düğün iptali ve boşanmak

ebebpe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2025
4
-1
1
27
merhabalar arkadaşlar, eşimle 3 aylık evliyiz. bu süreçte başka şehirde ev yerleştirdik ve yaklaşık 1.5 ay beraber yaşadık. herhangi bir sorunumuz yoktu ufak tefek kavgalarımız oluyordu sadece. düğün için memlekete döndük. aramızda ailelerden ve eşimin kıskançlıklarından dolayı tartışmalar yaşanmaya başladı. ikimizde çok sinirliydik dolmuştuk herşeye kavga eder hale gelmiştik. düğüne 1 hafta kala boşanmak istediğini avukatla görüştüğünü söyledi. ben ikna etmeye çalışsam da onun ailesinden gelen olmadı. bizi tanıştıran aracı kadın onun ailesini alıp geldi düğüne 4 gün kala yani aracı kadının ısrarı ile geldiler. o sırada eşim sinir krizi geçirir gibi oldu hem babama hemde anneme kırıcı şeyler söyledi. haklı olduğunu düşünüyordu yaşanılanlarda ama bu hareketiyle kendini hem haksız duruma düşürdü hemde bundan dolayı benim ailem onu istemediler. eşimde ben haklıydım böyle olmasını istemedim gibi bi tavır takınarak biz yapamayız dedi ve protokol hazırlatıp imza attı. bu şekilde düğün iptal edildi. şimdi ara ara konuşuyoruz. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. bazen bu iş bitecek tarzında konuşuyor bazen sence ben seni bırakır mıyım gibilerinden konuşuyor. gerçekten allak bullak oldum. siz olsanız ne yapardınız? düğün olmadan boşanmakya gözümü çok korkutuyor toplum baskısı hakkımda düşünülecekler konuşulacaklar vs.

Hem babanıza hem annenize kırıcı şeyler söylemiş ben bir evlat olarak ne yapardım dedim kendi kendime zamanında anneme nişanlımın kendisi bile değil kız kardeşinin söylediği bir söz yüzünden herşeyi kafalarına geçirdiğim aklıma geldi.
Elaleme göre yaşamayın ama ananıza babanıza saygısı olmayanın size hiç olmayacağınıda hesaba katın.
İnsanlar hep konuşurlar onlara göre hayat yaşarsanız hep mutsuz olmaya mahkum olursunuz.

merhabalar arkadaşlar, eşimle 3 aylık evliyiz. bu süreçte başka şehirde ev yerleştirdik ve yaklaşık 1.5 ay beraber yaşadık. herhangi bir sorunumuz yoktu ufak tefek kavgalarımız oluyordu sadece. düğün için memlekete döndük. aramızda ailelerden ve eşimin kıskançlıklarından dolayı tartışmalar yaşanmaya başladı. ikimizde çok sinirliydik dolmuştuk herşeye kavga eder hale gelmiştik. düğüne 1 hafta kala boşanmak istediğini avukatla görüştüğünü söyledi. ben ikna etmeye çalışsam da onun ailesinden gelen olmadı. bizi tanıştıran aracı kadın onun ailesini alıp geldi düğüne 4 gün kala yani aracı kadının ısrarı ile geldiler. o sırada eşim sinir krizi geçirir gibi oldu hem babama hemde anneme kırıcı şeyler söyledi. haklı olduğunu düşünüyordu yaşanılanlarda ama bu hareketiyle kendini hem haksız duruma düşürdü hemde bundan dolayı benim ailem onu istemediler. eşimde ben haklıydım böyle olmasını istemedim gibi bi tavır takınarak biz yapamayız dedi ve protokol hazırlatıp imza attı. bu şekilde düğün iptal edildi. şimdi ara ara konuşuyoruz. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. bazen bu iş bitecek tarzında konuşuyor bazen sence ben seni bırakır mıyım gibilerinden konuşuyor. gerçekten allak bullak oldum. siz olsanız ne yapardınız? düğün olmadan boşanmakya gözümü çok korkutuyor toplum baskısı hakkımda düşünülecekler konuşulacaklar vs.
Bu arada niye hep onun kararlarıyla hayatınız form alıyor.. evliliğin ilk 1,5 ayında bile kavga eden adam 1,5 sene sonra neye dönüşür acaba? Hem boşanmak için avukat tutacak, hem düğünü iptal edip sizi ve ailenizi rencide edecek, hem en kıymetliniz olan ana babanıza hakaret edecek hem de "ben seni bırakır mıyım" diyecek... O bırakmasın zaten sen bırak. Hatta mümkünse en uzak bir noktaya bırak..

