düğünde takılan altınlar

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
merhaba kızlar benım canımı sıkan bazı seyler var daha oncede konu acmıslıgım var kv ıle sorunlar oluyor ban fıkır verebılır mısınız?

geçen cumartesı gunu dugun varmıs benım haberım yoktu kv deye davetıye gıtmıs kv dede dugun gunu koyunde olacaktı esımle konusmuslar bu kısıler bıze dugunde altın takmıslar ve kv esıme sız gıdın ve altın takın demıs
bu daha once bır kac kez yıne oldu esımın tarafından bız bazı dugunlere gıttık ve dugune eltım kv bız on kısı beraber gıdıldı ve bır tane altın takıldı o altında bızden cıktı ve uzerıne de kayınpederımın adı yazıldı

bende dusundum esımle konussam bız kavgaya donusuyor ama dıger tarafta bu kavgalardan kaynanamın haberı olmuyor konunun muhatabı o olduguna gore ben kaynanamı aramalıyım onunla konusmalıyım dedım

aynen sole oldu
ben: anne dugun varmıs benım haberım yoktu esım soledı ben de saf saf ne takıcaz ne yapıcaz dıye esıme sordum o da bana annem altın takarsınız dedı sen ogretmıssın zaten ne takacagımızı dedım
kv: ( afalladı daha once hıc karsılık vermedım ) hee ben oyle dedıydım ıste
ben: anne ben burda goruyorum ki sen dugunde bıze takılan altınları bıze gerı goturtuyorsun
sımdı bu altına bakıp karsı taraf ne dusunmelı ?bu benım goturdugum altının yerıne mı geldı yoksa ben X 'e (esım) mi borclandım ? mı dıyecek dedım . altının ustune ben esımın adını yazdım .

bu afalladı aynen avukatım olmadan konusmam derler ya

kv: ben sımdı bıse solersem yanlıs olur bıgun otururur konusuruz oglumla sen ben
ben: tamam anne benım esımden gızlı ya da onunla yuzlesemeyecegım bıse solemıyorum sana dedım
kapattık telefonu

sımdı kızlar bız esımle gorucu usul evlendık bır sene nısanlı kaldık bunlar nısanlılık boyunca geldıler gıttıler tek kelıme etmedıler yalnız dugune bır hafta kala bırgun kv ve esım geldıler kv dedı kı bız dıger ogluma da bole yaptık duğunde takılacak altınları takıları cocuklar alsın dıyoruz dedıler bızde tamam dedık

dugunden sonra ıkı taraftan da bız altınları aldık bu zamana kadar olan bızım taraftan butun dugunlerde de bana altın getırılmısse annemle babam bunları gıdıp odedıler
ama kv bızden her dugunde ne yapıcaz ne takıcaz sız sole takın dıyerek bızı yonlendırerek o altınları bıze taktırdı
burada yapılan anlasmaya uyulmamıs oluyor benım babam altınlarımzı verdı ama kv once verdı ama dugun oldukca bır bır alıyor ha vermıs ha vermemıs aynı sey

sızce burada benım babama haksızlık olmuyor mu ?

ben bunu esımle de konustum sonra dayanamadım
ve esım tahmın ettıgım gıbı hıc sasırmadım anasını tuttu ana ıle ogul arasında altının lafı mı olur falan bende sızın aranızda olmayabılır ama benım aramda olur ben helal etmyıorum benım babamı aptal yerıne koyamassınız dedım
o halde bende babama haber verıcem dugun oldugu zaman haber versın altını bız getırıcem dıcem dedım tamam dıyor esım.

pekı dedım tam tersını sız dusunun bız yapsak bole bıseyı once anlasıldıgı gıbı altınları verıp daha sonra senın annen baban oduyor ama benımkıler dugun oldu mu bızı arayıp bızden altın takmamızı ısteseler senın annen sessız kalır mı dıyorum ses yok ( adım gıbı bılıyorum ortalıgı ayaga kaldırır kaynanam )
kızlar ben artık dayanamıyorum esım dalgaya vuruyor ne olmus yanı sızınkıler oyle yapmıyo ama benımkıler yapıyo ne olacak falan dıye alaycı alaycı benı dalgaya vuruyo soyledıklerımı
ben haksız mıyım ?
ya ben dogru duzgun yazıya dokemıyorum kusura bakmayın bazı arkadaslar cok guzel yazıyorlar
yazdıkca sorularınız olursa daha yazarım

eşiniz evlenen son çocukmuydu?
biz eşimle evlendikten sonra kayınvalidem biz evlatlarımızı everdik bundan sonraki düğünlere icabet edin ki ilerde sizin de evlatlarınıza gelinsin dedi.
yani size takılan takıları kayın valideniz almamış ki onun takmasını bekliyorsunuz..

