Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Mahallemiz caddenin biraz aşağısında kalıyor yine de merkezdeyiz,şehirdeyiz..

İnsanlar düğünleirni evlerinin önünde yapıyorlar ve biz uyuyamıyoruz.Davul mu dersiniz zurna mı?Sanatçı mı?

Sanki evin içinde gibiler.Ve bu insanlar düğünlerini hep ev önünde yapan kesim.

Daha önceki senelerde yazlık evimizde kaldığımız için sorun yoktu.Fakat artık bu sesler eşliğinde oturmak ve uyumak zorunda kalıyoruz.

Acaba bunları nereye şikayet edebiliriz,çözümü var mı?

Sanırım ev önünde düğün yaparken davul zurna çalmak için karakoldan izin alınıyor. En azından ben öyle biliyorum.
Düğün ve asker uğurlama zamanı böyle şeyler oluyor. Geleneklerimizin bir uzantısı. Tabi her gün çekilecek şey değil ama biraz sabır etmek gerekiyor sanırım.

Geç saate kadar devam ederse polise bildirin
Bizim burda cafe var orda kına gecesi yapılır genelde
Ablamların öss'ye girdiği gece geç saatlere kadar sürmüştü,babam polise şikayet etti
Bi süre sonra sesler kesildi

neyine sabredicem ya?

akşama kadar çalışıyorum akşam eve geliyorum yemek yerken sesleri çay içerken sesleri yatarken uyurken sesleri?

düğün salonları neden var?

şu an hala davul zurna sesleri geliyor ve sinir oluyorum

böyle adet mi olur?

bu insanlar kapılarının önünde yapıyorlar mahallelerimiz birleşik malesef

geç saatlere kadar uzun hava çalıyor belediyeye imza toplamak şart mı? nerde kaldı insan hakları

bundan 3 yıl önce kpss çalışırken bizim eve yakın bir meydanda aynen dediğiniz şekilde sık sık düğün yapılıyordu. apartman apartman dolaşıp imza topladım . bu imzaları belediyeye bir dilekçeyle birlikte verdim.dilekçede eğer sorun çözülmezse bunu üst makamlara da ileteceğimi bildirdim. kısa süre sonra meydandaki boş araziye bir kamyon geldi ve koca koca kayaları meydana dağınık bir şekilde koydu.. yaz bitene kadar o kayalar orda durdu ve kimse de orda düğün yapamadı. meğer arazinin hemen yanındaki bir dernek gizlice düğüne içecek vs satışı yapıyormuş.onlara da bir uyarı geldi sanırım ve olay çözüldü . yine olsa yine yaparım . belediye sınırları içerisinde gürültü yapacak herşey yasaktır. özellikle huzuru bozacak..

polısı aramalısın bncede ne o ole ev onunde dugun mu kaldı artık tobe tobe ya ne gorgusuz ınsanlar

polis ya da zabıta hiç bir şey yapamaz.. ancak saat 12 olduktan sonra müdahale ederler..onu da çok denediğim için söylüyorum.işe yaramaz

zaten laftan anlayan insanlar değiller...

12 den sonra uyumuşum neyleyim

sabah 7 de kalkmam lazım ;(

Bu kadar abatmayın bence, sonuçta yanınızda düğün salonu filan yokmuş, bı evden aynı yaz içinde kaç kişi evlenir ki, ya da bi mahalleden bir yaz mevsiminde kaç düğün çıkar ki, her gece şeslerle uykunuzun bölüneceğinizi sanmıyorum. Arada sırada yapıldığında da tolerans göstermek lazım. İnsan haklarına dayanan bir durum yok bence.

