Düğün Davetiyesi

DicleNaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
142
2
96
Ankara
Ben şu konuda yaşadığım şeyleri bahsetmiştim; http://www.kadinlarkulubu.com/ask-acisi-cekenler/629964-2-kiz-1-erkek-sonu-harap-yikim-tufan.html

Bu sabah yürüyüşe çıkmıştım, eve gelirken posta kutusunu açtım. Bir davetiye. Aa dedim ne güzel bir düğün daha. Üstüne baktım Diclenaz ..... yazıyor. Allah allah dedim, bana kim ne davetiyesi yollasın. Acaba annemin ismi yazılacaktı da yanlış mı oldu. Neyse açtım zarfı. Şok oldum. Donakaldım. O ve sevgilisi. Beni düğüne davet ediyorlar. Kapının önüne yığıldım kaldım, sonra son bir gücümle kalktım eve gittim saatlerce ağladım.
Ağustosun 7sinde evleniyorlar. Elim ayağım titriyor ne yapacağımı artık kestiremiyorum. Düğüne nasıl giderim, gecelerce rüyamda gördüğüm o düğünde, o gelinlikle 'evet' diye ben bağırıyordum, o kız değil. O benim anlımı öpüyordu, onun değil.
Ama gitmezsem onun yüzünü son bir kez daha göremezsem, ilerde çok pişman olurum. Giyinip kuşanıp hiçbir şey yokmuş gibi o düğüne gitmek istiyorum bir yandan da. Onların mutluluklarına sahte mutluluğumla içim yana kana cevap vermek istiyorum. Biliyorum diyeceksiniz ki çocuk sana hiç umut vermemiş zaten hep diğer taraftaymış. Ama 20 yaşında daha o. Evlenmek ne ya? Nişanlılardı, buna dayanırdım ama evlenecek olmaları yakıyor beni. Düğünde bileklerimi kesip intihar etmeyi bile düşündüm. Ama Allah'a sığındım, o yapıyorsa bir bildiği vardır dedim. Şimdi öyle ayakta kalıyorum. Rabbim bu acıyı nasıl,kimle dindirecek bilmiyorum. Ben ondan başka kimseyi sevemem. Ben ondan başka kimsenin elini tutamam. Ben ondan geçemem...​

Son düzenleme:
Sakın düğüne gitmek gibi bir hata yapma bir kızın düğün gününü mahvetme. Diğer konuları okumadım ama evleniyor işte, umut sıfır yani görüp ne yapacaksın? Zaten sana düğün davetiyesinin gönderilmesi de nasıl bir akla hizmettir onu da anlamadım ya neyse...

duygularını çok güzel ifade etmişsin,saf bi sevgi büyütmüşsün içinde ama karşı tarafta karşılığı yok, vandal bi kızı sevmiş naparsın gönül bu, sana davetiyeyi gönderende kızdır muhtemelen,gitme

canım öncelkle
bi önceki konuna birazdan bakacağım
Allah sana sabırlar versin
sevgilin 20 yaşında olduğuna göre sende çok büyük sayılmazsn
daha gençsin neler neler unutulunuyor tabiki zor bi durum ama nasıl anlatsam
ne kadarlık bir ilşkinz oldu sen kaç yaşındasn

o yeni sevgilisiyle ne kadardır beraber?

Gitme o düğüne canım benim,görüp de hafızana kazıma onların mutluluğunu. Unutmaya çalış,yeniden sevmeye çalış...

gidip napacaksın arkadaşım.. bitti artık evlenio... bundan sonrasını düşün, önüne bak, ve allahım kaderime yazmadığını gönlüme sevdirme die dua et..zaman herşeyin ilacı... geçer..

Eminim o kızın işidir davetiyeyi sana yollamak belkide çocuğun haberi bile yoktur.
Unutman gerektiğini biliyorsun. Yaşın daha küçük. Bu yaşta insan sevdiğini sanıyor ama yanılıyor.
Zaman geçip de her şeyi fark ettiğindeyse ne aptalmışım diyor. /test edilip onaylandı/ :)
Emin ol ilerde ben ne aptalmışım onu sevdim sandım kendimi boş yere üzdüm diyeceksin.
Kafanı dağıtmaya çalış. Gerekirse tak koluna birini o düğüne git. Çok şık ol ama. Yanındaki de öyle olsun.
Ben olsam giderdim utansın yaptığından diye. Gelemez diye düşündüğünden yolladı bence görsün üzülsün gelemez nasıl olsa dye düşünüyor kendince aptal şey. Seni karşısında görse kalakalır eminim.

