• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün eşya sorunsali

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Arkadaslar 1 ay sonra dugunum var.Biliyorsunuz yatak odasi kiz tarafinda.Ben esya almaya evlenince yasayacagim yere gidecegim.Evde yemek takimi,tencere takimi,kahvalti takimi,yatak odasi tekstil ürünlerini aldim 5bin tuttu.Giderken 10bin istedim babamdan damatlik,yatak odasi,ivir zivir biz alacagiz diye.6bin veririm herseyi sen mi yapcan erkek tarafinin zora girmesi lazim yok para yetmez bilmem ne diye soylenmeye basladi.Mutfagin herseyini(buzdolabi,firin haric),yatak odasinin herseyini alacagim ben.Zaten cok fazla esya almayacagiz.Oturma grubu,beyaz esyalari alacak onlar da.Gercekten buyuk yuku ben mi sirtliyorum.

Onu bunu bilmem de kiracıysan çok eşya, aksesuar, zımbırtı filan alma. Gerekmeyen şeyler kalabalık yapıyor evde.
Konuya gelirsek, aileler aralarında anlaştıysa şunu sen şunu ben alıcam diye, mecbur yapmak gerekli. Yapamıyorsan da durumunu belirt ki hazırlıklı olsun karşı taraf.

Kız tarafı mutfak eşyalarını alır buna fırın dahilmi bilmiyorum ama diğer tabak çanak cehizdendir, artı yastık yorgan örtü gerisi erkek tarafinindir ama bide adetlere bagli

Onu bunu bilmem de kiracıysan çok eşya, aksesuar, zımbırtı filan alma. Gerekmeyen şeyler kalabalık yapıyor evde.
Konuya gelirsek, aileler aralarında anlaştıysa şunu sen şunu ben alıcam diye, mecbur yapmak gerekli. Yapamıyorsan da durumunu belirt ki hazırlıklı olsun karşı taraf.
Biz kendi aramizda konustuk aileler konusmadi siz konusun dediler simdi de babam boyle bir sey cikariyor

Arkadaslar 1 ay sonra dugunum var.Biliyorsunuz yatak odasi kiz tarafinda.Ben esya almaya evlenince yasayacagim yere gidecegim.Evde yemek takimi,tencere takimi,kahvalti takimi,yatak odasi tekstil ürünlerini aldim 5bin tuttu.Giderken 10bin istedim babamdan damatlik,yatak odasi,ivir zivir biz alacagiz diye.6bin veririm herseyi sen mi yapcan erkek tarafinin zora girmesi lazim yok para yetmez bilmem ne diye soylenmeye basladi.Mutfagin herseyini(buzdolabi,firin haric),yatak odasinin herseyini alacagim ben.Zaten cok fazla esya almayacagiz.Oturma grubu,beyaz esyalari alacak onlar da.Gercekten buyuk yuku ben mi sirtliyorum.
mutfakta temel seyleri alabilirsin

tencere tava takimi
yemek takimi
bardak
kasik

gibi

cok kahve makinesi yok tost makinesi vs bunlara girersen çıkamazsın.

bunun gibi ekstrem seyleri evlendikten sonra esinle birlikte de alabilirsin..

Yatak odası takımları ne kadar acaba ? 6 binden aşağı alırsanız. Geriye de para kalır alacaklarınızı alırsınız

Benim eşim yeni atandı hemen düğün yapmaya kalkıştı hiç birikimi yoktu ailemde eşimi çok seviyordu ara uzamasın diye eşyaların hepsini benim ailem aldı onlarda altınları ve düğünü yaptı. biz zaten tayinciyiz çok bir şey almadık oturma grubu tv ünite orta sehpa... yatak odası takımı ve Beyaz eşyalar. 20 bin tl ye herşeyimi aldık (Yemek odası takımı hariç) ailelerin destek olması lazım yoksa zor bu devirde. Ben atanamadım eşim tek maaşı ile bi de eşya parası ödesek geçinemeyiz maddi sıkıntı yaşarız ailesinin de durumu yok ellerinden geleni yaptılar düğün altın yapabildiler güçleri ancak ona yetti. Biz eşya borcu ödemeyelim diye hepsini ailem aldı şükür hiç borçsuz evlendik takılarım da duruyor

Sizde 6 bin tl nin yetecegi seyler alirsiniz. Butceniz ne ise ona gore davranin.

