Düğüne gidilir mi

Almanyada bir düğünde 1 kisi sayesinde 60 kisi coronayi kapti... ben kendimi gectim ailemden kimseyi riske atmam
Kore 31. Vaka aklıma geliyor sürekli böyle haberlerde.
Yörede ilde vs, çok az sayıda vaka olması hiçbir şeyi değiştirmez.
Her şeyi geçtim 1 insan, tüm dünyaya yayabildi.
Ötesi mi var...

Kore 31. Vaka aklıma geliyor sürekli böyle haberlerde.
Yörede ilde vs, çok az sayıda vaka olması hiçbir şeyi değiştirmez.
Her şeyi geçtim 1 insan, tüm dünyaya yayabildi.
Ötesi mi var...

Insanlardaki rahatlik beni deli ediyor. Ya bir insanin hayatina sebep olsan ne halt eder insan. Hic düsünüyorlar mi acaba?

Çok yakınımın düğünü olacak.
Gitmek istemiyorum. Gitmekten öte düğün yapmasını da desteklemiyorum. Kendisine de açık açık belirttim. "Düğün sonrası birini koronadan kaybetsek ne hissedeceksin?" diye. Onu anlamadığımı düşünüyor.

Hadi ben gitmesem her gün görüşmek durumunda olduğum ailem kesin gidecek...
Kara kara toplu çözüm düşünüyorum. Düğün vakalarını whatsapp ten gönderip duruyorum. Aydınlanma yaşar da iptal eder umarım...
Sizinki de bizimki de...

Görünen o ki uzun bir süre daha/belki de bundan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.

İnsanlar mecbur evlenecek.
Düğün tedbirsizlik ve tehlike içerecek bir konsept içermeyecek.

Böyle olmadığını düşündüğümüz/gördüğümüz düğüne gitmeyeceğiz, bu durumu mazeret olarak bildirip uzaktan tebrik edeceğiz. Eğer gittiğimizde tehlikeyi gördüysek katılmayacağız, geri döneceğiz. Giderken yol bizim için güvenliksiz ise yine mazeret bildirip uzaktan tebrik edeceğiz.

Haa kimse de kimseye düğünüme gelmedi diye alınmayacak...

Yeni normal böyle...

Son düzenleme:
Ben de deli oluyorum arkadaş larim kimse önemsemiyor ben gitmesem mı diyorum herkes çok uzulur gelmen gerek dikkat ederiz diyorlar. Abartıo gözüyle bakıyorlar insana ben de buna sınir oluyorum. Ben şunu yapıyorum bişey olmuyor bunu yapıyorum bişey olmuyor dikkat ederiz diyorlar. Bana da pimpirikli gözüyle bakıyorlar.

Birde hasta oldugunu bildigi halde dügüne giden gelin annesi vardi tabi. Ama o nereliydi onu unuttum.
hatırlayamadım ironi yaparakkomiklikyaparak dikkati çekip durumun vehametini anlatıyorum günlerdir çoğu üye anlıyor sağolsunlar ama zekamı eleştiren çıktı kuzum gece gece.illa giderseniz öleceksinizzzz ya da akciğerleriniz de kalbiniz de ömür boyu kalıcı hasarlar oluşacakkkk hastanelerde yer yok evde acılar içinde tedavi olacaksınızzzz tedavi başarılı olamzsa öleceksinizzzz.arkadaşım öldü 1.5 ay önce 36 yaşındaaaaa hiç bir kronik hastalığı da yoktuuuu.sıra siz de diye korkutucu mu yazayım gece gece pessss

Gitmem.
Pandemi varken ‘evlenecem, vermezlerse kaçacam’ tribinin manası yok.
Düğün yapıyorsa kimsenin gelmemesini de göze alıp, insanlara anlayışlı olmak zorunda.
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama geç de olsa bugün Ankara’da düğünlere kısıtlama getirildi.
Yemek servisi, 65 yaş üstü giriş, gelin damat harici dans yasaklandı ve süresi 2 saat belirlendi.

Eminim ki şu 2 hafta içinde her il böyle olacak, maske zorunluluğunda olduğu gibi.
Ankaradaki kısıtlama sadece açık havadaki düğünler için değil mi Ben mi yanlış okudum ? Inşallah sizin dediginiz gibidir

Gitmeyin. Şu aralar çok yayıldı kim hasta kim taşıyıcı belli değil.

Yok yok yapılıyor düğün salonlarında. Haftasonu bile vardı önünden geçerken gördüm
Habere şimdi baktım, evet dediğiniz gibi sokak düğünleri ibaresi var.
İşletmeleri kapsamıyor mu ki?
65 yaş yasağı tüm toplu organizasyonlara gelmiş ama.
Detaylı bir bildiri bulamadım, haber siteleri kaynağı bu.

Ben de deli oluyorum arkadaş larim kimse önemsemiyor ben gitmesem mı diyorum herkes çok uzulur gelmen gerek dikkat ederiz diyorlar. Abartıo gözüyle bakıyorlar insana ben de buna sınir oluyorum. Ben şunu yapıyorum bişey olmuyor bunu yapıyorum bişey olmuyor dikkat ederiz diyorlar. Bana da pimpirikli gözüyle bakıyorlar.
Herkese olmuyor zaten ama ya olanlardan biri siz olursanız. Her gün 20 küsur kişi vefat ediyor, 1000 den fazla yeni vaka tespit ediliyor. Geriye kalanlar hayatına kaldığı yerden, hayatın diğer telaşelerine devam ediyor ama bu 20 ler 1000 lerim ise canı yanıyor. Her gün açıklanan sayılardan birinin içinde olma ihtimaliniz var mı? Var. O halde bu abartı değildir. Bu tedbirdir. Bunu abartı olarak görmekte düşüncesizliktir. Düğüne böyle geçerli bir sebeple gitmediğiniz arkadaşınız size küsecekse zaten yakın arkadaşınız değildir sadece öyle gözüküyordur. Ben olsam gitmezdim.

Son düzenleme:
Habere şimdi baktım, evet dediğiniz gibi sokak düğünleri ibaresi var.
İşletmeleri kapsamıyor mu ki?
65 yaş yasağı tüm toplu organizasyonlara gelmiş ama.
Detaylı bir bildiri bulamadım, haber siteleri kaynağı bu.

Sanki sokak düğünleri salondaki düğünlerden daha tehlikeli . Baksanıza olan gene garibanın eğlencesine olmuş .
Niye her yerde yasaklamıyorlar düğün salonları sahiplerinden tepki gelir çünkü.

Bu haftasonu kuzen.evlendi Düğün üç gün üç gece yapıldı Ne bir kısıtlama ne denetleme hiçbir şey yoktu Gündüz yemeği, kına, gelin alma vs derken bence bizim köyü on onbeş gün içinde haberlerde duyarsınız
Şu iki haftayı sağ salim atlatırsak hayır yapıp dağıtacağım yani

Back
X