Şerefi altınla ölçen bir aileyle ailemi birleştirmek istemezdim ben. Çok acayip kafalar.
Yuh cok mantıklı, ilerde hizmetci tutacağıma altınını verir yaptırırım beleş torun da severik teşekkürler fikir için akıllı kadınların hali bir başka
Hem özelde çalışıyoruz hem zengin koca bulamamışız. Ölelim bence bizBir de şeye tiltim. Bazı konularda babam ev almadan beni vermedi vs yazıyorlar. En ucuz ev kaç para. Bi ben mi fakirim ülkede diyorum
Millen gelin hanım he desin diye ev alıyor yahu.
hahahahBu mehir olayınıda hocalar hep kadınlara soruyomuş. Bizde hoca eşime sordu. Acaba neden hep düşünmüşümdür bana sorması gerekmezmiydi kızlar
Eşime ne yapabilirsin onu söyle dedi. Yapamayacağın şeyi söyleme yapmak zorundasın dedi. Hatta babamda atladı ordan küçük bişey bi yüzük müzük de adet yerini bulsun. Dedi. Babaam babam benim babam
Hem özelde çalışıyoruz hem zengin koca bulamamışız. Ölelim bence biz
İyi yine sana sorulmuş bana sorulmadı bilehahahahbende söyleyemeyince bir türlü eşimin eniştesi kızdı isteyebilirsin bu ayıp değil diye, ben yine de oralı olmadım imam şu kadar yazıyorum dedi yazdı mehirde bile istemek tuhaf gelirken, insanların reçete yazar gibi altın isteği göndermesi.. çok tuhaf. tamam adette bırak ne yapabiliyorlarsa onu yapsınlar. düğün öncesi çirkefleşmeye gerek var mı
burada fazla altın isteyen gelinlerin çoğu kayınvalide bir su istese götürmeyecek insanlar. evlenmeden neleri varsa yoksa yapsınlar, evlenince tek bir şey istemesinler mantığındaİyi yine sana sorulmuş bana sorulmadı bile
Kesinlikle düşüncene bende katılıyorum. Bir kere en yakından erkek kardeşi olan insan düşünmeli kardeşime gelecek gelin böyle istese ailemden hoş gelmez gözümüze. Birde imkanı olan insan zaten çocuğuna yapabildiğini yapmak ister fazla fazla. Nebileyim
Kesinlikle herşey hazır olsun. Hazıra konalım. Evlilikten sonrası içinde takılarla kendimizi garantiye alalım. Bu hayatta hiçbir çabamız gayretimiz olmasın. sonra herşey tam olupta uğraş olmadıktan sonra birbirine sarar eşler. Birbiri arasında problem yaşamaya başlar. Çünkü hiçbirşeyin kıymeti yok. Hiçbirşey kendi emekle yapılmamışki.burada fazla altın isteyen gelinlerin çoğu kayınvalide bir su istese götürmeyecek insanlar. evlenmeden neleri varsa yoksa yapsınlar, evlenince tek bir şey istemesinler mantığındaailelerin durumunu hesaplayıp aslında yapabilir diyorlar, o zaman tüm durumunu neden senin için feda etsinler ki? eş ailesi evlendirdikten sonra devamında bir hayat yaşamıyor mu?
Bende bedava gittim diye okudukca üzülüyorum ahahaBedava gitmişsin şekerim olayın özü, bir yüzükle evlenilir mi??? Hani senin değerin????
(ironidir)
Ahahahaja koptumAyy bir gün oğlum olursa doğumunda altın hesabı açacağım ve eğitiö, sağlık şu bu için değil, ileride evleneceği kadın için altın biriktirmeye başlayacağım.
Sonra çirkef geline denk gelirim, uğraşamam ben. Veririm altınını sussun.
Ama her hafta temizliğe beklerim, yemekleri bir yemek isterim, karşı dairemde otursun isterim, bayramlarda ilk bana gelsin isterim, erkek toruna eşimin ismini, kız toruna kendi ismimi isterim.
Tok gozlu gelin seniiiiMerhabalar bayanlar...