Daha yolun başında sana bunu yapan seni bıraksa nolur bırakmasa nolur sırf ailesine errrrkeklik yapsın niye nikah iptali yapmış buna rağmen evlenirsen elinde çocukla dönersin daha çok konuşurlar

üstelik kendisi garip bir şekilde aileme aramızdaki herşeyi her zaman anlattığımı, ona hiç sahip çıkmadığımı hatta yaşanan o olayda onun elini tutup aileme rest çekip gitmem gerektiğini söylüyor. üstelik adı psikopata çıktığı için ailesinden özür dilememi kendi ailemle o isteyene kadar görüşmemem şartı ile geri dönebileceğimi falan söylüyor.

üstelik kendisi garip bir şekilde aileme aramızdaki herşeyi her zaman anlattığımı, ona hiç sahip çıkmadığımı hatta yaşanan o olayda onun elini tutup aileme rest çekip gitmem gerektiğini söylüyor. üstelik adı psikopata çıktığı için ailesinden özür dilememi kendi ailemle o isteyene kadar görüşmemem şartı ile geri dönebileceğimi falan söylüyor.
Sen ne dedin onun bu teklifine?

Tutarsız-ambivalan kisilik. Manipülatif egilimli. Ve aynı zamanda egolu ama kırılgan. Yani “bırakamam ama sanada güvenip teslim olamam” diyen kaybetme korkusunu güc oyunu kılıgına sokan biri.

Böyleleri hep karsındakini tetikte tutar. Böyle böyle heba edilir zamanlar.

Uzamadan bitmeli…

Adam iyi yapıyo sana az bile sen bu kadar şeye rağmen hala ağzı açık bu lafları mı dinliyosun sen kim köpeksin diyip engellemiyosun her yerden

Bunca şart koyarken kendisi ne yapacakmış sizin için? Size ve ailenize zerre saygısı olmayan bu kişiyle evlenmemeniz en iyisi olur. Evlenirseniz pişman olacağınız baştan belli. Düğün olmadı millet ne der diye düşünmeyin, bu hayatı yaşayan sizsiniz. Bence telefon numaranızı değiştirip kendinize yeni bir sayfa açma zamanı gelmiş.

Sen ne dedin onun bu teklifine?
dalga geçtim. bu raddeye geldikten sonra geri dönüşü olmadığını söyledim. ikametgah vekalet dilekçe hemen hallettim avukatı o ödedi davayı ben açtım o yaşadığı şehre döndü. karşı yazı yazmasını bekliyoruz.

Babamın kuzeninin kızı dügün günü her seyi bitirdi. Kına gecesi oglan tarafıyla yasanılanlardan sonra ertesi gün nikah eğlencesine giderken kapıdaki “dügün iptal” yazısıyla karsılastık. İyi ki bitmis cok büyük bir hatadan döndü kız.

Olayın üzerinden cok zaman gecti su an mutlu bir evliligi ve bir oglu var.

dalga geçtim. bu raddeye geldikten sonra geri dönüşü olmadığını söyledim. ikametgah vekalet dilekçe hemen hallettim avukatı o ödedi davayı ben açtım o yaşadığı şehre döndü. karşı yazı yazmasını bekliyoruz.
Bravo ama bak vay efendim pişmanım, yok psikolojim bozuldu, yok bilmem ne derse ailene ettiği hakareti hatırla.

Hikaye çok eksik. Ailesi neden istemedi sizi
bunu bende bilmiyorum çünkü o aileme saygısızlık yaptığında bile ben evde annesine x anne diyerek konuşmaya devam ettim. bu olaydan iki gün önce aileme allah razı olsun kızınızdan oğlumun hep yanında oğlum çok şanslı sizdende allah razı olsun çok iyi bi evlat yetiştirmişsiniz diyordu. oğullarının bu hareketinden sonra onlarda bir anda düşman kesildiler.

bunu bende bilmiyorum çünkü o aileme saygısızlık yaptığında bile ben evde annesine x anne diyerek konuşmaya devam ettim. bu olaydan iki gün önce aileme allah razı olsun kızınızdan oğlumun hep yanında oğlum çok şanslı sizdende allah razı olsun çok iyi bi evlat yetiştirmişsiniz diyordu. oğullarının bu hareketinden sonra onlarda bir anda düşman kesildiler.
Hepsini engelle. Kimsenin çantada kekliği olma. Dava açılmadı ise sen aç.

yani toplum baskısı bilmem ne diye kabul mü edeceksin bu şartları?
şunları kendinize nasıl söyletiyorsunuz anlamıyorum.

Back
X