düğün takı kavgası

O zaman niye gelinle damada takı takılıyor,
buyursunlar ailelere taksınlar, gerekiyorsa aileler evlerinde ya da nikahta
takıları toplasınlar.
Daha neler duyacağız.
Takı takmanın amacı, düğün oluyor, ailenin ya da düğünün masraflarını karşılayalım diye değil.
Gelin damada destek için, bizzat geline damada takılır takılar, kimseye de vermek zorunda değiller.
Kimseye emanet etmeyin takılarınızı, nişanlınızda tartışmayın bu konuyu bence.
Evet gülmüş ama destekleyici bir tavrıda olmamış, size de evet vereceğiz dememiş.
Bu güzel zamanlarda bozmayın morelinizi, ama tavizde vermeyin tabi, yoksa işiniz zor.

bencede gelinle damadin olmali sonucda yuva kuruyorlar o takilara cok ihtiyac oluyor biz esimle evlendigimizde yasimiz kucukdu ben 18 oda 22 di aklimiz ermiyordu yada toz pempeydi hersey esimin ailesi dedi hersey bizim olacak o zaman bizimkilerde inatlasti kina gecesindekilerde bizim yeminle gelen sus esyalrina kadar aldilar herseyi esimle biz ot gibi kaldik tek dedigim laf vardi allah be............. versin ustelik hicbirsey almadilar gelinlik haricinde evimizde oturmaya koltuk yoktu dusunun artik ne agladim ama askim dedi 2 is yaparim alirim sen aynimda oldukdan sonra veeeeeeeeeeeeee herseyim var allaha sukurler olsun ama pismanim sesimi yukselttip de o takilara paralari almadigima verme arkadasim onlar sizin bizim dustugumuz duruma dusmeyin sahip cik benim gibi pisman olma

Lily cim detaylari ust tarafta ki alintimda yazdim ordan bakabilirsin ama o kadar takildi bide ac gozlu gibi illede benim demeye gerek yok sonucta hakkimi aldim :)

yazdıkların mantıksız değil, elbette ki rızan varsa ve sizin ev kurmanıza aile destek olduysa insan altta kalmak istemez ve onların yükünü hafifletmek adına destek çıkar
benim demek istediğim gelin ve damada takılanlar hakkında ailelerin hüküm vermesi
yani diyelim ki yeni evli çift para veya altınlardan vermedi, aileler bu konuda illa vermek zorundasınız biz o kadar masraf yaptık dememeli...
nişanda takılanlar kızda kalmıyor yani gelin tarafı oğlana oğlan tarafı da geline taktığından aslında nötr gibi... bizim bi yakınımız mesela, nişanda takılanlarla evin beyaz eşyasını aldılar yani damat kendi almış gibi oldu nişan takılarıyla... bu konuda iki taraf da anlayışlı olduktan sonra bir sorun çıkmaz ama sınırlanmamalı bu sizin bu bizim şeklinde...
ben evli değilim ama evlendiğimde eğer ki aileler çok masraf yaparsa ben de o masrafları ödemek için takılarımı paylaştırırım ama illa erkek tarafı alır diye bir durum yok diyelim ki benim ailem daha çok masraf yaptı onların yaptıkları görünmeyecek de erkek tarafının yaptıklarımı önemli sayılacak?!
dediğim gibi herşey rıza ve anlayış çerçevesinde olursa sorun yok

mrb arkadaslar.dugun vakti geldi sayilir.imam nikkahim kiyildi ve burda bazi arkadaslarin dedigi gibi dugun takilarini mehrim olarak istedim.s
sok oldular itiraz ettiler. bizde itiraz ettik.benim dedigim oldu.umarim mehrimede el uzatamayacsk kadar gururlari vardir.nisanlimada cok kirginim.ailesine karsi dirayetli olamadi. .hayirlisi artik .

1 hafta sonra dugun var bakalım ne olacak

ben bunu bızzat mahalle ımamına sorudm dugun takıları mehır olamaz dedı
:S

Ne guzel dedin riza ve anlayiss....
Bizmkiside oyle olmustu o yuzden pek sert bakmiyorum ama bazi arkadaslar sert cikisiyorlar...

bana bır tavsıye varmı
bızım muhtelemen paralar alınacak
nedense boyle sezıyorum
aslında karsı degılım ama bılmıyorum ya sımdı kalkıp 10 bın lıara para toplanırsa ne olacak
o kaadar mrasrafları olmadıkı bızımde bı 8-9 bın borcumuz var
balayıda ayarlıyamadık
ne yaoayım varmı bı onerı
esımlede konusmam gerekmı ?

Böyle saçma şey olur mu?
Takılanlar gelinle damadındır.
Damadın ailesine gelinin rızası ile verilecekse verilir.
Kanunlara göre bile düğünde takılan takılar kadının mülkiyetindedir.
Kadın o takılar ile istediğini yapabilir eşine sormadan.

Bizde 4-5 düğün yaptık ama hiçbirinde böyle birşeyle karşılaşmadık. Çok saçma bir durum.

