Parayi kim veriyorsa o konusur arkadasim.
Baska insanlarin parasindan medet umuyorsaniz, onlar ne begeniyorsa, onlarin gucu neye yetiyorsa onu alacaksiniz. Ha begenmediysen kendin oder, en guzelini kendin alirsin. Kendine guven esyani evini alirken, baskasina degil. Kayinvalide acik acik durumum bu demis. Baska lafa gerek yok. Sizin para nasil kazaniliyor haberiniz yok galiba. Kolay degil baskasinin evine bol kese para dokmek. Insanlar senin evin icin en pahalisini almak zorunda degiller. Yok oyle dunya, seni kandirmislar. Ha kayinvaliden samimiyetsizse, yine ona guvenmezsin, kendin yaparsin yapacagini. Hepsi ayni kapiya cikiyor.
Tutup da badana icin "anneni ara para gondersin" demen bile senin bu konudaki anlayisini gosteriyor. Siz necisiniz pardon? Ev sizin degil mi? Niye baskasi para gonderiyor anlamadim. Bu kadar hazirciliga ben de tahammul edemiyorum acikcasi. Insanlara minnet edeceginize, daha cok daha cok diye kiziyorsunuz bir de. Biraz tok gozlu olun.
Kendinize guvenmiyorsaniz evlenmeyin. Kac yildir gorusuyoruz, kac yildir nisanliyiz diye ovune ovune anlatiyorsun, ama kenarda 3 kurusun yok mu senin evlenmek icin de badanaya bile insanlari baska sehirden arayip para istiyorsun? Ayip yahu.
Kira olayi da ayri olay zaten. Cocugunuz olur da tek maasa duserseniz ayaginizi yorgana gore uzatirsiniz, ona gore yaparsiniz cocugunuzu. Daha evlilik bile yok, vay bakalim biz tek maasa dusersek para vermezmis de akil verirmis diye hala sikayet ediyorsunuz. Vallahi pes. Bu zihniyette cocuk yapmayin bence. O insanlar olene kadar size bakmak zorunda degil. Kendi kendinize bakamayacaksaniz evlenmeyin. Coluk cocugun masrafini baskasina yikacaksaniz cocuk yapmayin. Burda cok gordum kayinvalidem oglumun sunnet dugununu yaptirmiyor, cocuguma genc odasi almiyor, cocuguma bebek odasi yapmiyor diye sikayet eden gelini. Iste siz de o zihniyettesiniz belli ki. Boyle omur boyu aglarsiniz vermediler, yapmadilar bize diye.
Kendine guvenmeyen evlenmesin bence. Siz evleneceksiniz diye insanlar kac yasindan sonra sikintiya giriyor boyle. Veriyor da yaranamiyor. Yazik o kayinvalideye.