• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Takılarım ve Kayınvalidem :/

Allah Allah bu ne biçin hırs yahu..

Bizim ailemizde takılar gelinlerin isteğiyle erkek annesine teslim edilir çünkü tek kuruş parasına ve takısına dokunulmadan balayı dönüşünde her şey teslim edildiği gibi geri verilir. Güvenilir yani..

Çünkü biz de anne-babalar, anne-baba görevi diye düğün yapar, altınını alır, eşyayı kız-erkek ortak alır. Böylece kimse ben düğün yaptım ben alırım altınını demez.

İlk defa bir düğünde gördüm altın alma işini bir de burda okudum.
canımm neguzell soylemıssın guvenılır dıye...eger sen guvenıp verırsen ıcındende paranı alcagını bılıosan ıcın ıcını yer en ıyısı gelın kesesıne yaptırıp koydurmakk kendın tasıcaksın....

çok sinirliyimm bu konuda ya alcan hepsını vercen all ...... ...... dicen en iyisi....düğünde takılan takıları kayınvalıdem topladı yuzsuz....ve ıcınden 500 lıra para almıslar...eşim ilk gecemizde söylüo bana...eve geldik otele gitcektik bana dıo kayınvalıdem otele goturmeyı dusunmuon dımı dıo takıları yooo dedım dusunuom cektım aldım elınden...onların orda zarfa koyarlarmıs az ara vercek olanlar...kayınvalıdem butun zarfları cantasına aldı..bide dıyorkı bos zarfları verdıler bana yuzsuz...alsın allah bılıo herseyı...dugun cd sınde ızledım kımse para takmamıs dırek vermısler kaynanama cantasına atmıs....ben hep sustum yeri gelince konusma sırası banada gelcekk elbet...

neysee kendımden cok bahsettım canım....bence takılarınızı alın otele goturun hatta guvendıgın bırı toplasın takılarını ama ıkınızınde annesı karısmasın...mesela ablan yada yengen varsa onlar toplasın...benım esım sorun cıkardıgı ıcın kaynanam toplamıstı...sımdıkı aklım olsa ahh ahh...asla bırakmazdım.. dugunu o yapmısmıs...takı neden takılır yenı kurulan aıleye yardım olsun dıye bunu ogrenememıs bu BUYUKLERR...

Senin gibi o kadar çok örnek var ki işte bu korkutuyor beni.Dini nikahımız kıyılırken hocaya eşimin babası 50 tl verdi onu bile aldılar sonradan.

Allah Allah bu ne biçin hırs yahu..

Bizim ailemizde takılar gelinlerin isteğiyle erkek annesine teslim edilir çünkü tek kuruş parasına ve takısına dokunulmadan balayı dönüşünde her şey teslim edildiği gibi geri verilir. Güvenilir yani..

Çünkü biz de anne-babalar, anne-baba görevi diye düğün yapar, altınını alır, eşyayı kız-erkek ortak alır. Böylece kimse ben düğün yaptım ben alırım altınını demez.

İlk defa bir düğünde gördüm altın alma işini bir de burda okudum.

Sizin dediğiniz şu durum öncedendi çunku o zaman genelde anne babaları erkeklere gercekten yardımcı oluyodu.. Eşyalarda evde falan butun masrafı genelde buyukler yapardı... Şimdi ise cogu gencler kendı evlenıyor buyukler hıcbır masrafa gırmek ıstemıyor... Bu durumda bende olsam vermezdım... Altınları onlara vermek ıcın bıraz haklarının gecmesı gerekıyor.. Ayrıca sızın dedıgın o durumda esler ısteyınce oluyodu.. İstememelerine ragmen annenın bu kadar ısrar etmesı normal degıl:30:

Kaynananız üstüne niye konmak istesin ki öyle yorumlar yapılmış..
Neticede takı takıldıkdan sonra sayılıyor odaya gidip sayılı altını bileziği niye almak istesin
Alırsa zaten hırsızdır çalıyor çünki
Annenize vermek istemişsiniz önce anneniz evine dönceği için kasaya koymaya kararvermişsiniz bunu duymuş olmasın?
Anneniz dönmese annenizde kalıcaktı altınlarınız..
2 tarafada vermeyin tabiki..
Ben kendi altınlarımı öyle yapmıştım kimsede bende kalsın talebinde bulunamamışt, bana takılan takılardan onlara ne?
Evde saklayıp balayına gitmiştim..
sizde yanınızda götürün bişi olmaz

istediği kadar sayılsın cnm.bnm kayınvalıdem zırt dedi pırt dedi..elimiezde fotolar kayıt oldugu halde o kdr yoktu dedi sıyrldıı..boynuna sarılıp da zorla alamıosun sonucta..