Yakın akrabalarsa (Benim ya da eşimin kuzenleri,dayısı vb) altın götürürüz,onlar da zamanında bize getirmişlerdir.EŞimin annesi ya da benim annem de ayrı götürür. Ama emrivaki yapılması benim de sinirimi bozardı açıkçası,siz ayrı bir ailesiniz artık,bunu tartışmadan güzellikle söyleyin.Bu arada takılan altının üzerine isim mi yazılır ya ne ayıp, ilk defa duydum

eşiniz evlenen son çocukmuydu?
biz eşimle evlendikten sonra kayınvalidem biz evlatlarımızı everdik bundan sonraki düğünlere icabet edin ki ilerde sizin de evlatlarınıza gelinsin dedi.
yani size takılan takıları kayın valideniz almamış ki onun takmasını bekliyorsunuz..
evet son cocuk ama bakın
benım annem babam da almadı ıkı tarafta bıze verdı benım annemın babamında son cocugu benım
sole bıse var
bıze dugunde sımdı karsı taraf altın taktı
bunu kv de bıze verdırıyor
ben de kendı goturdugum altının ustune kp ın adını yazıp goturuyorum
karsı taraf dıyecek kı benım taktıgım altın bana gerı geldı tamam
eee altın benden gıttı yarın bı gun benım de cocugum var ben kendı adıma bıse takmıs olmadım kı borcu odedım

pekı sole bu sefer mesela ben esımın adını yazdım altının ustune
ee karsı taraf ne dusunmelı bu altın benım taktıgımın yerıne mı geldı yoksa ben X'e ( esım ) e mı borclandım ?
yanı burada benden cıkan bı altın var ama bu benım cocuguma gerı gelmeyecek bız borc oduyoruz
ama benım annem babam bana altın getırmıslerse bır dugun varsa bu altını gerı kendılerı takıyor bızden ıstemıyor

kaynanam altınları verdı ama sımdı dedıgım gıbı duğun oldukca bıze taktırıyor ha vermemıs ha sımdı bır bır ıstemıs aynı sey
burda benım babama haksızlık var

Yakın akrabalarsa (Benim ya da eşimin kuzenleri,dayısı vb) altın götürürüz,onlar da zamanında bize getirmişlerdir.EŞimin annesi ya da benim annem de ayrı götürür. Ama emrivaki yapılması benim de sinirimi bozardı açıkçası,siz ayrı bir ailesiniz artık,bunu tartışmadan güzellikle söyleyin.Bu arada takılan altının üzerine isim mi yazılır ya ne ayıp, ilk defa duydum
bızde yazarlar

ayrıca burda son cocukmus evlendırecek kımse yokmus la alakası yok
bızde artık bı aıle olduk bızımde cocugumuz var
taktıgımız altın ayrıdır

evet son cocuk ama bakın
benım annem babam da almadı ıkı tarafta bıze verdı benım annemın babamında son cocugu benım
sole bıse var
bıze dugunde sımdı karsı taraf altın taktı
bunu kv de bıze verdırıyor
ben de kendı goturdugum altının ustune kp ın adını yazıp goturuyorum
karsı taraf dıyecek kı benım taktıgım altın bana gerı geldı tamam
eee altın benden gıttı yarın bı gun benım de cocugum var ben kendı adıma bıse takmıs olmadım kı borcu odedım

pekı sole bu sefer mesela ben esımın adını yazdım altının ustune
ee karsı taraf ne dusunmelı bu altın benım taktıgımın yerıne mı geldı yoksa ben X'e ( esım ) e mı borclandım ?
yanı burada benden cıkan bı altın var ama bu benım cocuguma gerı gelmeyecek bız borc oduyoruz
ama benım annem babam bana altın getırmıslerse bır dugun varsa bu altını gerı kendılerı takıyor bızden ıstemıyor

