• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünden önce boşanan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mune Mune konumu kapatabilir misin? Amacını aşmış sanırım 🙄

Tabiki herkesin kendi tercihi. Dini yönünü bilmiyorum ama adetlerde olduğunu duydum. Yine de istemeyene neden istemedin denilmese daha uygun olur. Bence her erkek tarafı da size gelen gibi düşüncesiz olmaz ya. Biraz karakter meselesi
Aynı seyi söylüyoruz iste hic istememek veya hicbir sekilde alinmaması drumunda sende olsan belese gittim diye bir dusunce sende de oluşur yeme bizi

Aynı seyi söylüyoruz iste hic istememek veya hicbir sekilde alinmaması drumunda sende olsan belese gittim diye bir dusunce sende de oluşur yeme bizi
Pardon siz beni ne kadar tanıyorsunuz da sende istersin falan diyorsunuz? Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Ben altını kendim kazanır da alirim kimseden istememe gerek yok. Siz ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmiyor. Dinde var falan diyorsunuz da belki gelin dine inanmıyordur? İsterseniz kuyumcuyu üstünüze geçirmeye çalışın ben altın işine aç gibi saldirmiyorum

Selam kızlar
Hiç böyle bi konu açacağımı tahmin etmezdim
Kime soracağımı bilemedim kendimi burada buldum
Nikah yapıp düğün olmadan boşanmaya karar veren var mı?
Ya da düğüne çeyrek kala bitiren?
Ya da düğünden hemen sonra ayrılan?
Çok mu zorlayıcı oluyor? Yaşayanlar etraftan gözlemleyenler anlatabilir mi rica etsem?
Benim bu konuya gelme sebebim ise; evlendiğim kişinin ailesine annesine karşı hiçbir şekilde laf iması bile yapmamama rağmen saygıda kusur etmememe rağmen annemi sevmiyorsun diye kafasında senaryo yazması. (Yalaka ağzı laf yapan iltifat eden bi insan değilim sadece içimde art niyet yok saygıda kusur etmem güleryüzlüyümdür) Ama düşündüm de bi ömür böyle geçmez herşeyde konuyu ailemi sevmiyorsuna getiren bir adamla geç de olsa yapamayacağımı anladım..
Yol yakınken dön . . Hayata bi kere gelmişsin

Benim arkadaşım sevgilisini istemeye gitti. Karşı taraf biz birşey istemeyiz “şerefiniz kadar takın” demiş ajdfmdkfmfmfkfkf keşke isteseydiniz be smdnfdkkf arkadaşım vazgeçti o akşam eve dönünce ayrıldı.
Of lafa bak :KK70:
Duymuştum bu lafı hatta bi yerde de karşı taraf bu lafı söylemiş erkek tarafı da biz şerefimiz kadar takarız da siz taşıyabilir misiniz emin olamadık demiş iş bozulmuş sdffhhkjk :KK53:
[/QUOTE]

Şeref kelimesi: onur ve yüreklilik anlamlarını barındırır. Yani o lafta bir şey yok; anlamak isteyen anladığı gibi anlamış. Neticede aman aman fakirlik gibi bir durum söz konusu değilşe şayet, kız tarafı da şerefi kadar altın takar erkek tarafı da. Neticede çocuk evlendiren kişilerin bir şekilde ellerini o taşın altına sokmalari gereklidie. Senin elini o taşın altına ne kadar sokacağını ne kadar yürekli oluşun belirler. Misal; kimi aile vardır "bizde para yok deyip" bir köşeden el gibi cocugunun dügunüne gidip gelen, kimi aile de vardır parası olmadığı halde bir cesaret gösterip kredi cekip oglunu veya kızını onurlu bir şekilde evlendiren. Şahsen benim bakış açım bu şekilde ama tabi bu kelimeyi söyleyen kişinin karekteri, lafı soyleyiş sekli vs hepsi lafın nereye gittigine göre de degisir.

Nikahım olmasına rağmen düğün günü ayrılan aylar sonra tekrar barışıp aynı eve girdikten 1 ay sonra ayrılan biriyim. Düşün artık ne yapman gerektiğini.

