Düğün fobisi...

Lyudka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
1.614
12
0
Diğer
Kızlar bilenler bilir belki son başıma gelenlerden sonra gelin, damat, düğün, nişan, yüzük vs. böyle şeylerden ciddi anlamda korkar, kaçar oldum.

Mesela fotoğrafçının önünden geçiyorum bir gelin ve damadın fotoğrafı var, geçtim önünden gittim ama adam gözüme "o" gibi göründü. Geri dönüp dönmemekte kararsız kaldım. Yolun ortasında dikildim kaldım öyle. Sonra geri dönüp baktım kel bir adam fotoğraftaki. Halbu ki sevdiğimin fırça gibi saçları vardı.

Yürürken önüme evlendirme dairesi çıktı. Gelinin eteğinin ucunu gördüm, hemen nasıl kaçtım oradan, nereye saptım anlayamadım ya. Böyle şeylerin konusu açılınca bile sıkışıyorum, nefesim daralıyor. İyice fobi haline getirdim ki sanki inat gibi her yerde evlenenler, düğün, dernek, gelinlik vs. Bir de üstüne kuzenim evleniyor!

Ben düğüne gitmek istemiyorum, gelin-damat görmek istemiyorum :50:

Ama gitmezsem çok ayıp olur değil mi? Hem anne babama ne diye açıklayabilirim gitmek istemediğimi? Ya da aşıp bunu gideyim mi? Ama kısa sürede nasıl aşabilirim? :50:

Gün gelip kendi düğünümde de mi böyle olacağım, belki de aşamazsam hiç düğünüm olmaz of off :50:

Tavsiyelerinize ihtiyacım var...

Son düzenleme:
arkadaşım seni daha önce de takip etmiştim.sen daha yeni bir olayın içinden çıkmışsın,haklısın zor bir olay yaşadın ama daha yaşın çok genç.evlilik,düğün gibi şeyleri düşünmek için önünde kimbilir daha ne zamanların olacak.hemen umutsuzluğa kapılmışsın.bir psikoloji öğrencisiydin yanlış hatırlamıyorsam.sanırım insan psikolojisini de senden daha iyi kimse anlayamaz.böyle olayı fobi boyutuna taşımanı anlamlandıramadım.kuzenin de arkadaşların da evlenecek tabi,böyle şeylerle çok karşılaşacaksın.ve bir gün kısmetse sende böyle merasimleri bizzat kendin yaşayacaksın.fobi falan kalmaz o zaman merak etme.

kuzeninin düğününe git tabi ki...o senin akraban ve eğer sevdiğin bir akrabansa o özel gününde yanında olman gerekir.bir gün sen de evlenirken yanında insanlar görmek isteyeceksin ve o zaman; böyle zamanlarda yanında sevdiklerinin olmasının önemini bir kez daha anlayacaksın.

Senin yaşadığın tatsızlık daha çok taze olduğu için böyle bir durumla karşı karşıya olman normal. Şu sıralar zihnini bununla çok fazla meşgul etmemeye çalış ve düğünlere karşı olan negatif tutumunu görmezden gel elinden geldiğince. Başka şeylere yönel, farklı aktivitelere katıl falan. Dikkatini değişik alanlara yoğunlaştır. Böylece daha kolay atlatırsın ve şuan normal karşılanabilecek durumda olan kötü düşüncelerinin ciddi boyuta taşınmasına engel olmuş olursun. :)

Bence biraz abartıyorsun. Düğün fobisinin, o evli adamla alakası nedir yani ?
4-5 yıl çıkıp tam evleneceğini düşündüğün sırada öğrenmedin adamın evli olduğunu ? Gelinliğin vs hazır değildi.
Bence fobin alakasız. Ne insanlar var, evlenceği gün terkediliyor. Öyle olsan neyse...

Bence biraz abartıyorsun. Düğün fobisinin, o evli adamla alakası nedir yani ?
4-5 yıl çıkıp tam evleneceğini düşündüğün sırada öğrenmedin adamın evli olduğunu ? Gelinliğin vs hazır değildi.
Bence fobin alakasız. Ne insanlar var, evlenceği gün terkediliyor. Öyle olsan neyse...

