- 26 Ocak 2015
- 445
- 496
- 103
- 40
- Konu Sahibi Gulrengi35
-
Evet bencede takılar o zmn onlara takılsın neden bize takılolar ki
Vala hem herseyi biz kendimiz aldik ailesi hic bisey yapmadi hemde altinlarima el koydularKızlar bi sorum var. Nişanlım askerden 3 ay önce geldi. Askerden önce düzenli bi işi yoktu . 3 Yıldır üni mezunuyuz bu arada. Bende işşizim. KPSS ye hazırlancam bi sene. Askerden geldikten sonra amcasının yanında çalışmaya başladı evlencez diye. Ama öyle çok Kazancı yok. Şöyle diyebilirim geçinmesine geçinirizde 1 lira bi Köşeye atamayız. Eşyaları da babası aldı. Tabi yatak odası mutfağı falan aldık biz aldık. Altınları salonu hali perde köye grubu düğün salonu vs babası yaptı. Şmdi sorum şu düğündeki takıları ailesine vermeye mecbur muym nasıl oluyo bu işler pek blmiyorm da
Düğün takilari gelin ve damadin. Pardon ama aileniz yok mu onlar size yol göstermiyor muKızlar bi sorum var. Nişanlım askerden 3 ay önce geldi. Askerden önce düzenli bi işi yoktu . 3 Yıldır üni mezunuyuz bu arada. Bende işşizim. KPSS ye hazırlancam bi sene. Askerden geldikten sonra amcasının yanında çalışmaya başladı evlencez diye. Ama öyle çok Kazancı yok. Şöyle diyebilirim geçinmesine geçinirizde 1 lira bi Köşeye atamayız. Eşyaları da babası aldı. Tabi yatak odası mutfağı falan aldık biz aldık. Altınları salonu hali perde köye grubu düğün salonu vs babası yaptı. Şmdi sorum şu düğündeki takıları ailesine vermeye mecbur muym nasıl oluyo bu işler pek blmiyorm da
bizde kız tarafından gelen takılarda erkek tarafına gitcek çünkü bizde öyle bi adet yok annemler istemezler de.Bizim evimizide esyamizida kayinbabamgl aldı doğal olarak takılar hep onlara gitti bilezikler hariç annemde perdesi halısı bulaşık makinesi onları aldi o taraftan altınlar bize kalmadığı için bzm taraftan takilanlarida anneme sen al dedm zaten onların adeti byleyms ilk defa duydm kız tarafı kendi takılarını alirms erkek tarafı kendi takilanlari bize hiç sorlmadi yanı gelen altnlarlada borcu kapatms oldular
evet benmde hiç hoşlandığım bişy değil. Açık açık dese zaten hayır demem ki ama böyle konuşulunca huzursuz oluyorm.Hmm şimdi anlaşıldı.Alttan alttan sana uyarı yapıyorlar desene.Bu tavırları çok yanlış,senin yerinde olsam vermezdim altın falan.Herşeyi karşılık bekleyerek yapmışlar o zaman.Ben böyle üstü kapalı hareketlerden nefret ederim,böyle yapmak yerine açık açık sana kızım çok borçlandık,senden altınların bir kısmını alıp kapatsak,zor durumdayız deseler eminim sende verirdin.İnsanı vermeye mecbur bırakmak yerine,dürüstçe söyleseler,rica etseler daha iyi olurdu.Ve haklısın bu durumda ben olsam bende vermezdim,sinir olurdum.
Benim ailem almaz. Öyle bşy görmedm hiç.takı deyince herkes bilezikleri alacak elinizden zannediyor.
küçük altın ve paralar desek daha doğru olur. kayınbaba elinden geleni yapmış küçük altın ve paralara da güvenmiştir tabi normali de bu. kime götürdüyse onlarda getirir. durumu varsa size verebilir ama yoksa alır. ne yapsın yani. sizin babanız küçük altınları ve paraları verecek mi size. bilezikler , kolye vs gelinindir . küçük altınlar kayınbabalar diyorum iki taraf için geçerli alabilirler.
nasıl Kızın ailesi aldı anlayamadım. Düğünü annenler yaptı Altını kız tarafımı aldı.Vay bee ne iyi gelinler var kiz dusunuyo.Babamlar abimin dugununde 20 milyar masraf yaptilar 5 bilezik taktilar bide.Dugunden sonra takilari kizin ailesi aldi.a takilan altinlari bilezikler bozdurmus abimler.Sozde dugun borclari varmis.Bide annemleri sucladilar sizin yuzunuzden takilarimiz gitti diye :) boyleleri de var yani.
Ne iki işşizsizi ya düzgün okuyun. Nişanlım Çalışıyor. Zaten bugüne kadar çalıştıklarını da ailesine veriyordu bütün maaşını. Hala da aynı ailesine veriyor.Yahu o mihir olayına neden bu kadar takılıyosunuz.
Siz iki işsiz evlilik olayına girişmişsiniz. Onlar da yuvanızı kurun diye yapmışlar bi'şeyler.
Asıl onlar sizin her şeyinizi yaparken sizin altın derdine düşmeniz saçma olmuş.
Köyde yaşıyo olsanız anlarım her şeyi erkek ailesi yapsın, düğünü onlar yapsın, mihir vs de okutmuşlar etmişler hala iğneye varana kadar onlara yaptırıp altınıma göz koydular muamelesi yapmak afedersiz yüzsüzlük gibi geliyo.
İnsanlar niye sizin keyfiniz için aylarca borç ödesin. Ben sizin yerinizde olsam onlar demeden yarısını verirdim. Balayına da adam gibi bi' işe girince gidiverin. Hem para yok hem de her şeyim tam olsun istiyosanız bekleyeceksiniz.
Bende diyorm ki o zaman öyle olcaksa neden 3 yıl bekledim ki asıl sorun burda çıkıyor. Bu şekilde 3 yıl öncede evlendirdimFarz et ki esyalari borca aldiniz ve takilarla oduyorsunuz. En az yipratici yol bu bence...
Ah bide şuan yazılanları görseniz. Altın derdine düşmüş oldum.Benim eşyalarımi erkek tarafi aldi sadece yatak odasi ben aldim. Takilar falan hepsi bnde kimse hak idaa edemez
Ayrıca tek okuyan o değil tek eşya altın alanda onlar değil bnde aldım bnm ailemde yaptı. Iki aile harcaması Arasında aman aman bi fark yok. Köy şehir ne alaka Köyde de gelinsin Şehirde de. Bnm teyzem Köyden aldı. Kız tarafı sadece bi koltuk takımı aldı. Nişanı bile teyzem yaptı. Kmse altında istemedi.Ne iki işşizsizi ya düzgün okuyun. Nişanlım Çalışıyor. Zaten bugüne kadar çalıştıklarını da ailesine veriyordu bütün maaşını. Hala da aynı ailesine veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?