düğün hediyesi hakkında

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
hanımlar selam,

hiç uzatmadan konuya gireyim, yakın bir akrabam evleniyor, ben yolun uzak olması ve ertesi gün iş olması sebebiyle (gidersem ertesi gün iş yerinden izin almam gerekiyordu dönüş yolu için ama iş yerim izin vermiyor) düğünlerine gidemiyorum. ama tüm ailem gidiyor yani. bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.

diyorum ki ben bu insanlara bi ev hediyesi alsam, içine de tatlış bi tebrik notu iliştirsem, bizimkiler götürüp kendilerine verse nasıl olur? sizce kibarca bir hareket olur mu? ve sizce nasıl bir hediye almalıyım, yüksek bütçeli bişey alamam, kullanabilecekleri bişey almak isterim. maksat nezaketen gelemediğim için özür dilemek ve bir incelik yapmak. bir diğer maksadım da biz erkek tarafıyız, herkesin gitmesi ama benim gitmemem olumsuz algılansın istemiyorum, en azından gelemese de hediye yolladı mutluluk diledi desinler.

ne dersiniz?
8.sayfada güncelleme yaptım, kararsız kalmıştım, kararımı verdim

Son düzenleme:
Şimdi dayın evlenirken ev hediyesi göndermek de yanlış anlaşılabilir ya da hoş karşılanmayabilir sanki. Hani en yakınlar altın falan takar ya en azından. Bilemedim.
kendisi dayım değil.
ne tavsiye edersin peki? altın alacak bütçem yok, yakınlığım da sadece kan bağımdan ibaret.

He bu başka biri o zaman.

Masa üstüne konulacak bi kase, vazo vs olabilir.
dayı da yakın zamanda evleniyor, ben onun için de bu tip bişey yapmayı düşünüyorum açıkçası. sence burada önemli olan yakın akrabanın onları düşünüp bişey hediye etmesi mi yoksa illa ki altın alması mı? herkes altın alıyor zaten. ona bakarsan dayım da kan bağımdan ibaret, kendisini sevmem o da beni sevmez. buna rağmen ona da yine altın mı almak lazım yeğen olarak sence?

Meşhur dayınızın düğünü sanırım. Anneniz takısını takacak zaten , ek olarak bir ev hediyesi yapmanız gerekmiyor.

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama dekor ürünleri genelde kişisel zevktir ama çay, kahve makinesi tarzı bir şeyler olabilir.
Yakın olsa sorardınız bi ihtiyaç var mı diye iyi olurdu. Karaca vs.. Her yerden ulaşabileceklerş bir markadan hediye alırsanız ihtiyaçlarına göre değiştirirler.

Bir de anladığım kadarıyla akrabalar arasında ikinize ait yakıştırmalar yapılmış asıl onu çözmek istiyorsunuz.

Yok yahu yeğen olarak hariçten almana gerek yok ailen alsın taksın.

Evine gittiğinde hediyeyle gidersin.

Geçen düğünde doğru düzgün kimse çeyrek takmadı hep para takıldı. Şu devirde zor.

Kahve makinesi zorlar mı? Bir gün beraber içeceğimiz kahveler de olur inşallah gibi bir not kırgın olmadığınızı da işaret eder.
zorlar maalesef, kahve makinesi ucuz değil ayrıca büyük de bişey hacim olarak yani.
kahve makinesini zamanında araştırmıştım, ucuzuna kaçınca aldığına pişman oluyorsun. kahve makinesi alıp kötü çıkması halinde arkamdan sövmelerindense çeyrek altın alırım daha iyi, ikisini kıyaslayınca yani.

Ailen takıyor. Bekar kadının bir şey takmasina gerek yok. Şahsen ben de kuzenlerime vs bir şey takmıyorum çünkü bana ne? Onlar için yorulup başka şehre gitmem bile sevgi göstergesi bence, altına hiç gerek yok:) ki zaten ben evlenirken de kimse evli barkli çocuklu insanlar,bir benim düğünüm için gelmez:)
Senin de ailen zaten takacak, seni temsil ediyorlar. Ben olsam hediye falan göndermezdim. Elbet bir gün evini ziyaret edeceksin, o zaman bir çiçek bir hediye gider çayımı içer kekimi yer dönerdim:)

İkili fincan takımları da güzel bir seçenek. Zorlar, haklısınız

hediye göndermeme sebebin ne peki?
ben hediyeyi kırgınlıktan dolayı düşündüm açıkçası. herkes orada ama wurst yok, herhalde hala kırgın diye düşünüp cephe almaları ihtimali için dedim.
ha düşünseler de çok önemli değil.
yakın zamanda evlerine gideceğimi de hiç sanmıyorum 12 saat mesafedeler...

Bence altın almak lazım. Ev hediyeleri çok gereksiz şeyler bence. Mecburen gidilen bir ortamda mecburen alınan hediyeler bunlar. Kimse de kullanmaz, kenara koyar mecburen gittiği birine götürür sonra. Altın yeni evlenen çifte destek olmak için takılır.

O zaman hiç umursama. Evlerine gidecek olsan hediye alırsın küçük bir şey. Çalışıyorsun daha büyük bir sebep yok ki gitmemem için.
anladım peki kırgınlık meselesi için ne diyorsun, yani ben hediye iletmeyi hani gelemiyorum ama en azından sizi düşünüp bunu aldım manasında düşünmüştüm. gereksiz mi olur?

Bence çok çok çok tatlı bir düşünce.
Güzel bir ev süsü olabilir...
(Kişinin tarzına göre. Mesela ben. Tütsü ve tütsüdanlık olsa bayılırım.
Farklı fincanlar kupalar.
Eski kitaplar... )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…