Düğünde takı

Balayına gidicez hemen. Diyorm ya pek bilmiyorum bu işleri diye. Şimdi takıları düğün gecesi bize mi vermeleri Lazım ?
Tüm yorumları okuyamadım ama altınları size verecektim bende düğün yapmayı bilirdim sizin yaptığınızı bende yapardım benim paramla bana eşya mı aldınız de kredi çekerdim düğünden sonra öderdim madem öyle alcaktınz benim babam niye kendi cebinden aldı yatak odasını de

Kız tarafı üstüne düşeni yapmış. Onlara birşey yok. Erkek tarafı yapınca takıları toplasın. Oh ne güzel valla!!!
Bence bir erkek birikim yapmadan evlenmesin. Hatta kız da çalışsın ailesine yük olmasın.
Kenarda beş kuruş para yok ama balayından bile kusur kalmıyorsunuz. Söylemeden geçemedim.

Ya çocuklarını evlendirmeyecekler ya da üstlerine düşeni yapacaklar....

Bir de takı olayı bizde şöyledir. Takılar takılınca bir kişi erkek bir kişi kız tarafından gelin damatla beraber gelin odasına gider. Hepsi sayılır, güvenilir biriye çanta teslim edilir. Düğün çıkışı gelin ve damada geri verilir. Düğün salonu parası veya kalan taksitini biz burdan ödemeyi tercih ediyoruz. Gelenek gibi birşey.
Balayına giderken illa onlara teslim edeceksiniz diye birşey yok, kime güveniyoranız ona teslim edin

Bir de bence bişanlınızla şimdiden konuşun. Güzel bir şekilde geçen gün annenler böyle böyle dedi ben mi yanlış anladım acaba falan diye sorabilirsiniz. Konuşmak her zaman en güzel bağdır. Olabilecek soruınları da engelleyebilir.

Size söylenmiş bir şey yoksa nasıl emin oluyorsunuz böyle düşündüklerine? Size bunu hissettirecek bir hareket mi yaptılar,tam anlayamadım açıkçası konuyu?

Hayır canım öyle bşy yok. Hani olur şu oğlu böyle yapmiş bunun gelini şöyle yapmış falan gibi şyler anlatırlar ya ordan anladım. Tam hatırlamıyorum da bi akrabalarının gelinleri varmış. Kayınvalidesi takıyı geline vermiş. Gelinde sabah getirmiş geri vermiş napcam ben bu takıları diye. )

Hanımefendi nişanlım Çalışıyor Kendi geçimimizi sağlayabiliyoruz. Ayrıca bugüne kadar ne kadar çalışmışsa hep ailesine vermiş.

Verme takılarını, eşinle anlaş önceden..güvendiğin birine teslim et eşinin tarafından da olabilir. Biz öyle yapmıştık ,düğün anında eşimin yengesine teslim ettik ( ben öyle istedim) gecede takıları alıp eve getirdik, ertesi sabah bankaya gidip ortak hesap ve kasa açtık hepsini koyduk oraya. Ertesi günde balayına gittik.
Not: evimizin eşyalarını sizin gibi ortak yaptı ailelerimiz.

Takilar takildiktan sonra sen sadica anlat durumu o alsin takilari sizin eve saklasin :) balayindan gwldikden sonra ne kadar vermek istiosan kendin hesaplar verirsin .... :)))

Sen degil ailen acik acik konusacak boyle alacaklarda dusunuyorlarda olmaz. Dugunde kiz tarafindan gelen taki kiza erkek tarafindan gelen erkege verilir bazi yerlerde siz icin en makul bu gibi. Ama once ailen konussun sana takilacak altinlari dugunde takilacaklar ne olacak ve kesin olarak belirtsinler altin kizimda kalacak borc harc deyip sattirmayin diye. Ailenin arkanda oldugunu bilirlerse baski kuramazlar.

Takinizi vermek yerine siz yapsaydiniz her seyi....belki daha az yada daha ucuz eşya alirdiniz.Durumu olmayan aile bunu bastan belirtir ve hazirlik ona gore yapilir.Herkese karsi her seyi yapan aile gorunup parayi takudan odemek ne!...Gekin takisini vermez İyi niyete ragmen yine de cok zorlanirlarsa gelin yardum edebilir ana bircu zamana yayip odemeleri gerekir.

