• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde misafirlerin taktığı takı için kurdele mi yaptınız yoksa zarf mı?

meleklerinsozu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2025
19
10
1
Ben bir düğüne katılmıştım. Gelin ve damadın üstünde kurdele yoktu, sadece bilezikler vardı kolunda. Konuklar gelin ve damadın yanına gittiğinde orada küçük bir masa vardı başında da 2 kişi duruyordu. Sıraya giren konuklara ismini sorup zarfa isim yazıp konuğa uzatıyorlardı ve takınızı içine koyup kutuya atın deniyordu. Hiç böyle bir uygulamayla karşılaşan var mı? Sizce takılar nasıl toplanmalı düğünde? Kurdeleye takınca kimin ne taktığı karışıyor mu?

Ben bir düğüne katılmıştım. Gelin ve damadın üstünde kurdele yoktu, sadece bilezikler vardı kolunda. Konuklar gelin ve damadın yanına gittiğinde orada küçük bir masa vardı başında da 2 kişi duruyordu. Sıraya giren konuklara ismini sorup zarfa isim yazıp konuğa uzatıyorlardı ve takınızı içine koyup kutuya atın deniyordu. Hiç böyle bir uygulamayla karşılaşan var mı? Sizce takılar nasıl toplanmalı düğünde? Kurdeleye takınca kimin ne taktığı karışıyor mu?
Bu ara bütün düğünlerde bu tarz olmaya başladı çok denk geldim. Evlenen çiftler isim okunma durumunu istemiyor ortalık karışsın kalabalık olsun muhabbetleri de istenmiyor ki bende mantıklı buluyorum. Hem kimin ne taktığı çok daha iyi belli oluyor karışmıyor. Keşke 5 sene önce benim düğünümde de olsaydı o zaman pandemi vardı ondan dolayı herkes kutuya atmak zorunda kaldı ama kim ne taktı ne etti hiç bilmiyorum kayinvalidem almış haberim bile yoktu içinden ne gitti ne kaldı hala çözülmedi.keşke isim muhabbeti olsaydı ki zaten pandemi den sonra türedi iyice bu şekilde daha iyi oluyor kesinlikle

Ben 2 sene önce kurdele yaptım ama zarf usulü çok mantıklı geldi. Düğünü şimdi yapsam muhtemelen sandık usulü yapardım.

Back
X