ben de kendi fikrimi söyleyeyim
eğer düğünü güzel bir mekanda, güzel bir orkestrayla, aydınlatmayla, ne biliyim şık masalarla ya da güzel bir kır düğünü filan yapmayacaksam;
sadece sıradan bir salon -ki bu görece ucuz salonlor çok kıro yerler oluyor yahu, krem şantiden ibaret pasta, saçma sapan salon havaları (ankaradayım da buranın müziklerinden bahsediyorum) için 6-7 bin lira vermek bence saçma. garsona bahşişti, fotograftı bu daha da artabiliyor.
evlenecek olsam ben pek düğün yapma heveslisi olmam illa düğün diyene o zaman adam gibi düğün istiyorum diyecem- vazgeçerlerse bence hava hoş.
onun yerine planım şu:
güzel bir kına, minik de olsa bir mekanda (evimin hemen karşısında var mesela böyle bir mekan, kalabalık olmasak evde de olur ama evi dağırtmak istemem düğünden hemen önce, mevsim uygunsa evin bahçesinde de olur) ancak davetiyeye yazdırmadan. sadece eğlenme amaçlı, kendi kafa dengim insanları özel arayıp çağırarak bi organizasyon. oynamak, tepinmek dağıtmak içmek serbest. hatta ben yurtdışında yaşadım bi süre ve bu tür organisazyonlar yapıp herkes gelirken atıştırmalık tatlı filan getirsin diyenler bile oluyordu
yalnız şu klasik, gelinin abisi filan yazan süsleri filan istemiyorum, bence sırf göstermelik masraf onlar. şu düşündüğüm kınanın tek kuruş masrafı yok. kıyafet zaten var. kına da ucuz zaten
sonra da
nikah yaparım ama tabi ki herkesi nikaha çağırırım -yani belediyede 2 şahitle nikah kıymaktan bahsetmiyorum burada. yine ben muhtemelen nikah+ içkisiz kokteyl yaparım çünkü kalabalık benim çevrem herkesi ancak belirli bir mekanda ağırlayabilirim, ama herkes kokteyl yapmak zorunda değil tabi. bu şekilde nikahta da takısını takacak ollan yine takıyor. fotoğraf çekimi istiyorum, fakat düğünde dıdımın dıdısıyla fotoğrafım olmsına gerek yok dş mekan çekimleri bence o fotoğraflara 40 basar.