Ben de size başımdan geçeni anlatayım o zaman da, bir örnek daha görün kızlar... Biz de nişanlıyken eşim söylemişti, abimlerin altınlarını aldılar, bizimkileri de annemlere veririz diye..Ben de ömrümde böyle bir şey duymamıştım, memlekette de bir örneğini daha görmedim..Üstelik ihtiyaçları olduğuna da zerre kadar inanmıyorum..Evleri, arabaları herşeyleri var..Öğretmen her ikisi de.. Üstelik hiçbir eşya da almadılar bize,..Buna rağmen tamam takılan küçük altınlar ve paraları verelim dedim diye eşimden gördüğüm suratları ben biliyorum Bileziklerimiz yatırımımız olsun, kim öle kim kala dedim diye...Düğünde odaya gitmek falan da yok, direk salonda çıkarıp aldılar ne varsa.. o kadar yani...yangından mal kaçırır gibi...Sadece benim akrablarımın taktığı bilezikleri aldım...Bana söylenseydi kızım ihtiyacımız var diye- ki hiç inanmıyorum böyle bir şeye, tek yaptıkları bir düğündü- yine anlayışla karşılardım.Hiç konuşulmadı bile, tek nişanlıyken eşimin söylediği, başka yok...Ve bu adam üç oğlunun üçüne de aynı şeyi yapmış...Yani bu dünyada böyle aç gözlüler olduktan sonra ne yazık ki kızlar daha çokk üzülür ve hiç olmadık yere keyifleri kaçar..Allah uzak eylesin böylelerini herkesten...Hiçbir şekilde de, küçücük bir hakkım geçtiyse de helal etmiyorum, bunu bu şekilde yaptıkları için..

hakkınızda hayırlısı olsn arkadaşım ama dügün takıları mehir olmaz tv de bir çok iyi bir hocadan dinlemiştim mehrin için ayrı istemen gerek

canım bence takılar gelin ile damada yardım için takılıyor kimse almamalı alamazda ben sonuna kadar direnirim. bu yazılanlar cok sasırttı alınamaz alınmamaları gencecik bi cift yeni bi yasama baslıyo tabiki paraya ihtiyacları var destek yerne köstek olmak niye

heralde sırf paraları almak icin evlendiriyor bazı aileler ne alaka ya gelipde oyle birsey sotlemek kimin haddine zaten aklı selim insanlar o paraya goz dikmez ayıp denen birsey var esler oturur konusur iki tarafında ailesi maddi zorluklar yasıyor evlendirmek icin eger isterlerse ailelerinin yaptıkları masraflara bir nebzede olsun yardım ederler nedense kız ailelerinden de cıkmaz boyle seyler hep erkek aileleri sonrada gerile gerile biz evlendirdik diye ahkam keserler boyle yapıcaksan hic yapma daha iyi işin icine para girdinmi nefret ederim bende

arkadaslar benim d eboyle bir kaygim var. ustelik nisanlimin degil benim ailem takilarimiza el koyacak diye. simdi biz hem dugun hem de ev esyasi masraflarimizi nisanlimla kendimiz karsiliyoruz, ailelerimizden tek kurus katki yok. onun ailesinden de kimsenin takilarimiza el uzatacagini zannetmiyorum, ancak benim ailemin ya dugun sanolunda bisekilde ellerine gecirip sonra da omuz silkip asla geri vermeyecekleirni ya da dugunden sonra basimizin etini yiyip almaya calisacaklarini dusunuyorum. aslina bakarsaniz ileride ese dosta takilmasi gerekeni kendim takmaya raziyim, evlenecek cocugu kalmamis zamaninda bizimkilerin taktiklarinin karsiligi olani da aileme biir ara bir sekilde vermeye raziyim. Butun bunlari nisanlim da anlayisla karsiliyor. Ama ben annem ya da babamin dugunde telasemizden faydalanip bir punduna getirip altinlarimizi almasindan korkuyorum, cunku hem kendimi kullanilmis hissedicem (benim ailem daha once de beni baska sekillerde maddi olarak kullandi) hem de nisanlimdan utaniyorum. Dugune yanimizda olacak pek guvenebilecegimiz biri de yok, kuzenlere filan versem bilmezler annemle babamin huyunu direk teslim ederler. Acaba butun gece boyunca kesemi koluma takip oyle mi oynasam? arada damada verip ona tasitsam nasil olur? (es dost ne der diye cekinmiyorum, anlarlarsa ailem utansin, guvenmeyen iz degil).

madem eşinizin ailesine güveniyorsunuz düğün sonunda evinizde teslim edilmek üzere kayınvalidenize teslim edin altınları.

Arkasim yanlis anlama ama Evet dugundeki takilanlar erkek tarafin oluyo ... Ha bazen gelin damata verilir,bazen de kayinpeder alir...
Olabilir yani dert etmeyin keske nisanliniza oyle davranmasaydiniz

Hiç böyle bir adet duymadım takılan çifte verilir damat ailesi ne alaka ? gelen konuklar verecek olsa onlara verirdi yani.. Bunun yasası bile var Allah korusun boşanma davası olsa onlar üstünde hak sahibi bile kadın... Konu sahibine gelince Arkadaşım baştan tepkin vermen iyi olmuş ezdirme kendini.

düğünde takılanlar gelinin ve damadındır onların rızası olduktan sonra istediği yere harcayabilirler benim bir tanıdığım vardı nikahları oldu kız tarafının akrabaları bir kısmı kıza takmamış kızın babasına vermiş baba da bunu bunu gelin ve damada vermemiş damat da bunu duyunca köpürmüş tabi o bizim hakkımız nasıl böyle bişey olur diye? çünkü damadın ailesi takılanlardan 1 kuruş bile almamış gelin ve damada bırakmış yani böyle olanlarda var tabi önemli olan huzur sağlık gerisi boş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…