- 27 Eylül 2024
- 149
- 84
- 13
- Konu Sahibi selinnnnnnnnnn
-
İşi iyi değilmiş ayrıca ne hatırası klasik bilezik işte aile yadigarı değil bir şey değil onlar illaki satılıyor adam eminim kaç bilezik parası kadar destek olmuştur boşuna dert etmeyinMerhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durumbu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Kız çocuklarına değer vermeyip oğullarına tapan , onlara dünyaları veren klasik Aile yapısı, aileniz belli ki erkek çocuğunu daha fazla önemsiyor, Türkiye de birçok aile böyle değil mi zaten , kız çocuğu olmak böyle bisey ...Nasıl paylaşabilirim bunun oluru var mı ki kıskanç görümce konumuna düşerim diye korkuyorum düğün üzeri.. annem oğlunu hep kayırmıştır bu arada
Ben evlendiğimde annem ve babam birer tane çeyrek taktılar. Eşime hiçbirşey takmadılar.
Üstelik maddi hiçbir zorlukları yokken. Eşime inat..
Şimdi kardeşim biriyle konuşuyor. Annem ona çeyizleer altınlaaar yapmaya başladı bile
Yani demem o ki. Sebepleri varsa görmezden gel. Zor zamanında destek olurlar, çalacak kapın olur.
Benimkiler gibi bi ailen olsaydı cinnet falan
Haklısın bi kız evladı olarak elin kızlarına takacak takı varda sana mı yok diye düşünüyosun kardeşi de geçtim haklısın yani ama sana hep destekmiş ve şuan düğün hazırlığı yüzünden ekstra sana da alamamış olabilir.. varsa da durumu almıyosa boşver baban sağ olsun yanında olsun başka bişy bekleme .. inşallah eşin sana en güzellerini alır yada sen birikim yap kendine hediye alMerhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durumbu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Ne istiyorsunuz şuan peki?Merhaba kızlar yaklaşık 4 yıl önce evlendim düğün zamanında korona zamanı denk geldi babamın işleri çok iyi değildi bana herhangi bi takı takmadı o zamanlar da içime bi oturdu bu durum hatıra olsun diye isterdim babamdan birşey neyse bu yıl erkek kardeşim evlenecek onun için bilezik yaptılar çok şükür babam emekli oldu isleri yoluna girdi oğlunu evlendirecek anlıyorum durumu elverdiğince talacak bilezik cart curt ama bana takmadı sonuçta içime bi oturdu bu durumbu arada annem babam çok destek olurlar bana , torunlarına
Elalemin kızına alınan yapılan şeyleri kendi kızlarına yapmamış olmalarına kırıldım mesele bu aslında. Söylediğiniz gibi şu an istediğim birşey var mı bilemiyorum zaten bilincindeyim erkek evlat evlendirirken yapılır kız evlada da kocası yapsın dimi ama (!)Ne istiyorsunuz şuan peki?
Nişan bohçası yapılmış mesela benim çeyizime nevresim, havlu falan alınmamıştı hiç annem tarafından, ben kendim evlendikten sonra almıştım herşeyi eşimle birlikte. Bugün yapılan nişan bohçasını gördüm çok şükür gelinlerine çorap alırken bana da almışlar(!)Elalemin kızına alınan yapılan şeyleri kendi kızlarına yapmamış olmalarına kırıldım mesele bu aslında. Söylediğiniz gibi şu an istediğim birşey var mı bilemiyorum zaten bilincindeyim erkek evlat evlendirirken yapılır kız evlada da kocası yapsın dimi ama (!)
Yani o kısmını bilemem kocası mı yapar başkası mı siz şuan kendinizi gereksiz üzüyosunuz dediğiniz gibi kimse şuan size altın takmaz ayrıca onların fikrine göre elin kızına değil oğullarına yapıyolar yani boş yere geline bileniyorsunElalemin kızına alınan yapılan şeyleri kendi kızlarına yapmamış olmalarına kırıldım mesele bu aslında. Söylediğiniz gibi şu an istediğim birşey var mı bilemiyorum zaten bilincindeyim erkek evlat evlendirirken yapılır kız evlada da kocası yapsın dimi ama (!)
Yani ben de senden farklı, değilim şuan belki inanmayacaksın ama 1 tane mendil bile alınmadı bana ayakkabıma kadar kendim aldım 1 tane fincan al senden hatıra kalsın dedim uğraşamam dedi annem ve gayette maddi durumları yerinde hatta zenginler diyebilirim 6 yıldır memurum evimdeki herşeyi kendi maaşımla yaptım kızım oldu annem 1 tane çorap almadı bak inanki daha neler var ama benim sana söylemek istediğim şey şuan bunlara üzülüp enerjni moralini bozmak sana hiçbir şey katmaz sen kendi kendine kurulup düşman olup içine atacaksın herkes yine hayatına devam edecek ben hiç takılmadım bunlara yeri gelince lafımı, söyledim geçtim çünkü bu zihniyet değişmez senin ailen değişmez kendini boşa üzmeYani o kısmını bilemem kocası mı yapar başkası mı siz şuan kendinizi gereksiz üzüyosunuz dediğiniz gibi kimse şuan size altın takmaz ayrıca onların fikrine göre elin kızına değil oğullarına yapıyolar yani boş yere geline bileniyorsun
Hanımlar beğenmedim butonuna o kadar rahat basıyorsunuz ki sanki bu Ülkede öyle bir şey yok, sanki herkes kız evladını erkek evladı ile eşit tutuyor, sanki kimse kızlardan mal kaçırmıyor. Alemsiniz yaniBelki kız evlat olduğunuz içindir.
Çok üzgünümElinde yok demekki adamın.benim abim evlendiginde hepimiz bekar idik çalışıyorduk.birde ilk düğün.oyle bir masraf ettik ki.iki kalın burma.en kalinindan set akrabalrdan gelen 20 ye yakın bilezik.kiz tarafida pislik çıktı çeyiz vermedi.hani bazı eşyalar kız evine bazilari erkek evine aittir ya , bizim gelin sadce çantasını aldı geldi herseyini biz yaptık.sandilarla meyve alindi.ablam evlendi babam bir çeyiz verdi insanlar parmak ısırdı resmen.
Ben evlendim durumları kötü idi.bir çay bardağı almisligi yoktur babamın.50 lira vermemiştir.insaninnicinde bazı şeyler ukde kaliyor.benim kp de yapmadı.bizim buralar gelinlerin kolları dolar taşar bir adet ince bilezikle gelin oldum.oda es dostun Nisan'da taktigi parlarla yapmistim.
İçimde kaldi diye esim yapti düğün jorclarimiz bittikten sonra.setim de var ajdalarimda burmamda Trabzon hazırım da.ama yinede içimde gelin olduğumda takamadigim için kaldı.herkes maddiyat saniyor ama değil ben sizi anlıyorum
Yani o kısmını bilemem kocası mı yapar başkası mı siz şuan kendinizi gereksiz üzüyosunuz dediğiniz gibi kimse şuan size altın takmaz ayrıca onların fikrine göre elin kızına değil oğullarına yapıyolar yani boş yere geline bileniyormim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?