Düğünde takı

takı deyince herkes bilezikleri alacak elinizden zannediyor.
küçük altın ve paralar desek daha doğru olur. kayınbaba elinden geleni yapmış küçük altın ve paralara da güvenmiştir tabi normali de bu. kime götürdüyse onlarda getirir. durumu varsa size verebilir ama yoksa alır. ne yapsın yani. sizin babanız küçük altınları ve paraları verecek mi size. bilezikler , kolye vs gelinindir . küçük altınlar kayınbabalar diyorum iki taraf için geçerli alabilirler.

Yahu o mihir olayına neden bu kadar takılıyosunuz.
Siz iki işsiz evlilik olayına girişmişsiniz. Onlar da yuvanızı kurun diye yapmışlar bi'şeyler.
Asıl onlar sizin her şeyinizi yaparken sizin altın derdine düşmeniz saçma olmuş.
Köyde yaşıyo olsanız anlarım her şeyi erkek ailesi yapsın, düğünü onlar yapsın, mihir vs de okutmuşlar etmişler hala iğneye varana kadar onlara yaptırıp altınıma göz koydular muamelesi yapmak afedersiz yüzsüzlük gibi geliyo.

İnsanlar niye sizin keyfiniz için aylarca borç ödesin. Ben sizin yerinizde olsam onlar demeden yarısını verirdim. Balayına da adam gibi bi' işe girince gidiverin. Hem para yok hem de her şeyim tam olsun istiyosanız bekleyeceksiniz.

Evet bencede takılar o zmn onlara takılsın neden bize takılolar ki

Düşünceniz çok yanlış gerçekten.
Siz böyle düşünürken onlar da oğlum kızım işiniz yok gücünüz yok neyinize sizin evlilik oturun oturduğunuz yerde diyebilirlerdi. Azıcık kıymet bilin bence. Ben komşuları olsam zaten size değil direk elden onlara verirdim takacağım altını.
Borç ödeyecek olanlar onlar zaten.

Vala hem herseyi biz kendimiz aldik ailesi hic bisey yapmadi hemde altinlarima el koydular

Şimdi düğün için masrafı kim yaparsa altınları onlar almalı bence.
Biz her şeyimizi kendimiz yaptık ve altınları biz aldık borç kapatmak için.
Ama düğünü eşimin ailesi yapsa idi ben bileziklerimi alır gerisini onlara verirdim.

Bizde de çoğu eşyayı onlar Aldı.Nişanlımla şöyle bir karar aldık.Altınlara zaten dokunmayacaklar.Takılan para çok olursa bi kısmını veririz az olursa hepsini veririz dedik sonradan kimse her şeyinizi biz yaptık deme hakkını kendinde bulmasın diye.Siz de altın konusu açılmadan ya canım çok masraf Yaptılar bari takılan parayı verelim de bence böylece altınlara kimse göz koyamaz

Bende 9 ay önce evlendi evimiz kira esimin anne babası ayrı babası yaptı herseyimizi ki adam tek başına durumu da ortalamadan biraz düşük. Neyse tüm eşyalarımızı aldı dugunumuzu yaptı eşim bana takılacak altınları kendi biriktirdiği paradan aldı diğer tüm masrafları babası yaptı düğünden sonra da tüm altınlar bizdeydi beş kuruş almadi. Oğlunu evlendirmek bir babanın görevi masrafları karşılayacak elbette takılan takılardan da hak iddia edemezler. Madem benim altınlarimla yapılacak masraf o zaman biz yaptık demesinler esimle gider taksitle alirdim kendi altınlarımla da oderdim borcu en azından biz yaptık diyemezler etrafta

Düğün takilari gelin ve damadin. Pardon ama aileniz yok mu onlar size yol göstermiyor mu

Benim eşyalarımi erkek tarafi aldi sadece yatak odasi ben aldim. Takilar falan hepsi bnde kimse hak idaa edemez

Farz et ki esyalari borca aldiniz ve takilarla oduyorsunuz. En az yipratici yol bu bence...

Vay bee ne iyi gelinler var kiz dusunuyo.Babamlar abimin dugununde 20 milyar masraf yaptilar 5 bilezik taktilar bide.Dugunden sonra takilari kizin ailesi aldi.a takilan altinlari bilezikler bozdurmus abimler.Sozde dugun borclari varmis.Bide annemleri sucladilar sizin yuzunuzden takilarimiz gitti diye :) boyleleri de var yani.

Dogruyu söylemek gerikirse, senin yerinde olsam altin yerine, nasil gecim olacak diye düsünürdüm. Sonucta senin isin yok, tek maas var ve o maasta garantili degil. Is batabilir, amcasi daha az maas'a karar verebilir.

Kac yasiniza gelmisiniz ve aileler herseyi yapiyor, üstüne bide altin mi düsünülüyor? Yapabilcegin en iyisi bir ise girmek, gerekirse temizlikci, kasiyer olarak ve para biriktirmek. Bir yil sonrada bu paranin üstüne kredi cekerek herseyi kendiniz yapin. Hem kendi zevkin ile hersey yaparsin, hem hickimsenin o dügün yada ev üzerine hakki olmamis oluyor.

bizde kız tarafından gelen takılarda erkek tarafına gitcek çünkü bizde öyle bi adet yok annemler istemezler de.

Evet
evet benmde hiç hoşlandığım bişy değil. Açık açık dese zaten hayır demem ki ama böyle konuşulunca huzursuz oluyorm.

Benim ailem almaz. Öyle bşy görmedm hiç.

A
nasıl Kızın ailesi aldı anlayamadım. Düğünü annenler yaptı Altını kız tarafımı aldı.

Ne iki işşizsizi ya düzgün okuyun. Nişanlım Çalışıyor. Zaten bugüne kadar çalıştıklarını da ailesine veriyordu bütün maaşını. Hala da aynı ailesine veriyor.

Ne iki işşizsizi ya düzgün okuyun. Nişanlım Çalışıyor. Zaten bugüne kadar çalıştıklarını da ailesine veriyordu bütün maaşını. Hala da aynı ailesine veriyor.
Ayrıca tek okuyan o değil tek eşya altın alanda onlar değil bnde aldım bnm ailemde yaptı. Iki aile harcaması Arasında aman aman bi fark yok. Köy şehir ne alaka Köyde de gelinsin Şehirde de. Bnm teyzem Köyden aldı. Kız tarafı sadece bi koltuk takımı aldı. Nişanı bile teyzem yaptı. Kmse altında istemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…