düğünde damadın ailesine zarf içinde verilen takılar hakkında

en başından göstermişler işte yuzlerını

aç gözlüler eşin bu konuda uyandığını bılsın tabı zaten söyledıkelrınle anlar ama

geri alamıycanız için dahada buyutme olayı sadece herşeyın farkında olduğunu bılsınler

en başından göstermişler işte yuzlerını

aç gözlüler eşin bu konuda uyandığını bılsın tabı zaten söyledıkelrınle anlar ama

geri alamıycanız için dahada buyutme olayı sadece herşeyın farkında olduğunu bılsınler

Evet canım en büyük karım baştan belli etmeleri zaten.
Maddi manevi uzak durduğum için çakallıklarını anladığımı kesin fark etmişlerdir. :)

balayından dönünce kvalideye teslim edilen paralar eksikti.eşim sordu noldu anne bu eksik hee evlerin dükkanın(bu aradabiz bu gelirlerin hiçbirinden faydalanmıyoruz) vergi borcunu yatırdım ben vericem size onu dedi ben ses etmedim aynı gün benim anneme gittik annem getirilenler bunlar kızım dedi hatta 20 lira 10 lira falan da getirmişler komşularımız sağolsunlar annem onları bile veriyor birde yavrum biz siz evlenirken hiç yardım yapamadık alın bunları falan ne kadar var bilmiyorum eşimin suratı bir düştü kü anlatamam bende hiç ezmedim eşimi

Bir arkadas söyle kvalidene diyor
ben 6 ay sonra dilime geldi söyledim. kvalidem ben taktım onları onlarda bana geldi :)Bende o zaman anne takı takılırken ortamızda dursaydın da sana da taksalardı dedim, sonuç mu hiç ama ben size perde aldım diyor hayır diyorum sadece perde halı beğenmeye geldi taksitlerini biz ödedik o onu almış öyle sanıyor offfff

hiç kasma gercekten bırak ya biz onlara hiç muhtaç olmadık Rabbimde etmesin onları da bize muhtaç etmesin.

Son düzenleme:
üç kuruş para kaçırcam diye evlatlarına kendilerini rezil eden aileleri kınıyorum.insan en azından haram olurmu diye bi durup düşünür ama nerde :47:

Arkadaşlar aklıma takılan bir konu var sizinle konuşup fikirlerinizi ögrenmek istiyorum

Biz evlenırken eşimle beraber eşyalarımızı aldık ailelere tek ufak esya aldırmadık. Benım aılem normalde yapacaktı ama eşimin aılesı yapmayacak olunca ben onlar da yapmayacak dedım ve esımle ıkımız yaptık herşeyı. Bu duruma benım aılem uzuldu cocuklar borç ıle evlenecek yazık vs gıbı dusunuyorlardı. Bu yuzden esımın aılesıne en azından takılan takıların hepsını tamamen cocuklara verelım sımdıden anlasalım dedı. Onlar da zaten bızde oyledır dugunde takılanlar hepsı çocuklarındır dedı.

Ama dugunde bıze takılandan başka onun akrabaları elden zarf ıcınde verdı cogu. Hatta benım akrabalarımın bıle dıkkatını cekmış ne bıcım ınsanlar daha ılk oglu çok kalabalıklar ama hıc takısı olmadı cocukların demısler. Babam da mısafırlerı karsılarken gormus hep gelenler zar ıle kayınpedere vermıs takacaklarını.

Bu zarftakı takılar onlara mı aıt oluyor normalde? Çünkü benım aılem uzuldu neden hepsını vereceklerdı vermedıler zarfları kendılerıne aldılar dıye.

Daha sonra da evlerıne gelenler oldu takı takamayıpta evlerıne ceyrek geıtrenler oldu. kv demış eşime su altın verdı sıze vercem falan ama hiçbirşey vermedı. Bekledıgımden de degıl ama benım de canım sıkıldı boyle durumlara. Sizce onların yaptıgı normal mı oyle ıse ben de bosuna canımı sıkmayayım.

Bu konuyu da eşime soyleyım bılsın dıyorum bazen bazen de boşuna ara bozmayayım dıyorum. Normalde babam kayınpedere dıyecekmış onun da içinde kaldı emınım. Kımse bu konuda onlarla yuzgoz olmadı. Ben de hıç konusunu açmayayaım mı bunun? Ya da arada laf karışıklıgında soyleyıp cekılsem en azından ne duşundugumu bılse mı eşim?

Dengesiz lafının eri olmayan bir aileymiş.:19:
Hem tabiki vereceğiz hem de vermemek.Ayıp denen birşey var.
Madem vermeeyceksiniz ne rol yapıyorsunuz çocukların hakkı vs diye.
Bir de birşey dikkatimi çekti.
Çoğu kişinin zarf getirmesi ve size birşey takmaması :44:
Acaba diyorum zarfa koymalarını kendileri mi söyledi akrabalarına çevrelerine :44:

Alttan gülüp laf çarpıtmak kabullenip güle güle harcayın demek gibi bir şey bence. Yüzü olan zaten çoktan getirmişti altınları.

