Düğün istemek-istememek

Elin kadini ile sizo koyaslamasi asiri sinir bozucu. Siz boe aamla onunkiyaslasaniz ortaligiyıkar

cok sinir bozucu bir laf etmis. ozur dilemesi gerek. benim esim de bazen boyle kadinlar soyle kadinlar boyle derdi, ben de ona bir gun dedim ki, ben erkekleri genellemiyorum, sen neden kadinlari genelleyip bana yansitiyorsun. erkekler cok okuz desem hosuna gider mi dedim. o zaman anladi. simdi de misogynistic bir sey soyleyince, hosuma gitmiyor, bu soyledigin kadin dusmanligi, dogru degil diyorum, o zaman susuyor. ogretmek lazim.

Hödük valla bunlar ne desen boş Hayır bir kadına eşine sevgiline iltifat etmek bu kadar zor olmamalı ya. Madem edemiyorsun içinden gelmiyor niye evlenmek istiyorsun? Valla tuhaflar birde kadınları anlamıyoruz derler ben erkekleri hiç anlamıyorum. Maddi açıdan ertelemesi yanlış tabi maddiyatlarını bilemem ama eskisi gibi zamanla toparlayacak bir halde değiliz artık. Her geçen gün çılgınlar gbi zam geldiği için zamanla toparlarız birikim yaparız desekte zam eklendikçe o birikim yetişmiyor ki. O yüzden ertelemek daha çok zarar etmek demek aslında.

ben şunu istiyorum ,en güzel benimki olmalı diyenler çok mutlu ,gerek yok fazlasına biz bize yeteriz diyenlerin kıymeti bilinmiyor.
Bana göre de gereksiz düğün ama sizin yerinizde olsam sen kaşındın der yapardım o düğünü.

Düğün gibi masraflı olmayacak nikah sonrası en yakın arkadaşlarla yapılacak eğlence yapabileceğinizi içinizde de eğlenmedik diye bi heves kalmayacağını söyleyin bakalım o zaman ki tepkisi ne olacak 3saat için 30 bin verilmez gerçekten

Ben çok fedakarlık yaptım sonra pişman oldum:)))soranlara gereken neyse yapın hayallerinizden vaaz geçmeyin derdim:)şimdi herşey çok pahalı para yetmıyor... Ben kınamda hem bindali giydim hemde gelinlik çokta eğlendim belediye nikah salonları güzel
Şimdiden mutluluklar:)

Siz düğün isteğinizden vaz geçtiğiniz için "taktir görmek" istiyorsunuz.Bunu bir fedakarlık olarak görüyorsunuz.Çok samimi olarak söyleyeyim bunu bir "fedakarlık" olarak gören pek çok kadın bu konu açıldığında bir şekilde sitem ediyor,içinde uhdesinin kaldığını işaret eden cümleler kuruyor.Sonrasında bu cümleleri duymanın önüne geçmek istiyor nişanlın.Uslüp ile ilgili sıkıntıları var ama ana felsefesi bence doğru."bu gün fedakarlık olarak görüp yapmadığın şey yarın bizim tartışmalarımıza konu olur" diyor.

Kaşe

Ben de sizler gibi düşünüyorum da olay nişanlımın tavrı. Hem düğünden vazgeçiyorum sırf ona kolaylık olsun diye hem de bu tavırları görüyorum karşılığında ondan
İlk degildir bu tavırları,konuşmaları merak etmeyin eşya alırken çok daha fazlası olacak daha çok gerileceksiniz.

