Düğün-Avukat arkadaşlara sorum

babamın binbir emekle sağlığını kaybederek kazandığı malların bana böyle davranan bi adama kalmasını istemiyorum.öldünde bunlarımı düşünüyorsun demeyin.evet ben hiç haketmediği bişeyin üzerine konmasını istemiyorum.
İşte tüm bunları düşündüğünüz bir adamla o evliliği nasıl sürdürüyor, o yatağa nasıl giriyorsunuz?? Ona kalacak mal mülk en son düşüneceğiniz şey olmalı çok daha büyük bir sorununuz var

Babanız hayatta, siz vefat ederseniz,
Çocuğunuz yoksa
Tapusuna sahip olduğunuz evin yarışı eşinizin olur.
Çocuğunuz varsa 4te 1 iydi sanrım

Babanız sizden önce vefat eder, onun nal varlığı da size kalırsa,
Sizin de vefat etmeniz durumunda yine eşe, annenize ve kardeşlerinize kalır.
Oranlarına bakarsınız.
Ama size kalan miras sizden sonra eşinize de kalır.

Ben ölmüşüm, artık bana faydası olmayan malın hayrını görmesin dediğim adamla evli kalmam.
Siz de kalmayın
Her üzüntü geçer, babanız da alışır, ama bu şekilde hesaplarla sizin hayatınız geçmez.
Yazıktır gençliğinize, belki başka biri ile mutlu olma şansınız olur, kendinizi tüketmeyin.

Hem ablanız boşanmış diye boşanamamak çok saçma bir bahane. Her aileye 1 tane mi veriyorlar bu haktan?

Evlenmeden evvel üzerinize yapılan evden eşiniz pay alamaz fakat babanız sizden evvel vefat eder para, mal size kalırsa sonra siz vefat edince eşinize kalır.
Kalbiniz kırıldıktan sonra malın mülkün ne kıymeti var. Boşanın böyle bir adamla ömür geçer mi?

Babanız hayatta, siz vefat ederseniz,
Çocuğunuz yoksa
Tapusuna sahip olduğunuz evin yarışı eşinizin olur.
Çocuğunuz varsa 4te 1 iydi sanrım

Babanız sizden önce vefat eder, onun nal varlığı da size kalırsa,
Sizin de vefat etmeniz durumunda yine eşe, annenize ve kardeşlerinize kalır.
Oranlarına bakarsınız.
Ama size kalan miras sizden sonra eşinize de kalır.

Ben ölmüşüm, artık bana faydası olmayan malın hayrını görmesin dediğim adamla evli kalmam.
Siz de kalmayın
Her üzüntü geçer, babanız da alışır, ama bu şekilde hesaplarla sizin hayatınız geçmez.
Yazıktır gençliğinize, belki başka biri ile mutlu olma şansınız olur, kendinizi tüketmeyin.

Hem ablanız boşanmış diye boşanamamak çok saçma bir bahane. Her aileye 1 tane mi veriyorlar bu haktan?
yani evlenmeden önce edinilen mallarda ölüm durumunda evin yarısıda eşe kalıyor öylemi.Peki bu durumda herhangi bir vasiyet belge vs. hazırlama hakkım yokmu.En azındab babamdan kalan mallar için hak sahibi olmaması adına..

Avukat sorunca Bosanmak ıcın neler yapmam lazım diyeceksin sandım.
Allah akıl fikir versin.

Sizde Bosanmak neden agır, demiri daglayıp vucudunuza bosandı! Yazan dovmemı yapıyorlar, yakıyorlar mı sızı
Yolda yururken bosandı bosandı diye cocuklar rıtım mı tutuyor?
Sizde neden zor? Siz kimsiniz?

yani evlenmeden önce edinilen mallarda ölüm durumunda evin yarısıda eşe kalıyor öylemi.Peki bu durumda herhangi bir vasiyet belge vs. hazırlama hakkım yokmu.En azındab babamdan kalan mallar için hak sahibi olmaması adına..

Hayatta olsanız evlenmeden önce mi sonra mi önemi olur ama öldükten sonra miras olarak kalır.
Vasiyet hazırlarsanız durum ne olur bilmiyorum ama eşiniz yine mal paylaşımı için dava açabiliyor. Aileniz uğraşacak yine.
Kızlarını kaybetmiş bir aileye eşiniz yapar mı bunu?
Niye ölmek yerine boşanmıyorsunuz?
Niye ailenizden önce öleceginize dair bir düşünceniz var?
Evdeki her şey fiyat etiketli, Sizin 1 kuruşluk değeriniz yok.
Böyle evlilik mi sürer?

