düğün yapıp yapmama sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi memleketinde nikah ve kına gecesi yap aynı zamanda.
Nişanlının memleketinde de düğün yap.

Ben hiç bir şekilde düğün yapmıyorum. Sadece nikah onu da kendi memleketimde. Damat tarafı başka şehirde ama onların tarafta bir şey olmayacak, zira toplasan 20 kişi gelmiyor cemiyetlerine.
Bir de annemin ısrarı üzerine kına gecesi. Onu da kız tarafı yapıyor zaten.

Hem düğün istemiyorum diyorsunuz hem hayalimdeki gibi olmayacak diyorsunuz. İstiyor musunuz istemiyor musunuz? Biz aynen dediğiniz gibi yaptık, benim şehrimde nikah oldu. Herkes de geldi takısını taktı. İlla düğün olmalı diye bir şey yok.

Ne alaka ya, sizin anneniz komşunun düğününde komşuya çeyrek taktiysa o ceyrek nikahta da gelir düğünde de. Akrabalar da aynı şekilde.
Düğünmüş nikahmiş bir önemi yok.
Hiç belediye nikahına gitmediniz mi ? Ana baba günü olur takı kuyruğu
Onu dert etmeyin bence.
iki düğün artı kına... Yani bir haftada 3 satafatli kutlamayı ben çok komik buluyorum açıkçası. Sadrazam Torunu musun, alt tarafı ayseyle veli evlenecek, diğer milyonlarca orta halli insan gibi iki arti bir evinde bazen koynis koyniş,bazen kavga dövüş, ortalama iki çocukla sıradan bir hayat yaşayacaklar. Yani bir haftada 3 kutlama yapacak kadar, hepsine de para akıtacak kadar önemli bir şey mi gerçekten bu???
Bence düşündüğünüz gibi yapın. Sizde bir kına bir nikah
Adamın sehrinde de düğün.

İçinizde kalma gibi bir durum olmayacaksa yapmayın. Benim tam tersi oldu mesela düğün yaptık ama keşke yapmasaydım dedim sonradan. Gereksiz. Nikah yapıp güzel bir dış mekanda fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz

Ben oldum olası düğünü istemeyi saçma bulan bir insanım. İsteme ne yahu, ben eşya mıyım beni istiyorlar? Benim mantığım bu.
Düğün sevmeyen bir insan kendi düğününde de eğlenemez bence.
2 yerde de yemekli bir davet verseniz. Sadece en yakınları falan çağırsanız olmaz mı? Sizde beyaz güzel bir elbise giyersiniz. Güzel bir mekanda yaparsınız hoş olur.

Kendi memelektinde kına gecesi yap ordada takı töreni olsun bide size takı takmak isteyen zaten onu getirir bi şekilde nikah yap

Tek nikah olunca gelip takı takmazlar diye endişe ediyorsanız nikah salonlarının kiralanabilir kokteyl salonları oluyor 1-2 saatlik öyle bir organizasyon planlarsınız nikah sonrası. Hem daha uyguna gelir hem çabucak biter.

Nikah ve kına benim bulundugum ilde yapıldı, düğün eşimin yaşadığı ilde yapıldı. Ne kına ne düğün sevmem ama ilerde pisman olurmuyum diye dusunce yapıyım bari aklimda kalmasin dedim. Düğünüm cok eğlenceliydi iyiki yapmışım 😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X