Dügün takıları sorunsalı

Siz eş adayından istemişsiniz. Kv yi neden sıkıştırıyorsunuz ki? En baştan kv ye söylemediyseniz onu mesul tutamazsınız. Burada sorumluluk nişanlınızda.

Ki ilk defa duydum demişsiniz de herkes öyle yapıyor. İmkanı neyse aileler hediyesini nişanda, düğünde takıyor. Önceden pazarlığa oturmuyor kimse.

Ben evlenirken eşim alacağı için hiç bir şey demedim . Kendisi 25 tane burma bilezik taktı . Ailesi 4 tane taktı ve geri istediler taktıklarını verdim ben de . Hiç sorun etmedim .
Sonuçta gerçekten maddi olarak zor durumdaydılar o zamanlar . Kayınbabam hala der kendi evlatlarım yapmazdı yaptığını . Ha yıllar sonra durumları düzeldi , 3 yıldır her gittiğimde bana hediye olarak bilezik takıyorlar . Başıma bela oluyor gerçi . Evde tutsam bir dert koluma taksam ayrı dert .
Demem o ki , yaptığınız yanlış . Düğün vs hepsi 3-5 saatlik aktiviteler . Onlar geçince ömür boyu laf duyabilirsiniz.
Benim gelecekte gelin adayları böyle dese , nişanlın söz vermiş o yapsın derim . 3 takacağım varsa 1 takarım .
25 burma mı:KK57::KK57::KK57::KK57:

Bizimkiler de soz de saymışlardı 10 bilezik , bir set , bilmem ne bilme ne takacaz diye... Annem bana deme ben birsey istemem durumun neye el verir onu da bilemem dedi , Oğul senin gelin senin takacagın kendi şerefine bana değil dedi. Daha da bişey takmadılar....:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Has etmişsin gelin adayı iflahlarını sök , sonlarına kadar al....:KK70::KK70::KK70:

Merhabalar bayanlar...

Benim sorunum kayınvalimle.Eşimle 2 senedir tanışıyoruz ve evlenmeye karar verdik.Kendisiyle hiçbir sorunumuz olmadı ve iyi anlaşıyoruz.Ben çalışıyorum ve kendi aileminde maddi durumu iyi.Nişandan itibaren kendi ailemi karıştırmadım müdahil bile olmadılar hiç altın v.s mevzusunu söylemedik ki kendileride sormadı bile herşeyi ikimiz yaptık eşimle kimse karışmadı. Eşime ben şu kadar bilezik istiyorum dedim nişandan önce ve kabul etti. onunda düğününü ve altınını ailesi yapacaktı. Pandemiden dolayı bi kaç ay önce sadece nikah yaptık yaza düğünümüz var.kısa zaman kalmışken altın durumunu sordum kayinvalidemlere gittiğimde.Anne ne zaman yapmayı düşünüyorsun ben bunu söylemiştim gelmişken bakalım dedim çünkü kimsenin sesi çıktığı yok bu konuda.Ben böyle söyleyince kapıları kapattı.Icerdede ailem var .Aman kızım babanlar duymasın böyle şeyleri diye.benim haberim yoktu senin istediğinden dedi.Bende o beni ilgilendirmez oğlun tamam dedi herşeye siz bana sormadınız ki hiç dedim oğlunu cagirdim birşey diyemedi.sen benim haberim yok diyorsun kendi aranızda halledin o zaman dedim.konuyu kapattım uzatmadım. Bir kaç gün sonra mesaj attım yine konuyla ilgili cevap vermedi ki kendisi ne takacagina dair hiç bir şey söylemedi hala da demiyor neyse sustum yine Konuşmadım 1 hafta kendisi aradı benim oğlum yanlış anlamıştır tamam dememiştir aslında diye... şaka gibi kendisi baştan itibaren sürekli arar sorar müdahil olur gerekirse saçma mevzular olsun günde 2 defa arar bu mevzuda aramadı birde bana alındı bunu söyledim diye lafımı esirgeyen bir insan değilim bende herşeyi söyledim. Mesele altın mevzusu değil bayanlar inanın ihtiyacı olan biri değilim ama insan yerine koyup birşey sormaması kendi ben bilirimci tavırları üstten konuşmaları beni inatlasmaya itti geride dönmedim sözümden 😅 Oldu bittiye getirmeye çalışıyor herşeyi. daha hala bana takacağı şeyi söylemiyor bu hediyeymiş herkesin imkanı neyse ona göre yapılırmış ilk defa duydum bunu.Bana gerçekten insan gibi kızım imkanımız böyle ben bunu düşündüm aramız bozulmasın oğlum tamam demiş orta yol bulunur dese inan tamam anne deyip geçeceğim ama bunuda demedi.Ki imkanlarda var sırf yapmamak için diretiyor eminim .Beni suçladı bunun için bir de küstü heralde ben zaten konuşmuyorum mesafemi koydum o kadar laftan sonra ister taksın ister takmasın umrumda değil.Sadece suna üzüldüm samimiyetine inanıyordum kızım kızım deyip dururdu Ama iş insanların kendi çıkarlarına gelince ben duymadım yanlış anlamıştır mevzusuna getirdi .Beni paragöz olarak adlandırdı çokta umrumda değil herkes herşeyi düşünebilir. Kendi zamanıyla benim zamanımi kiyasliyor kendi zamanında bunların lafı olmazmış utanılırmıs,ben istedim ben suçlu oldum 😅
Yorumu size bırakıyorum, şimdiden teşekkür ederim 😊
Oğlu tamam demiş oğluna sor hesabı kadını niye darliyorsun kadın tamam dememiş ayrıca evet o hediyedir miktar söyleyeni açıkça ben bukadarligim bu miktara evlenirim demek diye algılarim. Oğlunun gücü varsa yapsın altın dediğin hop dedin mi alınmıyor insanlar dişinden tirnagindan artırıp biriktirip alıyor sen suclusun tamam diyene sor hesabı ayrıca nikah kiydigin kişi yapamacagini bildiği için annesine bile bahsetmemiş 😁 sen bı soğuk su iç canm geçmiş olsun kayinvalidene yürüme bidaha böyle bişey için kadın çok kibar bile davranmis