Gitme düğüne.

O kızın yerine koy kendini, sevgilinin peşine takılan bir kızın sana meydan okuduğunu düşün.
Hoş bir durum içine girmemiştin, kabul et.

Ne onların karşısına çık, ne de kendini üz daha fazla.

seni döven kızla mı evleniyor ?

Bence de gitme o düğüne bu sefer ne yapar bilinmez.

Üzüldüm diğer konunu okuyunca.

Allah sabır versin canım, platonik aşk zordur ama güzeldir.

Bugünlerin değerini bil bence.

Çünkü o insan asla hayallerindeki kadar mükemmel olmayacaktı hayatına girse bile..

Tepki alabilirim ama objektif olmakta fayda var. Diğer konunu okumuştum ve anladığım kadarıyla sen çocuğa çay alırken, sınav günü kapıda beklerken onun hep sevgilisi vardı. Sevgilisi seni uyarmıştı da. (Dayak kısmına girmiyorum yanlış olduğunu hepimiz biliyoruz, yaşlara veriyorum)

Şöyle ki düşün senin güzel bi'ilişkin var ve birden bi'kız çıkıp sevgilinin etrafında olmaya çalışıyo ne hissederdin?

Hiç bi'kız yaşı bizden küçük zaten masumca seviyor amaaan demez, diyemez.

Aşk güzel ama karşılıklı olunca güzel, oyüzden o düğüne gitmemelisin.

kesinlikle gitme orda üzüntüden falan bayılırsın allah korusun gözünün önünde mutlu olucaklar dans edicekler nasıl dayanıcaksın ...

Yanlış mı anladım, onun zaten sevgilisi varken mi etrafında dolaşmaya başladın?

Diğer konunu da okudum bunu da okudum canım ama benim aklıma şu geldi bu bir oyun da olabilir, sanırım seni üzmek istedi birileri... Yani sonuçta yaşları çok küçük bu kişilerin ve okuyorlar demişsin evlenmeleri mantıksız geldi, hadi çalışıyor olsa çocuk anlayacağım ama sanki bu bir oyun olabilir mi, böyle bir davetiye hazırlayıp seni üzmek istemiş olabilir mi acaba o kız? :44:

Eğer gerçekse de gitme tabiii ne işin var kendini üzdüğünle kalırsın

Kusura bakma ama sen resmen iki kisinin arasina girmeye calismissin bide simdi kalkip dugunlerine mi gideceksin?
Gonul bu hoslanabilirsin ama cocuk senin gozunun onunde hep o kizlaymis.O kizin yerine koy bakalim kendini ?
Surekli sevgilisinin pesinde olan cay alan pogaca alan evinin kapisina kadar gelen bir kız var ve sen o çocugun sevgilisinin hissettiklerini hic anlayabildin mi?
Yapma lutfen evleniyolar iste demek ki cocuk seviyo kizi evleniyo ki sanada yuz vermemis zamaninda.
Platonik asik olabilirsin ama uzme kendini boyle yaparak unutmaya calis...

Son düzenleme:
Yanlış mı anladım, onun zaten sevgilisi varken mi etrafında dolaşmaya başladın?

Hayır ben onun sevgilisi olduğunu bilmeden evine gittim ve sadece sınavda ona destek olmaya çalıştım. Hiçbir zaman ona onu sevdiğimi söylemedim. Zaten ona seni sevmiyorum sadece hevesmişsin diyerek konuyu kapadım.
Şimdi ortak arkadaşımızdan birine sordum ilk başta ne davetiyesi dedi sonra da haa tamam evet evleniyorlar dedi. Bana çaktırmamaya mı çalıştı yoksa bu işin içinde bir bit yeniği mi var bilmiyorum. Kafam çok karışık. Düğünlerini mahvetme gibi bir derdim yok. Kız beni ne kadar dövse de ben onu çoktan affettim zaten. Sahte de olsa benden özür dilemişti. Ben sadece bunu neden yaptıklarını bilmiyorum. Zaten kanıyorum neden böyle bir şey yaptılar? Ne için? Ben onlara hiçbir şey yapmadım. Aynı adamı seviyoruz diye o kızı suçlamadım. Sevgilisinin kafasını karıştırmadım. Sadece yanında olmak istedim. Kız beni tehtit etti ve bende ona cevap verdim, sonra da dayak yedim. Aynı adamı seviyoruz diye mi hakettim bunu? Ona çay,simit vermem bu davetiyeyi haketmeme sebep mi? Ben gerçekten bilmiyorum. İnşallah o mutlu olur diyorum ama sonrasında kızın beni döverkenki yüzü geliyor aklıma. Olmasınlar diyorum.​