3 günlük dünya evet kimse boşanmak için evlenmedi . ama ne yazik ki insanlar farklı kaderleri paylaşıyor.şuan yaşadığınız hayata bakınız.

seni hatırladığım kadarıyla sadece eş değil eş ailesinden de baya çekiyorsun değil mi?
Bu böyle nereye kadar? Baban senin mutsuz psikolojisi bozuk biri olmanı ister mi hiç sanmıyorum. Güzel güzel konuşup derdini anlatabilirsin.Sana yapılanları tek tek anlat babana. Eminim elinden geleni yapar. Akıllıca davranış bu o üzülür boşanırsam diye düşünmek değil, her gün erimek daha mı iyi

haklısınız belkide.yaşadığım sorunları anlattığımda idare ediceksin kadın olmak bunu gerektirir.o öyle biri değil gibi sözleri duyuyorum.Boşanmak bizde çok ağır bi durum.Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.....
Çok yanlış düşünüyorsun, en bağnaz toplumlar bile boşanma hakkına sahip. Sen namussuzluk yapmıyorsun çok ağır olsun. Senin sonunu hiç iyi görmüyorum kendine yazık ediyorsun

Türkiyede vasiyet geçerli değil diye biliyorum ben.
Vasiyet de etseniz mahkeme yolu açık.

Çok yanlış düşünüyorsun, en bağnaz toplumlar bile boşanma hakkına sahip. Sen namussuzluk yapmıyorsun çok ağır olsun. Senin sonunu hiç iyi görmüyorum kendine yazık ediyorsun
evet kendime çok yazık ettim.Şuan işsiz iş bulma ihtimalide çok düşük biriyim.eşimle bazen aramız iyi olur onlara tutunurum..yok yok öyle demek istemedilerle kendimi avuturum.Kesinlikle değer görmüyorum.oda bana sen saygısızsın deyip duruyor.Bunun sebebi artık dayanamıcak noktaya gelince bağırarak konuşmam.Mesela geçen eşim bu ara canım lahmacun istiyor vs. demişti.bende kalkıp evde lahmacun denedim.o sıra kamerayla ablasıyla yeğeniyle konuşuyormuş.gelip beni gösterdi bizdede yemekte şu var der gibi.orda görümcem ayy matem işin yok onlamı uğraşıyosun dedi bana.ben bozuldum tabi.kaç gündür istiyodu yapıyim dedim.Tlf.nu kapatınca niye pat diye gösteriyosun insanlara dedim.bak işin yok onlamı uğraşıyosun diyorlar.Yaa ne alakası var o sen zahmet etme diyor.sen ne kadar alıngansın.onlara göre bu çok normal.Benimde abim evli.aynı tabloyu görsem Aa eline sağlık derim.Asla işinmi yok onla uğraşıyosun demem...üslupları bu ve bunu çok normal görüyorlar.

İnanın çok zor durumdayım.Kimselere anlatamıyorum bunlar küçük eften püften meselelermiş gibi geliyor insanlara.Kayınvalidemle paylaştığımda kızım idare edeceksin diyor takmıcaksın diyor.Annem deseniz boşanmak öyle kolaymı diyor.Yani şiddet ve aldatma yoksa neden boşanacaksınki kafasındalar.Bense gördüğüm muameleden sonra babamdan kalacak en küçük şeyin ona kalmasını istemiyorum.ve önlemimi almak istiyorum.

Avukatla görüşün bence bir yolu vardır. Neticede miras. Eşiniz keşke psikoiik desteği kabul etse çünkü sanırım ruh hastası.

evet kendime çok yazık ettim.Şuan işsiz iş bulma ihtimalide çok düşük biriyim.eşimle bazen aramız iyi olur onlara tutunurum..yok yok öyle demek istemedilerle kendimi avuturum.Kesinlikle değer görmüyorum.oda bana sen saygısızsın deyip duruyor.Bunun sebebi artık dayanamıcak noktaya gelince bağırarak konuşmam.Mesela geçen eşim bu ara canım lahmacun istiyor vs. demişti.bende kalkıp evde lahmacun denedim.o sıra kamerayla ablasıyla yeğeniyle konuşuyormuş.gelip beni gösterdi bizdede yemekte şu var der gibi.orda görümcem ayy matem işin yok onlamı uğraşıyosun dedi bana.ben bozuldum tabi.kaç gündür istiyodu yapıyim dedim.Tlf.nu kapatınca niye pat diye gösteriyosun insanlara dedim.bak işin yok onlamı uğraşıyosun diyorlar.Yaa ne alakası var o sen zahmet etme diyor.sen ne kadar alıngansın.onlara göre bu çok normal.Benimde abim evli.aynı tabloyu görsem Aa eline sağlık derim.Asla işinmi yok onla uğraşıyosun demem...üslupları bu ve bunu çok normal görüyorlar.
Bak kuzum sana önce ki konularında da yazmıştım, bu coğrafya da insanlar gelin aldık/getirdik diyorlar, kadını kendilerine almış ve bize uyması gereken varlık olarak görüyorlar çoğunluğu, o yüzden senin her yaptığın veya söylediğin onların keyiflerine göre Ya batar ya batmaz. Bir kere şunu bil sen ağzınla kuş tutsan el kızı olarak sana verecekleri tepki bambaşka olacak kendi kızları kendi çocukları kendi soylarına bambaşka. Bu insanların ederi bu mal bu bunu görmüşler. Burada en ama en önemli şey eşinde bitiyor. Her zaman söyledik. Eş eş eş. Eşin seni ezdirmeyecek. Eşin artık birincil ailesinin siz olduğunu bilecek. Sana eşin saygı duymazken onlar asla duymaz. Sende bu konuda çok ama çok şanssızsın. Her insan öz savunmayı bilir öğrenir eğer yapamıyorsa ruhu o kadar ezilmiştir ki.. o kadar ezmiş tecavüz etmişlerdir ki.. işte senin durumunda bu. Çok terbiyeli birisin çok iyi birisin. Keşke karşına senin gibi birileri çıksaydı çok mutlu olurdun. Ama olmamış. Haketmiyorsun bunları. Ben eş ailesiyle görüşmüyorum. Eşim bana tek kelime edemedi. Babamıda aradım arkamda durdu babamda sağolsun batı görüşlüdür Biterse biter bende ezdirilecek kız yok dedi. Eşimde anası da sus pus. Psikolojin çok bozulmuş senin için çok üzülüyorum bu adam aileci sen ne yapsan haksız olacaksın o adam onlarla büyüdü. Ne yazık ki vicdan ve adaletten de mahrum

