Düğün yapmaktan utanmak

Büyüklerin ayıp oluru,elalem neder i,mürvetimiz bu lafları yüzünden balya balya para çöpe gidiyor.
50.000 tl biriktireyim deyince hop birikiyormu hemen.
Mürvetse senin evladının doğru düzgün biriyle hayatını birleştiriyor olması başlı başına en büyük mürvet zaten.
Bu tabuları yıkmak çin seddini yıkmaktan zor.
Oldum bittim hazetmem salon düğünlerini,öylede kesinlikle evlenmem.
Canı oynamak isteyen versin parasını eğlence klübüne gitsin.
Çok çok haklısın.
Büyüklerin düğün merakı,gösteriş merakı bizi bitiriyor farkında değiller.
E 50 bin tlyi biriktirmek için EN AZ 2-3 yılımızı gözden çıkarıyoruz birikti bitirkti birikmedi bir de evlendikten sonra borç ödüyoruz.
Vallahi o paralara yazık günah,en mantıklısı nikah sonrası ufak 40-50 kişilik bir yemek vermek,herkesin takısını orda takması falan.
Ama büyüklere laf atlatmak zor,biz olmaz o parayı veremeyiz dediğimiz de siz 2. Kez mi evleniyorsunuz düğün kına yapmadan olur mu rezillik falan dediler düşün.
Bizde bir iğnenin parasını ödemedik çünkü düğün istediğimiz birşey değildi.
O gelinliğe 3bin civarı verirken içim acımıyor da değil yani,sırf 4 saat halay çekmek için 3bin tl verilir mi. Saçmalık.

Bana da şey gibi geliyor. Hani ben kimim ki bu kadar insan sıra olcak önümde ayıp yaşlılar var falan :deli: ben bi kaç bişey içeyim kendime gelir davulu alırım elime herhalde haha
Kendinizi ortama bırakın emin olum kimse ayıplamaz çünkğ beklenen o zaten.
Ben gibi ömründe oynamamış alternatif ve rock müzik dinleyen insan, 2 saat sonra erkek halayının ortasına bir başına geçip davul çaldı.
Tey tey tey diye bağırıyordum:KK70:
İçimdeki anadolulu çıktı, çok eğlendim ama ya:KK71:

Ama bu mantıkla hayatta bi kez evleniyorum mantığıyla yüklenip evliliğe borçla harçla başlamak istemiyorum. Ne kadar sade o kadar şık gibi geliyor :) teşekkür ederim fikriniz için
Düğün yapınca şıklık kaçmıyor ki merak etmeyin koktely jazz filan Türk toplumunun her kesimine uyum sağlamıyor eğer aileler bu tarz etkinliklere uygun elitlikteyse yapın

Yakin zamanda iki yakinim evleniyor ,biri sadece nikah yapiyor digeri dugun adi altinda yemek verilip taki toreni pasta kesimi yapilip bitecek,kina geceleri eglenceli olacak ve ciftler boyle istedikleri icin olacak .kimin gelip gelmemesi cok da umurlarinda degil:)

Düğün yapınca şıklık kaçmıyor ki merak etmeyin koktely jazz filan Türk toplumunun her kesimine uyum sağlamıyor eğer aileler bu tarz etkinliklere uygun elitlikteyse yapın
bi dugune gitmistim ,havuz basinda muzikler harika,masalar cok sık,yemekler elit falan,iste hayalimdeki dugun diyerek esimle yedik ictik taki takildi pasta kesildi falan neyse bitti dugun galiba derkeen bir davulcu hoppa o elit insanlar halaya kalkti davulcu bi ara davul ustunde shov yapiyor derken ,ne kadar elit kesim gibi takilsak da turkiyede bu maalesef olmuyor, herkesin ruhunda bir erik dali havasi ,deliloyla devam eden halay ile kiskananlar catlasin roman havasi ile kapanis var :)

bi dugune gitmistim ,havuz basinda muzikler harika,masalar cok sık,yemekler elit falan,iste hayalimdeki dugun diyerek esimle yedik ictik taki takildi pasta kesildi falan neyse bitti dugun galiba derkeen bir davulcu hoppa o elit insanlar halaya kalkti davulcu bi ara davul ustunde shov yapiyor derken ,ne kadar elit kesim gibi takilsak da turkiyede bu maalesef olmuyor, herkesin ruhunda bir erik dali havasi ,deliloyla devam eden halay ile kiskananlar catlasin roman havasi ile kapanis var :)
Aynen öyle oluyor elitlik üzerimize yakışmıyor :KK45:

Bir kaç gün sonra 1.yıl dönümümüz hazır anılar canlanmışken bi yorum da ben bırakmak istedim :) başta bende senin gibi düşünmüştüm kır düğünü falan istiyordum kokteyl havasında olacak ama hem benim ailem hem de eşimin ailesi (eşim tek çocuk ) ısrar kıyamet düğün olsun eğlenelim istediler başta inan hiç sıcak bakmadım nikah diye diretiyordum en son :) bu arada kendim halayı güzel çekerim ama oyun havasıyla hiç aram yoktu diye düşünürdüm :D velhasıl onların istediği gibi ama benim beğendiğim bir salonda düğünümüzü yaptık.İnan bana bir saniye oturduğumu hatırlamıyorum.O kadar çok eğleniyorsun ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile.Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki iyi ki de nikah falan olmamış o kadar güzel bir andı ki yeniden yeniden geri dönmek istiyorum o güne:)

Kendinizi ortama bırakın emin olum kimse ayıplamaz çünkğ beklenen o zaten.
Ben gibi ömründe oynamamış alternatif ve rock müzik dinleyen insan, 2 saat sonra erkek halayının ortasına bir başına geçip davul çaldı.
Tey tey tey diye bağırıyordum:KK70:
İçimdeki anadolulu çıktı, çok eğlendim ama ya:KK71:

Ay ya ben ya ben :KK70: :KK70:
Aklıma geldi de abauv.
Hanım hanımcık tebessümle ağır ağır salona girmiş kız, 2 saat sonra masalara gerdan kırıyor, dayısı gelmiş kafasında para çeviriyor filan :KK70:
Meğer içimde bi Zennube varmış haberim yokmuş, düğünümde tanıştık kendisiyle.

Back
X