düğünden sonra akraba gezmeleri

miretney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2015
224
138
103
herkese meraba kısa zaman sonra düğünüm var ve otobüsle 10 saat uzaklıkta farklı bir ile gelin gideceğim . Nişanlımla 4 yıldır tanışıyoruz ve her ilişkide olduğu gibi biz de problemler yaşadık ama sevgimizden dolayı hepsinin üstesinden geldik ama araya aileler girince işin rengi değişti. Ben izmirliyim o da doğu anadolu lu. benim ailem bana hiç karışmaz ve baskı yapmaz. ama onlarda gördüğüm kadarıyla erkekler her akşam ve hafta sonu evde ve sürekli hizmet bekliyorlar ayrıca bugün bir yakınları onlardaysa yarın onlar akrabalarına gidiyorlar bu kadar akraba gezmesi olan ve aile düşkünü insanlar görmedim. nişanlım düğünden sonra bütün akrabalarımızı vaktini sen nasıl uygun görürsen yemeğe davet etmemiz gerekir dedi, şaşkınlık içinde kaldım. her akşam farklı bir akraba ve ailesi.. bizde sadece evli çift davet edilir. ayrıca birsürü bana çok tuhaf olan farklı kültürleri var evimiz ailesine yakın olacak. şimdiden evlilikten soğudum
sorum; sizin yöresel geleneklerinizde de bu tarz gezmeler var mı eğer varsa nasıl baş ettiniz veya tavsiyeleriniz varsa almak isterim. bir de k.v. herşeye hevesli, beni sürekli oturmaya ve gezmeye çağıracak gibi, araya nasıl mesafe koyabilirim. şimdiden teşekkürler

moralinizi bozmak istemem ama uyum sağlamanız gerekecek gibi.yoksa eşiniz sürekli ailesini sevmediğinizi ve istemediğinizi düşünüp sizinle tartışmaya girer.

Topluca bir davet verirsiniz sizde olmaz mi..
Bir kere verirsin ondan sonrasinda bayramda seyranda gorusursunuz..
Su oturma konusuna gelince,arada sirada gitsen hep onun gonlu olsa hemde senin basin agrimasa olmaz mi :)

Nisanlin ailesine duskun biri. Aile baglari kuvvetli. Aileyle ilgili konularla gidersen ona degisik tepkiler gorebilirsin..

Bu yuzden ya simdi acik acik ben boyleyim sen soylesin diye konusun bir sonuca baglayin

Ya da oncelik kendin icin nisanlin ve sevginiz icin uyum icinde olmaya bakin..

Hayirlisi..

evlenmeden önce konuyu iyice konuşup çözün
sen beklentilerini ve yapabileceğin fedakarlıkları söyle o da beklentilerini ve fedakarlıklarını söylesin,açık ciddi ve net konuşun evlenmeden halledin.
anlaşamazsanız evlenince düzelir demeyin,evlenmeyin

valla hep en zorunun batılı gelin doğulu damat olduğunu düşünürüm...
damat ailesi yemek ister, hizmet ister, temizlik ister...
yatılı kalmalar olur, büyüklere karşı gelinmez, derdini bile anlatamayabilirsin yani...
eşinle her şeyi peşin peşin konuş... yapabileceklerini, yapamayacaklarını...
ben o kadar sıkıntıya gelemezdim, eşim de mecbur bırakmadı sağolsun

Neden rahatsiz oldun ki tatlim benim? Esiniz madem seviyorsun onada gogus germen gerekecek..sonzuza kadar surecek degil ya akraba yemegi olayi..zaten evlenin bir iki ay icinde normale doner akraba olayi..kaynasmaniz icin iyi birsey aslinda.. en azindan sana mesafeki ve soguk degiller bence mutlu ol.. kayinvaliden seni sevmis demekki ..simdiden kendine dert tasa etme, kayinvakideni tanidikca belkide sende onunla gorusmek isteyeceksin, yada derdini anlatabikecek nazini gecirebikeceksin.. uzgunum ama oyle evlenince hersey bizim istedigimiz gibi olmuyor ve soyutlanamiyoruz..ki akraba aile cok onemli..bunu anlayamiyorum..ayni adet sizde olsa ve esin mirin kirin etse inan ki gucune giderdi...