Şöyle alakalı benimle yapmasını istediğim, hayal ettiğim ve onun da planladığını düşündüğüm her şeyi zaten başka bir kadınla yapmış önceden. Bu bana dokunuyor... :5: Bana değil başka bir kadına gelinlik giydirmiş olması, onunla yüzük seçmiş olmaları vs. O insanların acısını bilemem, ben bu acıyı yaşıyor, bunu hissediyorum :5:

Şöyle alakalı benimle yapmasını istediğim, hayal ettiğim ve onun da planladığını düşündüğüm her şeyi zaten başka bir kadınla yapmış önceden. Bu bana dokunuyor... :5: Bana değil başka bir kadına gelinlik giydirmiş olması, onunla yüzük seçmiş olmaları vs. O insanların acısını bilemem, ben bu acıyı yaşıyor, bunu hissediyorum :5:

Evet, senden önce gelinlik giydirmiş, senden önce yüzük seçmiş.
Adam yalancının daniskası, bildiğin yemiş, ayakta uyutmuş herkesi.
Sen öğrendiğinde bile hala kaçırmış.
Sense, kendine sorunlar yarat, alakasız fobilere bürün.
Ben inadına güçsüz olan insanlara deliriyorum.Toparlamaya çalışmak yerine, inadına acı çekmeyi seçiyorsunuz.
Gelinliğin ucunu görünce insan nasıl görmek istemez korkup kaçar ?
Benim bir arkadaşım vardı 8 yıl çıktılar, her şeyi de yaşadılar. Evlenecekler gözüyle bakılan bir çiftti. Yüzüğü her bişeyi vardı.
O mesela düğünlere gitmedi 1 sene boyunca. Ona hak verebiliyorum 8 sene yahu :) Ve her şeyi yaşamışlar.
Sen 10 ay mı, 4ay mıydı ? Bu kadar kısa sürede böyle olduysan, bir daha bir ilişkiye hiç başlama lütfen.
Böyle küçücük acılarda, evladını kaybetmiş gibi dramatik hale getirenlere sinirleniyorum. Şuan da buna sen de dahilsin.

Düğün fobisi değil bu, lütfen merak etme.. Şu an sadece tepki veriyorsun yaşadıklarına... Tadında bırakırsan bu dramatizmi hiçbir zararı olmaz... Nefret ettiğin veya tepki verdiğin "Gelin, gelinlik, düğün vs." gibi şeyler değil.. acının kaynağından geliyor bu tepkilerin. Lütfen doğru yorumla... Eğer kronikleştirirsen, sıkıntı yaşarsın... Şöyle ki, yine evlenirsin kısmetin geldiğinde, yine bir çok döngünün içerisine girersin ama hem çevrene sevimsizlikler yaşatırsın bu kronik fobinin varlığını kabul ettiğin için, hem hiçbir tat alamazsın en güzel gününden.. Sen aslında bu tür şeylerden nefret etmediğini, acının kaynağına tepki duyduğunu kabul etmeli ve "korkuyorum" diyerek kendini inandırmamalısın... Bunlar basit tepkiler... Sakın büyütme...
Kendine yaparsın...

Bayanlarda genelde düğün fobisi olmaz, ilk gece fobisi olur..

Sizinki biraz ilginçmiş. Öcü değil yani evlilik :19:

Güldürdün beni :1:

O değil de ben konunun şu kısmına takıldım

Kuzeninin düğünü varmış ya ;gitmek istemediğini söylemişsin

Bak sana birşey diyeyim benim senin gibi bi fobim yok fakat ben de asla düğünlere gitmem

Kendi kuzenimin düğününe bile gitmemişliğim var

Kırıldılar mı yok , annem babam birşey dedi mi yok

O tarz yerlerde bulunmayı sevmediğimden ,kalabalık bana göre birşey değil

Senin canın çok sıkılacaksa gitmeyiver

Milleti mutluluk abidesi yaparken kendin mutsuzları mı oynayacaksın

Her zaman başkalarını düşündüğümüz için kaybediyoruz

Biraz kendinizi düşünün , boşverin bırakıverin kırar mıyım üzer miyim demeyi ...

Keşke herkes sizin gibi düşünebilse ne güzel olurdu dimi ? Kuzenin rahatsız olduğun bu durumu anlayışla karşılamış olsaydı ve hiç sana kırılmasaydı ..

Senin için böyle birşey yapar mı dersin hı ?:ssz:

Evet, senden önce gelinlik giydirmiş, senden önce yüzük seçmiş.
Adam yalancının daniskası, bildiğin yemiş, ayakta uyutmuş herkesi.
Sen öğrendiğinde bile hala kaçırmış.
Sense, kendine sorunlar yarat, alakasız fobilere bürün.
Ben inadına güçsüz olan insanlara deliriyorum.Toparlamaya çalışmak yerine, inadına acı çekmeyi seçiyorsunuz.
Gelinliğin ucunu görünce insan nasıl görmek istemez korkup kaçar ?
Benim bir arkadaşım vardı 8 yıl çıktılar, her şeyi de yaşadılar. Evlenecekler gözüyle bakılan bir çiftti. Yüzüğü her bişeyi vardı.
O mesela düğünlere gitmedi 1 sene boyunca. Ona hak verebiliyorum 8 sene yahu :) Ve her şeyi yaşamışlar.
Sen 10 ay mı, 4ay mıydı ? Bu kadar kısa sürede böyle olduysan, bir daha bir ilişkiye hiç başlama lütfen.
Böyle küçücük acılarda, evladını kaybetmiş gibi dramatik hale getirenlere sinirleniyorum. Şuan da buna sen de dahilsin.

