- 2 Temmuz 2015
- 25
- 3
- 16
- Konu Sahibi Gulrengi35
-
Onlar alcak olduktan sonra bnm ailem aman aman alamazsınız Altınlar kızımın mi dicekDüğün takilari gelin ve damadin. Pardon ama aileniz yok mu onlar size yol göstermiyor mu
evet bnde katılıyorum. Sonunun böyle olcağını bilseydim öyle yapardım zatenBende 9 ay önce evlendi evimiz kira esimin anne babası ayrı babası yaptı herseyimizi ki adam tek başına durumu da ortalamadan biraz düşük. Neyse tüm eşyalarımızı aldı dugunumuzu yaptı eşim bana takılacak altınları kendi biriktirdiği paradan aldı diğer tüm masrafları babası yaptı düğünden sonra da tüm altınlar bizdeydi beş kuruş almadi. Oğlunu evlendirmek bir babanın görevi masrafları karşılayacak elbette takılan takılardan da hak iddia edemezler. Madem benim altınlarimla yapılacak masraf o zaman biz yaptık demesinler esimle gider taksitle alirdim kendi altınlarımla da oderdim borcu en azından biz yaptık diyemezler etrafta
Ne iki işşizsizi ya düzgün okuyun. Nişanlım Çalışıyor. Zaten bugüne kadar çalıştıklarını da ailesine veriyordu bütün maaşını. Hala da aynı ailesine veriyor.
Düşünceniz çok yanlış gerçekten.
Siz böyle düşünürken onlar da oğlum kızım işiniz yok gücünüz yok neyinize sizin evlilik oturun oturduğunuz yerde diyebilirlerdi. Azıcık kıymet bilin bence. Ben komşuları olsam zaten size değil direk elden onlara verirdim takacağım altını.
Borç ödeyecek olanlar onlar zaten.
:) pardon ama ne okudunuz ne işle uğraşıyorsunuz ?Amcasinin yaninda duzgun maas alamadigi garantisi olmayan bi'is. Evet bana gore issiz sayilir.
:) pardon ama ne okudunuz ne işle uğraşıyorsunuz ?
Kendi bırakmayana kadar kmse çik demez çok bağlılar o konular da. Garanti falan dynce bnde sizi memur sandım ondan sordum.Gazeteciyim. Kendim atomu parcaladigim icin oyle demedim. Akraba yanindaki isin garantisi olmaz bi'anlasmazliga bakar. Bence yeterince aciklayici oldu:)
Bizdede yoktu kaynanamgl dedi bzde her iki taraftan takılan da gelinle damada kalır onlarda öyle degl malesefbizde kız tarafından gelen takılarda erkek tarafına gitcek çünkü bizde öyle bi adet yok annemler istemezler de.
Isteyen istedigini desin . Gelin dediğin altinli olur. Simdiden kimseyi düşünme kendi dogrularinda ilerle. Istersen altin meraklisi desinler. Ayrica mehir olayi dinen caiz bi olay sen vermezsen kimse alamaz ! Çünkü izinsiz aliniraa harcanirsa haram. Ailen ne diyor bu işeAh bide şuan yazılanları görseniz. Altın derdine düşmüş oldum.
İki işsiz inatla niye evlenir?
Şimdi az geçmişi okudumda ben direkt siz sormadan soyleyim memurum...
Madem kazancı şu an kıt kanaat geçinilecek pozisyonda ertelenebilirdi..
Ailelere eşya aldırılmasına duğun yaptırılmasına gıcık oluyorum..ondan sonra adamlar hak iddia edince problem..
Biz eşimle çok mu salaktık salon dışında her şeyi kendimiz yaptık..salonun parasının beş katınıda eşimin ailesinin eline saydık bir salon bile para istetebildi...
Hayır canım öyle bşy yok. Hani olur şu oğlu böyle yapmiş bunun gelini şöyle yapmış falan gibi şyler anlatırlar ya ordan anladım. Tam hatırlamıyorum da bi akrabalarının gelinleri varmış. Kayınvalidesi takıyı geline vermiş. Gelinde sabah getirmiş geri vermiş napcam ben bu takıları diye.)
Takı hediyedir ve hediye geri alınmaz madem öyle beklentileri var hìç takmasınlar .. hem senin ailenin taktigi takiyi niye vercen mesela..Bana söylenmiş bşy yok henüz ama takıları onlara vereceğimi düşünüyorlar. Tabi heralde hepsini değil. Artık ne kadarını bnde blmiyormçok mu sıkıntıya soktu derseniz yani biraz zorlandılar diyeyim. Ama bi yandan hala çok rahat yaşıyolar hani düğün olcak Şundan kısalım bunu yapmayalım da yok yani
Evet boşanırken düğün videosunu falan göstererek kadın hak iddia edebiliyor zannederim; hatta tamamı bile kadının olabilir. Fakat bu demek değil ki bütün yükümüzü milletin üzerine yığacağız. Kanunlar "Düğünü erkek ailesi eşek gibi yapar" da diyor mu?Altınların yarısı kanunlar önünde bile kadınındır. Bu kızın mihri ne olacak peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?