Düğün yaklaştıkça korkularım gün yüzüne çıkıyor

hayatcokgarip

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
372
490
103
Diğer
Merhaba kızlar,

ben 4 aydır nişanlıyım. Ailemi ikna etmek çok güç oldu, sonunda ikna oldular ama hala tam içleri rahat değil, özellikle annem çok sorun yapıyor. Daha önce bununla ilgili bi konuda açmıştım hatta. En ufak şeyine takılıyor, sonra inşallah ben yanılırım diyor. Kızınca yine sil baştan. Hergün aynı şeyleri dinleyip durmaktan gerçekten benimde psikolojim bozulacak ki psikolojik anlamda çok güçlü olduğumu düşünürüm ama herşey üst üste gelmeye başladı. Tabi ben her ne kadar ailemin içindekileri nişanlıma anlatmasam da herşeyini sorun yapıp kavga ediyorum onunla, sinirimi ondan çıkarıyorum. Sanırım korkuyorum ailem özellikle annem haklı çıkacak diye. Birde sürekli bdv de takılıyorum, sanırım iyice korkmaya başladım. Nişanlım içi dışı bir aslında annemin dediği gibi biri olmadığını biliyorum ama bu devirde artık kime güvenilir ki. Aynı evde yaşamadan bilemem bu yüzden korkuyorum. Benim için dogru insan olup olmadığını, annemin haklı olmadığını illa evlendikten sonra mı anlarım, öncesinde nelere dikkat etmeliyim? Aklım çok karışık

bence bir kisinin iyi niyetli olup olmadigini anlamanin bir yolu 3. kisiler hakkindaki yorumlari. arkadaslarindan, ailesinden, sizin arkadaslarinizdan nasil bahsediyro? insanlarin acigini mi ariyor? olaylara bakis acisi nasil?
Kimseyi öyle eleştireyim diye eleştirmez. Örneğin babam çok karşı çıktığı için onu ikna etmesi zor oldu ama şimdi babamdan kıymetlisi yok. Ailemden bahsederken hep güzel şeyler söyler, bişey danışacağımda babana da danış o daha iyi bilir falan der. Birsürü arkadaşım var, sadece birini sevmez pek ama onunda sebeplerini biliyorum. Görüşmeni istemiyorum falan demez ama mesafe koy, çok sıkı olma diye tembihler

annen söylüyorsa haklıdır dinle derim tecribe ve +1 cocukla sabit.
Annemin şimdiye kadar her dediği çıktı daha önceki ilişkilerimde. Ama o zamanlar bende görüyordum sadece düzelir mi diye beklemiştim. Şimdi ise annem sadece varsayımlarla yorum yapıyor. İşte yakınımda olsan tamam ama uzakta olacaksın falan diyor

Annemin şimdiye kadar her dediği çıktı daha önceki ilişkilerimde. Ama o zamanlar bende görüyordum sadece düzelir mi diye beklemiştim. Şimdi ise annem sadece varsayımlarla yorum yapıyor. İşte yakınımda olsan tamam ama uzakta olacaksın falan diyor
aileler tanıştıgı gün annem ne dediyse şuanda bir bir yaşıyorum evden ayrıldım 15 gun oldu 1 cocukla ailemin yanındayım iki arada bir derede bir tarafımda sevgi bir tarafımda öfke hiç dinmiyor.iyi düşün.

aileler tanıştıgı gün annem ne dediyse şuanda bir bir yaşıyorum evden ayrıldım 15 gun oldu 1 cocukla ailemin yanındayım iki arada bir derede bir tarafımda sevgi bir tarafımda öfke hiç dinmiyor.iyi düşün.
Çok üzüldüm senin adına canım, hakkında hayırlısı olsun çocuğunla birlikte. Bende zaten gözardı etmiyorum dediklerini, annemin çoğu korkusunu benim korkum gibi nişanlımla paylaşıp çok tartıştığım oldu onunla. Tartışmayı genelde ben başlatıyorum, aynı şeyleri tekrar ediyorum sürekli. O öyle biri değil diyorum düşününce ama annemin dediklerini yabana atmak istemiyorum. Annem benden önce tanıyordu nişanlımı. Aileler ilk tanıştığında falanda sıkıntı olmadı sevdiler birbirini ama nişandan beri annem istemiyor, o zamana kadar karşı çıkan babamdı ama o şuan daha nötr

Ben evliyim. Evlenmeden once 1 nisan lilik gecirip bozdum ve o kisiyle evlenmedim ailem istemiyordu hatta alanen insallah ayrilirsiniz diyordu annem hicbi zaman sevmedi onu ve ailesini. Sonucu soyleyim mi eski nisanlim hapiste. Evlenmedi. :) ben baska birini sevdim evlendim. Mutluyum. Aileler her ne kadar kizsakta bazi seyleri hayat tecrubelerinden dolayi biliyorlar. Ben o zamanlar cok iddaalasmis inatlasmistim. Iyiki evlenmemisim o kisiyle. Anneni dinle guzelim. Hele maddi durumu yoksa issiz gucsuzse hic bulasma. Tecrube ile sabit.