Son düzenleme:
bizim burasıda öyle,daha dün gece yan tarafta kına gecesi vardı.çocukları uyuttuk tam,oturalım dedik bi başladı bangır bangır..dar geldi sana ankara ile açılış yaptılar,ankaranın bağlarıyla bitirdiler beynimiz patladı!!

canım aynı sorundan bende şikayetçiyim bende ara sokakda oturuyorum yazın mutlaka haftasonları düğün oluyor millet bahçesinde yapıyor gece 12 ye kadar bazen evde kendi sesimizi duyamıyoruz , düğün olmazsa arabası olan gece dinlemiyor bangır bangır son ses çaldırıyor, millet balkonda sabahlara kadar sohbetteler bizde artık seslere sabır etmekten sabır kalmadı hatta şu anda alt komşumuz bangır bangır müziği açmış malum yazdayız camları kapatamıyorum çok sıcak klima taktırmayı bile düşündüm ama oda hasta ediyor diye taktırmadım kısaca kimse kızmasın ama bizim toplum anlayışsız düşüncesiz keşke insanlar kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmasalar ne güzel olurdu

Son düzenleme:
O da bir şey mi bizim bugün apartmanın içinde davul zurna çaldılar ama Allah'tan gelin hanım aklı başında biriydi de binaya girince duydu bu ne böyle çalmasınlar binanın içinde millet rahatsız olur dışarda çalsınlar dedi.

Son düzenleme:
beni anlamayıp sabret diyenlere teesüf etmekle beraber,anlayanlara teşekkür ederim
ister ayda bir ister yılda bir olsun,kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok

bahsettiğim mahalle çok kalabalık ve her daim düğünlerini dışarıda mahallede yapan insanlar düğün sünnet asker vs..

bir de diğer mahalle var tabi..o da ayrı bir tez konusu...

Akşama kadar iş yerinde 100 kişiye laf anlatıp eve gelince de "a be kaynana n'aptın bize" sesleriyle uyumak isemiyorum

tabi gecenin bir yarısı son ses baslı müziklerle geçen ,duran arabaları falan saymıyorum

mahallemiz fazlaca olaylı zaten polisimiz falan eksik olmaz ;(

bu bence hatır,evet haktır

eğer bu doğru olsaydı düğün salonları kurulmazdı

öyle değil işte, eğer bir yerde boş bir arazi varsa orda bir tek o mahallenin düğünü olmuyor. çevredeki bütün mahallelerin oluyor. ayrıca kimse başkası için tolerans göstermek zorunda değil.sınavına çalışan olabilir , işten yorgun argın evine dönen olabilir, hastası olan hatta cenazesi olan bile olabilir. bence insan haklarıyla direkt alakalı bir durum bu.

keşke boş arazi olsa,o da yok hem de mahalle çok dar bi mahalle..ama işte nasıl başarıyorlarsa o kadar dar yerde davul çalmayı başarıyorlar valla...

süpersin okurken oh iyi olmuş dedim
millet düğün yapıyor diye bizim huzurumuz kalmadı

bizimde 2 sene kadar önce ankarada bi gece bir arkadaşta kalmamız gerekiyodu hemen karşı binana düğün vardı
e ben 1 gece göreceğim için hoşuma bile gitmişti

her gece hergece olursa haklısın insanın tahammülü kalmayabilir
yalnız buda bi gelenek malum salonlardada davul hiç görmedim ben

davulsuzda düğün

benim senin için dileyebileceğim şey sabır canım

sen bide beni düşün sabahın 6 sında horozlar inekler tavuklar mesaiye bi başlıyo akşamın 7 sine kadar

bağırışan sevgili köylümü saymıyorum bile
ve sayelerinde ders çalışamamamı
daha bide yakında patoz sesleri
uçusan samanlar
ay anam içim karardı

ama her yaşadığımız yerin bi zorluğu olacak kendi kendine
neyse kolay gelsin canım

Sokak düğünleri yasak zaten.

Dün bir sokak düğünü için polisi aradığımızda hemen adresi aldı ve düğünü durdurdu.
3-7bin tl para cezası da varmış,bizzat sorup öğrendik.
Yani şikayet edebilirsiniz.

Edit: Madde 38 (1) ve (2) de "yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın" ibaresi kaldırılmış.
Yani hiçbir şekilde yapılmıyor,yasak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…