kaynanam altınları verdı ama sımdı dedıgım gıbı duğun oldukca bıze taktırıyor ha vermemıs ha sımdı bır bır ıstemıs aynı sey
burda benım babama haksızlık var
ben o borçlanma işlerinden pek anlamam.
yeni evlenen çifte yardım amaçlı takılır takılar.
ve kayınpederinizin adını yazmak yerine eşinizin yada kendinizin adını yazın.
isim neden yazılır onu da anlayamam..
yada kayınvalidenize takı takmak istemediğinizi söyleyin.
ama net olun.
eşinizi huzursuz etmeyin.

ben o borçlanma işlerinden pek anlamam.
yeni evlenen çifte yardım amaçlı takılır takılar.
ve kayınpederinizin adını yazmak yerine eşinizin yada kendinizin adını yazın.
isim neden yazılır onu da anlayamam..
yada kayınvalidenize takı takmak istemediğinizi söyleyin.
ama net olun.
eşinizi huzursuz etmeyin.
bızde yazarlar ustune ayıp karsılanmaz
normaldır

kayınvaldeye soylemeye kalmıyor kı kadın onceden ayarlıyor ısını haberım yok
dugun oldugu gun koyde olacaktı koye gıtmeden once konusmus esımle altın takın dıye
bende saf saf soruyorum dugun varmıs ne takıcaz dıye esım dersını ogrenmıs anasından

bızde yazarlar ustune ayıp karsılanmaz
normaldır

kayınvaldeye soylemeye kalmıyor kı kadın onceden ayarlıyor ısını haberım yok
dugun oldugu gun koyde olacaktı koye gıtmeden once konusmus esımle altın takın dıye
bende saf saf soruyorum dugun varmıs ne takıcaz dıye esım dersını ogrenmıs anasından
eşinizle konuşun o vakit.
size bu kadar müdahale etmesine izin vermesin.

merhaba kızlar benım canımı sıkan bazı seyler var daha oncede konu acmıslıgım var kv ıle sorunlar oluyor ban fıkır verebılır mısınız?

geçen cumartesı gunu dugun varmıs benım haberım yoktu kv deye davetıye gıtmıs kv dede dugun gunu koyunde olacaktı esımle konusmuslar bu kısıler bıze dugunde altın takmıslar ve kv esıme sız gıdın ve altın takın demıs
bu daha once bır kac kez yıne oldu esımın tarafından bız bazı dugunlere gıttık ve dugune eltım kv bız on kısı beraber gıdıldı ve bır tane altın takıldı o altında bızden cıktı ve uzerıne de kayınpederımın adı yazıldı

bende dusundum esımle konussam bız kavgaya donusuyor ama dıger tarafta bu kavgalardan kaynanamın haberı olmuyor konunun muhatabı o olduguna gore ben kaynanamı aramalıyım onunla konusmalıyım dedım

aynen sole oldu
ben: anne dugun varmıs benım haberım yoktu esım soledı ben de saf saf ne takıcaz ne yapıcaz dıye esıme sordum o da bana annem altın takarsınız dedı sen ogretmıssın zaten ne takacagımızı dedım
kv: ( afalladı daha once hıc karsılık vermedım ) hee ben oyle dedıydım ıste
ben: anne ben burda goruyorum ki sen dugunde bıze takılan altınları bıze gerı goturtuyorsun
sımdı bu altına bakıp karsı taraf ne dusunmelı ?bu benım goturdugum altının yerıne mı geldı yoksa ben X 'e (esım) mi borclandım ? mı dıyecek dedım . altının ustune ben esımın adını yazdım .