Kızıp kızmamanız bir şeyi değiştirmiyor ki. Üzülüyorum kendi acımı yaşıyorum işte sinirlenmeniz gereken bir şey yok.

Düğün fobisi değil bu, lütfen merak etme.. Şu an sadece tepki veriyorsun yaşadıklarına... Tadında bırakırsan bu dramatizmi hiçbir zararı olmaz... Nefret ettiğin veya tepki verdiğin "Gelin, gelinlik, düğün vs." gibi şeyler değil.. acının kaynağından geliyor bu tepkilerin. Lütfen doğru yorumla... Eğer kronikleştirirsen, sıkıntı yaşarsın... Şöyle ki, yine evlenirsin kısmetin geldiğinde, yine bir çok döngünün içerisine girersin ama hem çevrene sevimsizlikler yaşatırsın bu kronik fobinin varlığını kabul ettiğin için, hem hiçbir tat alamazsın en güzel gününden.. Sen aslında bu tür şeylerden nefret etmediğini, acının kaynağına tepki duyduğunu kabul etmeli ve "korkuyorum" diyerek kendini inandırmamalısın... Bunlar basit tepkiler... Sakın büyütme...
Kendine yaparsın...

Psikolog musunuz diye sorasım geldi? :) İşte ben de bundan korkuyorum. Çevremdeki herkese yardımcı olabilirim bu tip şeyleri abartmamakta ama kendime gelince kronikleştirip, abartıp mutsuz olurum. Kendimi tanıdığım için bu yolda ilerlediğimi fark ettim ve sordum zaten, teşekkür ederim yorumunuz için :)

Evlilik öcü değil de sinirimi bozuyor şu aralar evlenenleri görmek. Benim hayalim olan şeyin çalınmış olduğunu görmek, kandırılmak :19:

Güldürdün beni :1:

O değil de ben konunun şu kısmına takıldım

Kuzeninin düğünü varmış ya ;gitmek istemediğini söylemişsin

Bak sana birşey diyeyim benim senin gibi bi fobim yok fakat ben de asla düğünlere gitmem

Kendi kuzenimin düğününe bile gitmemişliğim var

Kırıldılar mı yok , annem babam birşey dedi mi yok

O tarz yerlerde bulunmayı sevmediğimden ,kalabalık bana göre birşey değil

Senin canın çok sıkılacaksa gitmeyiver

Milleti mutluluk abidesi yaparken kendin mutsuzları mı oynayacaksın

Her zaman başkalarını düşündüğümüz için kaybediyoruz

Biraz kendinizi düşünün , boşverin bırakıverin kırar mıyım üzer miyim demeyi ...

Keşke herkes sizin gibi düşünebilse ne güzel olurdu dimi ? Kuzenin rahatsız olduğun bu durumu anlayışla karşılamış olsaydı ve hiç sana kırılmasaydı ..

Senin için böyle birşey yapar mı dersin hı ?:ssz:

Canım kuzenimin olanlardan haberi olmadığı için bozulur diye düşünüyorum :25: Çünkü fobi de değil aslında ben severdim düğün dernek sadece sinir oluyorum aklıma geliyor çok taze olan bazı şeyler bundan birkaç ay sonra böyle olmayacağım (umarım) abartmaya devam etmezsem :19: Benim yaşayacağım mutluluğu biri çaldı diye düşünüyorum :19:

Ay canım ya, diğer konun dahil tüm yorumlarını takip ediyorum..

Yaşadıkların hoş değil evet, ama kendini toparlamalısın;

KENDİN İÇİN :31:

Son düzenleme:
Severek bekar sevgilinden ayrılmadın ki sen

Zaten evli olduğunu gizleyen kalleş biriydi o

Öyle yıllar yıllarda geçmedi bunu anlaman

Ne sana ne başkasına gelinlik giydiremezdi yani

Onunla bağdaştırılacak tek birşey bile görmedim ben

Evlilik kutsal ve gelinlik masumiyetin simgesidir.. Buna layık kimselerle karşılaşman dileğiyle..

Back
X