Merhabalar bayanlar...

Benim sorunum kayınvalimle.Eşimle 2 senedir tanışıyoruz ve evlenmeye karar verdik.Kendisiyle hiçbir sorunumuz olmadı ve iyi anlaşıyoruz.Ben çalışıyorum ve kendi aileminde maddi durumu iyi.Nişandan itibaren kendi ailemi karıştırmadım müdahil bile olmadılar hiç altın v.s mevzusunu söylemedik ki kendileride sormadı bile herşeyi ikimiz yaptık eşimle kimse karışmadı. Eşime ben şu kadar bilezik istiyorum dedim nişandan önce ve kabul etti. onunda düğününü ve altınını ailesi yapacaktı. Pandemiden dolayı bi kaç ay önce sadece nikah yaptık yaza düğünümüz var.kısa zaman kalmışken altın durumunu sordum kayinvalidemlere gittiğimde.Anne ne zaman yapmayı düşünüyorsun ben bunu söylemiştim gelmişken bakalım dedim çünkü kimsenin sesi çıktığı yok bu konuda.Ben böyle söyleyince kapıları kapattı.Icerdede ailem var .Aman kızım babanlar duymasın böyle şeyleri diye.benim haberim yoktu senin istediğinden dedi.Bende o beni ilgilendirmez oğlun tamam dedi herşeye siz bana sormadınız ki hiç dedim oğlunu cagirdim birşey diyemedi.sen benim haberim yok diyorsun kendi aranızda halledin o zaman dedim.konuyu kapattım uzatmadım. Bir kaç gün sonra mesaj attım yine konuyla ilgili cevap vermedi ki kendisi ne takacagina dair hiç bir şey söylemedi hala da demiyor neyse sustum yine Konuşmadım 1 hafta kendisi aradı benim oğlum yanlış anlamıştır tamam dememiştir aslında diye... şaka gibi kendisi baştan itibaren sürekli arar sorar müdahil olur gerekirse saçma mevzular olsun günde 2 defa arar bu mevzuda aramadı birde bana alındı bunu söyledim diye lafımı esirgeyen bir insan değilim bende herşeyi söyledim. Mesele altın mevzusu değil bayanlar inanın ihtiyacı olan biri değilim ama insan yerine koyup birşey sormaması kendi ben bilirimci tavırları üstten konuşmaları beni inatlasmaya itti geride dönmedim sözümden 😅 Oldu bittiye getirmeye çalışıyor herşeyi. daha hala bana takacağı şeyi söylemiyor bu hediyeymiş herkesin imkanı neyse ona göre yapılırmış ilk defa duydum bunu.Bana gerçekten insan gibi kızım imkanımız böyle ben bunu düşündüm aramız bozulmasın oğlum tamam demiş orta yol bulunur dese inan tamam anne deyip geçeceğim ama bunuda demedi.Ki imkanlarda var sırf yapmamak için diretiyor eminim .Beni suçladı bunun için bir de küstü heralde ben zaten konuşmuyorum mesafemi koydum o kadar laftan sonra ister taksın ister takmasın umrumda değil.Sadece suna üzüldüm samimiyetine inanıyordum kızım kızım deyip dururdu Ama iş insanların kendi çıkarlarına gelince ben duymadım yanlış anlamıştır mevzusuna getirdi .Beni paragöz olarak adlandırdı çokta umrumda değil herkes herşeyi düşünebilir. Kendi zamanıyla benim zamanımi kiyasliyor kendi zamanında bunların lafı olmazmış utanılırmıs,ben istedim ben suçlu oldum 😅
Olay başık parası muhabbetine dönmüş.
Haksızsınız.
Herkes imkanı ölçüsünde takar ve ya takmaz. Bunu ilk defa duymuş olmanız garip. Bunu duymaya bile gerek yok gerçi zaten mantık denilen bir şey var.
Ayrıca size tamam diyen oğlu tribinizi giderinizi neden ona yapmıyorsunuz?
Yetişkin insanlarsınız bileziği kendi neden alamıyor?
Burada müstakbel eşiniz ailesine danışmadan size evet demiş kadın arada kalmış yazık.
Ayrıca muhabbet çok çirkin. Kaçıncı yüzyıldayız...