bu afalladı aynen avukatım olmadan konusmam derler ya

kv: ben sımdı bıse solersem yanlıs olur bıgun otururur konusuruz oglumla sen ben
ben: tamam anne benım esımden gızlı ya da onunla yuzlesemeyecegım bıse solemıyorum sana dedım
kapattık telefonu

sımdı kızlar bız esımle gorucu usul evlendık bır sene nısanlı kaldık bunlar nısanlılık boyunca geldıler gıttıler tek kelıme etmedıler yalnız dugune bır hafta kala bırgun kv ve esım geldıler kv dedı kı bız dıger ogluma da bole yaptık duğunde takılacak altınları takıları cocuklar alsın dıyoruz dedıler bızde tamam dedık

dugunden sonra ıkı taraftan da bız altınları aldık bu zamana kadar olan bızım taraftan butun dugunlerde de bana altın getırılmısse annemle babam bunları gıdıp odedıler
ama kv bızden her dugunde ne yapıcaz ne takıcaz sız sole takın dıyerek bızı yonlendırerek o altınları bıze taktırdı
burada yapılan anlasmaya uyulmamıs oluyor benım babam altınlarımzı verdı ama kv once verdı ama dugun oldukca bır bır alıyor ha vermıs ha vermemıs aynı sey

sızce burada benım babama haksızlık olmuyor mu ?

ben bunu esımle de konustum sonra dayanamadım
ve esım tahmın ettıgım gıbı hıc sasırmadım anasını tuttu ana ıle ogul arasında altının lafı mı olur falan bende sızın aranızda olmayabılır ama benım aramda olur ben helal etmyıorum benım babamı aptal yerıne koyamassınız dedım
o halde bende babama haber verıcem dugun oldugu zaman haber versın altını bız getırıcem dıcem dedım tamam dıyor esım.

pekı dedım tam tersını sız dusunun bız yapsak bole bıseyı once anlasıldıgı gıbı altınları verıp daha sonra senın annen baban oduyor ama benımkıler dugun oldu mu bızı arayıp bızden altın takmamızı ısteseler senın annen sessız kalır mı dıyorum ses yok ( adım gıbı bılıyorum ortalıgı ayaga kaldırır kaynanam )
kızlar ben artık dayanamıyorum esım dalgaya vuruyor ne olmus yanı sızınkıler oyle yapmıyo ama benımkıler yapıyo ne olacak falan dıye alaycı alaycı benı dalgaya vuruyo soyledıklerımı
ben haksız mıyım ?
ya ben dogru duzgun yazıya dokemıyorum kusura bakmayın bazı arkadaslar cok guzel yazıyorlar
yazdıkca sorularınız olursa daha yazarım
su takı mevzuları hep ortalıgı karıstıyor eger kı sıze kalacak dendıyse her ıkı aıle de sızın bırıkımınıze karısmamalı, ayrıca her akrabanın dugunune gıtmek zorunda da degılsınız yakın bırıncı dereceden akraba ıse amca-teyze-dayı-hala- yada kuzenler yegenler gıbı sız ıstersenız gıdıp kendı adınıza altın takabılırsınız. ama kayınvalıdenız ılla bırsey takmak ısterse kendı parasıyla alıp takmalı, sizinkilere de dokunmamalı.
bız evlendıkten sonra takılar bızde kalacak mesela, ama dugun masraflarımızı aılem ustlendıgı ıcın gerekırse bız kısmını masrafları karsılaması ıcın onlara verebılırım. ama kalanları ılerde ev yada araba almak ıcın yatırım ıcın kullanmayı dusunuyorum, bızım dugunumuze gelenlere de ıadeyı zıyaretı kendı anne-babalarımız yapsın zaten bızden sonra uzun sure evlenecek kımsede yok...

benım olan benımdır soz hakkıda bana aıttır. ne kv ne kp karısamaz, esımı de karıstırmam cunku bu konularda sorumsuz bıraz...

ve sole bıse var anlatıyorum
hanı dıyorsunuz ya sızde madem altının ustune kendı adınızı yazın olsun bıtsın dıye

olmuyor ole
bızde oledır

sımdı dedıgım gıbı altına kendı adımı yazıp goturdum dıyelım
karsı tarafta baktı altında esımın adı yazıyor dedıgım gıbı bu sekılde kafası karısır ve bakar kı ılerı de kayınpederımden kaynanamdan kendı adına bır altın gelmıyor karsı taraf o halde benım ustunde ısmım yazılı olan altını bırcuna sayar

ee pekı altın benden cıktı borca sayıldı yarın bıgun bu benım coıcuguma gelmeyecek bız resmen borc odedık kendı adımıza bırsey takmıs olmadık

