Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşiniz onun ailesine neden saygısızlık yapabileceğinizi söylüyor.Ailesi ile birşeyler mi yaşadınız yani durduk yere böyle sizi uyarması normal değil.Kızlar öyle dertliyim ki! Evleneceğim adamin nikaha doğru ve nikahtan sonra bazı olumsuz tavirlarini görmeme rağmen ayrilmadigima pişman oldum. Nikah yapıldı maalesef artık evliyiz. Dugunumuze 3 gün var ve bütün çevre duydu. Öğretmenim ve yeni tayinimin çıktığı okulda da herkes biliyor. Bunun dışında bütün eşyalar alındı, her yere borç yapıldı. Eşimin tavirlarina gelince aileci bir erkek. Bana kurduğu cümle aileme bir saygisizligin olursa tavrim net olur , es degisir ama anne baba degismez diyerek sert bir şekilde uyarmasi. Annesine babasına hiçbir şekilde saygısızlık yapmayacakmisim, sürekli arayip soracakmisim! 2. olarak da geline yapılan bazı masraflari anlamsiz görmesi ve bana yapılan şeyleri tartışma anında söylemesi . Kızlar ne yapayım bir akıl verin lütfen. Bunlar dışında iyi bir adam anlasiyoruz ama aklında ileride bosanabiliriz düşüncesi var işte
Canım ben de öğretmenim. Şuan bir yıllık evliyim ama daha öncesi aynı okuldan bir ogretmen ile nişanlandım. Daha sonra aynı sorunlar yasandi annesi ailesi annesinden sürekli özür diletmesi.. seninkinden daha beter olabilir. Nisandan sonra değişti adam ve ailem mutaassıp aynı okul nasıl olacak diye sustum sustum..Ayrılık zor geliyor ona askimdan değil de kendi cikarlarim için maalesef. Nedeni de calistigim kurumda herkes biliyor . Bana kimsenin aciyan gozlerle bakmasini istemiyorumAilesine laf kondurmuyor. Annemi arayip sormuyorsun diyor. Düğün telasesinden pek arayamadim doğru ama ne yapabilirim ki sürekli arayip ne konuşacağım
Nikah iptali olmuyor ama nikah kiyildi evlilik olmadi diye zaten bildirirsen bosanma hen oluyor tatlim...sen zaten magdursun devletin hakimi senden tarafta olur yani...Nikah iptali olmuyormus sanırım hakim 1 yıl bosamiyormus bi de.
Annem ayril diyor, babam istemiyor ayrilmami. Kardeşlerim de istiyor ayrilmami ama zor geliyor İşte.
Annesi hep trip atıyor aramiyorsun aramiyorsun diye ben de siz de düğün için gelip gitmediniz diye trip attım gülerek ondan uyardı beni
Eşinizjn bu huylarini nikahtan önce fark etmediniz mi hiç? Yani tabii ki ailesine saygi duymalisiniz ama bunun surekli dillendirilmesi değisik, sanki eşiniz sayginin ötesinde şeyler bekliyor sizden. Bazi anlasmazliklarda direkt anne tarafini tutup sizi suçlayabilir ya da fedakarlik bekleyebilir. Neyse nikah olmuş sonuçta. Zamani geri çeviremezsiniz ama çok zor gelirse psikolojiniz bozulursa da boşanirsiniz olur biter. Neden acisinlar ki size dunyadaki tek boşanan çift siz olmayacaksiniz. Ben boşanan çiftlerden ziyade boşanmak isteyip de mecburen evli kalan hanimlara aciyorum asil onlarin durumu kotu. Elinizde mesleginiz var ekonomik ozgurlugunuz varken çok dusunmeyin bunlari. Olacak olur.Kızlar öyle dertliyim ki! Evleneceğim adamin nikaha doğru ve nikahtan sonra bazı olumsuz tavirlarini görmeme rağmen ayrilmadigima pişman oldum. Nikah yapıldı maalesef artık evliyiz. Dugunumuze 3 gün var ve bütün çevre duydu. Öğretmenim ve yeni tayinimin çıktığı okulda da herkes biliyor. Bunun dışında bütün eşyalar alındı, her yere borç yapıldı. Eşimin tavirlarina gelince aileci bir erkek. Bana kurduğu cümle aileme bir saygisizligin olursa tavrim net olur , es degisir ama anne baba degismez diyerek sert bir şekilde uyarmasi. Annesine babasına hiçbir şekilde saygısızlık yapmayacakmisim, sürekli arayip soracakmisim! 2. olarak da geline yapılan bazı masraflari anlamsiz görmesi ve bana yapılan şeyleri tartışma anında söylemesi . Kızlar ne yapayım bir akıl verin lütfen. Bunlar dışında iyi bir adam anlasiyoruz ama aklında ileride bosanabiliriz düşüncesi var işte