Ben evliyim. Evlenmeden once 1 nisan lilik gecirip bozdum ve o kisiyle evlenmedim ailem istemiyordu hatta alanen insallah ayrilirsiniz diyordu annem hicbi zaman sevmedi onu ve ailesini. Sonucu soyleyim mi eski nisanlim hapiste. Evlenmedi. :) ben baska birini sevdim evlendim. Mutluyum. Aileler her ne kadar kizsakta bazi seyleri hayat tecrubelerinden dolayi biliyorlar. Ben o zamanlar cok iddaalasmis inatlasmistim. Iyiki evlenmemisim o kisiyle. Anneni dinle guzelim. Hele maddi durumu yoksa issiz gucsuzse hic bulasma. Tecrube ile sabit.
Mutluluklar canım. Bende daha önce nişan attım, Onuda ailem istemiyordu baştan beri hiç sevmedi ve tanıdığında ne dediyse hepsi çıktı. İyi ki ayrılmışım, zaten annemin dediklerini bende görüyordum ve sonunda ayrıldık. Sonra bi ilişkim oldu, annem ilk gördüğünde ne dediyse bende zamanla gördüm ve olmayacağını bildiğimden ayrıldım. Şimdi ise annem nişanlımı benden önce tanıyordu ve sevmişti, aileler ilk tanıştığında da hic bir sıkıntı olmadı. İkna etmek icin yıllardır uğraşıyoruz, anne ayrıl dersen ayrılırım dedim yok kızım seviyorsan birbirinize sahip çıkacaksanız babanı ikna et dedi. Babamı ikna ettik, nişan takıldığı günden beride ben istemiyorum diyor. Neden diyorum? Uzak diyor, nişanlın soguk diyor, sıcak davranınca senin gözünü boyuyor diyor. Zaten zor beğenen biri, şimdiye kadar birsürü talibim oldu ama annem birini bile beğenmedi, nişanlım hariç. Ama oda ilk baştaydı, nişanlım olduğundan beri sevmiyor. Kendini sevdirsin diyor, onun elinde diyor ama ne yaparsa yapsın hepsine bişey buluyor

Bence bir adamda bakılması gereken ilk özellik kadına değer veriyor mu? Kendiyle eşit görüyor mu? Yoksa ben erkeğim ben yaparım, benim ailem öncelikli , eşimin çalışıp çalışmamasına ben karar veririm vb. diye mi düşünüyor? Bunlar bir ilişkide en önemli detaylar bence. Çünkü tüm sorunlar bunlardan çıkıyor

Burası insanların hayatlarındaki aksaklıkları anlattığı bir platform tabiki girip okudukça mutsuz evlilikler, aldatmalar, yalanlar okuyacaksiniz. Etkileniyorsanız bu süreçte bdv ye girmeyin derim.
Evet anneler öngörülüdür orası net. Ama bir hatasını falsosunu da görmediğiniz kişiyi sırf annem öyle dedi diye de birakamazsiniz elbette. Yine de birini tanıyorum demeniz için onunla aynı evde aynı hayatı yaşamanız gerek başka türlü şöyle biridir böyle biridir demeyin. Evlilik bir kumar. Umarım gözlemlerinz doğru çıkar ve çok mutlu olursunuz :)

Bende ailemi cok zor ikna etmistim hatta kustu babam bana evlendikten sonra baristi. O adam seni dover dedi canavar o dedi iki cocukla birakir gider seni dedi daha neler neler. 3 senelik evliyim 1 yasinda da oglum var. Bin omrum daha olsa yine esime verirdim. Basim agrisa kendine dert edinen bi adam. Simdi babam da cok seviyor ve hata yaptigini kabul ediyor. Nisanlindan eminsen bence kulaklarini kapat annene

Ben her zaman anne babanın bu tür konularda gizli bir gücü olduğuna inanırım. Dedikleri yüzde doksan çıkar. Anne babanın rızası olmayan bir evlilik her zaman sıkıntılı olur
Rızamız yok demiyorlar, sadece iyi düşün şöyle olur böyle olur diye annem çok baskı yapıyor

