düğün takı kavgası

Canım bu dertler nisan zamanında baslıyor sen yine gec baslamıssın dertlerine :) Hani hep derler ya eğitim önemli su bu diye aslında bunların aile icin söylenmesi lazım cünkü zaten iki gönül bir olunca hersey toz pembe görünüyor ama aileler isin icine girdikleri zaman illaki birseyler oluyor. Ama burada önemli olan kocan olucak kisi. Cünkü ailesine karsı senin elin kolun o olacak , söylenmesi gereken seyleri senin yerine o söylemesi gerekicek. Ona güzelce anlat eminim ki o da doğru seyi yapacaktır. Ayrıca anlayamıyorum tamam nisan kız tarafının düğün erkek tarafının ama takılanlar gelinle damadındır cünkü geleceklerinin yatırımı olucak nedir bu ailelerdeki para gözlük? Dediğim gibi sevdiğin insana iyi davranmalısın, güzelce de anlatmalısın.

Bizde düğünde takılan herşey gelinle damadın olur. Aileler tek kuruş talep etmez.

Bence haklısın....

Artık aileler de oğullarını evlendirmeyi para için yapar olmuş. Para yardımı edeceklerine, paraya el koyuyorlar iyi mi.

Mesajınız havada kaldı kusura bakmayın : )

Mesajınız havada kaldı kusura bakmayın : )
Genelde tarihe bakmam. Ama miyadı dolmuş konular neden önümüze geliyor onu da anlamadım. Bundan sonra "hımmm bakalım ne zaman açılmış bu konu" diye inceleme yapmam şart oldu

Genelde tarihe bakmam. Ama miyadı dolmuş konular neden önümüze geliyor onu da anlamadım. Bundan sonra "hımmm bakalım ne zaman açılmış bu konu" diye inceleme yapmam şart oldu

hortlatan arkadaş uçunca mesajları silinmiş :)
ihale size kalmış gibi olmuş:)

Arkasim yanlis anlama ama Evet dugundeki takilanlar erkek tarafin oluyo ... Ha bazen gelin damata verilir,bazen de kayinpeder alir...
Olabilir yani dert etmeyin keske nisanliniza oyle davranmasaydiniz
cok sacma niye erkek tarafinin oluyor. komple taki bize cift olarak verildi. bende kasa actim koydum esim ne var ne yok sormaz bile altinlar senin der bende cocuklarim derim. erkek tarafinin niye hakki oluyormus? sonucta kiz taragibdada onca kisi gelip takisini takiyor. cifte destektir. gelinin oglunun takisina kalmis insanalr cocuklarini evlendirmesinler bir zahmet

kaynananin kayin babanin yada kizin anne babasinin taktigi takilar geline ait zaten,
ben akrabalarin getirdikleri paradan bahsediyorum bu arada :44:
bizde hersey cifte verilir zerre kadar dokunan olmadi. para olsun taki olsun dugun sonrasi bize verildi. dugun yapamiyan büccesine göre yapsin.

Bu arada düğün yapacağım diye kredi çekip Takıları krediye yatıran, laf söz olmasın diye geline kuyumcudan kiralanan Takıları takip dugun gunu gelini ağlatarak elinden alanlar, yok para bizim yok borçları Takıları almamız lazım diyenler üstüne kızım takılar bende dursun sen istediğin zaman alirsin diyip geline altınıni vermeyenler, takılar toplaninca damadin annesine verilir balayı dönüşünde annesi de gelinen verirciler vs. Vs. Bu liste uzayıp gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…