Ben sizin yerinize olsam nikah iptali yaparım çünkü düzeltme beklemeyin. Hatta evlendikten sonra daha da artar. Benim kardeşimin başına da geldi tayin için nikah yaptılar 2 ay sonra da dava açıldı ve bitti. Herkes bilsin ne olacak evlenip boşanmış olarak dönmek daha zor. Hele çocuklu daha da zor. Ayrica durumunuz acınacak değil örnek alınacak şekilde guclu kadın duruşu. Benim çevremde çok var boylé insan artık çok normal. Lütfen kendinizi düşünün karşınızdaki kişi kendini bulunmaz Hint Kumaşı olarak görüyorİkimiz de ogretmeniz tayinini yarın bir gün isteyebilir memleketine beni de zorlayabilir o potansiyeli görüyorum. Sadece annesini değil ablasını neden aramiyormusum , ablasına neden şunu demişim neden bunu demişim bir sürü tantana
iyi de onlar benim annem babam değil, neden her gün arayayım demedin mi?Kızlar öyle dertliyim ki! Evleneceğim adamin nikaha doğru ve nikahtan sonra bazı olumsuz tavirlarini görmeme rağmen ayrilmadigima pişman oldum. Nikah yapıldı maalesef artık evliyiz. Dugunumuze 3 gün var ve bütün çevre duydu. Öğretmenim ve yeni tayinimin çıktığı okulda da herkes biliyor. Bunun dışında bütün eşyalar alındı, her yere borç yapıldı. Eşimin tavirlarina gelince aileci bir erkek. Bana kurduğu cümle aileme bir saygisizligin olursa tavrim net olur , es degisir ama anne baba degismez diyerek sert bir şekilde uyarmasi. Annesine babasına hiçbir şekilde saygısızlık yapmayacakmisim, sürekli arayip soracakmisim! 2. olarak da geline yapılan bazı masraflari anlamsiz görmesi ve bana yapılan şeyleri tartışma anında söylemesi . Kızlar ne yapayım bir akıl verin lütfen. Bunlar dışında iyi bir adam anlasiyoruz ama aklında ileride bosanabiliriz düşüncesi var işte
ne farkeder ki milletin ne düşündüğü?Ayrılık zor geliyor ona askimdan değil de kendi cikarlarim için maalesef. Nedeni de calistigim kurumda herkes biliyor . Bana kimsenin aciyan gozlerle bakmasini istemiyorumAilesine laf kondurmuyor. Annemi arayip sormuyorsun diyor. Düğün telasesinden pek arayamadim doğru ama ne yapabilirim ki sürekli arayip ne konuşacağım
EVLİLİĞİN İPTALİ
Medeni Kanunumuz evliliğin iptal sebeplerini saymıştır. Evliliğin iptali sebepleri sınırlı sayıda olup aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.
1)Evlilik sırasında eşlerden birinin evli bulunması
2)Evlilik sırasında eşlerden birinin sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması
3)Eşlerden birinin evlenmeye engel olacak derecede akıl hastalığının bulunması
4) Eşlerden birinin evlenmeye engel olacak derecede hısımlığının bulunması
Bu saydığımız sebepler mutlak sebeplerdir. Sayacağımız nisbi sebeplerle de evliliğin iptali mümkündür.
Nisbi sebepler ise şunlardır :
1)Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk
2)Yanılma Hali
a)evlenmeyi hiç istemediği yahut evlendiği kişi ile evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak bu evliliğe razı olmuşsa
b)eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez hale sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse
3)Aldatma
a)eşinin namus ve onur hakkında doğrudan doğruya onun tarafından veya onun bilgisi dışında bir başkası tarafından aldatılarak evlenmeye razı edilmişse
b)davacının ve altsoyunun sağlığı için ağır tehlike oluşturan bir hastalık kendisinden gizlenmişse
4)Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı,namusu,şerefi sağlığına yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
Mutlak butlanla evliliğin iptali sebeplerinden birinin mevcut olduğu durumlarda süre sınırı olmaksızın dava açılabilir. (M.K.m.145) Ancak nisbi butlanla evlenmenin iptali sebeplerinden biri mevcutsa hak düşürücü süre zarfında dava açılmalıdır. Bu süreler iptal sebebinin öğrenildiği veya korkutucu etkinin ortadan kalktığı tarihten başlayarak 6 ay ve her halde evlenmenin üzerinden 5 yıl geçmekle düşer.
nişanlı nikahlı
Burda sorun sadece bu degil sanki iremmerve, adam takintili derecede aileci ve hakli haksiz demeden karisina yuklenecek bi tip, hareketleri bunu gosteriyor.. Elbette kimse ailesine saygisizligi kaldirmaz, kabullenmez ve kabullenmemeli ama adam daha ortada hicbisey yokken resmen tehdit ediyor, tetikte bekliyor resmen.. Kizin ailesine bi deger gosterme yok ama kendi ailesini tepelerde tasitmak istiyor, boyle sey olur mu..Bence siz bu adamı sevmiyorsunuz bahane arıyorsunuz.yoksa söyledikleri gayet normal şeyler.bende eşimin aileme saygısızlık yapmasını istemem.sen ister misin.