düğün hediyesi hakkında

Yok ayol ben kötü düşünmem. Ben kendi düğünümde kim ne taktı onu bile bilmiyorum o derece uzağım mevzudan.

Ben sadece ev hediyesi denen şeyi sevmiyorum. Ev konusunda herkesin beğenisi o kadar farklı ki genelde o hediyeler beğenilip kullanılmıyor diyorum. Ama sonuçta ay ince düşünmüşler teşekkür ederiz diyorum. Vay niye altın almadılar demiyorum.

Yengem ev hediyesi bana tencere seti alacakmış mesela. İstemiyorum tencerem var dedim ama dinlemedi. E napayım alsın madem teşekkür edip geçecez mecbur. Neye ihtiyacın var diye sorsa daha mutlu olurdum ama sormadan kafasına göre takılıyor diye de mutsuz olup hakkında kötü düşünmüyorum. Düşünmüş sağolsun diyorum.

Bana kimse almadı
Bunu bilemeyiz..belki ev süsü alabilirsin ama evlerini bilmeyince olmaz.
yok ev süsü hiç düşünmedim beğenmeyebilirler sonuçta.
bence o düğüne katılanların çoğu fincanı basit görüp almaz, eğer ben alırsam öyle bir fark yaratabilirim evet
bilmiyorum ya bu düşünce aklıma düştüğünde kendim dedim ki, bana ne gelse mutlu olurum, ne gelse mutlu olmam...
nevresim gelse demode bulurum mesela.
süs eşyası gelse beğenemezsem kutusundan bile çıkarmam.
tatlış ikili kahve fincanı hoşuma gider, kahvenin hatırı büyüktür, türk kahvesi seviyorsam kullanırım açıkçası.
mesela boş bir çerçeve gelse içine eşimle olan fotoğrafımı koyarım, severek kullanırım.
başka da bişey gelmiyor aklıma...

anladım peki ikili güzel bir kahve fincan setine ne dersin?
biliyorum çok basit bişey ama karı koca kahve seviyor bu insanlar. tamam fincanı yok diye ölmez kimse ama ince düşünmüş olarak algılanır mı acaba?
ya da neye ihtiyacı olduğunu öğrensem mi ya? her şeye ihtiyaçları olduğuna o kadar eminim ki...
amma kararsız kaldım.

Nevresim takımı olabilir.
Battaniyeler var böyle kocaman haldır huldur degıl ince narin. TV önünde üstüne almalık. Ben bunları da alabilirim

Ailen gidip altin takacaktir zaten. Sen henuz bekar oldugun icin tek basina altin takmana gerek yok. Guzel bir nevresim takimi ya da pike takimi alabilirsin. Icine degisim kartı koydur, begenmezse degistirir zaten. Dugune gidemediğin icin de uygun bir zaman da arar tebrik edersin.

Ay bikaç gün önce başka bir konuda o kahve fincanları hakkında çok ağır şeyler yazdım alma gözünü seveyim onlardan, bende 20 takım falan oldu.

Alkol alıyorlar mı? Alıyorlarsa çok güzel ikili kadehler, viski bardakları falan var paşabahçede. Ünlü tasarımcılar tasarlıyor, sınırlı sayıda üretiliyor falan. Pahalı da değiller çok.

ahahah gerçekten mi?
evet alkol alıyorlar. ve kimsenin onlara kalkıp da kadeh vs almayacağına o kadar eminim ki...
bu bi düşüneyim ben teşekkürler fikir için

Yazılı mı bilmiyorum ama şık bir fincan takımı olabilir. Şahsen bana değişik tasarımlı fincanlar gelse çok hoşuma giderdi

