Düğün takıları ve faiz

morrerik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2024
35
36
3
23
Herkese selam. Uzatmadan konuya giriyorum ekim ayında düğünümüz var. Oturacağımız ev ve araba bize ait. Evlendikten sonra kira derdimiz yok. Kullandıgımız araba dükkana ait yakıtını dükkandan alıyoruz. Yani gider olarak sadece faturalarımız olacak.ikimizin de maaşı var. İkimizin de ailesi kendi yaşadıgımız yerde baya tanıdıgı olan bir aile ve bu yüzden düğün kalabalık olacak. Bende diyorum ki düğünden sonra toplanan(kollarıma ve boynuma asılan altınlarım hariç tabiki) parayı bankaya faize koyalım. Net 1 milyon tl toplanır diye düşünüyoruz. 500 bin tl de altınlarımdan verip yatırmayı düşündük. Aylık faize yatırıp (kur korumalı) getireceği parayla da fiziki gram altın almayı düşündük. Mantıklı mı, yapan var mı merak ediyorum? (Ev veya arsa almayı düşünmedik çünkü fiziki altınlarımı bilezikler setlerim vb asla bozdurmam o yüzden fazla da para olmadıgı icin böyle bir şey düşündüm)

O düğünden gelecek parayla ben altınları bozmadan ne arsa ne daire alınır altınlarımı da bozmak istemiyorum para olduğu yerde dursun da istemiyorum, borsa hisse senedi de anlamam aklıma en kolay bu geldi.
En kolayı onları da altına çevirmek olur. Biz öyle yapmıştık. Genelde de böyle yapıyorlar. ☺️

Herkese selam. Uzatmadan konuya giriyorum ekim ayında düğünümüz var. Oturacağımız ev ve araba bize ait. Evlendikten sonra kira derdimiz yok. Kullandıgımız araba dükkana ait yakıtını dükkandan alıyoruz. Yani gider olarak sadece faturalarımız olacak.ikimizin de maaşı var. İkimizin de ailesi kendi yaşadıgımız yerde baya tanıdıgı olan bir aile ve bu yüzden düğün kalabalık olacak. Bende diyorum ki düğünden sonra toplanan(kollarıma ve boynuma asılan altınlarım hariç tabiki) parayı bankaya faize koyalım. Net 1 milyon tl toplanır diye düşünüyoruz. 500 bin tl de altınlarımdan verip yatırmayı düşündük. Aylık faize yatırıp (kur korumalı) getireceği parayla da fiziki gram altın almayı düşündük. Mantıklı mı, yapan var mı merak ediyorum? (Ev veya arsa almayı düşünmedik çünkü fiziki altınlarımı bilezikler setlerim vb asla bozdurmam o yüzden fazla da para olmadıgı icin böyle bir şey düşündüm)
Herkesin inancı kendine.

Uzun vadede getirisinin iyi olacağına inanıyorsanız yapın. Benim o kadar param olsa fona falan yatırırdım. Tabi biraz bilmek gerekiyor o tarz şeyleri. Bilmiyorsanız hepsini altına değil euro ve dolara da bölebilirsiniz. Hem de bütün para tek bir yerde kalmamış olur.

Faizli altın hesapları var getirisine bir bakin. Altında kalsın elleşmeyin. Birazını döviz yapıp koyabilirsiniz kenara. TL'de para tutulmaz maalesef

ben hep altinci oldum. Faize, bankalara guvenmiyorum nedense. Cevremde de bir tane bankaya oara yatirmis, faizini yiyen insan yok o nedenle de bilgim yok.

Ama ben sizin yerinizde olsaydım altinlarimi bozmazdim. Altin candir. Takilan parayi altina yatirmasaniz bile bence altini bozup bankaya koymayin.

Tl faizler şu an iyi ancak belli olmaz gidişat. Uzun vadeli bir yatırım olacaksa ve bu işlerden fazla anlamıyorsanız ben altında tutmanızı öneririm.

Faiz yemek günahtır lo 😑😒
O düğünden gelecek parayla ben altınları bozmadan ne arsa ne daire alınır altınlarımı da bozmak istemiyorum para olduğu yerde dursun da istemiyorum, borsa hisse senedi de anlamam aklıma en kolay bu geldi.
En kolayı onları da altına çevirmek olur. Biz öyle yapmıştık. Genelde de böyle yapıyorlar. ☺️
evet tabiki bunu da düşündüm ama kazanç ne oluyor mesela onu kestiremedim. 1.5 milyonu bankaya koydugumda 44.5 faizle aylık 55 bin tl yapıyor bu parayla da gram altını 4.500 baz alsak mesela ayda ekstra 12 gram altın yapıyor. 1.5 milyonu altına çevirsem aylık olarak 55 k artış gösterir mi? Yani kafam çok karıştı bir yandan da diyorum ki bu iş bu kadar basit olsa(dini inancı olanlar hariç) herkes elindeki birikmişini bankaya koyup altın almaz mı? Bir yerde mantık hatam var sanırım.

Back
X