• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Takılarım ve Kayınvalidem :/

birsen arkadaşıma hak veriyorum konu ne olursa olsun önemli ya da önemsiz evlilikle ilgili olsun olmasın bütün sorunlarınızı önce eşinizle

halletmeye calışın. A,ilelere yansıtmak işin içinden çıkılmaz hale getiriyor bazen özellikle türk aile yapısı gereği herkes kendi evladını koruma moduna girince

sanki ortada bir karı koca yok da korunmaya muhtaç iki koca çocuk varmış gibi, savunma strajetisine dönüyor evlilikler..

konu ne olursa olsun önce iki yetişkin olarak kendi aranızda halledin.

Yabancı milletlerde ailelerin evliliklere bu kadar müdahale ettiğini asla görmedim ,belki onlarda umursamıyo diyeceksiniz evlatlarını ama

biliyor musunuz ailelerin anlaşmazlığı yüzünden kaç evlilik sona eriyor bu ülkede..

Biz konuyu kendi aramızda halledemediğimiz için annemi aradım zaten.En son eşim artık karışmayalım kendi aralarında halletsinler dedi.Çünkü çok yorulduk bizde.

Son düzenleme:
eşin arada kalmak istemiyormuş oldu canım adam gibi dimdik kararlı dursun annesine karşı öyle ufak çocuğu değil artık annesinin kulağını çekebileceği. annesine emirvakimi yapar artık ne bahane uydurur bilmem ama bunu eşin halletmeli kayınvaliden altınların üstüne yatar size hiç göstermez bu gidişle

Kesinlikle kasaya koyun ve size takılmış olan hiçbir şeyi kimseye vermeyin, onlar sizin hakkınız, size gelmiş hediyeler..

hayatıkm öcelikle seni tebrik ediyorum.kayınvaliden altınları alırsa kesinlikle geri vermez ve o altınlar senin hakkın.bu konuyu daha fazla konuşmayın onunla derim.zaten siz salondan çıkıp otele gideceksiniz.takılar senin üzerinde olacak.salonda da getir şunları çıkarayım diyemeyeceğine göre sende kalacak demektir.bilezikler zaten kolunda olacak.diiğer altınları da yakana mı takıyorlar bilemiyorum.öyleyse annene söyle yakınlarda dursun törende.onları alınca senin altın çantana koysun annene emenet et.ben ablama emenet etmiştim.salondan çıkarken de elime vermişti altın çantamı.ablan varsa onu tercih et derim.kendi annesine verdi demesinler..ertesi gün de hiç sözünü geçirmeyin direk kasaya bırakın.

canımm aynen bnm ailem de hem kız hem erkek tarafı oldu..kayınvalidem 1 iğne dahi almadı yok dedi sıyrıldı..nikahım dugunumden 1 hafta once oldu..bişeyler yaptılar takılar kayınvalıdem de kaldı ve pufff...gitti..dugunden sonra istedik birsürü masraf oldu şuna sunu verdim buna bunu veridm zaten az takılmıstı bir suru laf saydı..halbukı neyin ne dkr takıldıgı görünüo resmlerde..ama inkar etti..dugun takılarını da tatıle gıderken verdık mecburen..donuste zorla verdı kasaya koucaz dedik. o saklıcakmıs.. sakladıgı yerde balkonunun kılıdının bozuk oldugu odadaki dolap içi..ama önlem almıs kadın..balkon kapısı kılıtlenmıo diye arkasına halı koyömuşş:32::32:

kocana söle şimdiden sıyrılmaya baslarsa yanarsın..annesiyle kozlarını paylaşşsın altınlarınıza sahip cıkın..

tabiki herşeyi zırt pırt yanstmamalı aileye fakat kadın diye ayırmanıza katılmıyorum bu bir ikincisi de bence kız aileleri daha yapıcı oluyorlar bu süreçte erkek ailesi kadar fevri davranışları olmuyor damada karşı diye tersi bir genellemeye inanıyorum ben...

bu örnek için söylemiyorum fakat bir evin huzurunu erkeğin ailesine kendi evinin dedikodusunu yapması daha çok bozar diyorum... ve kadınlara bu kadar yüklenilmesini hiç doğru bulmuyorum...

düşüncesiz bir eş ve dengesiz bir aile varsa aman sen kadınsın sakın anlatma kimseye demem .... annem kardeşimden başka da kimseye güvenmem açıkcası... kafayımı yesin kızcaz aşamadığı sorunları doğru bir üslup ve koyduğu sınırla anlatıp yardım alabiir bence :16:

Kadın diye ayırmadım ki..Parmakla sayılacak kadar azdır, hanımıyla ya da ailesiyle problem yaşayıp hemen annesini arayan erkek..Böyle birinede zaten o isim verilmez.

Evet haklısınız yardım başka, şikayet başka..