Bence siz hiç oralı olmayın,en azından eşinizin ailesiyle bu konuda muhattap olmayın.Gerekirse eşinize sorun normal bir şekilde. O oralı olmazsa isterse babanız medeni bir şekilde sorar. Baştan konuşulmasaydı da onlar sizin hakkınızdı, ama şimdi zaten babanız baştan konuşmuş.Ona rağmen böyle bir durum olmuşsa bence siz değil babanız sormalı "neden" diye.

eskiden para koyarlardi zarfa miktar az olunca,
takilarin zarfa kondugunu ilk defa duyuyorum,
tembihlemis olabilirler zaten zarfta ne olduguda belli olmaz,
biraz uyaniklik yapmislar galiba..

normal şartlarda zarf ailelere verilirse ailelerde kalır ama eşyaları sadece çocukları aldıysa onların borçları var borçlarını taksitlerini ödesinler diye verilir ama bide üstüne eşinizin ailesi size vericez diye söz vermişler vermeleri gerekiyodu

Hadi parayı,takıyı bir yere kadar anlarım(anlamam da aslında )ama şu kv ye getirilen tabak,çanağa neden el konur anlayamam,ne alakası var,evlenecek çifte getirilmiş işte ayıp yahuuu,onlara tenezzül edilir mi??sen al kızına mı alcan,kendine mi alıcan ne alacaksan....

senin mi ihtiyacı var o tabak çanağa,yeni ev kuracak çocuklarının mı???yazıktır,ayıptır,görgüsüzlüktür yahuuu!!!!

Bilmiyorum
Bizimkileri el altından almış olabilirler de almamış olabilirler de
1,5 yıllık evliyim ama hala bilmediğim çok şey var :1:
Kurcalamak ta istemiyorum bu saatte ama alan varsa hayrını göremez onu çok iyi biliyorum.

biz kız tarafından olsun erkek tarafından olsun gelen zarftaki paraları(2000 civarıydı),
kv kp e verdik,kına gecesi dağıtılan yemek parasını ödesinler diye.
onun dışında eşimin taraf altını daha çok kına gecesi takar,
kayınvalidem bana 13 altın verdi balayından sonra,kınada geldi diye.
ama sanmıyorum tamamını verdiğini çünkü çok kalabalık sülaleleri var ve her düğüne altın götürmüş kv kp.
zannedersem bi kısmını bize bi kısmını borçlarına ayırdılar.
ve hatta birini eltimin kınada avuucuna koydu(kutuda eşim ve benim ismim yazılıydı,,mutlulular yazıyordu): ))
ilk evlendiğimde üzülmüş,kızmıştım ama şimdi umursamıyorum.
herkes kendi değerini gösteriyor bir şekilde.
bide Allah için kayınvalidem veya kayınbabamın bunun dışında hiç bir zararını görmedim,
eşimi nasıl sevip kolluyorlarsa banada aynı muameleyi gösteriyorlar.
o yüzden görmezden gelmeyi tercih ettim ben.

ha...
eltimin düğününden sonra eltime sordum kınada altın geldi mi sana diye.
yooo dedi.
yani kv onun altınları hiç vermemiş,tabi bunu eltime söylemedim ortalık kızışmasın diye.
yani bana gene insaflı davranmış :27:

Sizin rızanız dışında 1 çeyrek bile harcamışlarsa hakkınızı yemiş oluyorlar. O altın ve paralar gelin ve damadındır... Ben kendi rızamla altınlarımı verdiğim halde bazen içim burkuluyor. Şu sıralar biraz dardayız vermeseydik rahat ederdik diyorum ki size sorulmadan o zarfların içindekiler harcanmışsa üzülmeniz alınmanız çok normal...

bızdede olmazda esımın cevresınde yapılıyor bu..
nedenı erkek aılesınede destek olamk..
onlarında borcları oldu dugun ıcın dıye dusunmelerı..
ben yadırgamadım..
benmde esım herseyı kendı yaptı ama aılesınede zarfta hedıye ettıler..

zarfta altın bile verildiğine göre örgütlenme gibi görülüyor,bi de üzerine az takıldı diyorsun sanki ayarlanmış gibi..eşinle uygun bir dille konuş derim benim ailem verdi sizinkilerden de alırsak şu borcumuzu kapatırız en azından diyebilirsin

anneme zarfla 120 tl gelmiş düğün esnasında ertesi gün el öpmeye gidince verdi
kayınvalideyede 900 tl gelmiş zarfla oda çıkardı vedi yalan olmasın 960 tl miydi neydi sonradan gelen olduysa çeyrek meyrek bilemicem....... ama o zarflar sizin hakkınız bazıları özellikle yapıyoki düğünde ailelr çok masraf yapıo ailelerin olsun gelinlere damatlara gitmesin diye hangi zihniyetse?

bide bizim düğünde eşimin tarafından halasi teyzesi bilezik takmışlardı 3 tane onun tarafından bilezik geldi
ama benim koluma takmadılar normalde gelinin koluna takılır dimi eşimin krdelasına iğneyle taktı görgüsüzler
neymiş erkek tarafından bilezik geldiği belli olcakmış.........

Back
X