nedense faizin haram oldugu sadece bize kâr getirecekken akla geliyor. faiz haram diyen insanlarin yüzde 90inin kredi karti kullandigina eminim
kredi karti faiz degil mi?
tabii ki faiz
ev alirken araba alirken dara düşünce kredi cekiliyor (kredi cekmeden bu devirde ev alana masallah) o kredi faiz degil mi?
tabii ki faiz
ama faiz bedeli bizim cebimizden cikinca kimsenin aklina gunahi gelmiyor. ne zaman ki bizim cebimize girecek o zaman yapma günah
üzgünüm ama faize bulasmak her halukarda gunah, bu kadar gunaha sevaba dikkat eden insanlar ne kredi ceksin ne kredi karti kullansin. yani mantik olarak olmasi gereken bu.
dedigin fikir soyle, uzun vadede degil ama kisa vadede etkili olabilir. cunku uzun vadede tlnin degeri dusecek yine sen zararda olacaksin.
yerinde olsam 1 milyon ortalama 30 bin getiriyor
ilk 6 ay bu sekilde degerlendirirdim 6. aydan sonra parayi komple dovize cevirirdim.
boyle kar edersin. yoksa atiyorum 1 sene devam etsen sana vereceği para hala 30 bin olur ama bu 30binle 15 temmuz 2024te (gr 2680) 11gram altin alirken 15temmuz 2025te (gr 4380) 6,8 gram alabiliyorsun.
yani iyi kazaniyroum diye parayi tlde tutarsan cok degil bir seneye o para kus olur ucar.
o yuzden yap ama bunu sadece birkac aylik destek olarak yap. Hatta ilk 3 aydan sonra aylik degil gunluk faize koy ayni faiz oranından (cogu bankada var) gundemi de takip et. komsu ulkede savaş mi çıkıyor, erken secim mi soyleniyor - altin doviz hareketlenmeye basladi mi komple o bor milyonu da cevir hemen kurtul parandan:)