bu arada düğün pazar değil cumartesi olsa ben giderdim. gerçekten işten izin alamadığım için gidemiyorum yoksa hazır giden araç falan var yani.
Ya wustria, sen değil mıydın birkaç ay önce insanlara verici olmaktan kacinacagini söyleyen. Alma verme dengesiyle ilgili bir konu vardi.
Bu kişi senin düğününe gelecek mi sence? Kendini zora sokacak mi? Sana hediye getirecek mi? Hem de evli belki bebekli haliyle.
Cevabın "evet, gelmese bile kendini zorlar" ise yap bir şeyler. Ama bence evlendikten cocuga karıştıktan sonra kimse böyle şehir şehir gezmiyor düğün derdine. Coluklu çocuklu insanlar da bu ekonomide takı takma konusunda çok bonkör olmuyor .
Benim en yakın arkadaşım düğün peşinde diyar diyar Anadolu'yu gezdi kim davet ettiyse 'hem bana da tatil olur' dedi, çeyreğini aldı gitti.
Gecen yaz düğünü oldu. Şehir dışından tek ben geldim . Benim düğünüm olunca bence şehir dışından o gelmeyecek, doğanın kanunu:)
Ablamın eski ev arkadaşı, ennn yakin arkadaşı kızın hem nisanına hem düğününe geldi, Türkiye'nin bir ucundan. Nedimesi oldu, her şeyini yaptı, yanında oldu. O evlendiği zaman bahanesini hatirlamiyorum ama ablam gitmedi bile.
Ben uzunca bir süredir kendimle ilgili bir karar aldım. İçimden gelmeyen hiç bri şeyi laf olsun diye ,adettir diye yapmıyorum. Sadece içimden geliyorsa,içimden geldiği kadarını yapıyorum. Öz ablamın ev yerleştirmesi için kendimi zorlasam izin günümü değiştirirdim mesela. Ama izin günümde ev yerleştirmek beni beklenti içine sokar :) sonra sıra bana gelince aynı şeyi ablamdan beklerim, o da muhtemelen çoluk çocuk iş güç gelemez. Sonra ben bosu boşuna kinlenirim. Ne gerek var? Kocaa süreçte sadece içimden geldiği kadar işin içine girdim, düğünde nisanda da içinden geleni taktım. Ne yaptıysam isteyerek yaptım ,kendimi zorlamadim. Bu yüzden ben evlenirken ablam misafir gibi gelse de yeter,asla bozulmam. Çünkü bir beklentim yok:))
Bence hayatta mutluluğun formülü bu. Annem yeğenleri için teyzemin evine yerleşir resmen kamp yapardı düğünden önce. Çeyiz meyiz için konfeksiyoncu gibi gece gündüz dikis diker,onlarda Günlerce kalırdı. Ama kendi kizini evlenirken kimseden 'yardim lazım mi' telefonu almadı mesela. kendimi bu konuma düşürmek istemem.
O yüzden yerinde olsam hiç bir şey göndermem:) ailen zaten takıyor, sen zaten ailenle yaşıyorsun. O evin bir parcasisin. Niye takasin ki? Küs olduğumuzu düşünmesin dersen instada düğün fotolarının altına çok güzelsin kallp kalp rabbim ayırmasın yakisiyorsunuz falan yaz

Yas kac?30 ustu bır kadınsa aılem takıyor ben takmayayım durumu bence hos değil.Dayı ıcın konusuyorum.Dayınız yanı cok yakın,calısan bır kadınsınız en azından gr takılabılınır.
Bence o dığer akrabaya da takı takılsa daha ıyı, butce varsa.
Ev esyası almak rısklı ıs.Evı gormeden hele.
Kabul edelım 2lı fıncan takımı ucuz dıye alınıyor arkadaslar:)Ben de cok samımı degilsem bırıne gıderken,elım bos gıtmyım dıye alıyorm.
Alacaksanız 6lı alın kahve takımını.

Nevresım yada pıke takımı.?

ahahah gerçekten mi?
evet alkol alıyorlar. ve kimsenin onlara kalkıp da kadeh vs almayacağına o kadar eminim ki...
bu bi düşüneyim ben teşekkürler fikir için
Bana hediye gelen en sevdiğim ve en çok kullandığım şey Abidin Dino çizimli viski bardaklarıydı. Bi bak sen paşabahçeye. Değişim kartı da koyarsın içine mis gibi olur.

Bence zamanlama yanlış olur ev hediyesi için. Ne yapacak aileniz düğüne ellerinde kutuyla mı gidecek? Ya da gelin damat mekandan çıkarken onu mu alacak? En iyi ihtimalle kaynananın evine bıraksalar gelin kız onu alana kadar ay geçer sizin hediye araya gider.

Bana hediye gelen en sevdiğim ve en çok kullandığım şey Abidin Dino çizimli viski bardaklarıydı. Bi bak sen paşabahçeye. Değişim kartı da koyarsın içine mis gibi olur.
Çok güzel tasarım ürünler var orada dimi Ya da ben çok çeşit bilmediğim için bana çok güzel geliyor

dayı da yakında evleniyor düğün sezonu malum ama bu kişi dayı değil
dayı için bunu mu tavsiye ediyorsun peki? dayı için asla konu açmam çünkü

KudrAlobar da benim gibi dayınız sanmış. Ona verdiğiniz cevabı gördüm.

Dayınıza da ,mevcut düğün sahibine de ek bir şey yapmanıza gerek yok bence. Aileniz zaten takı takacaklar.

Adam Türk kahvesi içmeyi çok seviyorsa , gelin bunu düşünüp , özenip fincanını da almıştır.

Bir kenara atılacak ve kullanılmayacak bir hediyeyi kimseye yük etmeye de gerek yok. Tebrik etmeniz yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…