• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünden önce boşanan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim arkadaşım sevgilisini istemeye gitti. Karşı taraf biz birşey istemeyiz “şerefiniz kadar takın” demiş ajdfmdkfmfmfkfkf keşke isteseydiniz be smdnfdkkf arkadaşım vazgeçti o akşam eve dönünce ayrıldı.
Of lafa bak :KK70:
Duymuştum bu lafı hatta bi yerde de karşı taraf bu lafı söylemiş erkek tarafı da biz şerefimiz kadar takarız da siz taşıyabilir misiniz emin olamadık demiş iş bozulmuş sdffhhkjk :KK53:
[/QUOTE]
Şerefsiziz biz aşkım o yüzden takmadık niye tavır yapıyorsun allah allah :D

Altın kadının mehridir hem islam hukukunda hemde türk yasa kanununun da hakkıdır bunu bilmeyecek kadar cahil olan sen neyin kafasını yaşıyorsun
Aç gözlülük işte. Mehr dediğiniz şey 50 gram altın üzerine de 100 gram üzerine de nikah kıyılır. Yani gayet düğün takılarının toplamını mehir olarak alabilirsiniz zaten Türk medeni hukuka göre de düğün takıları kadına aittir. Açgözlülüğü bilgeliğe yormakta moda oldu.
[/QUOTE]
Sen 50 gr iste o zaman otur asaa madem ac gözlü degil sin

Bi tanıdığın annesi süt hakkı istemiş damattan
Bilezik yapıp vermişler 22 gram
Olmaz demiş adana burma olcak alın bunu tekrar yapın
Yapıp tekrar vermişler
Yani var öyle sipariş veren değişikler
Sen evlendin mi istemezsın madem! Bedavadan gelin olırsun tamammı islam kadına o kadar deger veriyorki mehir olarak altın gümüş vs. En tabi hakkınız isteyin diyor bugunın yarını da var neyin kafasındasınız anlamıyorum
[/QUOTE]

Hmm biz mal olmadığımız için bedavaya gitmiş olmuyoruz Allaha şükür elimiz ayağmiz tutarken de yarin allah korusun hoş olmayan bosanma gibi durumlarda yine clisir paramızı kazaniriz allahin izniyle alnımızın teriyle.

Aç gözlülük işte. Mehr dediğiniz şey 50 gram altın üzerine de 100 gram üzerine de nikah kıyılır. Yani gayet düğün takılarının toplamını mehir olarak alabilirsiniz zaten Türk medeni hukuka göre de düğün takıları kadına aittir. Açgözlülüğü bilgeliğe yormakta moda oldu.
Sen 50 gr iste o zaman otur asaa madem ac gözlü degil sin
[/QUOTE]
Of varoşluğa bak iyi ki bedavaya gitmemişsin 👍

Of lafa bak :KK70:
Şerefsiziz biz aşkım o yüzden takmadık niye tavır yapıyorsun allah allah :KK70:
O lafın doğrusu "ne takarsanız kendi şerefinize" şeklindedir...
Kız tarafı söyler...
"ne kadar altın alsanız da bize değil, kendi oğlunuza alıyorsunuz" babında söylenir

Sen evlendin mi istemezsın madem! Bedavadan gelin olırsun tamammı islam kadına o kadar deger veriyorki mehir olarak altın gümüş vs. En tabi hakkınız isteyin diyor bugunın yarını da var neyin kafasındasınız anlamıyorum

Hmm biz mal olmadığımız için bedavaya gitmiş olmuyoruz Allaha şükür elimiz ayağmiz tutarken de yarin allah korusun hoş olmayan bosanma gibi durumlarda yine clisir paramızı kazaniriz allahin izniyle alnımızın teriyle.
[/QUOTE]
İslam kadina deger veriyor MAL gibi görmuyor sen bence baya oku arastır kendini bu kadar basıte aldıgına göre baya yanlış anladın her kadın calısır ayakları uzerınde durur ama yarın basına ne gelecegı belli degil

Ama bazı yörelerde takı karşılanmazsa söz bile atılıyor yani fazlaca var bu durum
Düğün öncesi karşı tarafın huyu suyu en iyi alışverişte ve verilen sözlerin yerine getirip getirilmemesi ile anlaşılır..
Alışverişte problem çıkıyorsa ve alınması gerekenler de problem çıkıyorsa ayrılmak en güzeli oluyor yani, evlendikten sonra boşanmak yerine.

İslam kadina deger veriyor MAL gibi görmuyor sen bence baya oku arastır kendini bu kadar basıte aldıgına göre baya yanlış anladın her kadın calısır ayakları uzerınde durur ama yarın basına ne gelecegı belli degil
[/QUOTE]
Yo kendimi basite aldığım için değil maddiyata önem vermediğim için istemedim. Bence siz biraz okusanız daha iyi olur ben bol bol okuyan araştıran biriyim zten ama bazi insanlara vizyon lazım

Yo kendimi basite aldığım için değil maddiyata önem vermediğim için istemedim. Bence siz biraz okusanız daha iyi olur ben bol bol okuyan araştıran biriyim zten ama bazi insanlara vizyon lazım
[/QUOTE]
Belli belli yorumunuzdan dusunceler iniz cok anlamlı sizin kadar geri kafalıuıda ilk defa gördüm

Şizofrenik bir durum. Tam anneleri yada bacıları tarafımdan kolayca dolduruşa getirilebilen erkek tipi.

Sanırım yorumlarda birinin kadın altın istemedi diye bedava gittiğini yazdığını gördüm. Bu gözler daha neler görecek yarabbi:dua:

Sanırım yorumlarda birinin kadın altın istemedi diye bedava gittiğini yazdığını gördüm. Bu gözler daha neler görecek yarabbi:dua:
Gelin altın istemese de hem adetlerimizde hem dinimizde var ya kocası ya ailesi en azindan birşeyler takmalı yani bedavaya gitmek demeyelim de erkek tarafı övünür bedavaya gelin aldık diye kendimden biliyorum

Gelin altın istemese de hem adetlerimizde hem dinimizde var ya kocası ya ailesi en azindan birşeyler takmalı yani bedavaya gitmek demeyelim de erkek tarafı övünür bedavaya gelin aldık diye kendimden biliyorum
Tabiki herkesin kendi tercihi. Dini yönünü bilmiyorum ama adetlerde olduğunu duydum. Yine de istemeyene neden istemedin denilmese daha uygun olur. Bence her erkek tarafı da size gelen gibi düşüncesiz olmaz ya. Biraz karakter meselesi

Zararın neresinden dönülse kardır. Düğünden önce böyle yapıyorsa sonrasında daha çok olur. Nikah durumunu bilmyrm. Ama samimi bir arkadaşm düğüne 2 hafta kala ayrıldı hala bekar hiç de pişman değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X