düğün stresleri:((

imral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
313
1
96
36
Antalya
merhaba kızlar daha öncede konular açtım 10 yıllık uzattan yürüttüğüm bir ilişkim var bu on yılın son 3 yılı nişanlıyız ve eylülde allah kısmet ederse düğünümüz var.nişanlım askerden 6 ay önce geldi ve 2 ay öncede benim yaşadığım ilde iş buldu yanıma yerleşti.çünkü ilişkimizin başından beri ben başka memlekete gitmem diye konuşmuştuk.ailesi nerde isterse orda yasasın dedi.kirada oturacağız ve düğün kına benim memleketimde olacak evimiz burda olacağı için.geçenlerde kayınvalidem geldi ve mobilya baktık kadın dakka bir gol bir gücümüz neye yeterse ben şukadar limit sanmıştım falan filan hemen heves kırdı.beyaz esya baktık bana sormadan tezgahtara ekonomik olan olsun diyip durdu ben çok üzüldüm.normalde sesimi çıkaramam.neyse şimdi ev tuttuk boya yapılcak ufak tefek tadilat var nişanlıma annen para yollasın diyorum söyleyemiyor.oda zaten annem düğün masraflarımı mobilyamı beyaz esyamı alacak durumu yok diyip duruyor.belki beni yadırgayacaksınız ama esas sorunum yokluk deil.kayınvalidem esnaf ve 3 yılı askındır nişanlıyız hiçmi köşeye para atmadın diye kızıyorum.ağzını açınca kendime bişey yapmam çocuklarımı evlendircem der ama lüks yasamaktan kalmaz geri.ya durumu olmayabilir ama kırıcı tavırları var.mesela benim annem ilerde sıkısırlarsa kiraya yardım ederiz diyor o ise birinin maasını kiraya verirler birininkini yerler diye akıl veriyor.ya hiç düşünmüyor bu kız çalışmazsa hamile kalsa nolcak yada tabiki ederiz demiyor.yada makina alıyoruz battaniyelerde yıkanır 8 lt.alalım diyoruz o ise ellerinde yıkasınlar ideal 5 diyor.ufak tefek ama insanın canını sıkıyor.nişanlımda zaten herseyimi yapacaklar diye ses etmiyor.kızlar bu dönem çok stresli inanın 3 ay geçsin artık diye dua eder oldum.ailem olmasa kafayı yerdim heralde.

Son düzenleme:
Bence boşuna alınganlık yapıyorsun. Bence gayet mantıklı konuşuyor. Sonuçta birinin maaşı kiraya gider demesi doğru. Anneye babaya güvenilerek evlenilmez ki. Evinizin boyasınıfa kayınvalideniz yaptırmasın siz yaptırın yani. Oğlu evleniyor diye kadın gezip, tozmayacak mı? Sonuçta bu onun en doğal hakkı. Eşyaları o aldığına göre, ekonomik olsun demesi çok doğal. Para ondan çıkıyo sonuç olarak. Düğün telaşı sizi yormuş bence.

Bence kv den beklentin fazla. evlenecek olan insanlar bu sorumluluğu almalı. 3 yıldır nisanliyiz kv hiç mi kenara para atmadi demeye hakkınız yok. Nisanlim neden kenara para atmadi diye kizmaniz gerek.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

niye böle kayınvalideyle alışverişe çıkıyosunuz ki.. ne kadar yardım edecekse versin parasını, daha iyisini istiyorsanız siz üstüne ekleyin.

pek fazla ifade edemedim nişnlım askerdeydi ve asker öncesinde ailesinden dolayı maaşındn hep kesinti oldu.yani ona para biriktirmesi için fırsat olmadı.anne ailede diktatör.normalde kazancı iyi.ağzı çok iyi laf yapar başta herşeyin iyisinden bahseder icrata gelince kırk lafla döndürür.normalde nişanlımd kıar yapamayacağın şeylerin söünü verme diye.kılar derdim para pul değil hiç parası olmayan bir aildede olabilirdi.benim ailemin gösterdiği özveri yok.ilk evlatları evlencek insan kendi evinde bir düğün yapmazmı ya hep bi geçiştirme havasında.yada nişanlıma parayı verse benim verebileceğim bu dese altını üstünü tamamlar birşeyler yaparız.herşeyin içinde olmak istiyor.ailede onun sözü geçiyor.iannın ifade etmek çok zor konusmlarını hareketlerini yasamadan kimse bilemez.kadın kınaya gelmesemmiki bile dedi yani.

Iyi de evinizin badanasının parasını bile kayinvalidenizden istiyorsunuz.
O kadar parasızsanız ne bu acele evlilik için?
Güzel güzel biriktirin paranızı, gönlünüzce yapın her şeyi.