Bence bir adamda bakılması gereken ilk özellik kadına değer veriyor mu? Kendiyle eşit görüyor mu? Yoksa ben erkeğim ben yaparım, benim ailem öncelikli , eşimin çalışıp çalışmamasına ben karar veririm vb. diye mi düşünüyor? Bunlar bir ilişkide en önemli detaylar bence. Çünkü tüm sorunlar bunlardan çıkıyor
O konuda bi sıkıntı yok canım. Zaten öyle biriyle ben yapamam. Annemin korkularından bitanesini gözlemleyebilsem tamam haklısın deyip ayrılacağım ama yok. Her kararıma saygı duyan, kadın söyle yapmaz böyle yapmaz diyen biri değil

Burası insanların hayatlarındaki aksaklıkları anlattığı bir platform tabiki girip okudukça mutsuz evlilikler, aldatmalar, yalanlar okuyacaksiniz. Etkileniyorsanız bu süreçte bdv ye girmeyin derim.
Evet anneler öngörülüdür orası net. Ama bir hatasını falsosunu da görmediğiniz kişiyi sırf annem öyle dedi diye de birakamazsiniz elbette. Yine de birini tanıyorum demeniz için onunla aynı evde aynı hayatı yaşamanız gerek başka türlü şöyle biridir böyle biridir demeyin. Evlilik bir kumar. Umarım gözlemlerinz doğru çıkar ve çok mutlu olursunuz :)
Çok teşekkür ederim :) yani 31 yaşındayım, yaşla alakası yok belki ama insanları iyi gözlemlerim diye düşünüyorum bugüne kadar çok yanılmadım. Çok saf görünümlüyüm herşeye eyvallah der gibi görünürüm ama bana uymayan bişeyse o ortamdan uzaklaşırım. Annemde sen safsın kanarsın diye korkuyor :KK70:

anneniz nelere takılıyor mesela? hangi konuda sizin mutsuz olacağınıza inanıyor? ben de nişanlıyım. ve o gün biraz diyelim aramız kötü olsa nişanlımla tabi ister istemez yüzümden enerjimden anlıyor annem. o zaman yine başlıyor söylenmeye. bizi mutlu gördükleri sürece sorun yok, ama biraz mutsuz olsam annem hemen bak evlenince şöyle olur böyle olur iyi düşün vs.

Yani nişanlılık boyunca iş hayatından sizinle muhabbetine aile ile olan ilişkisine kadar gözlemlemelisiniz.
Bu süre zarfında artıları bastırıyorsa ilk adım için tamam dır zaten.Kimseyi 4 *4 lük tanıyamazsın ki ! evlendikte sonra her geçen gün yeni bir hali ile karşılaşırsın tabi ki aynı şey onun içinde geçerli siz açısından.

Çok teşekkür ederim :) yani 31 yaşındayım, yaşla alakası yok belki ama insanları iyi gözlemlerim diye düşünüyorum bugüne kadar çok yanılmadım. Çok saf görünümlüyüm herşeye eyvallah der gibi görünürüm ama bana uymayan bişeyse o ortamdan uzaklaşırım. Annemde sen safsın kanarsın diye korkuyor :KK70:

anneler hep öyle sanırım :D ben de 33 yaşındayım ama annem beni çocuk gibi görüyor. evlenince mutsuz olmamdan korkuyor çünkü çok kırılganım. nişanlımın da bazen kırıcı çıkışları oluyor, benim gibi yumuşak huylu değil:işsiz:

Bende ailemi cok zor ikna etmistim hatta kustu babam bana evlendikten sonra baristi. O adam seni dover dedi canavar o dedi iki cocukla birakir gider seni dedi daha neler neler. 3 senelik evliyim 1 yasinda da oglum var. Bin omrum daha olsa yine esime verirdim. Basim agrisa kendine dert edinen bi adam. Simdi babam da cok seviyor ve hata yaptigini kabul ediyor. Nisanlindan eminsen bence kulaklarini kapat annene
Ay çok mutlu olun, inşallah bendede öyle olur :) nişanlımdan şu ana kadar eminim, bi falsosunu görmedim ama yinede korkuyorum. Ailemin rızası yok değil yoksa nişan yapmazdım, anneme kaç kez sordum anne bak istemiyorsan ayrılayım diye nişandan önce. Nişan olduktan sonra oldu ne olduysa. Halbuki gayette iyi geçti nişan. Kv annemin yanından ayrılmadı hep dedi artık o bizide kıızımız gözünüz arkada kalmasın falan. Ama annem o günden beri istemiyor

Back
X