Evet bi tane etraflarında kv delisi bi kız var kaynanam canımın yarısı kaynanam çok güzel falan diye yalakalık yapan bıraksan kaynanasyla yatar öyle bi tip. Ona mı özeniyorlar nedir.. asla öyle bi tip olmadım sırf evlendim diye her anımı orda geçiremem
Ki ben kendi aileme karşı da öyleyim soğuk bi tipim
Geç oldu ama benim için sorun yok zor olsa da geri kalan hayatımı kurtarmak istiyorum
Bayılırım böyle net güçlü kadınlara :rapci:

Nikahım olmasına rağmen düğün günü ayrılan aylar sonra tekrar barışıp aynı eve girdikten 1 ay sonra ayrılan biriyim. Düşün artık ne yapman gerektiğini.
Sebepleri neydi acaba

Yok o arkadaş kendini mal gibi görmek istemiyor ya altın ona göre geri ac gözlülükmüş 😂😂😂
İst
Pardon siz beni ne kadar tanıyorsunuz da sende istersin falan diyorsunuz? Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Ben altını kendim kazanır da alirim kimseden istememe gerek yok. Siz ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmiyor. Dinde var falan diyorsunuz da belki gelin dine inanmıyordur? İsterseniz kuyumcuyu üstünüze geçirmeye çalışın ben altın işine aç gibi saldirmiyorum
[/QUOacaba siz nerde yaşiyorsunuz hanimefendi? Altin demek acgozluluk demek mi yani evlimisin bekar misin onu cok merak ettim millet borclar yuzunden bosaniyor huzursuzluk yasiyor ayrica altin demek para demek kim istemez hangi anne baba istemez ki kizina altin takilmasin bir tane türk vatandası tanimam ki kizini o sekil versin. Adetlerimize bile duymustum diyorsaniz herhalde baya uzak diyarlarda yasiyorsunuz

Oacaba siz nerde yaşiyorsunuz hanimefendi? Altin demek acgozluluk demek mi yani evlimisin bekar misin onu cok merak ettim millet borclar yuzunden bosaniyor huzursuzluk yasiyor ayrica altin demek para demek kim istemez hangi anne baba istemez ki kizina altin takilmasin bir tane türk vatandası tanimam ki kizini o sekil versin. Adetlerimize bile duymustum diyorsaniz herhalde baya uzak diyarlarda yasiyorsunuz

Oacaba siz nerde yaşiyorsunuz hanimefendi? Altin demek acgozluluk demek mi yani evlimisin bekar misin onu cok merak ettim millet borclar yuzunden bosaniyor huzursuzluk yasiyor ayrica altin demek para demek kim istemez hangi anne baba istemez ki kizina altin takilmasin bir tane türk vatandası tanimam ki kizini o sekil versin. Adetlerimize bile duymustum diyorsaniz herhalde baya uzak diyarlarda yasiyorsunuz
Duydum ama herkes adetlere uymak zorunda degil. Siz ne yapıyorsanız yapın ama altın peşine düşmeyen insana da belese gitmişsin diyemezsiniz. O ne öyle ya sanki karsidaki insanı çok iyi tanirmis gibi "sende istersin yeme bizi" şeklinde konuşmalar. Tüm Türk vatandaşlarını tanışmış gibi bir de genelleme yapmışsınız. Kızını o sekil versin falan. Saçmalık.

Duydum ama herkes adetlere uymak zorunda degil. Siz ne yapıyorsanız yapın ama altın peşine düşmeyen insana da belese gitmişsin diyemezsiniz. O ne öyle ya sanki karsidaki insanı çok iyi tanirmis gibi "sende istersin yeme bizi" şeklinde konuşmalar. Tüm Türk vatandaşlarını tanışmış gibi bir de genelleme yapmışsınız. Kızını o sekil versin falan. Saçmalık.
Ben hic altin takmadan dugun yapan gelinlik giyen gormedim kendimden baska. Belese gittin lafini da ben demedim genelde erkek tarafi ovunuyor bu durumla dedim. Kendi hayatimdan yola cikarak ki benim yuzugumden baska altinim olmadi.. her neyse altin aldirmak kotu sey degil tepki verilmez oyle heryerde . Her evlenen kiz veren_ alan ailenin evinde bu mevzular gecer. Modernleselim derken degerlerimizi unutmayalim iyi aksamlar

Sen evlendin mi istemezsın madem! Bedavadan gelin olırsun tamammı islam kadına o kadar deger veriyorki mehir olarak altın gümüş vs. En tabi hakkınız isteyin diyor bugunın yarını da var neyin kafasındasınız anlamıyorum
Hanımefendi sizin değeriniz din neyi uygun görüyorsa o mu? Hristiyan bir ailede doğmuş olsanız daha değersiz mi olacaktınız?
Biraz geniş düşünelim, kız çocuklarımızı okutalım, kadınlarımızı iş hayatında olmaya yüreklendirelim. Mehirle falan değer ölçülmez...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X