Dugun fotografı meselesi

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.396
15.716
198
fotograf cekimim bekarken yasadıgım sehirde oldu fotograf albumlerimi annemler teslim aldı normalde fotografların orjinal halide cdye yuklenip veriliyor bende cdyi yollamalarını istedim annemlerin ama cd deki resimler telefonla cektigimiz resimlerdeki cozunurlukle aynı nerdeyse cok sinirlendim bu bi taktikmi sadece bizde bastırsınlar deyip cozunurlugu dusurtuyolarmı

benim çektirdiğim yerde cd ile bile vermediler alırsanız bastırmış gibi parasını alırız her fotoğraftan dediler.
bilerek yapmış olabilirler.

Aynı şey kuzenimin başına geldi,cd yi bi taktık sanki 90 lı yıllarda çekilmiş gibiydi.bilerek yapılmış olabilir

Fotoğrafların ham halidir islemsiz atmıştır ama yine de o kadar kalitesiz olmamalı
Böyle bir taktik yok
Bunu hiç etik bir davranış da değil zaten
Kendin irtibata geçerek halledebilirsin

benim çektirdiğim yerde cd ile bile vermediler alırsanız bastırmış gibi parasını alırız her fotoğraftan dediler.
bilerek yapmış olabilirler.
oyle sinirliyimki yapılan cok adice birsey ben odememi yapmısım ne hakla orjinal hallerini vermiyorlar boyle bir anlasma yapılmadı imza atılmadı herkes bulmus yolunu

Fotoğrafların ham halidir islemsiz atmıştır ama yine de o kadar kalitesiz olmamalı
Böyle bir taktik yok
Bunu hiç etik bir davranış da değil zaten
Kendin irtibata geçerek halledebilirsin
yok canım ham hali degil rotuslu hali ama oyle kotuki goruntu bastırabilmeme imkan yok mail attım zaten bakalım ne yazıcaklar

Seninkiler yine iyiymiş.
Bize sadece 50 tane alabiliriniz kalanlar 5 tl dediler. Orijinal için de artı 500 tl istediler.
Haliyle ordan ekstra para ödeyip biraz fazlaca bastırdım ama orijinali elimde yok ve beş sene sonra da sileriz diyorlar. O parayı da yedirmek istemiyorum fırsatçılara.
Tüm fotoğrafçılar hemen hemen yapıyorlar bu adiliği ya

yok canım ham hali degil rotuslu hali ama oyle kotuki goruntu bastırabilmeme imkan yok mail attım zaten bakalım ne yazıcaklar
Yani kaliteli fotoğrafı facebook a falan da koyunca kalite düşüyor ama böyle piksel piksel düşmesi olacak iş değil belki de kasıt vardır
Bende özel gün fotoğrafçılığı yapıyorum böyle bir şey gormedim

bastan oyle bir sey konusmadık hicbir anlasma imzalamadık oyuzden bana cıkıpda bu boyle diyemezler sikayet ederim yinede bırakmam peslerini:) o derece sinir oldum zaten odeme yapmısız nerden para kazancaklarını sasırmıslar

yakınlastırdıkca bildigin yuzumuz piksel halinde..facebooka koysam bide fotograf kaybolur heralde:)

Cd verdiklerinde goruntulerdeki kaliteyi dusuruyorlar canim...
Eger cikartilacaksa cekildiginiz yerden orjinalini cikartin diye...

Dış çekimde ben de orijinali de aldım memnun da kaldım ama düğün anlaşmasını kayınpeder yaptı. İmzası var mıdır yok mudur bilmiyorum ama resmen düğün salonunun anlaşmalı olduğu fotoğrafçı uyanıklıktan geçiniyor. Biz uğraşmadık açıkçası 30 tanesine ekstra para verdik çıktık ama beş sene sonra orijinalimde olmayacak. Sinir bir durum. Bence de düşün peşine

ne guzel size vermisler bence dava bile acılabilir bu durumda bana onceden belirtilse ben zaten baska yer arastırırdım

Cd verdiklerinde goruntulerdeki kaliteyi dusuruyorlar canim...
Eger cikartilacaksa cekildiginiz yerden orjinalini cikartin diye...
evet uyanıklık yapıyorlar ama ben hususi burdan kalkıcam izmite gidicem orjinalleri almadan ordan cıkmıycam:)) ya bi hevesle aldım cdyi bi baktım resimler berbat halde cok kızdım ya

ne guzel size vermisler bence dava bile acılabilir bu durumda bana onceden belirtilse ben zaten baska yer arastırırdım

Düğün ve gelin denilince adamlar geldi söğüşlemelik kaz olarak bakıyor resmen. Dış çekimi biz fotoğrafçıyla uğraşmamak için arkadaşımıza yaptırdık ondan verdi sanırım. Bir arkadaşım da çünkü sıkıntı yaşadı.
Ben de düğün fotolarımın eksik olmasına üzülüyorum. Fotoların başına bir şey gelse orijinali de yok elimde vermiyor adamlar. Beş sene sonra da silerim diye tehdit de etti. Ne yapacağım ben de bilmiyorum.
İmzanız yoksa uğraşın ama
Bu tip özel günlerde resmen çakallık yapıyorlar sinir oluyorum

evet insanların en ozel gunu burdan bile kendilerine haksız kar elde etmeye calısıyorlar gercekten yazık bastan soylemiyorlar tabi vazgecilir diye ama bu resmen kandırmaca benim haberim olsa boyle bir durumdan bastan derdim orjinal halleriyle istiyorum cd ye..bes sene sonra silerim demiş bide adama bak ya para falan vermeyin bosverin kazanamasın pis

Fotoğrafçılar asla orijinal çekimi vermez, yeniden çıkartmak istediğiniz zaman tek alternatifleri kendileri olması için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…