Ailesini seven ve onemseyen insanlar iyi insanlardir.. bence sanslisin :) mutlu olmayi dene.. simdiden ben bunu yaoamam diyorsan bence iyi dusun tasin..buda senin yapman gereken bir fedakarlik olacak..

evet haklısın ben de hep öyle düşünürdüm ama gördümki aşiret gibiler ve birbirlerine gidip gelmeyi çok severler öğlen akşam hafta sonu her zaman. ben böyle bir insan değilim içe kapanığım ve yetişme tarzım gerçekten çok farklı. bunu nişanlıma söylediğimde ailesini istemiyorum oluyor. nasıl mesafeyi koysam ve ona nasıl konuyu açsam artık bilemiyorum ona karşı soğukluğum şimdiden başladı, ne zor şey bu ülkede kadın olmak hep ezilmek zorundasın..

Sen kendini ezdirmezsen hep ezilmek zorunda kalmazsın.

Aşk müthiş bir şey ama farklı kültürleri birbirine yaklaştırmaz. Farklı kültürler aşk yüzünden birbirlerine tahammül etmeyi öğrenirler. Asıl sorun nişanlınla bu kadar farklı olmanız değil. Nişanlının iki kültürün ortasında bir yerde buluşmaya niyeti var mı bu önemli. O sana diyecek ki bizde usul böyle. Sen diyebilecek misin bizde de usul böyle? Hep sen taviz verirsen bir gün o misafirlerden birinin kafasına kahveyi geçiriverirsin.

öyle ya da böyle eşinin sana saygı duyması gerekir. maşallah beylerimiz çok seviyorlar kalabalığı tüm akrabalar gelsin hep bir arada olunsun. ama tabii yorulan hizmet yapan kendileri değil nasılsa. bence düğünden sonra topluca herkesi yemepe davet et. eğer sayıları çok kalabalıksa iki güne bölersin. yorulursun başta ama sonradan uğraşmak zorunda kalmazsın. bir de eşine ailesini sevmemekle alakalı olmadığını, ama sürekli gidip gelmelerin yatıya kalmaların senin yetiştirilme tarzına, yaşam tarzına uymadıını kavga eder gibi değil ılımlı bir şekilde anlatmalısın. bunu da devamlı dile getirmek yerine eşinle ikinize aktiviteler uğraşlar bularak yapabilirsin en iyisi.

Oh tam bana göre bi konu. Ben de aynı durumdayım. Konuya yazılanları ben de bi okuyayım :) Bu arada benim kayınvalide de beni seviyor ama dediğin gibi çok hevesli. Benden bile. Bazen sinir bozucu oluyor bu durum.

bı sure sonra alışır bırı gelmezse bırıne gıtmezsen rahatsız olursun benım gorumcem oyle onlar da sureklı ya bırıne gıderler ya bırı gelır yemek verırler bı ıkı aksam bırı gelmesın kadın endıselenmeye baslıo bı kusur mu ettım darıldılar mı nıye gelmedıler dıye dertlenıo

Bende doguluyum. Bizim de adetler vardır ama normal yani sadece düğünden sonra kızın ailesine gidersin el opmeye on gün sonra orda hala amca dayi varsa onlara gidersin aynı şekilde kaynana tarafina da gidersin. Öyle yemeğe davet etme olayı yok sen yeni gelinsin onlar seni davet edip hediye vermeleri gerekir ya da altin. Her akşam bi akraba Ziyareti de olmaz aile apartmani mi sürekli birbirinzde olasnz sonuçta iki kişilik bağımsız bi ailesinz canınız isterse gidersnz gitmek zorunda oldugunuz için değil. Benm evim başka bi sehirde ne benm bi akrabam ne de eşimin bi akrabası var fyoksa sorun gerçekten

Çözmek için geç kalmışsınız bence.

Huzur için eş ailesine uyum göstermek çok önemli, yani baştan iki tarafın da "Şuna şuna şuna eyvallah, ama ben bunu yapamam" demesi gerekiyor.