Bana daha ilginç geleni evlendikten sonra da destek bekliyorsunuz.
Evlilik olgunluğuna ulaştığınızı düşünmüyorum ben.

biz nişand birşey istemedik düğünde olur dedik.4 bayram geçti nişanlı sadece isteme ile artık bir kurban aldırdım o noktya geldik yani.ben çocuklrı için her fedakarlığı yapan bir ailede büyüdüm halada ailem ben ve kardesim için bir çok seyi erteledi.ama nişanlım tam tersi hep ailesi yüzünden maaşından haciz ödedi ve onlara destek oldu köşeye para atamadı.şuandada ufak tefek taksitleri var ve işe yeni girdi.annesi herkesin içinde oğluma birşey aldırmam düğünümü ben yapcam cocuklarım borçlu girmesin bir kaç yıl sonrada destek oluruz ik aile ev alırlar üstüne kredi çekip öderler dedi.ama yapamayacağı eyleri herkesin yanında konuşmasına vaad etmesine kızıyorum allaha şükür nişanlımında benimde kazancımız allahın izni ile yeter ama en çok nişanlım için üzülüyorum şuan işe yeni gridi eksik maaş aldığını biliyor.evladım baska şehirde ne durumda demiyor.anlyacağınız arkamızda benim babam var ve allaha şükür maddi manevi destek ve babamın yüü çok yumsak biz bişey yapmayız deseler babam ben yaparım der o derece yni.durum böyle oluncada babam herseye kosuyor ve onlar vurdumduymaz duruyor.bi evliliğin sorumluluğunu almaya hazırız evet ama iki ailede yapabilecek durumda ve yapcaklarını söylediler ama durum böyleyken kayınvalidem sürekli fikir değiştirmeler boş konuşmalar içinde ya kızlar bir kayınvalide kınaya gitmezmi bu söylenirmi ya.

Bence birz fazla beklentidesiniz inann evimizin tüm eşyslarının borcunu biz ödedik eşimin ailesi bi düğün yaptılar hiçbir brklentim olmadı şimdiye kdr bak kv eşyslarınızı alıcakmış bnce bu kdr takmayın .

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

biz nişand birşey istemedik düğünde olur dedik.4 bayram geçti nişanlı sadece isteme ile artık bir kurban aldırdım o noktya geldik yani.ben çocuklrı için her fedakarlığı yapan bir ailede büyüdüm halada ailem ben ve kardesim için bir çok seyi erteledi.ama nişanlım tam tersi hep ailesi yüzünden maaşından haciz ödedi ve onlara destek oldu köşeye para atamadı.şuandada ufak tefek taksitleri var ve işe yeni girdi.annesi herkesin içinde oğluma birşey aldırmam düğünümü ben yapcam cocuklarım borçlu girmesin bir kaç yıl sonrada destek oluruz ik aile ev alırlar üstüne kredi çekip öderler dedi.ama yapamayacağı eyleri herkesin yanında konuşmasına vaad etmesine kızıyorum allaha şükür nişanlımında benimde kazancımız allahın izni ile yeter ama en çok nişanlım için üzülüyorum şuan işe yeni gridi eksik maaş aldığını biliyor.evladım baska şehirde ne durumda demiyor.anlyacağınız arkamızda benim babam var ve allaha şükür maddi manevi destek ve babamın yüü çok yumsak biz bişey yapmayız deseler babam ben yaparım der o derece yni.durum böyle oluncada babam herseye kosuyor ve onlar vurdumduymaz duruyor.bi evliliğin sorumluluğunu almaya hazırız evet ama iki ailede yapabilecek durumda ve yapcaklarını söylediler ama durum böyleyken kayınvalidem sürekli fikir değiştirmeler boş konuşmalar içinde ya kızlar bir kayınvalide kınaya gitmezmi bu söylenirmi ya.

Kınaya gelmesem mi demesi çok anlamsız ama onun dışında bence iki tarafta da hata var. Nişanlın evlenmeden önce ailesine istediği kadar destek olabilir. Sizinkiler sizin maaşınıza ihtiyaç duymamış olabilir ama her ailenin durumu o şekilde olmuyor. Özellikle esnaflık şu anda çok iyi durumda değil. Benim dükkanını devredip başkalarının yanında işe giren bir sürü tanıdığım var sırf sabit gelir olur diye. İkinizin de kazancı iyiyse düğününüzü kendiniz yapın. Kimseden maddi destek beklemezseniz kimseyi de işin içine sokma durumunuz olmaz. Hadi bu olmuyor nişanlınızla konuşun onlar bize verebilecekleri tutarı söylesinler biz de üzerine katar yaparız diyin. Bu iş nişanlınızla aranızda bitiyor. Onunla konuşup anlaşıp halledin. Bence düğün yapıyorlarsa eşya beyaz eşya alınıyorsa artık kocaman adamlar olarak daha fazla da para istemeyin bu insanlardan. Bir evinizin tadilatının altından da kalkabilirsiniz sanırım.

