Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

kızlar size doyum olmaz ben çıkıyorum annemle babama nar ayıklıcam yarın görüşmek üzere öpüldünüz :)

bu arada diğer kızlar kayboldu kaldık başbaşa :) tenha olunca tek bi yere laf yetiştiriyoruzya daha rahat oluyo öteki türlü biri ak diyo biri kara cin geliyo insana yanlış anlaşılmalar oluyo

Aaaaa aşkolsun yahu neler olmuş dün , akşam girseymişim keşke :))))

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim

canım bak benim ailem karışmadı dedilerki siz ne uygun görürseniz ne kadar durumunuz varsa kendinize yakışan kadarını yapın yeter dediler. düğünde bana takılan bilezikler düğünden gelen takılarla ödendi. boşver karışsın annen desin ben şu kadar bu kadar istiyom die.ben şimdi sıkıntısını çekiyom eşimle hesap yapıyoz yapıyoz bir türlü borçlar bitmedi. ya aslında onları da anlıyorumda keşke bana dolap çevirceklerine ellerinden 2 tane gelseydi onu yapsalardı hiç bişey demezdim. koskaca haftayı 20 şer lirayla geçirmeye çalışıyoz ikimizde çalışıyoz. eve 5 domastes 2 patlıcan falan alıyoruz napalım. mümkün mertebe yemekli misafir almıyoz. çay yerine kola nescafe ikram ediyoz düşün yani ne kadar kısmak zorunda kaldımızı. ben kadın değilmiyim peki bende bilirim öle kayınvalidem gibi bütün gün gezmeyi ama malesfef evlendiğim günden beri çalılıyorum. sıkıntılı bir hamilelik dönemi geçiriyorum evde yatıp dinlenmem gerekiyor ben çalışmaya mecburum . alt tarafı 1 tane bileziğim kaldı artık eşimle karar verdik dün akşam kalan borcumuzu 1 tanesine denk geliyo. en azından o çıkar aradan doğuma kadar toparlamamız lazım die. ben şimdi ek bir iş almak istiyorum. biraz geniş düşün canım. en azından eşinle borç harç yüzünden tartışma yaşamazsınız.

canım bak benim ailem karışmadı dedilerki siz ne uygun görürseniz ne kadar durumunuz varsa kendinize yakışan kadarını yapın yeter dediler. düğünde bana takılan bilezikler düğünden gelen takılarla ödendi. boşver karışsın annen desin ben şu kadar bu kadar istiyom die.ben şimdi sıkıntısını çekiyom eşimle hesap yapıyoz yapıyoz bir türlü borçlar bitmedi. ya aslında onları da anlıyorumda keşke bana dolap çevirceklerine ellerinden 2 tane gelseydi onu yapsalardı hiç bişey demezdim. koskaca haftayı 20 şer lirayla geçirmeye çalışıyoz ikimizde çalışıyoz. eve 5 domastes 2 patlıcan falan alıyoruz napalım. mümkün mertebe yemekli misafir almıyoz. çay yerine kola nescafe ikram ediyoz düşün yani ne kadar kısmak zorunda kaldımızı. ben kadın değilmiyim peki bende bilirim öle kayınvalidem gibi bütün gün gezmeyi ama malesfef evlendiğim günden beri çalılıyorum. sıkıntılı bir hamilelik dönemi geçiriyorum evde yatıp dinlenmem gerekiyor ben çalışmaya mecburum . alt tarafı 1 tane bileziğim kaldı artık eşimle karar verdik dün akşam kalan borcumuzu 1 tanesine denk geliyo. en azından o çıkar aradan doğuma kadar toparlamamız lazım die. ben şimdi ek bir iş almak istiyorum. biraz geniş düşün canım. en azından eşinle borç harç yüzünden tartışma yaşamazsınız.

Allah seni bebeğine kavuştursun güzelim, hayat zor...

