• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügüne iki ay kala..

Iyide daha evlenmeden nisanliya sununu satarsin bununu satarsin demek normal mi?

Büyük ihtimalle kız, kardeşinize birikimin var mı demiştir. Kardeşiniz de “evet, araba aldım” demiştir.
Kız ne bilsin ailenizle ortak ödendiğini. Ruhsat kardeşinizin üzerindeyse hepsini o aldı sanmıştır. Sonuçta araba da bir çeşit yatırım bekarlar için. Evlenirken satılıp ev masrafları ödenir.

Kızı suçlamak yerine kardeşinizi anlamaya ve destek olmaya çalışın. Aralarında neler konuşuyorlar bilemezsiniz, biz de bilemeyiz.

Herkese iyi geceler iki ay sonra kardesim evleniyor, bir kac sorundan dolayi sizden fikir almak istiyorum. Bizim ailemizin durumu cok cok iyi degil normal. Kizin ailesinin de ayni sekilde. Kardesim dügün nisan kina her seyle ilgili masraflari kendisi halletmek istiyor sirf biran önce evlenmek icin. Yani söyle aslinda kiz tarafiyla konusuldu onlarin nisani kiz tarafi yapar dügünü erkek falan bu tarz seyler. Ona ragmen kardesim gücü yetmesede hepsine kendisi kosuyor maddi olarak. Bir de bunun üstüne yüksek sayida ve gramda taki istemisler. Kardesim onada söz vermis. Kardesim ve annemlerin ortak kullandigi bir araba var. Anladigimiz kadariyla kiz onu satarsin esyalari ve diger giderleri onla ödersin demis. Sorun su ki annemler bu kiz oglumuzu parmaginda oynatiyor kullandigimiz arabaya kadar bile göz dikiyor diye düsünüyorlar. Simdiden üzülüyorlar ben de onlarin bu hallerine cok üzülüyorum ama ilerde gelinimizle sorun olursa kardesimide göremeyiz diye kafama takiyorm. Sizce nasil davranmaliyiz?

böyle bir devirde yazık değil mi bu masraflar. Bence de arabanızı sattırmayın. Karantina döneminde arabası olan arkadaşlarıma rica minnet geçirdim çok zordu. Şu an ehliyete yazılıcam. Yani kendinizi düşünün. Diğer anlamda kardeşiniz yapmak istiyorsa yapsın ama sizi zora sokarsa da hayır demeyi bilin.

Bir sey yapmiyor durumlari iyi degilmis
Valla çakallık dizboyu
Madem durum yok ne acelesi var evliliği 2 aya sığdırıyorlar?
Durumları düzelsin diye mi o kadar altın istiyorlar?
Sana 2 örnek vericem çevremden gördüğüm
A ailesinin oğlu kızın her dediğini maddiyatı yetmese bile yapmaya çalıştığından tonla borca girdiler babası tüm emekli ikramiyesini bitirdi bu yolda üstüne kredi çekti
Gelin doymadı aldıkça daha da istedi
Kavgalar oldu gelin ayrılır diye damat ağladı
Sonuç: evlendiler bu ailenin elinde avcunda para kalmadı ama gelin herşeye sahip oğlan da zaten asalaktı konuşmuyorlar (değdi mi? Hayır)
B ailesi ise oğlu yüklü miktarda kredi çekmek istedi kızın her dediğini almak için ama ailesi baştan resti çekti eğer bu kızın uçuk istekleri için bizi çiğniyorsan git kınayı da düğünü de kendi başına yap biz gelmeyiz dediler çocuk tek başına kalkamaycağını anladı kıza herşeyi yapamam dedi kız da istediklerimi yapmıyorsan biter dedi kavga ettiler ayrıldılar oğlan sonra başkasıyla evlendi 2 sene sonra ve hiç bu konularda sorun yaşamadılar

Demem o ki bi insan karşısındaki insanın gücünün çok üstünde şeyler istiyorsa onun aşkı adama değil daha çok maddiyatadır
Ha hiç mi istemesin? İstesin ama bi makul şeyler vardır bi abartı şeyler vardır. Oh ben elimi birşeye sürmeyeyim herşeyi sen al takı da al ne âla memleket

Büyük ihtimalle kız, kardeşinize birikimin var mı demiştir. Kardeşiniz de “evet, araba aldım” demiştir.
Kız ne bilsin ailenizle ortak ödendiğini. Ruhsat kardeşinizin üzerindeyse hepsini o aldı sanmıştır. Sonuçta araba da bir çeşit yatırım bekarlar için. Evlenirken satılıp ev masrafları ödenir.