3 yillik nisanlilik süresince siz neden birikim yapmadiniz? Madem sekiz kiloluk makine istiyorsunuz ve nisanlinizin annesi gücünün bes kiloluk makineye yetecegini soyluyor. O vakit 3 sene boyunca maasinizin bir kismini biriktirip sekiz kiloluk makine alabilseydiniz. Size yardim ediyor ne sekilde ve ne miktarda yardim edecegi onun tercihidir. Parasi vardir ancak cimridir. Yahut harcamak istemiyordur. Sebepler önemli değil. Yardim eden kisiye "neden az yardim ediyorsun?" Denilmez. O kadar uzun süreli bir iliskide iki taraf da birikim yapmalıydi. Ayrica bes kiloluk makine alin evlenince yenisini alirsiniz. Cok pahalı değil makineler. O kadar uzun yazinin arasında ben bir sorun goremedim. Benim kaynana da benzer seyler soyledi. Hatta daha beterlerini :) Su an kendi birikimim her seyi karsilamaya yetmediği icin itiraz etmedim. Evlendikten sonra calisip dilersem tum esyalari yenilerim. Hani ortada sorun edecek bir durum yok.

Kınaya gelmesem mi demesi çok anlamsız ama onun dışında bence iki tarafta da hata var. Nişanlın evlenmeden önce ailesine istediği kadar destek olabilir. Sizinkiler sizin maaşınıza ihtiyaç duymamış olabilir ama her ailenin durumu o şekilde olmuyor. Özellikle esnaflık şu anda çok iyi durumda değil. Benim dükkanını devredip başkalarının yanında işe giren bir sürü tanıdığım var sırf sabit gelir olur diye. İkinizin de kazancı iyiyse düğününüzü kendiniz yapın. Kimseden maddi destek beklemezseniz kimseyi de işin içine sokma durumunuz olmaz. Hadi bu olmuyor nişanlınızla konuşun onlar bize verebilecekleri tutarı söylesinler biz de üzerine katar yaparız diyin. Bu iş nişanlınızla aranızda bitiyor. Onunla konuşup anlaşıp halledin. Bence düğün yapıyorlarsa eşya beyaz eşya alınıyorsa artık kocaman adamlar olarak daha fazla da para istemeyin bu insanlardan. Bir evinizin tadilatının altından da kalkabilirsiniz sanırım.

inanın şuan anlatılmıyor evde babanın sözü yok kadın inat hersey kendi istediği gibi olsun istiyor.mesel gelinliği surdan bakalım sunu burdan alalım su söyle olsun falan filan.oluna parayı verse bi ikimiz iki tarafı karıstırmadan alısverisi yapacağız zaten.ama herşeyi görmek dahil olmak istiyor.sorun tavırlar yokluk deil bide yasadık yokluk .inanın sadece içimi döküyorum yoksa okadar alttan alıyorumki hiç istemediğim bişeyi bile kabul edebiliyorum alısveriste.ve sadece bir oda alacaklar.birde beyaz esyayı alırken fırını si alın dediler.kendisi ekonomik a programlıları secti bana hiç sormadı ama biz fırını bakarken en yükseğini ankastresini ve aralarında pahalı olanı gösteriyor böyle olunca benimde canım sıkılıyor.

inanın şuan anlatılmıyor evde babanın sözü yok kadın inat hersey kendi istediği gibi olsun istiyor.mesel gelinliği surdan bakalım sunu burdan alalım su söyle olsun falan filan.oluna parayı verse bi ikimiz iki tarafı karıstırmadan alısverisi yapacağız zaten.ama herşeyi görmek dahil olmak istiyor.sorun tavırlar yokluk deil bide yasadık yokluk .inanın sadece içimi döküyorum yoksa okadar alttan alıyorumki hiç istemediğim bişeyi bile kabul edebiliyorum alısveriste.ve sadece bir oda alacaklar.birde beyaz esyayı alırken fırını si alın dediler.kendisi ekonomik a programlıları secti bana hiç sormadı ama biz fırını bakarken en yükseğini ankastresini ve aralarında pahalı olanı gösteriyor böyle olunca benimde canım sıkılıyor.