Şimdi ben sözlendim 3 yıldır görüşüyoruz biz sözlümün işleri bozulunca bir türlü düzelmedi nasipsizlik dedik ,bekledim neyse iş söz aşamasına geldi sözlenmeden önce 6 tane ceyrek yaptırmıştı para tutamıyorum diye bana verdi sözde yakın oldugu için aldım ,sözlenirken bizim ailede altın takarlar akrabalar falan tabi erkek tarafı takmayacak ,dedim sen bu altınları al sizinkilere dağıt olurmu falan dedi dedim neden olmasın zaten senindi neyse taktılar ama ailesi utandı ,annem keşke hiç takmasalardı dedi damattan olduktan sonra anneme dedim ki anne böyle şeyleri benim yanımda söyleme olurda içime kin girer daha şimdiden hem oğullarının altını bizi ilgilendirmez doğru söylüyorsun kızım dedi konu kapandı .Düğünde beyaz eşya mı ailem alacak mutfak eşyalarını ben aldım yemek takımı ,süpürge falan diğerini sözlüm ödeyecek ya kredi çekilir yada başka bir çözüm bulunur bilemiyorum ailesinin takacaklarınıda sözlüm alacak,bende sen altın takma dedim 2 bilezik al onların adına birde 1,5 milyarlık set al sende onu takarsın dedim ...Ne yapayım herşeyi laf yapsam okadar çok ki ailesi ilede çok iyiyiz annesi çok sıcak davranıyor,bizim tarafa gelince kardeşim evlendi iğnesine varana kadar biz aldık ,kızın sadece çeyizleri vardı hiçde konusu geçmedi ..

Keşke benimde saçlarım dalgalı yada hafif kıvırcık olsaydı dümdüz,bazen sinir oluyorum..

tatlım benim bozulduğum oydu zaten, annem çok taksınlar ister tamam hatalıdır diyelim ama geri istemekte olmuyo yani, kimse onlara aile arasında olan nişanda bişey takın demedi kendileri taktılar sonra geri istemek niye? madem gücün 2 bileziğe yetiyo düğünde 2 tak

ben de yakın bi zamanda evlendim nişanda taktıklarını düğünde takmak için tekrar istemediler ama çevremde hep böyle gördüm. bence çok sakıncalı değişik bi durum değil genelde öyle yaparlar nişandaki takılara ekleyip düğünde takarlar. hatta bizim bu yöntemden haberimiz yokken erkek kardeşimin eşi düğün öncesi kendi teklif edip getirdi bileziklerini :3:

ben de yakın bi zamanda evlendim nişanda taktıklarını düğünde takmak için tekrar istemediler ama çevremde hep böyle gördüm. bence çok sakıncalı değişik bi durum değil genelde öyle yaparlar nişandaki takılara ekleyip düğünde takarlar. hatta bizim bu yöntemden haberimiz yokken erkek kardeşimin eşi düğün öncesi kendi teklif edip getirdi bileziklerini :3:

düğün teee temmuzun 16'sında :) o zaman gelişmeleri yazıcam hatta düğünden canlı bağlanıcam :D

Beni şaşırtan bir şey paylaşayım ben de. Bir arkadaşımın eşi de, kayınpederi de doktor. Düğünden sonra kayınvalidesi ve kayınpederi düğünde takılan her şeyi aldılar. Onların hakkıymış üstelik hiç ihtiyaçları yokken yaptılar bunu.. Sen hiç olumsuz düşünme böyle de olabilirdi. Bunu nasıl açıklar ki insan ailesine?

Bu yollardan geçmiş biri olarak sana tavsiyem, takı için huzurunu bozma. Nişanlını seviyorsan, onla geçinebileceğini düşünüyorsan ha 2 bilezik takılmış ha 20, hiç önemli değil. Ben evlenirken ne eşyamda ne takılarda eşimin ailesinin hiç katkısı olmadı. İstemedik de. Eşim bana "ikimizin parası oldukça istediğin herşeyi alırız" dedi, öyle de oldu. Tanıştığımız günden bu yana hep el üstünde tuttu beni. Ben de onu. Aileme de "takı, eşya, adet diye yanımda konuşup da kafamı bulandırmayın, ben nişanlımı seviyorum" dedim, onlar da tek kelime etmediler bugüne dek. Bana k.validem ve k.pederim birer bilezik taktılar ama onu bile takmayabilirlerdi. Eşimi bu yaşa kadar getirmişler, okutmuşlar, avukat yapmışlar, bana layık bir karakterle yetiştirmişler. Daha ne isteyim.