Boşanma hakkında soru soracaksınız sandım, konu miras çıktı. Siz bu adamla ölene kadar evli kalmayı mı düşünüyorsunuz? Neden canınızın kıymeti yok?

"Şiddet, aldatma yok" diyorsunuz, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ne ararsan var. Adamın sizi yerden yere vurmasına gerek yok. Beyninizi, ruhunuzu yerden yere vuruyor zaten.
Ben böyle adamların sadık olduğuna da inanmıyorum. Bugün olmasa bile yarın aldatır. Size sevgisi, saygısı, kaybetme korkusu olmadığı gibi kendisinin karakteri de yok çünkü.

Hayatınızı bu şekilde harcamayın.
Eviniz de varmış, kira derdi yok, çocuk yok. Bir işe girseniz çok rahat yaşarsınız.
Mirastan önce bugününüzü düşünün.

Şimdi sorduğunuz soru biraz karışık aslında, yani çözüm bakımından. Bir yandan da çok basit, boşanmak gibi bir çözüm var. Hanımefendiler size hem kendi tecrübelerinden hem de öngörülerinden yararlanarak yazmışlar. Ben devam eden psikolojik şiddet ve eşler arası uyumsuzluğu mutsuzluğun formülü olarak görüyorum, naçizane.

Eşinizi miras sözleşmesi yoluyla dışarıda bıraksanız dahi, en azından saklı payını isteyebilir. Babanızın malları evet miras olarak size geçecek. Ancak ve ancak boşanma durumunda edinilmiş mallara katılma rejiminde tasfiyesi yapılmaz. Ama Allah gecinden versin önce babanızın sonra sizin vefatınızda, anneniz ve/veyahut kardeşlerinizle mirasçı olması durumda tüm mallarınızın yarısı onun, saklı payı da yasal hissesi kadar olarak aklımda kalmış. Yanılsam bile aşağı yukarı böyle.

Bence durumunuzu ayrıntılı bir şekilde bir avukata danışarak kafanızda soru işaretlerini giderebilirsiniz. Bu arada boşanmayla ilgili de bilgi almanız yararınıza olur.
Babanıza eğer durumunuzu dünyanın sonu gibi değil de gerçekten mutsuz olduğunuz bir bataklıktan kurtulmaya çalışıyormuş gibi aksettirseniz, ablanız da destek verirse bence korktuğunuz gibi bir şey olmaz.

Bu arada şunu da sormak istiyorum, çocuk yapmam demişsiniz. Bu sizin akıl süzgecinden, karakterinizi ve dünyaya bakış açınızı netleştirdikten sonra verdiğiniz bir karar mı? Yoksa bu şahsı baba mı yapmak istemiyorsunuz? Anne olmama sizin tercihinizse saygı duyarım, haddim değil eleştirmek. Ama ikinci durumsa üzülürüm. Zaten evli kalmaya devam ederseniz eninde sonunda baskılara dayanamayıp çocuk yaparsınız, o durumda da eşiniz malların sadece 1/4 ünü alır. Geri kalan çocuklara eşit bölünür.

Dikkat edin de adam sizi parayla satmaya kalkmasın.
Ürktüm...

Ailem babam üzülmesin diyorsun da kızım seninle aynı durumda olsa ve bana söylemese bu sıkıntıları çekse inan kahrolurdum. . Demeyin hadi ailenize . Size yazık. Bence eşinizi de ailesi çok etkiliyor. Aile terapistine gitmeyi teklif edin belki düzelir bu durumlar.. Ailesine de artık bu durumlardan alındığınızı söyleyin. İş konusu açılırsa çalışmayı düşünmüyorum. Ev hanımlığı harika bir şey, kayınvalidem gibi kendimi evimr adamak istiyorum diyin.

Eşinizi psikologa götürün bence. Evlilik terapisi de olabilir. Boşan demek elbette kolay ama yarın şu sebeple boşandım deseniz gerçekten de anlamsız gelir.

Back
X