Düğün istemek-istememek

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.281
7.694
108
30
Nişanmlımla bu yaz sonu evlenme planımız vardı. ailesi orta halli çok az yardım edebilecek. Herşeyimizi birlikte yapacağız. Birkaç düğün salonu aradım. 30 binden aşağı fiyat veren olmadı. Nişanlım da haliyle erteleyelim biraz daha birikim yapalım dedi. Düğğn yapmayıp eşya vs almak aklıma çok yatıyor ve nişanı uzatmak istemiyorum. Büyüklerimiz arayı uzun tutmayın diye hep aklıma girdi. Sanki uzadıkça tadı kaçıyor gibi geliyor zaten bana da. Tayindir ev kurmadı bir an önce belirginleşsin böyle şeyler istiyorum. Nişanlı kaldıkça her şey havada.Neyse Nişanlıma düğün istemiyorum mutlu olalım az borçla yuvamızı kuralım , ertelemeyelim artık dedim. " X arkadaşımın sevgilisi de öyleydi sonra onu isterim bunu isterin diye oğlanın başını etini yedi " dedi. Ben o değilim. Beni tanımadın mı daha ? Hem niye kıyaslıyosun beni başkalarıyla en nefret ettiğim şey dedim. "Kıyaslanıyorum herkadın aynıdır . Başta herkes iyi" dedi. Ben de saf saf takdir eder beni diye bekliyorum. Bekliyorum ki "sen ne kadar anlayışlı bir kadınsın. Bu durumda düğün isteğinden vazgeçebiliyorsun beni düşünüyorsun falan desin. Moralim çok bozuldu.

Imkanım olmasına rağmen düğün yapmadım. Babam otelde düğünümü yapmayı teklif etti yine de istemedim. Inanın o 3 saat için harcanan paraya o kadar üzülüyorum ki. Gittim kendime gelinlik eşime damatlık kiraladım güzel de bir fotoğrafçı tuttuk dış çekim fotoğraf çektirdik albüm yaptırdık, pişman değilim.

Ben de sizler gibi düşünüyorum da olay nişanlımın tavrı. Hem düğünden vazgeçiyorum sırf ona kolaylık olsun diye hem de bu tavırları görüyorum karşılığında ondan
Hem yapamıyor
Hem istiyor. Zaten zaman geçtikçe evlilik zorlaşıyor. Bir an önce evlenin

Onun isteme sebebi şu : ilerde ddğişirmişim arkadaşlarının eşleri çok değişmiş onlar da başta öyleymiş sonra başlarına kakmışlar va vs
Değişik bir savunma. Halbuki istemeyen siz siniz. Sonra başına kakacak durum yok ki. O istemeseydi haklı derdim. Ama istemeyen siz siniz zaten .

Bence aile baskısı olabilir düğün salonu icin
Size söylemiyor

Siz ne istiyorsunuz icinizde hayali varsa imkanlari zorlayip yapın,yoksa yapmayın. Davetli bir nikah ardından after party tadında 10 kişi bir eğlenceye gidersiniz, bir de fotoğraf çekimi yeterli diye düşünüyorum. Yine gelinliginizi giyersiniz. Nişanınızın kıyaslama yapması da çok saçma şimdiden başlamış kıyaslamalara :) bazi beklentileriniz de olabilir bu gayet normal..

Bastan beklentini kes diyor açık açık,yeni gelin olacaksınız beklentileriniz olabilir koşullariniza göre tabiki...ufak tefekte olsa biseyler talep edin derim sadece düğün için demiyorum genel anlamda. Yoksa bu kabullenisinizi bir omur göreviniz sanacak.

Bu konudaki tavrı cok enteresan ne demek butun kadinlar ayni kafa yapisi ilginc siz birdaha gozden gecirin ve sacmaladigini anlatin anlmamis o belli he ayrica evlenirken fedakarlik yapinca kiymetli olacaginizi sanmayin bu ornekteki gibi bisey istemem kafasinda olanlr genelde hep sonradan ezilenler oluyor kok sokturenlerde kiymetli gelin :)

arkadaşlar kız zaten istemiyorum diyor ;

konu sahibi düğün yapmak yapmamak değil de nişanlının bu tavrına ben olsam ben de bozulurum.

bence de ""sen ne kadar anlayışlı bir kadınsın. Bu durumda düğün isteğinden vazgeçebiliyorsun beni düşünüyorsun" demeli,
şimdi yalan yok bu ülkede daha çok kadınlar düğün müğün işlerine meraklı çünkü..yoksa bence ortak olmalı bunun kararı ama genelde kadına kalıyor.

normalde nasıldır?
kararlarını takdir eder mi
görüşlerini sayar mı
ne kadar iyisin anlayışlısın der mi?

bak
ben evlenmeyi düşünmüyorum, ilişkim var.
elbette zor yönlerim de vardır. ama böyle maddi konularda hiç sorun etmem hep anlayışlı oldum olurum. (aile konuları, maddi konular böyle şeyler kırmızı çizgimdir, ne olursa olsun anlayışlıyımdır benim sorunlu olduğum konular başka, neyse) sevgilim bunu hep takdir eder. ki ben bu adamla nişanlı değilim. madden birlik olma sözü vermiş değilim...

maddiyat gibi düğün gibi koca koca konularda adam senin iyi niyetini görmüyorsa orada bir sorun vardır.

bugün ne kadar anlayışlı bi kadınsın düğün bile istemedin diye takdir bekleyen biri evlenince beklentileri de devam edecek kişidir.

en ufak bi olayda ben sen zor durumda kalma diye düğün bile istemedim nikah yaptım demenin sinyali olarak almış olabilir adam.

çünkü siz düğün fuzuli bisey demiyorsunuz. uzadıkça tadı kaçıyor hersey de pahalı en iyisi evlenip kurtulayım bu gerilimden modundasiniz. Bu mod evlenince farklı farklı şekillerde evrilecek diye düşünüyordur adam.

bide bu açıdan bakın nisanliniz güzel bi dil kullanmamış ama sizin nikah istemeniz de kafasına tam yatmamış demekki sorun yaşamak istemiyo iki sene sonra.

kadınlara ve size bakış açısı sıkıntılı ona bakarsak erkekler de ne haltlar yiyor siz erkekler başta kendini iyi gösterir sonra çıkarır gerçek yüzünü diyerek onu incitiyor musunuz
ben olsam o lafına buz gibi soğurdum birde yarın başıma kalkarsın diyerek sırf güvensizliğinden düğün yapacak bu daha da kötü

beğenmedim puanım 1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…