- 26 Mayıs 2015
- 4.989
- 5.513
- 158
- 34
- Konu Sahibi Gulrengi35
-
Tüm yorumları okuyamadım ama altınları size verecektim bende düğün yapmayı bilirdim sizin yaptığınızı bende yapardım benim paramla bana eşya mı aldınız de kredi çekerdim düğünden sonra öderdim madem öyle alcaktınz benim babam niye kendi cebinden aldı yatak odasını deBalayına gidicez hemen. Diyorm ya pek bilmiyorum bu işleri diye. Şimdi takıları düğün gecesi bize mi vermeleri Lazım ?
Size söylenmiş bir şey yoksa nasıl emin oluyorsunuz böyle düşündüklerine? Size bunu hissettirecek bir hareket mi yaptılar,tam anlayamadım açıkçası konuyu?
Hanımefendi nişanlım Çalışıyor Kendi geçimimizi sağlayabiliyoruz. Ayrıca bugüne kadar ne kadar çalışmışsa hep ailesine vermiş.Ama adamlar düğün masrafını karşılamış? Sizin düğün paranızı karşılayıp bir de düğün altınlarınızı size hibe etmek zorundalar mı? Keşke ikiniz de işsizken evlenmeseydiniz; kendi işinizi kendiniz görebilirdiniz o zaman.
Altınların yarısı kanunlar önünde bile kadınındır. Bu kızın mihri ne olacak peki?Ama adamlar düğün masrafını karşılamış? Sizin düğün paranızı karşılayıp bir de düğün altınlarınızı size hibe etmek zorundalar mı? Keşke ikiniz de işsizken evlenmeseydiniz; kendi işinizi kendiniz görebilirdiniz o zaman.
Aynısı bana yapıldı saçma sapan bir yerden yatak odası aldılar tek bu aldıkları şey birde takılar gelen ıvır zıvır hediyeleri bile aldı kayınvalidemle görümcemler paylaştılar aralarında ben dile getirince aç gözlü görgüsüz köylü dediler bir şekilde susturmak için şirkefleştiler millette çok iyi zengin bir yere gittim diye içten içe gocundular dışardan hoş geldi içine bir girseler arkalarına bakmadan kaçarlar velhasıl geçen birileriyle konuşurken bende dedimki bizde almadık kpeder eşimi arayıp yatak odasını babasının kapısındanmı getirdi karın takıları aldık onu ödedik oğlum millete anlatıyor sustur şunu ben dersem kötü olcak dedi vermeyin konu sahibi sonra içinizde koca bir ühte kalıyor sen neden verdin dersen çok küçükdüm anlayamadım ne olup bittiğini şimdi evlenseydim nanikkk alırlardı çoçukluğumdan yararlandılar güzel şekildeMadem sizden alacaklar parasını ne halt etmeye yapıyorlar? Sırf "erkek ailesi yaptı herşeyi gelin rahat "desin elalem . Kusura bakmayın ben bile sinir oldum. Vermeyin değil dörtte biri, 1 kuruş dahi vermeyin zihniyeti bu olan insanlara.
Hmm şimdi anlaşıldı.Alttan alttan sana uyarı yapıyorlar desene.Bu tavırları çok yanlış,senin yerinde olsam vermezdim altın falan.Herşeyi karşılık bekleyerek yapmışlar o zaman.Ben böyle üstü kapalı hareketlerden nefret ederim,böyle yapmak yerine açık açık sana kızım çok borçlandık,senden altınların bir kısmını alıp kapatsak,zor durumdayız deseler eminim sende verirdin.İnsanı vermeye mecbur bırakmak yerine,dürüstçe söyleseler,rica etseler daha iyi olurdu.Ve haklısın bu durumda ben olsam bende vermezdim,sinir olurdum.Hayır canım öyle bşy yok. Hani olur şu oğlu böyle yapmiş bunun gelini şöyle yapmış falan gibi şyler anlatırlar ya ordan anladım. Tam hatırlamıyorum da bi akrabalarının gelinleri varmış. Kayınvalidesi takıyı geline vermiş. Gelinde sabah getirmiş geri vermiş napcam ben bu takıları diye.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?