Neden rahatsiz oldun ki tatlim benim? Esiniz madem seviyorsun onada gogus germen gerekecek..sonzuza kadar surecek degil ya akraba yemegi olayi..zaten evlenin bir iki ay icinde normale doner akraba olayi..kaynasmaniz icin iyi birsey aslinda.. en azindan sana mesafeki ve soguk degiller bence mutlu ol.. kayinvaliden seni sevmis demekki ..simdiden kendine dert tasa etme, kayinvakideni tanidikca belkide sende onunla gorusmek isteyeceksin, yada derdini anlatabikecek nazini gecirebikeceksin.. uzgunum ama oyle evlenince hersey bizim istedigimiz gibi olmuyor ve soyutlanamiyoruz..ki akraba aile cok onemli..bunu anlayamiyorum..ayni adet sizde olsa ve esin mirin kirin etse inan ki gucune giderdi...
Sen kendini ezdirmezsen hep ezilmek zorunda kalmazsın.evet haklısın ben de hep öyle düşünürdüm ama gördümki aşiret gibiler ve birbirlerine gidip gelmeyi çok severler öğlen akşam hafta sonu her zaman. ben böyle bir insan değilim içe kapanığım ve yetişme tarzım gerçekten çok farklı. bunu nişanlıma söylediğimde ailesini istemiyorum oluyor. nasıl mesafeyi koysam ve ona nasıl konuyu açsam artık bilemiyorum ona karşı soğukluğum şimdiden başladı, ne zor şey bu ülkede kadın olmak hep ezilmek zorundasın..
herkese meraba kısa zaman sonra düğünüm var ve otobüsle 10 saat uzaklıkta farklı bir ile gelin gideceğim . Nişanlımla 4 yıldır tanışıyoruz ve her ilişkide olduğu gibi biz de problemler yaşadık ama sevgimizden dolayı hepsinin üstesinden geldik ama araya aileler girince işin rengi değişti. Ben izmirliyim o da doğu anadolu lu. benim ailem bana hiç karışmaz ve baskı yapmaz. ama onlarda gördüğüm kadarıyla erkekler her akşam ve hafta sonu evde ve sürekli hizmet bekliyorlar ayrıca bugün bir yakınları onlardaysa yarın onlar akrabalarına gidiyorlar bu kadar akraba gezmesi olan ve aile düşkünü insanlar görmedim. nişanlım düğünden sonra bütün akrabalarımızı vaktini sen nasıl uygun görürsen yemeğe davet etmemiz gerekir dedi, şaşkınlık içinde kaldım. her akşam farklı bir akraba ve ailesi..bizde sadece evli çift davet edilir. ayrıca birsürü bana çok tuhaf olan farklı kültürleri var evimiz ailesine yakın olacak. şimdiden evlilikten soğudum
sorum; sizin yöresel geleneklerinizde de bu tarz gezmeler var mı eğer varsa nasıl baş ettiniz veya tavsiyeleriniz varsa almak isterim. bir de k.v. herşeye hevesli, beni sürekli oturmaya ve gezmeye çağıracak gibi, araya nasıl mesafe koyabilirim. şimdiden teşekkürler
beyefendi o kadar yıl bu konuları bana açmadı, nişanlılığın ilk zamanlarında da uzak şehirlerde yaşadığımız için pek tanıyamadım aileyi, bunlar şimdi çıktı.. herşey hazır; ev, düğün yeri, eşyalar.. artık geri dönüş yok gibi aslında3 senedir Batman'da gözlemlediğim buraya gelin gelen arkadaşlarımdan gördüğüm şu: zaten en az 3 kardeşler bu bir, mesela benim arkadaşımın eşi buralı 5 kardeşler, kardeşlerden biri her haftasonu Diyarbakırdan geliyo annesinin evine, o gelince anne diğer kardeşleri çağırıyor x geldi gelin, hurra herkes oraya gidiyor gece 1 2 lere kadar ordalar, yorgunsun ertesi gün is var falan geç onu, hafta 7 gün her gün bir kişide toplanılıyo ayrıca bir eş dost ya da komşuya gitmek yok, kardeşlerden biri ev alacak diyelim diğer kardeşler de para gönderiyo gelinlerin altınları bozduruluyo, cok iç içe çok vıcık vıcık, benim gördüğüm duyduğum bu, sen nasıl baş edersin bilmem yerinde olsam bu evliliği hiç yapmazdım bu derece bir kültür farkı kafama yatan birsey olmazdı
beyefendi o kadar yıl bu konuları bana açmadı, nişanlılığın ilk zamanlarında da uzak şehirlerde yaşadığımız için pek tanıyamadım aileyi, bunlar şimdi çıktı.. herşey hazır; ev, düğün yeri, eşyalar.. artık geri dönüş yok gibi aslında
artık anladğım şey ve herkese tavsiyem; eşin ailesini tanımadan kesinlikle evlenilmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?