile dusundugun bu densizle halâ evli kalmak niye?

Senin cesaretin yok bence buna. Karar vermis olsaydin , "elalem ne der, babam cok uzulur, millet dedikodumu yapacak ne cevap vereceğim " fasıllarini aşsaydin kafanda "coktan eeeh yeter be" derdin ona.
Ve sen melek olsan da insanlar konusacak arkankandan,önleyemezsin. bunu bil ve kulagini kapat cevrene. Ilgilenmiyorum,konusmayin de.
Laf tasiyanlari da cikar hayatindan.

Üc gunluk dunya, kimse kimsenin kahrıni cekmeye gelmiyor.. bir kac guzellik goreceksin, tadacaksin, gorevlerini yapacaksin, bir kac kisinin hayatina dokunacaksin, bilmem kaç adet nefes alacaksin ve göçüp gideceksin, gomecekler seni..
Burda yasayacaksin belki 80 yıl, ama obur taraf milyar yıl.
Deger mi yani? Bir kere geleceksin dunyaya. Yaşamaya..
Sen yaşadigini mi saniyorsun ?
Kendine eziyet etme daha fazla.
Inan alttan alip,affedip,coluk cocuga karisinca boşanmak daha zor. Şuan çöpsuz uzumsun. Yeniden evlenirsin bile..

*** son lafım,
Ya boşan
Ya da ona haddini bildir ,akli basina gelsin !!!

Çekeceksin kadin olmak bunu gerektirir diyen cahillere de " yok oyle bir dunya , herkes haddini bilecek diyeceksin."
Sen bunlari esine yapsan coktan dövüp kapinin onune koymustu seni, biliyosun dimi?
Sen de onemlisin bu hayatta. Onun tek farki cm uzunlugumu? Herseyi hak goruyorlar kendilerine...!
Yok oyle bir dünya.. evlilik bu degil uzgunum.

Benim kocam da aynı... aynı yani... sürekli herşeyi senin için yaptık ifadesi... kıymet bilmiyorsun demesi...
He bi ben yaşıyorum burada diyorum sanki sadece benim evliliğim kendine saygısı yok resmen..

Ama canına okuyorum... kk bende o söylendikçe ben daha çok alışveriş yapıyorum... size para vermemesi ne demek bu çok kötü... bence bu bildiğiniz ekonomik şiddet...

Yani erkekler o söylenme işini çok yapıyor bence... eşya da kıymetli onlar için... ama size bakmaması size para bırakmaması bu enteresan ve kabul edilir değil..

Boşanma sebebi mi bu bilemem... ama siz bu adamdan buz gibi soğumuşsunuz bu soğuma meselesi bence boşanma meselesi... gözünüzde sıfıra inmiş bu adam ki çok haklısınız böyle olunca evlilik yürütmek zor...

mirası falan düşünmeyin... siz şuan duygularınıza odaklanın önce içinde bulunduğunuz duruma bir çare bulun...
Allah malınızı yemeyi o adama nasip etmesin...böyle dua edin...
Cimrilik ne kötü... halbuki cennette sadece cömertlerin gireceği bir kapı var... ve cömertler Allah tarafından hep övgüyle bahsediliyor... inşallah kalpleri evirip çeviren Allah, eşinizin kalbini de çevirsin cömertlik kapısına doğru... yaptıklarından pişmanlık duysun inşallah... bol bol dua edin...Allah çok büyük elbet size de bir yol bir çare gönderecektir...

Lütfen lütfen kendini mutsuzluğa mahkum hissetme. Babacığın da böyle bir hayata onun için dayanmanı asla istemez. Bunu duysa daha çok üzülür emin ol. Babalar çocukları mutlu olsun ister. Mutsuzluğa benim için katlansın istemez.
Benim yakın arkadaşım var üç kardeşler, üçü de boşandı. Babaları da anneleri de dağ gibi arkasında durdu. Şimdi iki çocuğu yeniden evlendiler. Yeni eşleri mutluluk veren iyi insanlar. Hayatın ne getireceği hiç belli değil.
Babanla konuşursun anlar seni.
Ben ne hastası okursam olayım çocuğum benim yüzümden mutsuz bir evliliğe devam etse buna kahrolurum asıl. Anne baba olarak her zaman ilk istediğimiz şey mutlu olmaları. Oğlum isterseni on kere evlensin boşansın, ben üzülsem de idare ederim ama mutsuzluğa devam etse ona kahrolurum

Ben öldükten sonra napayım malın kimde olduğunu?
Elimdeki tek hayatı nasıl mutsuz harcadım onu düşünürüm herhalde son nefesimde.. Tek hissettiğim pişmanlık olurdu.. Başka bişey değil
babamın binbir emekle sağlığını kaybederek kazandığı malların bana böyle davranan bi adama kalmasını istemiyorum.öldünde bunlarımı düşünüyorsun demeyin.evet ben hiç haketmediği bişeyin üzerine konmasını istemiyorum.

şakası bile güzel değil , sen bu adamın kahrını nasıl çekeceksin allah aşkına ,
bir de bu pinti adamın üremesine izin verme allah aşkına ,
bundan olanda buna benzer , sen kendını düşünmüyorsan çevrendki insanların çocuklarını düşün

babamın binbir emekle sağlığını kaybederek kazandığı malların bana böyle davranan bi adama kalmasını istemiyorum.öldünde bunlarımı düşünüyorsun demeyin.evet ben hiç haketmediği bişeyin üzerine konmasını istemiyorum.
Miras hukuku ayrı bir şey, Allah gecinden versin, babanıza da size de sağlıklı ömürler dilerim ama miras kanunen kişisel mal sayılıyor ve eşlerin hakkı olmuyor, miras bırakan sizseniz eşiniz mirasınızdan pay alır ama babanızdan size intikal edecek miras payında hakkı yok, eşler boşanırkende mirastan hak iddia edemiyor, aynı şekilde evlenmeden önce babanızın size aldığı evde de eşinizin hakkı yok zira o da evlenmeden önce edinilmiş mallara giriyor, boşanma halinde o evde mal rejimi kapsamına girmez.

Back
X