arkadaşım çok güzel yazmışsın gerçekten. benim sorunum kendi ailem. bende senin gibi düşünüyorum yani bir de bu kadar konuşulunca hakikaten insan kendini pazarda satılık domates gibi hissediyor. gönülden gelerek yapılması gereken şeyler bunlar... annem de 10 bilezikten aşağı istersen seni gebertirim, yok bedava git. yarın bi gün eltine daha çok takarlar hasetinden çatlarsın falan diyor. (ki hiç öyle bi insan değilim) mihir olarak da bi pırlanta set isteyecekmişim.
erkek arkadaşım bankacı (daha yeni başladığı için maaşı asgari ücretin çok az üzerinde. babası memur emeklisi ve okuyan bir de kardeşi var. nişan için mardinden izmire kredi çekip geldiler öyle durumları. ama annesi resmen üzerime titriyor biliyorum yani her konuşmasında her şey sizin istediğiniz gibi sizin adetlerinize göre olsun diyor vs.. şimdi ben nasıl bu insanları böyle zora sokayım. annemle de papaz olmak istemiyorum her şeyde beni yapayanlız bırakır onun dediği gibi olmazsa. ne olacak yardım edin dengeyi kuramıyorum. annemn dediğini yapmazsam hakikaten burnumdan getirecek...

takı bi nevi hediyedir para mal mülk gözüyle bakmak yerine geline olan kıymeti gösterir bence...
tabi bu imkan dahilinde...
düğünden önce aleler oturup konuşur zaten benim bildiğim, düğün hazırlıkları konuşurlarken annen çeksin kayınvalidene sorsun durumları yoksa amenna tabi çirkeflik yapmaya da gerek yok...:1:

arkadaşım çok güzel yazmışsın gerçekten. benim sorunum kendi ailem. bende senin gibi düşünüyorum yani bir de bu kadar konuşulunca hakikaten insan kendini pazarda satılık domates gibi hissediyor. gönülden gelerek yapılması gereken şeyler bunlar... annem de 10 bilezikten aşağı istersen seni gebertirim, yok bedava git. yarın bi gün eltine daha çok takarlar hasetinden çatlarsın falan diyor. (ki hiç öyle bi insan değilim) mihir olarak da bi pırlanta set isteyecekmişim.
erkek arkadaşım bankacı (daha yeni başladığı için maaşı asgari ücretin çok az üzerinde. babası memur emeklisi ve okuyan bir de kardeşi var. nişan için mardinden izmire kredi çekip geldiler öyle durumları. ama annesi resmen üzerime titriyor biliyorum yani her konuşmasında her şey sizin istediğiniz gibi sizin adetlerinize göre olsun diyor vs.. şimdi ben nasıl bu insanları böyle zora sokayım. annemle de papaz olmak istemiyorum her şeyde beni yapayanlız bırakır onun dediği gibi olmazsa. ne olacak yardım edin dengeyi kuramıyorum. annemn dediğini yapmazsam hakikaten burnumdan getirecek...

Canim nisanli biri olarak sana en buyuk tavsiyem sakın ama sakın annene uyma. Benim hikayem tam olarak degilsede seninkiyle ayni. Yani annem 10 olsun bilezik demedi ama bana şöyle bisey yaşattı. Nisanlimin ailesi nisan icin iki bilezik aldi. Annem dediki '' koca salon tuttuk nisan yapıyoruz. Iki bilezikmi takacaklat millet gulecek dedi. Bende cahilim tabi hemen anneme uydum nisanlima dedim gereksiz yere anlattim. Hala boyle cocukca bi hatayi nasil yaptimbilmem. Sonra biz konuyu cozemedik. Ben annemin doldusuna geliyodum. Annem annesini aradi dediki bizim akrabalar konusur iki cok az 3 takinbari dedi. Düşün girdiğimiz yüz göz olduğumuz konuya bak. Ailesi iyi insanlar3 yaptilar taktilar. Ha ne oldu ben suan bu yaptgm sey yuzunden kopek gibi pismanim. Annemi sakinlestirsem hayir anne ben sorun etmiyorum sende etme sakin karışma desem annem arayamazdi. Canim herşey senin elinde sakin böyle bi hata yapma. Coook pisman olursun. Telden yazıyorum karışık oldu umarim anlamissindir beni.

Back
X