Düğünde takılanları kv alacakmış!

hani karışmıcaktı bişeye salonda bağırdı altınlara bakcaktım diye ne kadar oldu evleneli. bu kadına rağmen huzurlu mutlu evliliğiniz olsun inşallah

14 gün oldu
Oraya buraya götürürsem iyi gelin götürmezsem kötü gelinim

Ayrıca takı takmayanlar annemlere vermişler sonra annemler bana verdi

Kayınpedere de verenler olmuş 10 çeyrek kayınpeder kv ye vermiş sussun diye oturmaya gittiğimizde kv bana kimse bir şey vermedi verseydi verirdim dedi en çok yalan söylemesi üzdü ben de annemlere vermişler onlar bana geri verdi dedim tık yok

bize takılanları da erkek tarafı aldı ama benim tarafımdan gelenleri ben aileme verdim biz öyle anlaştık çünkü Allah razı olsun ne kv ne kp bizi borç altında bıraktılar bütün herşeyi onlar ödedi bende sesimi çıkarmadım çünkü gelenlerle ben zaten borçları kapatamazdım onlar herşeyimiz halletiler sizinkiler de öyle yapmaları lazım madem alıyorlar borçlarıda kapatsınlar :19:

konunun sadece en başını okudum birde son yazılanını,böyle yazıları okuyunca benim şarteller atıyor,düğünde takılanlar (damadın ailesi tarafından takılanlar,kızın ailesi tarafından takılanlar ve iki tarafında eş dost akrabaları tarafından takılanlar)gelin ve damada aittir.

kayınvalidenizde kalkıp onlar benim daha önce taktıklarımın geri dönüşümü gibi işine geldiği gibi saçmalamasın,kendisi içinmi takmış o altınları,günmü yapıyormuşta şimdi toplu geri almış yada kendisi mi evlenmiş yenidende kendisine mi takılmış,herkes aynı mantığa gitse evlenen hiçbir çiftin parası altını vs..olmaz.kayınvalidenin işine öyle geliyorda ondan.

bıktım artık böyle cahil insan davranışlarından,o altını alsa ne olur almasa ne olur ama siz yeni evlisiniz ve size lazım üstelikte sizin hakkınız bunu düşünebilmeli insan,ne diyim ya eşin istesin uygun bir dille,baktınız kayınvalide cazgırlık yapıyor bırakın gitsin.daha evliliğin ilk günleri sorunlu başlarsa devamıda pek iyi gelmez,o yüzden sorundan uzak durmaya çalış,yuvana bak.mutluluklar dilerim.

O gün gelinliğim üzerimdeykende ağlamak istemiyorum artık

ipin ucunu şimdiden vermeyin benimkılerd dugunde brdn elimdn torbayı aldlar ertesı gun geldı yarısı gttı sımdkı aklm olsa verırmym nısanlında daha sımdıden anacı oldugunu belli etmiş onu ikna etcek senı degil annend nısan atma knsnda haklı sımdı basa cıkamyosun evlenınce ıyı kaynanalık yapar oglununda sesı cıkmıyor hakkında hayrlısı olsun

Altinlar ev kurmak icin damat ve geline verilir . Evliligin ilk gunleri mutlu olmaniz icin evliligin saglam temellere atilmasi icin bu olay hiç hoş olmamiş cünkü evliliğin boyinca bu olayı hatırlıyacaksın canım inşallah bundan sonra kayınvaldenle sorun yaşamazsın . Eşinin tutumu çok önemli annen nişanlıyken nişanı atmanı istemiş ne diyeceğimi bilemiyorum allah yardimcin olsun.

Yorumların hepsini okumadım ama yazdıklarına dayanarak kendi fikrimi söyleyim. Nişanlının tutumu tuhaf geldi. Annesini ikna etmek yerine seni iknaya çalışması kötü. Şimdiden ağlayarak evleniyorsan ilerde daha çok ağlarsın ve her kayınvalide ile yaşadığın problemde eşin annesini değil seni ikna edecektir ve alttan alan taraf hep sen olacaksın. Ben de annen gibi düşünüyorum. Kusuruma bakma. Amacım seni üzmek değil ama annen haklı. Büyükler bazen gerçekleri daha iyi görebiliyor, tecrübeyle sabit. İnan bana. Nişanı bozmak istediğini söylediğinde nişanlın sanma ki seni tutacaktır, böyle birşey bekleme.

Back
X