- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
Lily cim detaylari ust tarafta ki alintimda yazdim ordan bakabilirsin ama o kadar takildi bide ac gozlu gibi illede benim demeye gerek yok sonucta hakkimi aldim :)
mrb arkadaslar.dugun vakti geldi sayilir.imam nikkahim kiyildi ve burda bazi arkadaslarin dedigi gibi dugun takilarini mehrim olarak istedim.s
sok oldular itiraz ettiler. bizde itiraz ettik.benim dedigim oldu.umarim mehrimede el uzatamayacsk kadar gururlari vardir.nisanlimada cok kirginim.ailesine karsi dirayetli olamadi. .hayirlisi artik .
yazdıkların mantıksız değil, elbette ki rızan varsa ve sizin ev kurmanıza aile destek olduysa insan altta kalmak istemez ve onların yükünü hafifletmek adına destek çıkar
benim demek istediğim gelin ve damada takılanlar hakkında ailelerin hüküm vermesi
yani diyelim ki yeni evli çift para veya altınlardan vermedi, aileler bu konuda illa vermek zorundasınız biz o kadar masraf yaptık dememeli...
nişanda takılanlar kızda kalmıyor yani gelin tarafı oğlana oğlan tarafı da geline taktığından aslında nötr gibi... bizim bi yakınımız mesela, nişanda takılanlarla evin beyaz eşyasını aldılar yani damat kendi almış gibi oldu nişan takılarıyla... bu konuda iki taraf da anlayışlı olduktan sonra bir sorun çıkmaz ama sınırlanmamalı bu sizin bu bizim şeklinde...
ben evli değilim ama evlendiğimde eğer ki aileler çok masraf yaparsa ben de o masrafları ödemek için takılarımı paylaştırırım ama illa erkek tarafı alır diye bir durum yok diyelim ki benim ailem daha çok masraf yaptı onların yaptıkları görünmeyecek de erkek tarafının yaptıklarımı önemli sayılacak?!
dediğim gibi herşey rıza ve anlayış çerçevesinde olursa sorun yok
mrb arkadaslar.dugun vakti geldi sayilir.imam nikkahim kiyildi ve burda bazi arkadaslarin dedigi gibi dugun takilarini mehrim olarak istedim.s
sok oldular itiraz ettiler. bizde itiraz ettik.benim dedigim oldu.umarim mehrimede el uzatamayacsk kadar gururlari vardir.nisanlimada cok kirginim.ailesine karsi dirayetli olamadi. .hayirlisi artik .
arkadaslar benim d eboyle bir kaygim var. ustelik nisanlimin degil benim ailem takilarimiza el koyacak diye. simdi biz hem dugun hem de ev esyasi masraflarimizi nisanlimla kendimiz karsiliyoruz, ailelerimizden tek kurus katki yok. onun ailesinden de kimsenin takilarimiza el uzatacagini zannetmiyorum, ancak benim ailemin ya dugun sanolunda bisekilde ellerine gecirip sonra da omuz silkip asla geri vermeyecekleirni ya da dugunden sonra basimizin etini yiyip almaya calisacaklarini dusunuyorum. aslina bakarsaniz ileride ese dosta takilmasi gerekeni kendim takmaya raziyim, evlenecek cocugu kalmamis zamaninda bizimkilerin taktiklarinin karsiligi olani da aileme biir ara bir sekilde vermeye raziyim. Butun bunlari nisanlim da anlayisla karsiliyor. Ama ben annem ya da babamin dugunde telasemizden faydalanip bir punduna getirip altinlarimizi almasindan korkuyorum, cunku hem kendimi kullanilmis hissedicem (benim ailem daha once de beni baska sekillerde maddi olarak kullandi) hem de nisanlimdan utaniyorum. Dugune yanimizda olacak pek guvenebilecegimiz biri de yok, kuzenlere filan versem bilmezler annemle babamin huyunu direk teslim ederler. Acaba butun gece boyunca kesemi koluma takip oyle mi oynasam? arada damada verip ona tasitsam nasil olur? (es dost ne der diye cekinmiyorum, anlarlarsa ailem utansin, guvenmeyen iz degil).
Arkasim yanlis anlama ama Evet dugundeki takilanlar erkek tarafin oluyo ... Ha bazen gelin damata verilir,bazen de kayinpeder alir...
Olabilir yani dert etmeyin keske nisanliniza oyle davranmasaydiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?