Senin gibi o kadar çok örnek var ki işte bu korkutuyor beni.Dini nikahımız kıyılırken hocaya eşimin babası 50 tl verdi onu bile aldılar sonradan.

hiç sasırmadım canım en ıyısı takılarını gelın kesesı yaptırıp kendın tası...ne olur ne olmaz ıcınde suphe kalmasın..ben hala dusunuyorumm daha fazlasını aldılarmı acaba dıye....

Sizin dediğiniz şu durum öncedendi çunku o zaman genelde anne babaları erkeklere gercekten yardımcı oluyodu.. Eşyalarda evde falan butun masrafı genelde buyukler yapardı... Şimdi ise cogu gencler kendı evlenıyor buyukler hıcbır masrafa gırmek ıstemıyor... Bu durumda bende olsam vermezdım... Altınları onlara vermek ıcın bıraz haklarının gecmesı gerekıyor.. Ayrıca sızın dedıgın o durumda esler ısteyınce oluyodu.. İstememelerine ragmen annenın bu kadar ısrar etmesı normal degıl:30:

Hayır bizim ailemizde düğünü erkek tarafı yapıyor ama altınların tekine bile dokunmuyor..

eşyaları biz almadık, çocuklar borca giriyor, ödesinler onlar deniyor. Hiç şahit olmadım altın alan erkek annesine (kendi ailemde)

ha ha haaaa aklıma ne geldi bakın..

görümcem kendisi 40 yaşlarında hatun..
Kocamdan her bayram harçlık isteyen bir şahsiyet..(görüşmüyoruss kurtuldum)
bir bayram günü evvel zaman önce eşime dediki
__sen bana para ver bende oğluna verim dedi:53:
Kocam ablasına para vercekmiş ablasıda benim oğluma vercekmiş harçlık sözde babasındna alıp oğluna veriyo..
yine bu şahsiyet (bu arada evli barklı yetişkin 2 oğlu var evi, arabası var) bisim düğünümüzde takıcağı takıyıda eşime aldırmış yani eşim almış bileziği o takmış bana sonradan öğrendim
Hey yavrum heyy neler var
Çocuğa verceği harçlığıda benden isteyen aç insanların içinde yaşadım..
Para para diye aç aç peşimizde dolanan

Rabbim gözlerini doyursun toprak doyursun bunların gözlerini

yorumların tamamını okumadım ama benim takı mevzumu anlatayım size..

kız evinde olan düğünden sonra takılan takıları anneme bıraktım o sakladı takılan paraları zarfları da eşim aldı diğer düğünde kullanmak için...evet erkek tarafına gelelim şimdi orada takılan takıları yanımıza aldık geceyi otelde geçirdik...oturup güzelce saydıktan sonra kasada sakladık...ertesi gün saydıgımızı takıları kayınvalideme "emanet" edip balayına gittik...dönüşte takılaı aldık lakin kayınvalidem elden verilen paraları ve altınları "bizde adet böyle diyerek vermedi". ve evime de hiç bir yardımda da bulunmadılar...eşim istediğinde onla düğün salonunun parasını ödedi baban dedi...lakindüğün videosunda izlediğimiz kadarıyla kayınvalidemin eline çok altın ve zarfın geçtiğini gördük...hiç bişey de demedim..minnet etmedim...böçyle işte..kız tarafı her şeyi veriyor erkek tarafı koparabildiğini kar sayıyor...böyle şey görmedim(kendi abimde)

Arkadasim anlattigin kadari ile o altinlar kayinvalidenin eline bir gecerse daha sana dönmeyecek gibi görünüyor:) Bence sen bile söyleme, esin direk annesine söylesin "o onun altini ne isterse yapar"disin...Ama bana sorarsan kayinvalidenin eline gecmesin derim...