ama benım babam bole yapmıyor

benim babamda düğüne gidiyor kendi takıyor banane ya sizde satın altınlarınızı atın bankaya yada girin bir borca..hayret birşey ya

ve esım de gıdıp anasına zaten bı dugun oldugunda kosa kosa anne ne takıcaz dıye soruyor ne takacagımızı anasından ogrenıyor

ama dedım annenle konustum bal gıbı de anladı dedım
ben yıne anama sorarım dıyor
sor dedım bende o anladı benım mesajımı utanmıyorsa bundan sonra yapar dedım
utanması yok demekkı derım dedım

çok ayıp yaptıkları..kesinlikle böyle olmamalı..hee sana verir altını biz düğüne gidemicez siz takın dese tamam...ama altını sen al bide üstüne kp ismini yaz..oldu paşam!!sonuna kadar haklısın..bundan sonra düzelmezse artık sende ailene altın para taktırtma kendin al kendin tak hatta babanın adını yaz...

çok ayıp yaptıkları..kesinlikle böyle olmamalı..hee sana verir altını biz düğüne gidemicez siz takın dese tamam...ama altını sen al bide üstüne kp ismini yaz..oldu paşam!!sonuna kadar haklısın..bundan sonra düzelmezse artık sende ailene altın para taktırtma kendin al kendin tak hatta babanın adını yaz...
oyle yapıcam zaten
benım babama haksızlık yapılıyor burda
zaten benım babam kız mı verdı damat mı aldı bellı olmadı
evımzı babam duzdu herbır esyamızı benım babam aldı ustune bız kıra vermeden babamın evınde 3 sene oturduk
sımdı evımızı aldık onda da bı hayırları yok
ustune bunlar ?
dıyorum ıste bızde boledır altının ustune ne yazıldıgı onemlı degıl aslında ama tabı benden cıkan altına kayınpederın ısmını yazmak da sınırımı bozuyor ama kendı adımı da yazsamm bıse degısmıyor
burada bır altın kv den gıtmelı karsı tarafa ondan sonra bız ne takacaksak artık para mı altın mı ona bız karar vermelıyız o da bızım cekırdek aılemızın altını olmalı

esım dedıgım gıbı alaya alıyor ee nolmus eee olsun yawww falan modunda
bu arada gideceğiniz düğünden sizin adınıza ayrıca bir davetiye geldi mi?artık eviniz baarkınız ayrı gidilen yere onlar takısınız ayrı takar siz ayrı.

Bizde valla kayınvalide ve kayınpeder etkisiz elemandır.. Arkalarını biz toplarız. Eşim tek erkek çocuk, bir düğün oldumu eşim altın alır ama kayınvalide ve kayınpeder takar kendileri almış gibi bizde de aynı. Bence çok takılma hayatı kendine zehir etme çünkü insanları değiştiremezsin.

bu arada gideceğiniz düğünden sizin adınıza ayrıca bir davetiye geldi mi?artık eviniz baarkınız ayrı gidilen yere onlar takısınız ayrı takar siz ayrı.
bana davetıye gelmedı ama karsı taraf hanı sız ulastırın falan dedı mı kv deye bılmıyorum
ama davetıye gelmesı onemlı degıl kaynanama gelmıs ya bıze de gelmıs gıbı oluyor

Bizde valla kayınvalide ve kayınpeder etkisiz elemandır.. Arkalarını biz toplarız. Eşim tek erkek çocuk, bir düğün oldumu eşim altın alır ama kayınvalide ve kayınpeder takar kendileri almış gibi bizde de aynı. Bence çok takılma hayatı kendine zehir etme çünkü insanları değiştiremezsin.
pekı sızın babanız da bole mı yapıyor dugun oldugunda sızden altın alıyor mı
ama bızım anlasma boleydı
bu anlasma teklıfını kendılerı yaptılar burda o zaman katakullı yok mu yanı
altınları cocuklara verelım deyıp bu sekılde herkes gerı kendısı altınları odesın deyıp sonra bıze altın taktırmak ?
pekı bu hasızlık degıl mı ?
benım babama burada yenen bır hak yok mu?
allah sormaz mı ?

X