Kızı suçlamak yerine kardeşinizi anlamaya ve destek olmaya çalışın. Aralarında neler konuşuyorlar bilemezsiniz, biz de bilemeyiz.
Biz dün kardesimle konustuk kendi biriktirdigi parayi söyledi bize ev kurmak icin harcanmasi gereken parayi söyledi kendisi bunlarin hepsini karsilayamiyormus. Annemlerde sen elindeki parayla istenen altinlari al esyalarida biz aliriz dediler. Kardesim yok en iyisi arabayi satmak diyor. Annemde biz sana yardim eli uzatiyoruz sen illa arabayi satcam diyorsun sana bu arabayi kiz sattiriyor diye düsünüyor simdiden gönül koydular:(

Üzüldüm kardeşiniz adına, başına gelecekler var. Kendi düşen ağlamaz😐 daha çok sömürülür sizin de elinizden bir şey gelmez, uzaktan bakar sinir olursunuz duruma🤨

Biz dün kardesimle konustuk kendi biriktirdigi parayi söyledi bize ev kurmak icin harcanmasi gereken parayi söyledi kendisi bunlarin hepsini karsilayamiyormus. Annemlerde sen elindeki parayla istenen altinlari al esyalarida biz aliriz dediler. Kardesim yok en iyisi arabayi satmak diyor. Annemde biz sana yardim eli uzatiyoruz sen illa arabayi satcam diyorsun sana bu arabayi kiz sattiriyor diye düsünüyor simdiden gönül koydular:KK43:
İyi de kız tarafından bakınca hem altınlar alınacak hem eşyalar. Neden arabayı sattırsın? Arabasız kalmayı tercih etmez herhalde.

Afedersiniz ama kardeşiniz gayet akılsız

Araba almak zor, niye satsın arabayı altın almaya sebep? Çok aptalca bir fikir.

Kız da ortak direk diyorsunuz, sizin aile de keza. Karşı tarafın Karunmuşsunuz gibi sizden gramla altın istemesi saçma. Kız evleniyor mu sizi yolluyor mu belli değil. Adam gibi karşısına alıp konuşacak kardeş, benim durumum belli altın alamam dicek bu kadar. Gücüme göre düğün yapıcam diyip çıkıcak.

Ben konunuzda sizi haksız gördüm. Abiniz aileden yardım almadan yuvasını kurmaya çalışıyor. Ona bile laf ediyorsunuz. Araba ortakmışta falan filan. Oğlu evleniyor bi zahmet yardımcı olsun aileniz. Merak ettim kaç gram altın istedi. Eminim ki normal bir miktardır. Size çok geliyordur.

Yerinizde olsam karismazdim
Araba kendisininse satsin ne yapmak istiyorsada yapsin.
Suan asktan gozu kor yarin iliskilerinde sikinti ciksa siz sebep oldunuz olur size dusman olur ne gerek var

Evet hos degil ama sonucta yapicam edicem calisir oderim diyende kardesiniz
Siz dugunde takacaginizi takarsiniz onun disi ne yapip edeceklerine karismayin
Evlensin zibilyon kredi borcuyla odemeye baslayinca anlar kendi hatalarini

Siz sadece maddi olarak ne derece destek verebileceginizi o miktarin disina guc getiremeyeceginizi karismayacaginizi kardesinize bildirip geri cekilin
Gelin hanimda 1 yila cok borcumuz var kocam cok sinirli oldu maddiyattan evlilikten birsey anlamadik diye buralara konu acar