Benim sorunum kayınvalimle.Eşimle 2 senedir tanışıyoruz ve evlenmeye karar verdik.Kendisiyle hiçbir sorunumuz olmadı ve iyi anlaşıyoruz.Ben çalışıyorum ve kendi aileminde maddi durumu iyi.Nişandan itibaren kendi ailemi karıştırmadım müdahil bile olmadılar hiç altın v.s mevzusunu söylemedik ki kendileride sormadı bile herşeyi ikimiz yaptık eşimle kimse karışmadı. Eşime ben şu kadar bilezik istiyorum dedim nişandan önce ve kabul etti. onunda düğününü ve altınını ailesi yapacaktı. Pandemiden dolayı bi kaç ay önce sadece nikah yaptık yaza düğünümüz var.kısa zaman kalmışken altın durumunu sordum kayinvalidemlere gittiğimde.Anne ne zaman yapmayı düşünüyorsun ben bunu söylemiştim gelmişken bakalım dedim çünkü kimsenin sesi çıktığı yok bu konuda.Ben böyle söyleyince kapıları kapattı.Icerdede ailem var .Aman kızım babanlar duymasın böyle şeyleri diye.benim haberim yoktu senin istediğinden dedi.Bende o beni ilgilendirmez oğlun tamam dedi herşeye siz bana sormadınız ki hiç dedim oğlunu cagirdim birşey diyemedi.sen benim haberim yok diyorsun kendi aranızda halledin o zaman dedim.konuyu kapattım uzatmadım. Bir kaç gün sonra mesaj attım yine konuyla ilgili cevap vermedi ki kendisi ne takacagina dair hiç bir şey söylemedi hala da demiyor neyse sustum yine Konuşmadım 1 hafta kendisi aradı benim oğlum yanlış anlamıştır tamam dememiştir aslında diye... şaka gibi kendisi baştan itibaren sürekli arar sorar müdahil olur gerekirse saçma mevzular olsun günde 2 defa arar bu mevzuda aramadı birde bana alındı bunu söyledim diye lafımı esirgeyen bir insan değilim bende herşeyi söyledim. Mesele altın mevzusu değil bayanlar inanın ihtiyacı olan biri değilim ama insan yerine koyup birşey sormaması kendi ben bilirimci tavırları üstten konuşmaları beni inatlasmaya itti geride dönmedim sözümdenOldu bittiye getirmeye çalışıyor herşeyi. daha hala bana takacağı şeyi söylemiyor bu hediyeymiş herkesin imkanı neyse ona göre yapılırmış ilk defa duydum bunu.Bana gerçekten insan gibi kızım imkanımız böyle ben bunu düşündüm aramız bozulmasın oğlum tamam demiş orta yol bulunur dese inan tamam anne deyip geçeceğim ama bunuda demedi.Ki imkanlarda var sırf yapmamak için diretiyor eminim .Beni suçladı bunun için bir de küstü heralde ben zaten konuşmuyorum mesafemi koydum o kadar laftan sonra ister taksın ister takmasın umrumda değil.Sadece suna üzüldüm samimiyetine inanıyordum kızım kızım deyip dururdu Ama iş insanların kendi çıkarlarına gelince ben duymadım yanlış anlamıştır mevzusuna getirdi .Beni paragöz olarak adlandırdı çokta umrumda değil herkes herşeyi düşünebilir. Kendi zamanıyla benim zamanımi kiyasliyor kendi zamanında bunların lafı olmazmış utanılırmıs,ben istedim ben suçlu oldum
Yorumu size bırakıyorum, şimdiden teşekkür ederim
Eltisizliğin zararları resmen şu an.Tok gozlu gelin seniiii
Kaynanama da en son senin gibisi catinca beni cigerine sokasi geliyor simdi
Coraplarini da giydirecek,sirtini da keseleyecek,hastalaninca mis gibi de bakacak,yok oyle ALTINi alip,altini almamakAyy bir gün oğlum olursa doğumunda altın hesabı açacağım ve eğitiö, sağlık şu bu için değil, ileride evleneceği kadın için altın biriktirmeye başlayacağım.
Sonra çirkef geline denk gelirim, uğraşamam ben. Veririm altınını sussun.
Ama her hafta temizliğe beklerim, yemekleri bir yemek isterim, karşı dairemde otursun isterim, bayramlarda ilk bana gelsin isterim, erkek toruna eşimin ismini, kız toruna kendi ismimi isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?