Kaynananız üstüne niye konmak istesin ki öyle yorumlar yapılmış..
Neticede takı takıldıkdan sonra sayılıyor odaya gidip sayılı altını bileziği niye almak istesin
Alırsa zaten hırsızdır çalıyor çünki
Annenize vermek istemişsiniz önce anneniz evine dönceği için kasaya koymaya kararvermişsiniz bunu duymuş olmasın?
Anneniz dönmese annenizde kalıcaktı altınlarınız..
2 tarafada vermeyin tabiki..
Ben kendi altınlarımı öyle yapmıştım kimsede bende kalsın talebinde bulunamamışt, bana takılan takılardan onlara ne?
Evde saklayıp balayına gitmiştim..
sizde yanınızda götürün bişi olmaz

Şu takı takıntısını hiç anlamıyorum..özellikle erkek tarafı takıntılı takılara..hem büyük bi risk takıları emanet almak..ben böyle bi riske asla girmem de almamda ilerde..düğünü ben yaptım takılar bende kalıcak mantığını hiç anlamadım zaten..o ne demekki! takılar düğün yapan aileye değil geline takılmıyo mu? sizin ve eşinizin onlar..annenize söylemeseydiniz keşke..konu büyüyücek gibime geliyo..hem kayınvalideniz düğünü ben yapıyorum diye evinizin eşyasını,üstünüzü başınızı da rehin alacakmı? neden hep bu takılar sorun oluyo? madem çocuklarını evlendirip,düğün yapıp,takı takıyolar maddi olarak da her türlü sonuca kendilerini hazırlamış olmaları lazım..yüklü para verdiler diye altınları kıskanıyolar..evlendirmeyeydi oğkunu,yapmayaydı düğün almayaydı takı makı...:37:ne insanlar var yaaa:63:

Size sonuna kadar katiliyorum. Bende cok korkarim emanet seylerden. Durur durur tam ben emanet almisken birsey olur. Yok yok istemem bende, ilerde evlatlarim olursa kiz veya erkek hic fark etmez, taki falan emanet almayi düsünmüyorum, koysunlar kasaya.

Konu sahibi arkadasimizin sorununa gelince: Kayinvalideniz nasil bir insan bilmiyorum ama dikkatli olmanizi öneririm. Zira görümcem evlendiginde emanet adi altinda onunda takilarini kayinvalidesi aldi ve birdaha geri vermedi. Benim bunlar dedi. Öyle bir kayinvalidesi vardiki, kendi annesi (yani benim kayinvalidem) benim dügünümde kizin koluna sahte bilezikler takmisti (bijouterilerden alinan) kolu bombos durmasin diye. Görümcemin kayinvalidesi bunu görmüs ve kizi bir kösede kistirip kolundan söküp almisti altin diye. Sonra sahte olduklarini ögrenince geri vermisti kiza. Allah böyle insanlardan korusun.

Kaynananız üstüne niye konmak istesin ki öyle yorumlar yapılmış..
Neticede takı takıldıkdan sonra sayılıyor odaya gidip sayılı altını bileziği niye almak istesin
Alırsa zaten hırsızdır çalıyor çünki
Annenize vermek istemişsiniz önce anneniz evine dönceği için kasaya koymaya kararvermişsiniz bunu duymuş olmasın?
Anneniz dönmese annenizde kalıcaktı altınlarınız..
2 tarafada vermeyin tabiki..
Ben kendi altınlarımı öyle yapmıştım kimsede bende kalsın talebinde bulunamamışt, bana takılan takılardan onlara ne?
Evde saklayıp balayına gitmiştim..
sizde yanınızda götürün bişi olmaz

Takılar gelinin bi kere..İster annesine verir al sakla diye ister koynuna dolar yatar..
Kayınvalidenin telefon açıp,düğünü ben yaptım takılar bu gece bende kalacak" ultimatonu vermesi çok pişkin çok arsızca bi davranış..zaten iğne almamışlar..oğlan mı evlendirmişler iç güveyi mi vermişler belli değil...(öyle olsa bile bun kadar kız tarafına yıkılmaz herşey)..
Kız takıların sahibi olarak bi karar vermiş..ha annesi olur,ha otel kasası olur..
Eşinizin annesine "anne takılar eşimin,nerde istiyorsa orda muhafaza eder..kapatın bu konuyu,işimize bakalım,bizi de boş yere huzursuz etmeyin" deyip son noktayı koyması gerek