Ilk defa kayinvalidesine bana ne takacaksiniz deyip, yetmeyip bir de mesajla rahatsiz eden birini duydum😶 kuculmekten baska bisey degil bu kusura bakmayin. Ha, imkanlari vardir buna ragmen dogru duzgun bisey yapmazlar, o zaman ben de durusumla mesafemle belli ederim zaten. Fakat kalkip da bunun pazarligini yapmak kisiyi basitlestirmekten baska bisey degil. Ben de nisanlandim evlendim, bu konularin a si gecmedi. Dugunde takilan bilezikleri bile esim aldi onlar takti. Bunun asla mevsusu gecmedi. Sonradan ogrendim ki nisanda takilan bilezigi bile esim almis. Ki ailesinin imkanlari da var gayet. Yani oglan evlendirdiler guya ama ne maddi ne manevi 5 liralari gecmedi cocuklarina. Bunun ne dun ne bugun ne yarin asla mevzusunu bile yapmadim,yapmam onlarla. Susmak asalettendir. Oyle bir susarsin ki zaten bin tane kelimeye bedel olur.

Merhabalar bayanlar...

siz konuşmuşsunuz anlaşmışsınız ve bv adayının resmen sorun yaratmaya çalışıyor. insanın evladı evlenirken elinden geleni yapmak istemesi normaldir. ama bu bayan şimdiden sizi kıskanmış sanki takıyı size veriyor .çok fazla yüz göz olmayın siz istedikçe kadıncagız yok diyecek ve bunu sadece sizi üzmek için yapacak. nişanlınızı ne kadar seviyorsunuz bilmem ama bu olayda size şunu demeli lütfen annemle bu konu hakkında konuşma ben gerekeni yapacagım. bu olayda bunu diyemeyen erkek ilerde sizi çok üzer. güveninizi tekrardan gözden geçirin.

kayınvalidenize katılıyorum bu konuda. herkes kendi durumu yettiğince bir şeyler yapar, insanlar siz takacaksınız diye zorlanmak zorunda değiller. ben imam nikahında mehiri bile isteyememiştim de hoca yazmıştı yerime, geri kalan altınları da kv götürdü kuyumcuya seçtirdi ne yaparsanız odur dedim çekildim kenara. bu nasıl bir görmemezlik. bu kadar mı muhtaçsınız onların takacağı altına? bence konuda kendinizi haklı görüyorsunuz ama oturun bir düşünün, bu kadar olay çıkarmaya değer mi? aynı böyle bir arkadaşım vardı. düğün günü kızların kapı açmasında yüklü miktarda para istemişti ve verilmeyince ağlamış bağırmıştı hiç unutmuyorum. tamamen kendini küçük düşürme başka bir şey değil
Bu mehir olayınıda hocalar hep kadınlara soruyomuş. Bizde hoca eşime sordu. Acaba neden hep düşünmüşümdür bana sorması gerekmezmiydi kızlar😂😂
Eşime ne yapabilirsin onu söyle dedi. Yapamayacağın şeyi söyleme yapmak zorundasın dedi. Hatta babamda atladı ordan küçük bişey bi yüzük müzük de adet yerini bulsun. Dedi. Babaam babam benim babam :KK70: :KK70: :KK70:

Bu mehir olayınıda hocalar hep kadınlara soruyomuş. Bizde hoca eşime sordu. Acaba neden hep düşünmüşümdür bana sorması gerekmezmiydi kızlar😂😂
Eşime ne yapabilirsin onu söyle dedi. Yapamayacağın şeyi söyleme yapmak zorundasın dedi. Hatta babamda atladı ordan küçük bişey bi yüzük müzük de adet yerini bulsun. Dedi. Babaam babam benim babam :KK70: :KK70: :KK70:

Eşimin bir arkadaşı evlenmek için birisiyle görüşüyordu.
Sonra muhabbet düğüne dönmüş işte mehir olsun diye çocuktan yarım kilo altın istemişler :D
Ha bu arada kız bir de hafızmış ksldşs :D

Bedava gitmişsin şekerim olayın özü, bir yüzükle evlenilir mi??? Hani senin değerin????
(ironidir)

Sonra muhabbet düğüne dönmüş işte mehir olsun diye çocuktan yarım kilo altın istemişler :KK70:
Ha bu arada kız bir de hafızmış ksldşs :KK70:
1 kilo isteyen tanıdığım var. :olamaz:

1 kilo isteyen tanıdığım var. :olamaz:

Bu sadece mehir kısmı.
Düğün, nişan, kına, eşyalar ıvır zıvır neyse işte aklına gelen arkadaşımız yapacakmış.
Ondan diyorum biz bedavaya gitmişiz :D
Her şey para mı ya.

İnsanlara akıl fikir diliyorum.

Sonra muhabbet düğüne dönmüş işte mehir olsun diye çocuktan yarım kilo altın istemişler :KK70:
Ha bu arada kız bir de hafızmış ksldşs :KK70:
Ahah vermişlermi pekiii nikahta istediyse gerci vermek zorundaymışlar :KK70: :KK70:
Bedava gitmişsin şekerim olayın özü, bir yüzükle evlenilir mi??? Hani senin değerin????
(ironidir)
He ya bende okudukca cidden bedava olduğumu düşündümm bacımm:KK70::KK70: ama neyseki eşim babamın dediğine uymadı valla 20 grmmı ne altın dedi 😂😂😂 20 gr mış değerim kız 😂😂

Bu sadece mehir kısmı.
Düğün, nişan, kına, eşyalar ıvır zıvır neyse işte aklına gelen arkadaşımız yapacakmış.
Ondan diyorum biz bedavaya gitmişiz :KK70:
Her şey para mı ya.

İnsanlara akıl fikir diliyorum.
Ya şimdi bana çok ütopik geliyor. Mesela istemeye falan gelinince ne soruluyor ne deniyor da altın konusu açılıyor. Benim eşimle ailem tanıştı, sonra ailesi geldi tanıştılar ettiler. Kimse kimseye hiç birşeyin imasını yapmadı. Yani bana göre olması gereken bu. Totaldeki düşünceleri cocuklar mutlu olsun idi. Kayınvalidem annemi arar yapacağımız birşey varsa söyleyin der , annem teşekkür eder kapatır.
Hani altın istemeye konu nasıl geliyor, cok şaşırıyorum 😅 kızı isterlerken koyun pazarlığı gibi altın mı konuşuyorlar 😅 mehiri de imam nikahı kıyılırken imam söyledi utandım, sonra utandıgımı anlayınca imam miktar önerdi tamam diyip üzerine kıydık.

yani konu kızıma 10 bilezik 5 set istiyoruza nasıl geliyor, gözümde canlanmıyor

Ahah vermişlermi pekiii nikahta istediyse gerci vermek zorundaymışlar :KK70: :KK70:

He ya bende okudukca cidden bedava olduğumu düşündümm bacımm:KK70::KK70: ama neyseki eşim babamın dediğine uymadı valla 20 grmmı ne altın dedi 😂😂😂 20 gr mış değerim kız 😂😂
Yüzük 2 gram kocan sana fazladan 18gr değer vermiş, utan bence kocanı hak etmiyorsun :KK61:

Back
X