Tum esyalarimi kendim aldim.Bana sadece Koltuk aldilar Basjaca bir iğne yada bir kaşık dahi alinmadi.Onlarca bilezik vs takildi.Kimseye bisey vermedim.dugun sabahi arayip "misafire kahvaltilik alacak para yok" dediler.300-500 gibi bisey verdik 11 yil once....Kendi evlerine koltuk, şofben ,uydu vs almislardi.Birkac taksit odedik o kadar

Şartlar uygun değilse evlenmemek gerek bence, bu sorunlar basit başlayıp çığ gibi büyür her zaman.
Keşke kredi çekip yeteri kadar eşya alsaydınız, takılarla da ödeseydiniz.
Ya da düğüne yakın zamanda alıp , ertelemeli olarak taksitlendirip yine düğünden sonra ödeseydiniz.
Ne bileyim, verseniz zor vermeseniz zor şimdi.

Madem sizden alacaklar parasını ne halt etmeye yapıyorlar? Sırf "erkek ailesi yaptı herşeyi gelin rahat "desin elalem . Kusura bakmayın ben bile sinir oldum. Vermeyin değil dörtte biri, 1 kuruş dahi vermeyin zihniyeti bu olan insanlara.

Altınların yarısı kanunlar önünde bile kadınındır. Bu kızın mihri ne olacak peki?

Takılar gelinin hakkıdır siz istemeden eşiniz bile dokunamaz. Siz içinizden gelerek verirseniz o başka. Size takılacak takıya mı güvenip ev kuruyorlar düğün yapıyorlar. Peki sizin ailenizin yaptığı yapacağı masraf ne olacak kim karşılayacak. Erkek tarafından daha ağır oluyor kız tarafının masrafı ama göze görünmüyor havlu, patik, bardak vs...

Bizim evimizide esyamizida kayinbabamgl aldı doğal olarak takılar hep onlara gitti bilezikler hariç annemde perdesi halısı bulaşık makinesi onları aldi o taraftan altınlar bize kalmadığı için bzm taraftan takilanlarida anneme sen al dedm zaten onların adeti byleyms ilk defa duydm kız tarafı kendi takılarını alirms erkek tarafı kendi takilanlari bize hiç sorlmadi yanı gelen altnlarlada borcu kapatms oldular

Aynısı bana yapıldı saçma sapan bir yerden yatak odası aldılar tek bu aldıkları şey birde takılar gelen ıvır zıvır hediyeleri bile aldı kayınvalidemle görümcemler paylaştılar aralarında ben dile getirince aç gözlü görgüsüz köylü dediler bir şekilde susturmak için şirkefleştiler millette çok iyi zengin bir yere gittim diye içten içe gocundular dışardan hoş geldi içine bir girseler arkalarına bakmadan kaçarlar velhasıl geçen birileriyle konuşurken bende dedimki bizde almadık kpeder eşimi arayıp yatak odasını babasının kapısındanmı getirdi karın takıları aldık onu ödedik oğlum millete anlatıyor sustur şunu ben dersem kötü olcak dedi vermeyin konu sahibi sonra içinizde koca bir ühte kalıyor sen neden verdin dersen çok küçükdüm anlayamadım ne olup bittiğini şimdi evlenseydim nanikkk alırlardı çoçukluğumdan yararlandılar güzel şekilde

Hmm şimdi anlaşıldı.Alttan alttan sana uyarı yapıyorlar desene.Bu tavırları çok yanlış,senin yerinde olsam vermezdim altın falan.Herşeyi karşılık bekleyerek yapmışlar o zaman.Ben böyle üstü kapalı hareketlerden nefret ederim,böyle yapmak yerine açık açık sana kızım çok borçlandık,senden altınların bir kısmını alıp kapatsak,zor durumdayız deseler eminim sende verirdin.İnsanı vermeye mecbur bırakmak yerine,dürüstçe söyleseler,rica etseler daha iyi olurdu.Ve haklısın bu durumda ben olsam bende vermezdim,sinir olurdum.

canım sen takılarını vermek zorunda değilsin.al nişanlını karşına konuş sonuçta onlar senin.iznin olmadan kimse alamaz keza yaptıkları alışveriş takı vs zaten o ailenin görevidir..kendini borçlu hissetme bunlar zaten olması gereken şeyler he şöyle olur zor durumda kalırlar sen insanlık için çıkarır verirsin sonuçta aile olucaksınız ama anlattığın gibiyse açıkçası benim hiç hoşuma gitmedi şimdiden konuş..en azından bunu hissetmişsin düğün gününe bırakma arkadaşım hiçbirşey bilmiyırdu düpğün günü gelin odasında herşeyini aldılar kızın zoruna gitti üzüldü düğününde odadan çıkamadı ağlamaktan bütün salon bunu konuştu bence nişanlınla kibarca konuş denirim.

Ailelerin durumu ne?

Normalde durumu iyi olan aile bunları yapar, takı da hediyedir verilmez tabi.

Ama kendi ellerinde yokken yapmışlarsa ver takıları.
Siz gençsiniz, çalışır bir şekilde ödersiniz.
Yaşlı insanlar darlık yaşamasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…