çok sinirliyimm bu konuda ya alcan hepsını vercen all ...... ...... dicen en iyisi....düğünde takılan takıları kayınvalıdem topladı yuzsuz....ve ıcınden 500 lıra para almıslar...eşim ilk gecemizde söylüo bana...eve geldik otele gitcektik bana dıo kayınvalıdem otele goturmeyı dusunmuon dımı dıo takıları yooo dedım dusunuom cektım aldım elınden...onların orda zarfa koyarlarmıs az ara vercek olanlar...kayınvalıdem butun zarfları cantasına aldı..bide dıyorkı bos zarfları verdıler bana yuzsuz...alsın allah bılıo herseyı...dugun cd sınde ızledım kımse para takmamıs dırek vermısler kaynanama cantasına atmıs....ben hep sustum yeri gelince konusma sırası banada gelcekk elbet...

neysee kendımden cok bahsettım canım....bence takılarınızı alın otele goturun hatta guvendıgın bırı toplasın takılarını ama ıkınızınde annesı karısmasın...mesela ablan yada yengen varsa onlar toplasın...benım esım sorun cıkardıgı ıcın kaynanam toplamıstı...sımdıkı aklım olsa ahh ahh...asla bırakmazdım.. dugunu o yapmısmıs...takı neden takılır yenı kurulan aıleye yardım olsun dıye bunu ogrenememıs bu BUYUKLERR...

Son düzenleme:
.

.....en iyisi bankadan kasa kiralayin ve oraya birakin

ne annenize ne de kayinvalidenize hle hic birakmayin

böylelikle iki taraf sorun da yasamaz......

.

Merhaba Herkese, geçen hafta istanbulda düğünüm vardı.Bu hafta sonuda eşimin ailesinin yaşadığı şehirde olacak.Eşim ailesi ile birlikte dün sabah o şehre gidip son hazırlıklarla uğraşıyor.Şimdi bizim sorunumuz takılar.Biz oradaki düğünden sonra otelde kalacağız.Kaldığımız odada kasa var.İki tarafta kırılmasın diye takılarımızı kasaya koymaya karar verdik.Dün gece eşimle telefonda konuşurken kayınvalidem araya girip bu düğünü ben yapıyorum o gece takılar bende kalacak dedi.Eşimde biz kasada saklayacağız zaten ertesi sabahta kasa kiralayıp oraya koyacağız dedi.Kayınvalidem kıyameti kopardı.Hayır bana deseki otele güvenmiyorum altınlar bizde kalsın sabahta veririz tamam derim ama öyle demiyor neymiş düğünü o yapmış onda kalacakmış.Annemi arayıp söyledim öyle bir şey olursa rezillik çıkartırım, zaten 5 kuruş faydaları olmadı dedi ki gerçektende öyle.Eşimde bırakalım biz ne yapıyorlarsa yapsınlar yoruldum aralarında kalmaktan dedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Kayınvalidem bu kadar ısrar edince aklıma binbir türlü şey geliyor.

Yerinde olsam vermezdim belkıde kendınede pay cıkaracak borca gırmıstır onu kapatmak ıcın alacaktır.. Bilemem cunku benım annem yapmıştı ama benım haberım vardı.. Düğünüme gelmeyen olmustu sonradan anneme para yada ceyrek vermıstı.. Taksıde yatırcagım demıstı bende tamam demıstım... Düğün boyunca annesınde dursun ama bence otel odasına gecınce esın lafını gecırsın ve alsın.. Butun ıs kocanda bıtıyor yanı sımdıden annesının lafını dınlerse anlakı anne kuzusuyla evlenıyorsun:64:

öncelikle Allah mutlu mesut etsin huzur bereket dolu bir yuvanız olsun inşallah Allah bir yastıkta kocatsın..
bir arkadaşımın kvside aynı şeilde düğünde takılanlar bizim dedi arkadaşım herkese haber saldı düğünde değil kınada takın yada elinizde tutun düğünden sonra takarsınız diye düğünde az birşey ttakılmış oldu oda haberi olmayanlardan:))ama sizzin durum farklı tabii düğün erkek tarafında olacakmış Allah yardımcın olsun aslında şimiden kara kara düşünmene gerek yok düğün esnasında insanın eli ayağına dolaşıyor ne yapacağını şaşırıyor şunları yapacağım yada yapmayacağım denilenlerin tam tersi yapılıyor o yüzden şimdiden strese girip sivilce bastırtma yüzüne Allah yardım eder size geleceği varsa allah sizde kalmasını sağlar çıkacağı varsa başka şekillerde çıkmasın kvye gidecekse başımın gözümün sadakası olsun dersin Allah kazadan beladan korusun sizleri..

O altınları verirsen geri gelmeyeceği çok yüksek bi ihtimal..

Karar senin..

Ben anneme bile vermedim sizi de bu sorumluluğun altına sokamam kusura bakmayın diyebilirsin..

Ben olsam kayınvalidem öyle dese asla vermem..Tabi bu nişanlılık sürecinde kimin ne olduğunu anlarşılır, ona göre karar verilir.

Benim bir tanıdığım bu nedenden ötürü bacağına tutturmalı sağlam, emniyetli bir kese yaptırdı,takıdan sonra gelin odasına gidince altınları çıkarıp eteğini kaldırıp koydu hepsini kesenin içine..