şu anki psikolojinle unutamam ondan başkasını sevemem demen çok normal ama emin ol ki başkasını da seveceksin unutacaksın da.. aşk dediğin karşılıklı olunca anlamlı oluyor. ama şunu söylemeliyim yıllar sonra bile aklına gelince için cız edecek orası da bir gerçek

2 saat önce yazdığım "Davetiyeyi sen mi yolladın, çok şaşırdım erken değil mi:)" mesajını göndermeye şimdi elim vardı. Ne cevap hyazacak bilmiyorum ya da yazacak mı? Yanlış mı yaptım? Ama bunu bilmeye hakkım var.​

Ölmek bu kadar kolay mı ya bileklerimi kesicem falan kendini düşünmüosan aileni düşün öncelikle bu düşünceleri kafandan at...Mübarek günlerde kafandan at bu düşünceleri Allahın verdiği canı Allah alır böyle yaşama umudunu da yitirme daha çok gençsin ...Allah senin karşına öyle hayırlı birini çıkarsın ki inşallah çok mutlu olursun sende ...Ayrıca okudumda çocuğun sevgilisi varkende senin yaptığın davranışlar çok yanlış unutma yuva yıkanın yuvası olmaz derler...sevgilisi olduğunu bile bile ayıp yani çocuğa poğaçalar falan ben olsam çıkardm karşına sen kimsin ki benm erkek arkadaşıma bu şekilde davranıosun diye gene o kız iyi sabretmiş ...neyse sonuç olarak bekar erkeklerle ilgilen yaşın kaç olursa olsun !

Benim poaça götürmem suç ama onun arkadaşlarını toplayıp beni dövmesi suç değil öyle mi? Bu arada attığım mesaja cevap geldi şimdi, harfine bile dokunmadan aynısını yazıyorum.
"Erken mi oldu dersin? Bakarsın olmadı boşanır seninle evlenirim : ) Gelecek misin onu söyle? Ya da dur ilk önce konuşalım. 1 yıldır konuşamadık, nasılsın? Nasıl gidiyor"
Benim verdiğim cevapta şu.
"Evlenirken aklına gelmem komik değil mi? Ben gayet iyiyim, neden iyi olmayayım ki? Bu sene üniversite hazırlıkları var, heyecanlıyım biraz."
Olmadı boşanır seninle evlenirim ne demek ya? Kafayı mı yedi bu çocuk? Şaka yaptığını anladım ama mezhebi bayaa geniş bir şaka bu.​

diclecim,seni ve konunun gerçek olduğunu düşünerek yazıyorum bu mesajı;

yaşın daha çok genç. o yaşlarda hepimiz birilerine platonik olarak aşık olduk hem de senin gibi uğrunda ölecek kadar. ama bak herkes burda hayatta, kaçımız evlendi o platonik aşkıyla? kaçımız hala aşık o lisedeki aşka?

ben eşime bile anlattım onu biliyor musun, ama sonunda ne salakmışım diyerek. yaşadıkların normal, çektiğin acılar olması gerektiği gibi. ama 20 yaşındaki aşkının evleniyor olması normal değil. yediğin dayak normal değil, sevdiğin çocuğun sevgilisi varken sana bu denli yakın davranması normal değil. benimki yüzüme bile bakmazdı mesela nalet kunduz

bırak kim ne hali varsa görsün, sen acını yaşa, ağla, zırla zamana bırak. nasılsa geçecek, kiminki geçmemiş ki?

arı kovanına çomak sokmaya ne gerek vardı? neden mesaj attın çocuğa?

mümkünse bundan sonra hiç görüşme onunla, ne telefonda ne nette hiç bi şekilde. nasıl olduğunu bile anlamayacaksın bi bakacaksın ki yaralar kabuk bağlamış hatta sen başka birinden hoşlanmaya başlamışsın bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…