Şöyle bir yazı çıktı karşıma. Haklımı evet. Zamanında abimin eşi yaptırabildiğin kadar masraf ettir. Öyle daha çok kıymetin olur dedi.kendisi bizi aşırı sömürdü. Şuan ailem pek sevmez ama abimin hatrına mıdır yoksa tezi doğrumu bilemem ama el üstünde. Yaptıklarını anlatsam sinir krizi geçirirsiniz. Ben yaptırmadım eşime masraf. Sahipsiz di. Herşeyin en ucuzuna kaçtım. Allah ta yardım etti yaptık düğün. Pişman değilim. Şuan bile kıyamıyorum hiç ona. Ama ailesi. Özellikle bendeki kv hiç kimsede yok dediğim kadın ne arıyor ne soruyor. Çektirseydim kıymetli olacaktım. Sizde çok fedakarlık yapmayın

Eklentiler

• Screenshot_20220616_115420.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 67
siz kesinlikle haklısınız bu devirde sizin gibi düşünen kaç kişi kaldık. adama bak hala neyin hesabında. sırf bu laftan bile insan bi düşünür ya. demekki ilerde bişey isteyemiceksin hemen öyleydi böyleydi şimdi noldu diye yüzüne vuracak bi tip allah sabır versin. millet düğün istemeyen kız arar seninki trip çetelesi tutuyo şaka gibi. bizde düğünsüz evlendik o halde bile 2sene borç ödedik. 5sene geçti asla pişman değilim iyikide yapmamışım millet göbek atıp 2gr kurumuş pasta yicek diye 10-15bin daha ödeseydim kaç ay daha o rezil borcu çekecektim kim bilir... eşiniz olacak bey biraz sıkıntılı gibi gerçekten kafa yapısı çok acayipmiş

Onun isteme sebebi şu : ilerde ddğişirmişim arkadaşlarının eşleri çok değişmiş onlar da başta öyleymiş sonra başlarına kakmışlar va vs
Başka çekincelerini bu şekilde bastırıyor olabilir mi? Aslında ertelemek kafasına yattı bi şekilde, şimdi bahane olarak bunu sürmüş

Bende düğün istememiştim eşimde nisanliniz gibi düşündüğü için borç harç düğün yaptık ki iki taraftanda desteğimiz yoktu çünkü ikimizinde babası yok doğal olarak maddi imkan da yok noldu düğün yaptık balayı yapamadık elalemi eyledik kendimiz yoruldugumuzla kaldık hala onu dinlediğime pişmanım oda pişman oldu ayranimiz yok içmeye tahtarevanla gidiyoz s...maya hesabı

Şu anlamda demiş olabilir

Düğün hayatta bir defa oluyor
Belki şimdi maddi imkan yok diye istemediniz ama gelecekte bir gün arkadaşınızın düğününe gittiğinizde içinizde kalacak ve eşinize “ keşke biz de yapsaydık “ diyeceksiniz.
O da bunu düşünerek böyle demiştir bence

Her kadın aynı değildir
Ama kadınlarda da genel olarak var
Bir kere yapıyoruz, en güzeli olsun mantığı

Umarım orta yolu bulursunuz
Mutluluklar

Ben de ertleme kararının arkasında durdum inadımdan. Doğru söylüyorsun ben ilerde söylenecek her şeyi isteyecek bir kadınım . Eteleyebildiğin kadar ertele çünkü madem bekliyoruz benim beklentişerim de düğün için haliyle yükseldi. E güzel düğüne de daha güzel gelinlik gerekecek. Bir süre de onun için erteleyelim dedim. Aramız bozuk şu an . Bakalım hayırlısı neyse o olsun

Yangindan mal kacirir gibi evlenme kafasini da ben anlamiyorum.
Nisanlilik uzayinca bozulacak ilişki evlenince de bozulur. He o zaman kacacak yer kalmaz diye dusunuyorsaniz bu ne kadar saglikli bir evlilik olur?
Bekleyin maddi olarak sartlar olgunlasinca evlenin.

Araya aileler girince uzatmak gerçekten sıkıntı oluyor. Onlar bilmezken daha rahattık şimdi ne eviliyiz ne de sevgiliyiz. Arafta bir ilişki. Bekar gibi yaşasak olmuyor evli düzenine geçsek iş güç ev dizme vs evli değiliz. Nişanlılık kadar kötü bir evre yok. Hiç nişan yapmasak aynı aceleyi göstermezdim

Ayy aynı konuyu ben de açtım hatta az yukarıda düğün salonuna milyarlar vermek O kadar saçma ki. O parayı yiyin için gezin eşya alın yada ama düğün yapmayın ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…