Kayınvalide görümceler ne o öyle biz taşırız ver falan diyince '' ay olur mu koyarız bi kenara unuturuz annecim, dünyanın altını..Düğünden sonra bakarız çağresine hele bir atlatalım da '' dedi kız.

Düğün bitmeden de aldı eline mikrofonu '' Bu mutlu günümüzü varlığınızla taçlandırdığınız için çok teşekkür ederiz, Yeni evli çift kaçar'' diyerek el ele tutuşup hızla koşar adım gelin taksisine binip otele gittiler..

Herkesin çok hoşuna gitmişti..Tabiki kayınvalide ve görümceler hariç :1:

Neye uğradıklarını şaşırdılar..

Son düzenleme:
Takılar gelinin bi kere..İster annesine verir al sakla diye ister koynuna dolar yatar..
Kayınvalidenin telefon açıp,düğünü ben yaptım takılar bu gece bende kalacak" ultimatonu vermesi çok pişkin çok arsızca bi davranış..zaten iğne almamışlar..oğlan mı evlendirmişler iç güveyi mi vermişler belli değil...(öyle olsa bile bun kadar kız tarafına yıkılmaz herşey)..
Kız takıların sahibi olarak bi karar vermiş..ha annesi olur,ha otel kasası olur..
Eşinizin annesine "anne takılar eşimin,nerde istiyorsa orda muhafaza eder..kapatın bu konuyu,işimize bakalım,bizi de boş yere huzursuz etmeyin" deyip son noktayı koyması gerek

Doğru söylüyorsun arayıp söyleyeceğim takılar bizim olduğuna göre bizim istediğimiz yerde kalmalı diyeceğim.Artık sıkıldım bu saçmalıklardan pazar günü olsun bitsin bir daha kimse karışmayacak bize.Çok yoruldum.Benimde eşiminde geliri iyi.Hatta ortalamanın üzerinde ama damat tarafı üzerine düşenleri yapmadığı için hala borç ödüyoruz.Bu arada ailem bize yardımcı olmaya çalışıyor.Annem perde diktirirken kayınvalidem utanmadan annene söyle stor perde yaptırsın dedi.Birde evime geldiğinde ağız burun büküp durdu.Bunları hazmedemiyorum o kadar doluyum ki...

Hayatınızdaki şu en özel zamanlarda takı yüzünden düştüğün duruma bakar mısın. Düğün için size kredi çektiriyor sonra düğünü ben yaptım takıları ben alacam diyor. Çocuk mu kandırıyorlar?? Arkadaşlara katılıyorum iş müstakbel eşinde bitiyor. Onun ailesiyle konuşmalı ve seni böyle bi konu yüzünden onlarla muhattap ettirmemeli.

Allah Allah bu ne biçin hırs yahu..

Bizim ailemizde takılar gelinlerin isteğiyle erkek annesine teslim edilir çünkü tek kuruş parasına ve takısına dokunulmadan balayı dönüşünde her şey teslim edildiği gibi geri verilir. Güvenilir yani..

Çünkü biz de anne-babalar, anne-baba görevi diye düğün yapar, altınını alır, eşyayı kız-erkek ortak alır. Böylece kimse ben düğün yaptım ben alırım altınını demez.

İlk defa bir düğünde gördüm altın alma işini bir de burda okudum.

O altınları verirsen geri gelmeyeceği çok yüksek bi ihtimal..

Karar senin..

Ben anneme bile vermedim sizi de bu sorumluluğun altına sokamam kusura bakmayın diyebilirsin..

Ben olsam kayınvalidem öyle dese asla vermem..Tabi bu nişanlılık sürecinde kimin ne olduğunu anlarşılır, ona göre karar verilir.

Benim bir tanıdığım bu nedenden ötürü bacağına tutturmalı sağlam, emniyetli bir kese yaptırdı,takıdan sonra gelin odasına gidince altınları çıkarıp eteğini kaldırıp koydu hepsini kesenin içine..

Kayınvalide görümceler ne o öyle biz taşırız ver falan diyince '' ay olur mu koyarız bi kenara unuturuz annecim, dünyanın altını..Düğünden sonra bakarız çağresine hele bir atlatalım da '' dedi kız.

Düğün bitmeden de aldı eline mikrofonu '' Bu mutlu günümüzü varlığınızla taçlandırdığınız için çok teşekkür ederiz, Yeni evli çift kaçar'' diyerek el ele tutuşup hızla koşar adım gelin taksisine binip otele gittiler..

Herkesin çok hoşuna gitmişti..Tabiki kayınvalide ve görümceler hariç :1:

Neye uğradıklarını şaşırdılar..

Valla Bravo! Ne akıllı kızlar var. Takdir ettim!:46:

Back
X