Sevgi her şey değil.
Eş adayınız orta yolu bulmayacaksa gelip gitmeleri aynen devam edecekse, siz de buna ayak uyduramayacaksanız şimdiden düşünmelisiniz bunu.

Veya evlenmeden önce ev düzeni hakkında kurallar belirlenmediyse az çok, sonradan şikayet etmeyin, yetiştirilme tarzı belli çünkü.

3 senedir Batman'da gözlemlediğim buraya gelin gelen arkadaşlarımdan gördüğüm şu: zaten en az 3 kardeşler bu bir, mesela benim arkadaşımın eşi buralı 5 kardeşler, kardeşlerden biri her haftasonu Diyarbakırdan geliyo annesinin evine, o gelince anne diğer kardeşleri çağırıyor x geldi gelin, hurra herkes oraya gidiyor gece 1 2 lere kadar ordalar, yorgunsun ertesi gün is var falan geç onu, hafta 7 gün her gün bir kişide toplanılıyo ayrıca bir eş dost ya da komşuya gitmek yok, kardeşlerden biri ev alacak diyelim diğer kardeşler de para gönderiyo gelinlerin altınları bozduruluyo, cok iç içe çok vıcık vıcık, benim gördüğüm duyduğum bu, sen nasıl baş edersin bilmem yerinde olsam bu evliliği hiç yapmazdım bu derece bir kültür farkı kafama yatan birsey olmazdı

beyefendi o kadar yıl bu konuları bana açmadı, nişanlılığın ilk zamanlarında da uzak şehirlerde yaşadığımız için pek tanıyamadım aileyi, bunlar şimdi çıktı.. herşey hazır; ev, düğün yeri, eşyalar.. artık geri dönüş yok gibi aslında
artık anladğım şey ve herkese tavsiyem; eşin ailesini tanımadan kesinlikle evlenilmemeli.

nişanlımdan önce görüştüğüm biri vardı çok iyiydi kişilik olarak çokta severim hala.ama ben tekirdağlıyım o ığdırlıydı.gittim tanıştım ailesiyle çok iyi insanlar ama siyasi görüş,hayata bakış açısı,her şey çok farklıydı.zaten ailemde mutsuz olursun diye uyarıyordu.sonuç olarak ayrıldım şuan çok daha mutluyum.o kişi de ailede önce en büyük evlenir dyerek evlendirmişler.yani bir kere izmirde ki kadar rahat giyinip hareket edemezsin çevreye ayak uyduramayabilirsiniz.ben kırmızı ispanyol paça pantolon gömlek giydim gittim mesela hemen bana kızmıştı başka bir şey giyseydin diye.halbu ki sıradandım.zaten sarışın renkli gözlüsün diye bakıyorlar bir de kıyafetle dikkat çekiyorsun demişti.evli kuzeni vardı karısının elini bile tutmazdı,milletten çekinerek.ve evet sürekli hizmeti severler.çok iyi düşünmeniz gerek bence.seviyorum diye evlenirsiniz,yürümezse bir de çocuğunuz olursa çocuğum var katlanayım dersiniz o öyle sürer gider.ama farklı şehirde yaşasanız çok sorun olmaz bence

insanlar evlenip boşanıyor,geri dönüş yok demeyin

bende güneydogu anadoluluyum ;
gazıanteplıyım burda ve anteplı bı eşleyım,
yenı evlı cıftlerı once erkek tarafının buyuklerı yemege alır.
sonra kız tarafının buyuklerı...
gelın hepsınden sonra en son eltısını kaynını kayınvalıdesını falan topta n aynı gun alır .
hatta burda yenı gelini pek yormazlar...
bı laf vardır hatta yenı gelın lohusalı gibidir dikkat etmesı gerek yorma kendını üsütme kendını derler...
sen bıraz zorlusuna denk gelmıssın.
bukadar cok sevıyolarsa amcalarının hepsını 1 gunde al yemege, teyzelerını dayılarını 1 gunde bıttı gıttı...
hergunde davet dıyorsa cok yap yemek ısıt ısıt koy önlerıne yapacak bırsey yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…