Bu kadar abatmayın bence, sonuçta yanınızda düğün salonu filan yokmuş, bı evden aynı yaz içinde kaç kişi evlenir ki, ya da bi mahalleden bir yaz mevsiminde kaç düğün çıkar ki, her gece şeslerle uykunuzun bölüneceğinizi sanmıyorum. Arada sırada yapıldığında da tolerans göstermek lazım. İnsan haklarına dayanan bir durum yok bence.
üzüldüm...
sizin böylesine sert tepki gösterdiğiniz düğünler pek çok çiftin yıllardır kurdukları hayal oluyor. "düğün salonları ne için var" demişsiniz, peki o salonların fiyatlarından haberiniz varmı ? "maddiyatları yoksa düğünde yapmasınlar " demişsiniz, peki neden vazgeçmek zorunda kalsınlar bu hayallerinden?
bizler bu forumda gelinlik, ilk dans müziği, düğün heyecanı vs şeyleri paylaşıyoruz , o kapı önü düğünü yapanlarda bizim içimizden biri.
zaten ortada yasal olmayan kurallara aykırı bir durum var, yani söylediğiniz şeyde haklısınız ama kendinizi ifade ediş tarzınız sizi haksız konuma düşürücek tarzda olmuş.
işin yasal boyutunu düşünmezsek, kimse sizin 3 saat sürücek kafa ağrınızı düşünmek zorunda değil ozaman, siz 3 saat rahat etceksiniz diye onlar en mutlu günlerini kutlamaktanmı geri kalsınlar, maddiyatları el vermiyor diye öylesinemi geçiştirsinler, herkes düğün salonlarında yada otellerde klasik müzik eşliğindemi evlenmeli ? bakın böyle düşünmüyorum aslında, ama çok sert olmuş bence yazınız, ve böyle bir yazıyı okuyunca aklıma direk bu geldi.
aksi takdirde bende özellikle sınav öncesi vs durumlarda böyle kutlamalara izin verilmesine. ama sizinki biraz keyfi bir durum açıkcası.
biraz empati ve hoşgörü bu "geçici" durumu çözebilir diye düşünüyorum.
sevgiler...
modlardan bir kere daha rica ediyorum konum kapanabilir
almam gereken bilgiyi aldım
sırf patronum dedim diye sindiremeyip üzerime saldıran üyeler oldu villada otur diyen...
daha fazla polemik çıkmadan konum kapanabilir....
İstersen villa da otur istersen apartmanda, istersen patron ol istersen işçi tabiki böyle bir konuda şikayetçi olmaya hakkın var. İlla başına gelmesi gerekmiyor villada oturuyorsan bile böyle bir konu açabilirsin. Boşver sen üstüne gelenleri.
Ben bu işin maddiyatla ilgisi oldugunu düşünmüyorum. Evlenen adam hiç mi masraf yapmıyor da bir düğüne para kıymıyor he baktın durumun yok köyünde yap o zaman düğününü sonuçta senin akrabaların kimse de bişi demez. Kaçıncı yüzyıldayız kalmasın artık şehirde mahalle arası düğünler.
Hergunde sızın mahallenızde mi dugun oluyor?
yanı haftanın 7 gunu bırılerı mı evlenıyor?
yorumları okurken sastım kaldım. dugun salonu tutsun vs. gıdın hayrına tutun sıze zahmet.(!)
elbette durumu olan tutsun hergun calısanı,hastası olan cekmek ıstemez ama sinirli degılım demenıze ragmen aksi fikir soyleyen 1-2 yoruma cevaplarınız cok manidar. teessuf etmıssınız bırde aman ne uzulduk. ısmınızı vermeye korkmayı bılıyorsunuz, sıkayet etmektende gerı degılsınız... Madem tum mahalle kapı onunde kutluyor sız tasının bu kadar rahatsızsanız.o kadar ınsan sızın ıcın dugun yapmaktan mı vazgecsın?
Burda savundugum dugunler olsun sızde uyumayın aman ne olucak degıl. ama haklısınız demek zorunda degıl kımse degıl mı?
rahatsız olmak normal olabılır gıdın sıkayet edın burda cemkırmenın anlamı nedır.