Son düzenleme:
ha ha haaaa aklıma ne geldi bakın..

görümcem kendisi 40 yaşlarında hatun..
Kocamdan her bayram harçlık isteyen bir şahsiyet..(görüşmüyoruss kurtuldum)
bir bayram günü evvel zaman önce eşime dediki
__sen bana para ver bende oğluna verim dedi:53:
Kocam ablasına para vercekmiş ablasıda benim oğluma vercekmiş harçlık sözde babasındna alıp oğluna veriyo..
yine bu şahsiyet (bu arada evli barklı yetişkin 2 oğlu var evi, arabası var) bisim düğünümüzde takıcağı takıyıda eşime aldırmış yani eşim almış bileziği o takmış bana sonradan öğrendim
Hey yavrum heyy neler var
Çocuğa verceği harçlığıda benden isteyen aç insanların içinde yaşadım..
Para para diye aç aç peşimizde dolanan

Rabbim gözlerini doyursun toprak doyursun bunların gözlerini

Kardeşiyle kendi arasındaki bir ilişki bu. Neden aç gözlülük olarak değerlendiriyorsunuz ki ? 40 yaşında olması, evli barklı olması v.s bunu engellemez ki.

Sizin kocam dediğiniz kişi onun kardeşi, dolayısıyla bu durum çok normal..Fıkhi olarakta, insanlık olarakta abiler-kardeşler kız kardeşlerine herzaman destek olmalılar.

''Para para diye aç aç peşimizde dolaşan '' bence çok ağır bir bakış açısı..

Onların aç olmasından daha vahim bence sizin bakış açınız..

Kardeşiyle kendi arasındaki bir ilişki bu. Neden aç gözlülük olarak değerlendiriyorsunuz ki ? 40 yaşında olması, evli barklı olması v.s bunu engellemez ki.

Sizin kocam dediğiniz kişi onun kardeşi, dolayısıyla bu durum çok normal..Fıkhi olarakta, insanlık olarakta abiler-kardeşler kız kardeşlerine herzaman destek olmalılar.

''Para para diye aç aç peşimizde dolaşan '' bence çok ağır bir bakış açısı..

Onların aç olmasından daha vahim bence sizin bakış açınız..

Durumu kötü olsa bunun adı destek olur..
benim çocuğuma 5 lirada veremicek biri değil bu..
Verirsin vermessin kardeşinden alıpda kardeşinin oğluna tekrar vermek neyin nesii..
Tabiki açgözlülük..
evli barklı olayınıda evi arabası olan biri durumu kötü değil anlamında söleydim
Benim bakış açımın nesi vahimmiş anlayamadım..
gördüğüme yorum yapıyorumm..
ben şahsen kardeşimden para isteyipde onun oğluna tekrar vermem yoksa param vermem olur biter..
Benim eşime kettle aldıran
çanakkale gezilerine giderken eşimden harçlık isteyen bir insan bu..
kardeşlik ilşkisi olduğunu çok iyi biliyorum efendim eşim 8 aydır işsiz arayıp sormayan zati muhremler yine bu şahsiyetler
Kardeşlik ilişkisi olsa gerek:68:

Son düzenleme:
Durumu kötü olsa bunun adı destek olur..
benim çocuğuma 5 lirada veremicek biri değil bu..
Verirsin vermessin kardeşinden alıpda kardeşinin oğluna tekrar vermek neyin nesii..
Tabiki açgözlülük..
evli barklı olayınıda evi arabası olan biri durumu kötü değil anlamında söleydim
Benim bakış açımın nesi vahimmiş anlayamadım..
gördüğüme yorum yapıyorumm..
ben şahsen kardeşimden para isteyipde onun oğluna tekrar vermem yoksa param vermem olur biter..
Benim eşime kettle aldıran
çanakkale gezilerine giderken eşimden harçlık isteyen bir insan bu..
kardeşlik ilşkisi olduğunu çok iyi biliyorum efendim eşim 8 aydır işsiz arayıp sormayan zati muhremler yine bu şahsiyetler
Kardeşlik ilişkisi olsa gerek:68:

Canım benimde abim ablam var..bu kardeşlik ilişkisiyle şirin gösterilecek bi vaka değil..arsızlık,pişkinlik,gevşeklil resmen..
Böyle rezalet mi olur..insanın abisine biraz saygısı olur..ondan para alıp,oğluna verecekmiş haspam! saygısızlığın düşüklüğün daniskası..
Olmasın böyle kardeşlik ilişkisi..
Yaşı küçük olsa 10-15 gibi neyse..tiye alıyo hayatı daha genç dersin..Yuh artık 40 yaşında!
Çeşit çeşit insan var işte..Uzak durmak mesafe koymal lazım..

Kayınvalidenizin niyeti anlaşılan takılara el koymak.
Yoksa evlenme yaşına gelmiş, evliliğin sorumluluğu almaya kalkmış insanlarsanız,
altınlarınıza mı sahip çıkamayacaksınız, belli ki niyet farklı.
Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz, sizin ve eşinizin altınlar, istediğiniz yerde saklarsınız.
Kayınvalideye soracak değilsiniz.
Kesinlikle bırakmayın bence, eşinizle anlaşıp, kendiniz sahip çıkın altınlarınıza.

işte nefretlik bir kaynana daha benim cahil görünen ama sinsi kaynanamda böyle yaptı hemde hiç biz anlamadan takılar takılınca biz gelin odasında üstümüzü boşalttık sonra görümcemde durdu altınlar bu sinsi kaynanamda görümcemden almış biz arabaya binerken aldı altınları ben aldım bunları yarın el öpmeye gelirsiniz veririm dedi o an onu boğmak istemiştim kesin içinden almıştır zaten yalancının teki bana özel takılan takılarım bile onda durmuştu bir gecede olsa sinir olmuştum o kimki alıyor yaa bence kimseye vermeyin sizde kalsın içinden almıyacağı ne malum

Akşam eşimi arayıp konuşacağım sonrada pişman olacağıma şimdiden önlemimi almalıyım.Kırılan olursada kırılsın.Bizde zamanında kırışmıştık ama umurlarında değil...

cnm bence verme altinlari.. baksana kaynanan acik acik niyetini belli etmis . benim kaynana kaybolmasin taki takmayi sevmiyorsun calarla cok hirsiz var buralarda dedi ben yurdisana gelin gelimde o sekilde verdim kayin babam kendi üzerine kasisasi varmis oraya koydu 2 yil hic bisey denmedi satilcak falan filan die 1 ay önce kayin babam geldi altin fiyatlari cikti satacam die kiyamati kopardim verme diee bosanma durumuna geldim esimle sonra allahinda bulsunlar dedim.. ama ne fayda onlarda oldugu icin altin puff olup uctu onlarin üstüne aklima geldikce su iciyorum gitti 12 tane 20 gramlik altinlarim :59::59::59::59: bence verirsen birdaha alamazsin ..

Verme sakın ya... Zaten bir faydaları olmadı diyosun birde takılarımı vereceksin... Onlar ileride size lazım olacak verme canım sakın....

Aman şu takı mevzusundan bende çektim
Gelin evinde takılanları annem aldı formaliteden vereyim dedi ama tüm çocuklarınkini almıştı utançtan bişey diyemedim
Vermedi de
Damat evinde takılanları da sırf annem benimkileri aldı diye utancımdan eşimin ailesine bıraktım
Sonuçta ne eşim ne onlar bana ver demedi ama ben içten içe utandım
Ve eşimin ailesinin daha çok ihtiyacı vardı verdim hepsini hemde paralarla birlikte
Aptallık mı yaptım evet yaptım
Çünkü ne kıymet bildiler ,ne aradılar sordular,ne de Allah razı olsun dediler
Kendi evlatları yapmadı benim yaptığım iyiliği
Kınamda elime sahte altın koydular tenezzül edip bi çeyrek koymadılar
Ama ben onlara düğünümde takılan bütün altınları paraları verdim
Gözüm yok der gibi
Anlayana çok büyük iyilik yaptım ama işte biraz anlayışları kıt olduğu için anlamadılar

Back
X