Niye kabul ediyorsun ki? Ya da nişanlın neden bunlara izin veriyor? Sen ne bir çok şeyi onlardan bekle, ne de bu kadar alttan al. Hani ne "Tadilat için para yollasınlar" de, ne de gelinliğin içine sinmiyorsa alttan al, istemediğin bir şeye razı ol.
Öncelikle düğünle ilgili srounları ortadan kaldırın. İkinizin toplam maaşı bir kaç şeyi kotarmaya yetmez mi? Ne biliyim beyaz eşyalar da bi rstandartın varsa gidin taksitle alın. Kalanlarda da sesiniz çıksın. Ne istiyorsanız söyleyin. Durumları neyse de ona göre versinler siz de üzerine katın. Ama bu konuda nişanlınıza da size de çok şey düşüyor. Sizin kararlı bir duruşunuz olsun, nişanlınız da size destek olsun. Ama bu süreçte yok nişan bohçası yok bayramda geline kıyafetler falan bunlara takılmayın artık. Kurban aldırmak falan bunları geçin biraz.
Daha sonraki şeyler için de siz evlenip o kapıyı kapattıktan sonra artık ayrı bir aile ayrı bir yuva oldunuz. Aman kirada yardım etsinler falan bunlar bir bırakın, bu beklentiye girmeyin. Tabiki de ilerde eliniz dara düşerse ellerinde de varsa yardımcı olsunlar ama siz bunu taa şimdiden beklemeyin. Kendi yağınızda kavrulmasını öğrenin. Bebek düşündüğünüzde de ona göre birikiminizi yapıp ücretsiz izninizin sonuna kadar idare edersiniz. Bir sıkıntı olursa aileden beklersiniz.Ama bunları konuşmak için çok erken daha. Daha düğün yok ilerdeki kiraları falan düşünmeyin. Yarının ne getireceğini kim bilir. Allah korusun kayınbabanız vefat eder ya da batar, bakarsınız hiç yardımları olmaz.

Bence sen kayinvalidenin tavirlarina sinir olmussun. Biz evlenirken herseymizi kendimiz yaptik düğünümuz evimizin esyasi gelinlik damatlik vs. Kv ile kp cebinden 1 kuruş çikmadi. Ama ben hiç önemsemedim olsaydi yaparlardi dedim ta kiii kv birgun birine benim evimde esyalarimla ilgili konusurken "ev kucuk diye sunu almadik bunu almadik su esyayi surdan aldik bunu burdan" diye konusurken duyuncaya kadar. Yaaa kadin sen ne diyosun 1 kurusluk bisey almadin ama elaleme sunu aldik bunu aldik diye anlatiyosun. Delirdim yani. Sinir oldum. :27:

Konunuzu okurken sinirlerim tepeme cikti.vaybe kqyinvalide yapiyir ama begenmiyor hanimefendi..esas luks duskunu kim goruyoruz..azicik gururlu olunda siz halledin.benim esimle yaptigim gibi.bize bes kurus destekleri olamadi yokluktan.rabbim esime ve bana kazandrdi.ama yinede onlara saygim sevgim sonsuz.
Sizin gibi hazirci zihniyetlerden nefret ediyorum.size ne ya uc yildir nasil geciniyor birde kenara niye para atmamis diyorsunuz.mustakbel nisanliniz ve siz on yildir yapaydiniz ya.kadinin luksune bakacagina kendine bak

Bence de çok fazla beklenti içindesiniz 10 yıllık ilişkinizin 3 yılı nişanlılıkta siz biriktirseymişsiniz. Ayrıca düğün kına sizin olduğunuz şehir de oluyormuş.bu da saçma mesafe uzaksa bile birde oğlan evinin olduğu şehirde de yapılır.Siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz.Bence kv iyi birisiymiş de ne demişseniz kabul etmişler.Nasıl kötü kv var ise sizde kendini düşünen bencil bir gelinsiniz.Aldıklarını beğenmiyorsanız kendiniz alın o zaman

kızkardeşimin kayınvalidesi kızına dört dörtlük düğün yaptı..kız tarafı olduğu halde 8 milyarlık bilezik taktı..kızkardeşimde ilk gelin ama ona yapılırken çok ama çok cimri davrandı neden böyle bazı kayınvalideler anlamıyorum eminim kendi kızına alacak olsa 8 kiloluk çamaşır makinesini al derdi..

kızlar empati yapın azıcık her aile çok yoksul olmadığı sürece evladını evlendirmekte yükümlüdür..

ben kayınvalidenin ters bir tutumunu görmedim. on yıldır birlikteyseniz o on yılda dünya kadar birikim yapmış olmanız lazım ikinizin de. hadi sen çalışmadın diyelim o zaman da sevgilinin yapmış olması lazım. bir yıllık ilişki de değil ki bu kadar gider olacağı sürpriz olsun.

bende de 5 litrelik var gayet battaniye de yıkanıyor ayrıca. :27: sonra size yardım vaadetmek zorunda da değil bence. ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. başkası yardım edecek diye çocuk kararı almamalısın bence. ona göre bütçenizi ayarlamanız lazım. yardım sözü beklemek samimi gelmedi.

Back
X