Düğünde takı

T
evet bnde katılıyorum. Sonunun böyle olcağını bilseydim öyle yapardım zaten

Ne iki işşizsizi ya düzgün okuyun. Nişanlım Çalışıyor. Zaten bugüne kadar çalıştıklarını da ailesine veriyordu bütün maaşını. Hala da aynı ailesine veriyor.

Amcasinin yaninda duzgun maas alamadigi garantisi olmayan bi'is. Evet bana gore issiz sayilir.

Amcasinin yaninda duzgun maas alamadigi garantisi olmayan bi'is. Evet bana gore issiz sayilir.
:) pardon ama ne okudunuz ne işle uğraşıyorsunuz ?

Normalde takilar size ve esinize ait.
Ama aileler gelinle damadin evlenmesine yardim edince (dugun, esyalar vs) kendilerini her seye hakli goruyorlar.
Oyle bir niyetleri varsa hic degilse altinlarin bir kismini verebilirsiniz, tatsizlik cikip yillarca sorun yasamaktansa...

E o zaman kendi ailene de yatak odası ve çeyizlerinin parasını geri ver takılardan..

Ah bide şuan yazılanları görseniz. Altın derdine düşmüş oldum.
Isteyen istedigini desin . Gelin dediğin altinli olur. Simdiden kimseyi düşünme kendi dogrularinda ilerle. Istersen altin meraklisi desinler. Ayrica mehir olayi dinen caiz bi olay sen vermezsen kimse alamaz ! Çünkü izinsiz aliniraa harcanirsa haram. Ailen ne diyor bu işe

İki işsiz inatla niye evlenir?
Şimdi az geçmişi okudumda ben direkt siz sormadan soyleyim memurum...
Madem kazancı şu an kıt kanaat geçinilecek pozisyonda ertelenebilirdi..
Ailelere eşya aldırılmasına duğun yaptırılmasına gıcık oluyorum..ondan sonra adamlar hak iddia edince problem..
Biz eşimle çok mu salaktık salon dışında her şeyi kendimiz yaptık..salonun parasının beş katınıda eşimin ailesinin eline saydık bir salon bile para istetebildi...

Son düzenleme:
dugunde sızın tarafınızdan sana takacak olanlar sana takmasın annenlere versın kınanda falan
aılende senı evlendırmek ıcın masraf yapıyo sonucta...
erkek tarafındanda kım ne takıyosa taksın kayınvalıden alıyosa alsın ozaman

Düğün yapmayıverin bu altın mevzularından da kurtulun. Ama yok illa o düğün ve gösteriş yapılacak, elalem ne der sonra di mi ? Kusura bakmayın ama çok kızıyorum bu zihniyete. Sanki evlilik değil çıkar yaışı, damadın babası düğün yapıyor ama gelecek altınlara güvenerek, gelin vermek istemiyor zoruna gidiyor kaçta kaçını versem diyor. Daha evlenmeden hesap kitap.

alın benden de o kadar..

Gecen gun benzer bir topicte de yazdim..
Masraf yapip sonradan gelen altinlarla borc kapatmasini herkes bilir..
Ciddi oturup konusun altinlar ne olacak diye nisanlinizla..
Alcaz derse,masrfa gerek yok biz dugunumuzu kendimiz yapariz, borcumuzu da kendimiz oderiz dersiniz..
Altinlari vermekten daha gicik bir durum var ise o da altinlarla borc kapatan kv kp nin sonradan ahh anli sanli dugun yaptik diye millete diklenmesidir..
Dedigim gibi boyle olacaksa altinlarla borc kapatmasini herkes bilir.. borcu siz yapin siz kapatin kimse sonradan biz yaptik diyemesin.

yersen arkadasimm..
Oyle bir gelin yok yeryuzunde..
Altinlari cevircek bir de ustune "napcam ben bunlari" dicek
Kv bu anlattigini ruyasinda gormus olmasin sakin

Takı hediyedir ve hediye geri alınmaz madem öyle beklentileri var hìç takmasınlar .. hem senin ailenin taktigi takiyi niye vercen mesela..

Altınların yarısı kanunlar önünde bile kadınındır. Bu kızın mihri ne olacak peki?
Evet boşanırken düğün videosunu falan göstererek kadın hak iddia edebiliyor zannederim; hatta tamamı bile kadının olabilir. Fakat bu demek değil ki bütün yükümüzü milletin üzerine yığacağız. Kanunlar "Düğünü erkek ailesi eşek gibi yapar" da diyor mu?

Ayrıca düğünde takılan takı öyle kafaya göre mihir olmaz. Dinî nikah kıyılacaksa bu mihir o esnada belirlenir. "Ben düğün takısını mihir kabul ediyorum" diye kafadan olmuyor o iş.

Siz gerçekten düğün, ev eşyası, vs. gibi şeylerin damadın ailesinin yükümlülüğü olduğunu düşünüyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Umarım sizinle benzer düşünen biriyle evlenirsiniz/evlenmişsinizdir. Ben kendi göbeğimi kendim keserim. Bana göre doğrusu budur. Yoksa isterseniz düğünde beş kilo altın isteyin. Sizin azarınızla fikir değiştirecek değilim neticede.

Bence çocukları evlendirmede yapılan masraflar gönüllülük esasına dayanır. Yani biz şimdi yapalım takıları alırız mantığı, baştan konuşulması gereken bir şey. Herkes baştan bilmeli. Eğer düğün takıları karşılığında yardım ediyorlarsa bunun adı borç olur zaten. Ikinizin de düzgün ve düzenli geliri yokken altınları gelecek için saklamanız bence daha iyi olur. Düğün ertesi sabahı sabahtan bankaya uğrar kasa açarsınız, oradan balayına gidersiniz. Aslında kasayı düğünden önce açsanız balayı yolculuğu öncesi çok vakit kaybetmezsiniz. Düğünde takıları kimseye vermek zorunda değilsiniz. Kasasız düğün salonu yoktur artık. Düğün esnasında çıkaracaksanız kasanıza koyar düğüne devam edersiniz. Düğünden sonra kimseden altınlarınızı geri istemek veya isteyememek zorunda kalmayın. Düğünden sonra altınlarınızı kasadan alır evinize gider, sabah da bankaya bırakırsınız.

bi de mihir çıktı basımıza. hayır dinin tum görevlerini dört dörtluk yerıne getirir de anlarım.
neyse bununla ilgili fikirlerimi söylemiyim banlanırım. millet uzaya gider bazı kadınlar hala nasıl geleceğimi baskasının parası uzerınden garantılerım dıye yer aryor. konu sahıbı bu sana değildi tabı arada gördüğüm bir kaç yorumaydı.

senin mevzuya gelince ben en çok nişanlına acıdım, evlenene kadar ailesine bakacak, evlendikten sonra karısının dershanesi cartı curtu. kendisi bilmem kaçıncı planda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…