Rahatsız olanların taşınmasına gerek yok, komşuluk haklarına, gürültüye dair rahatsız olanları koruyan yasalar var. Hatta "gürültü çıkarmaktan vazgeçmeyen" saygısız insanların taşınmalarına daha doğrusu tahliye edilemelerine yönelik verilmiş kararlar var
Ayrıca "çemkirmek" şık bir kelime olmadı, en azından buraya yakışmadı
sınavı olan var, eve yorgun argın gelen var, hastası olan var. bunun neresi keyfi Allah aşkına. İlla dip dipe evlerin arasında düğün yapılması mı lazım anlamadım ki... Maddi durumu olmayan köyünde yapsın düğününü o zaman, şehir içinde apartmanların arasında yapmasın bu kadar basit...
Insanlar evlenıyorlar, gurultu cıkarmıyorlar kendılerıne gore mutlu gunlerını yasıyorlar.
arkadas belırtmıs, roman mahallesınde yasıyorlarmıs romanların ne kadar eglencelı ınsanlar olduklarını bılmeyen yoktur herhalde.
yanı orda oturduklarına gore bunu bılıyor olmaları lazım.
oranın ortamı oysa bır kısı rahatsız oldu dıye vazgecmeyeceklerı belli. koca mahalleyı mı tasısınlar? yasaya gore.
hadı onuda gectım, bu sızcede bıraz anlayıs degılmıdır? bız sureklı sokak dugunu olan bır yerde yasamıyoruz.
oyle olsaydıda rahatsız olsam bıle o gecelerını mahvetmek ıstemem.
ama dun aksam mesela bır yerde kına gecesı vardı sanırım. muzık seslerı davul seslerı gelıyordu baya. burda 23.30 a kadar ızın var. 23.35 te sesler kesılmıstı.
sıkayet etmek aklımın ucundan gecen son sey bıle olmadı.
arkadasın ılk yorumunda hosuna gıtmeyen yorumlara olan tepkısıde pek yakısmadı.
Yanlışsınız, insanlar evlenirken gürültü çıkarıyorlar, ben de biliyorum amacın "gürültü" çıkarmak olmadığını. Ama sizin eğlenceniz, başkalarını rahatsız ediyorsa burada bir sorun vardır.
"Ben seviyorum yasaklanmasın" ya da "ben rahatsız olmuyorum, alt tarafı şu kadar süre gürültü yapıp gidiyorlar ne olacak?" demek pek anlamlı tezler değil ne yazık ki.
3-4 saatlik düğünün gürültüsünde yapmam için sessizliğe ihtiyaç uyacağım işlerimden neden vazgeçeyim? Neden uyuyamayayım, ders çalışamayayım, namaz kılamayayım, hastaysam dinlenemeyeyim, en önemlisi de neden kendi evimde kafa dinleyemeyeyim? Bunlar önemsiz şeyler, ama insanların davul zurna eşliğinde eğlenmeleri çok önemli.
İnsanlar parasızlıktan düğün yapamıyorlar, buna saygı göstermeliyim, ama o insanlar, o anki durumun ne olursa olsun benim kendi evimde normal bir şekilde vakit geçirme hakkıma saygı duymasınlar. Çok mantıksız.
Bir yasa çıkıyorsa her durum göz önünde bulundurulacak, roman mahallelerine dair özel ya da yerel bir yasa mevcut mu? Mevcutsa haklısınız, ama değilse Gürültü Yasağına herkes uyacak, uymak zorundadır.
Ayrıca konu sahibi sanırım yanlızca "teessüf etmek" kelimesini kullanmıştı.
tekrar ediyorum fikir çatışmasına girmeye gerek yok bana göre yapılmaması ve insan haklarını hiçe alan bir davranış bazılarına göre tolere edilecek bir davrannış
dediğim gibi ben bilgilerimi aldım konum kapanabilir tartışmaya lüzum yok
cnm arkadaşın kelime dağarıcığında teessüf argoya girebilir her yörenin lugatı farklı olabilir
sabahtan beri modlara sesleniyorum hala kapanmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?