Ayrica bizim oralarda sadece bulasik makinesini kiz tarafi alir beyaz esya da.

Bunlari sizin degil ailelerin konusmasi lazim. Siz zor durumda kalmissiniz boyle olunca.

Büyük yükü siz sırtlasanız ne olacak ki, karşınızdaki adam eşiniz olacak sonuçta
Keza erkek tarafına kalan da az iş değil
En iyisi birlikte yapmak, siz çalışıyor musunuz

6bin paranız var diye 6binlik almak zorunda değilsiniz ki

Mobilyalanın kalan kısmını senet yada taksit yapabilirsiniz sonra ödersiniz.

Aslında kızın çeyiz diye aldıkları da baya para tutuyor ama o pek göze gelmiyor. 10binden fazla masraf yapmıştı benim arkadaşım. Kız bir şey almiyormus gibi gözüküyor.

Ben akliniza gelebilecek tüm detaylara kadar aldim (mutfak,ceyiz,yatak odasi kaz tüyü yorgani yastiklari, bir düzine bambu saten nevresim takimi bla bla..) esim de mutfaga bir masa grubu ve oturma odasini aldi. Kv-Kp salon ve yemek takimini, kaynimda tv dahil tüm beyaz esyamizi aldi. Bizden bir yil sonra esimin kuzeni bir kizla evlendi. Kiz tarafi siz bütün esyalari alin biz ustumuze düsen kismi size ödeyelim dedi tabiki de ödemediler :)) bir de kizin bir tsne tabagi bile yoktu annesiyle gitmis herseyin 5 farkli modelinden olmak üzere 20 bin liralik ceyiz alis verisi yapmislar onu da taksite baglayip bizim kuzene yüklediler. Kızın tarafindan bir kurus masraf yapilmadi ve ma aile kizi el üstünde tutuyorlar pek kiymetli gelin oldu.. almayin kizlarr bir tek tabak dahi almayinn öyleleri daha kiymetli oluyor..!

Yöreye göre değişiyor bizde salon takımı ve beyaz eşya ,mutfak eşyası ve tüm tekstil ürünleri kıza ait o yüzden birşey diyemeyeceğim

Oturma odası yoksa? :KK53: Aslında bizdeki yatak odasiyla salon takımını değişmiş sizde. Bir de beyaz esya var artı olarak. Hangi yöre?
Tv yi de erkek alır
Aslında herkes ne alacağını bilir bizde kimse şunu sen al bunu ben alayım demez
Yörük ft göçmen :KK53:

Bı kahvaltı takımı tencereye 5 bın mı verılır mi? .Neden herseyın pahalısını alıyorsun bız sadece 5 bıne yatak odasının herseyını ,koltuk takımını ,sehbasına kadar duzduk ,buzdolabı ,perde ve ekstralarla halısı ıvır zıvırı en fazla 7 bın .Mıllet sankı saray dosuyor ya .Gıder de 4 bınlıralık koltuk alırsanız,3 bın kıralık yatak odası takımı ,5 bınlıralık catal yemek takımı alırsanız buz dolbının 1500 lıralıgını bırakıp 2500lıraya alırsanız böyle bırbırınızıyersınız ıste..

Ya ne sıkıcı işlerdir bunlar . Ailelere yük olmayalım ya da sonradan laf etmesinler diye evlenecek çift sırtlansa ... daha evlenmeden bi ton borca giriyorlar .
Yok aileler alsa işte böyle erkek tarafı kız tarafı muhabbeti oluyor.
Memlekete , örfe adete göre değişse de ; daha genel bir yüzde de mutfak eşyaları , yatak odası , tekstil vs. Kız tarafındandır .

Bu durumda elinizdeki 6 bin ile yatak odası takımınızı ve geri kalan dediğiniz o bir kaç ıvır zıvırı alabilirsin. Yatak odası takımı 2.999 a da var 22.999 a da .
Hesaplı davran .

Back
X