Arabayi kardesiniz ailenizle ortak kullaniyor ama ortak mi almislardi? Yani odemelerinin yarisini kardesiniz mi yapti? Eger oyleyse evet satilmasini isteyebilir kardesiniz. Arabanin tamami ailenizin ise sattirmayabilirsiniz. Aileniz gucune yeteni yapmak isterse yapabilir yoksa da sorumluluk kardesinize ait. Demirden korkan trene binmeyecek

Siz dahil olmayın.
Yaparım dediyse yapsın
Anne baba aile olarak üstüne düşeni yapar ama arabamızı kullanıyoruz satamazsın desin
İmkanları dahilinde kardeşiniz ve gelin hanım ödesinler.
Yoku yokuna gerilmeyin sizde

Herkese iyi geceler iki ay sonra kardesim evleniyor, bir kac sorundan dolayi sizden fikir almak istiyorum. Bizim ailemizin durumu cok cok iyi degil normal. Kizin ailesinin de ayni sekilde. Kardesim dügün nisan kina her seyle ilgili masraflari kendisi halletmek istiyor sirf biran önce evlenmek icin. Yani söyle aslinda kiz tarafiyla konusuldu onlarin nisani kiz tarafi yapar dügünü erkek falan bu tarz seyler. Ona ragmen kardesim gücü yetmesede hepsine kendisi kosuyor maddi olarak. Bir de bunun üstüne yüksek sayida ve gramda taki istemisler. Kardesim onada söz vermis. Kardesim ve annemlerin ortak kullandigi bir araba var. Anladigimiz kadariyla kiz onu satarsin esyalari ve diger giderleri onla ödersin demis. Sorun su ki annemler bu kiz oglumuzu parmaginda oynatiyor kullandigimiz arabaya kadar bile göz dikiyor diye düsünüyorlar. Simdiden üzülüyorlar ben de onlarin bu hallerine cok üzülüyorum ama ilerde gelinimizle sorun olursa kardesimide göremeyiz diye kafama takiyorm. Sizce nasil davranmaliyiz?
Sakın sattırmayın arabayı. Annenizin dediği gibi parmağında oynatıyor kardeşinizi. Gerçekten düşünceli ve iyi bir kız olsa aile arabasını sattırmayı düşünmez bile. Kardeşinizi karşınıza alıp konuşun. Nerede kaldı artık o altın muhabbetleri? Erkek tarafı gücü yetebildiği kadar alır. Olması gereken budur. Sipariş verip insanları borca sokmak aç gözlülükten başka bir şey değil. Diğer masrafları da beraber halletmeliler.

ben şeyi merak ettim, kızın kardeşinize birebir "arabayı satar yaparsın" dediğini bile nerden biliyorsunuz? çok ilginç geldi bana.

Ona bakılırsa evlendikten sonra kız kocasını göstermeyecekmiş ailesine
Onu bile biliyorlar

Ben zaten evlilik öncesinde yüklü borçlara girilmesine karşıyım.herkes yapabildiğini yapar,alınmayan olursa düğün sonrası da alınabilir.nedir bu böyle herşey olsun ,4 ×4 lik olsun havası anlamıyorum.sonra da vay bu kadar borcumuz var;vay düğün takılarımı aldılar bilmem ne.biraz az altın alsanız o kıza değer veremediğiniz anlamı mi çıkacak?
Araba falan satmayın. Yapabildiğinizi yapın.

Baska konularda cok mütevazi ama altinda konusunda böyle diyor. Kuzenleri falan aralarinda konusuyorlarmis. Size ne taktilar falan diye.
Yani kız şartlarını sunmuş. Kardeşinizin kabul etmemesi gerekiyordu. Kabul etmeseydi.
Şimdi biz birada hep görüyoruz kim fedakarlık yaptıysa hep eziliyor. Altınlar da sonuçta yine kardeşinizin olacak. Evde de oturacaklar. Yine arabanın parasini kendine kullanıyor. Ha ben olsam ailemin kullandiği arabayı satmazdım. Ama işte aileler de o zaman da bir yöntem bulup yardımcı olmalı. Çocuk napsın?

Back
X