düğüne iki hafta kala olacak işmi?

Yıllardır yaşadığın baba evinden, odandan, yatağından ayrılacak olmak
Artık burada misafir sayılırım gibi düşünmek
Evet insanı üzüyo, hatta ben 3 kilo vermiştim bu süreçte

Ama diğer yandan bir de eşinin babasının fazla baskın olması
Sizin yerine onun karar verdiği şeyler olması seni endişelendiriyor anladığım kadarıyla
Haklısın da

Ama eş adayın nasıl biri ?
Her denileni yapar mı, yoksa kendi çizgileri var mıdır
Sana mı sorar ortak bi karar verilecekse, yoksa babam böyle mi istiyo der

O'na güveniyosan dert etme
Evlenince senle olacağından emin ol şu durumdan daha iyi olursunuz 3.kişilerin fikri kapı dışında kalır

Ama eş adayın nasıl biri ?
Her denileni yapar mı, yoksa kendi çizgileri var mıdır
Sana mı sorar ortak bi karar verilecekse, yoksa babam böyle mi istiyo der

O'na güveniyosan dert etme
Evlenince senle olacağından emin ol şu durumdan daha iyi olursunuz 3.kişilerin fikri kapı dışında kalır

Canım zaten beni durduran tek şey bu. bana cok saygı duyar ne alınacaksa sorar kendi çorabını bile bana sorup fikrimi almadan seçmez. o böyle olmasaydı devam edemezdim diye düşünüyorum. evlenince benimde düşüncem dediğin gibi kapı dışında kalacak umudu...

Canım zaten beni durduran tek şey bu. bana cok saygı duyar ne alınacaksa sorar kendi çorabını bile bana sorup fikrimi almadan seçmez. o böyle olmasaydı devam edemezdim diye düşünüyorum. evlenince benimde düşüncem dediğin gibi kapı dışında kalacak umudu...

O zaman dert etme
En güzel günlerini tatlı telaşlarla geçir

Bizde de her kafadan bi ses çıkardı
Babası değil ama bi anneannesi var evlerden ırak
Bildiğin sürahi nine , gören de benzetiyo zaten

O süreçte çok kafama takıyodum da söylenenleri
Sonuçta bizim istediğimiz oldu
Maddi manevi sadece eşinden destek alırsan, kimseye söz hakkı düşmüyo zaten

O zaman dert etme
En güzel günlerini tatlı telaşlarla geçir

Bizde de her kafadan bi ses çıkardı
Babası değil ama bi anneannesi var evlerden ırak
Bildiğin sürahi nine , gören de benzetiyo zaten

O süreçte çok kafama takıyodum da söylenenleri
Sonuçta bizim istediğimiz oldu
Maddi manevi sadece eşinden destek alırsan, kimseye söz hakkı düşmüyo zaten
:1: sürahi nine demek:1:
güldürdün beni tşk ederim. konuyu açmıyım dedim ama böyle olumlu yorumlar içini rahatlatıyo insanın çok saol.

:1: sürahi nine demek:1:
güldürdün beni tşk ederim. konuyu açmıyım dedim ama böyle olumlu yorumlar içini rahatlatıyo insanın çok saol.

Evet laf sokması da tipi de aynı :1:

Rica ederim , herşey gönlünüzce olsun :123:

Bence sizin hissettiğiniz bu şeyler geçici bir durum gibi geldi bana.
Evlilik stresi, sıkıntısı kolay değil tabi bu da sizi yormuştur kafanız allak bullak olmuş dolmuştur ve bilinç atınız da böyle bir tepki veriyordur.
Bu duygulara kapılmadan önce nasıldınız daha önceside hiç böyle hissettiğiniz anlar oldu mu.
Bir kaç gün konuşmayın isterseniz kendinze gelin bir kafanızı dinleyin.
Canınızı sıkmayın arkadaşım cok mutlu olacagınızı düşünün geçici birşeydir eminim bu
Rabbim mutlulugunuzu bir ömür boyu sürdürsün inşallah
Güzel şeyler düşünün bakın nasıl geçiyor.

Olur inşallah bu kadar stres yapmana gerek yok canım. Dediğim gibi aynı evi paylaştıktan sonra kendi yaşamından kendi ailene pek fırsatın bile kalmayacak. Aileler çok değerli kabul. Ama evlendikten sonra o senin ailen oluyor yeri geliyor baban yeri geliyor eşin yeri geliyor arkadaşın kısacası herşeyin oluyor. Sevginden güveninden eminsen ona da güveniyorsan hiç düşünme evlen derim. Ben de senin gibi maddi manevi çok özgürdüm abartmadan tabi. Ama cebimde hep param olmuştur. Evlendikten sonra önceliğin başka oluyor. Bunları düşün. Eskiden sadece kendime ayakkabı çanta almayı düşünürken şimdi evime süs eşyası ya da abur cubur alıyorum. Bu ilerde bebek olduktan sonra daha da farklı bir boyut kazanacak.hep iyi düşün iyi olsun arkadaşımm. Kasma kendini akışına bırak. Mutluluğun tadını çıkart derim. Mutluluklar dilerim.

güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur. ben mantığı ağır basan bi insanım hep aşık olmak çok uzaktı ama birden oluverdi bende anlamadım. şimdi sanki bi rüyadan uyanır gibiyim. yinede sürdürücem dediğiniz gibi evlilik stresi olabilir, evlendikten sonra herşey dahada güzelleşebilir, alnımıza ne yazıldıysa yaşıyoruz sonuçta. sevdiğim biriyle evleniyorum kimse dört dörtlük değil onun bana uymayan yönleri olduğu kadar benimde ona uymayan vardır belki dile getirmese de. nasip kısmet bu işler sonuçta yapacak pek bişey yok.

güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur. ben mantığı ağır basan bi insanım hep aşık olmak çok uzaktı ama birden oluverdi bende anlamadım. şimdi sanki bi rüyadan uyanır gibiyim. yinede sürdürücem dediğiniz gibi evlilik stresi olabilir, evlendikten sonra herşey dahada güzelleşebilir, alnımıza ne yazıldıysa yaşıyoruz sonuçta. sevdiğim biriyle evleniyorum kimse dört dörtlük değil onun bana uymayan yönleri olduğu kadar benimde ona uymayan vardır belki dile getirmese de. nasip kısmet bu işler sonuçta yapacak pek bişey yok.

Mantıgı agır basan biriyim demişsiniz burda takıldım ben biraz.
Acaba düğün yaklaştıkca beyniniz blinç altınız olumsuz şeyleri düşünmeye başladıda son vakit mi böyle bir karar verdiniz.
Mantıgınız agır basar bunu siz bilemessiniz sonra böyle bir duygu gel git durumu oluşur peki tam su an sadece su an ona karşı ne hissetiğinizi söyleyebilirmsiniz:26:

o saolsun önem veriyo ondan yana hiç şüphem yok. eğer bizi başbaşa birbirimize bırakırsalar biz çok mutlu oluruz Allahın izniyle. ama gel gör ki o maddi olarak biraz babaya bağlı... ben değilim kendi mesleğim kendi maaşım var. belkide kendim kadar özgür biriyle olamadığım için zorlanıyorum.

Keseler bir mi? Ortak iş mi yapıyorlar babasıyla? Yoksa düğünü derneği babaya bağımlı olarak mı yapıyor?

Mantıgı agır basan biriyim demişsiniz burda takıldım ben biraz.
Acaba düğün yaklaştıkca beyniniz blinç altınız olumsuz şeyleri düşünmeye başladıda son vakit mi böyle bir karar verdiniz.
Mantıgınız agır basar bunu siz bilemessiniz sonra böyle bir duygu gel git durumu oluşur peki tam su an sadece su an ona karşı ne hissetiğinizi söyleyebilirmsiniz:26:

onu seviyorum keşke oda bende kimsenin olmadığı bi yerde yaşasak kimseye bağımlı olmasak böyle hissediyorum...

Keseler bir mi? Ortak iş mi yapıyorlar babasıyla? Yoksa düğünü derneği babaya bağımlı olarak mı yapıyor?

yok canım babası bi kurum da amir kendisininde bi işyeri var ama şimdiye kadar keseler birmiş tabiki sonuçta aynı evde yaşıyolardı. düğünüde babası yapıyo yani benim babam zaten çağdaş düşünür herşeyi erkek tarafına yüklemedi alışverişler cok güzel ilerledi ama erkek tarafının yapacağı şeyleri tabi babası yapıyor.

bekarlıktan çıkıp evlik hayatına gireceğiniz için stres yapıyorsunuzdur.sorumluluk sahibi olacağınız için içinize baş edememe korkusu girdi zannedersm.bu çoğu genç kızların hem hatta erkeklerin hissettiği duygudur.bence evlendikten sonra bu korkularınızın gereksiz olduğunuz anlayacaksınızdır.evlenecğiniz kişiyi seviyormusunuz istediğiniz bir evlilikmi.

yok canım babası bi kurum da amir kendisininde bi işyeri var ama şimdiye kadar keseler birmiş tabiki sonuçta aynı evde yaşıyolardı. düğünüde babası yapıyo yani benim babam zaten çağdaş düşünür herşeyi erkek tarafına yüklemedi alışverişler cok güzel ilerledi ama erkek tarafının yapacağı şeyleri tabi babası yapıyor.

Şimdi erkek tarafının yapması gereken çoğu şey kayınpederinin cebinden çıkacağı için kendi istediklerini yapmak isterler, sorma gereği duymayabilirler. Beğendiğini alırlar belki, ama çok para verdik diye surat asabilirler. Bunların olması herkesi huzursuz eder açıkçası, içine sineni, beğendiğini almak ister her insan. Babamın yanında çalışıyorum ben, düzenli bir gelirim yok, verdiği asgari ücrete bile tekabül etmiyor ama onunla bile birşeyleri yapayım ki, sonradan dağ gibi olmasın, daha az eksiğim olsun diyorum.:50:

Keşke nişanlın biraz para biriktirseymiş, bazı aileler böyle oluyor işte, keseler ortaktı aldığı parayı bize verdi diye düşünmüyo, parayı alırken seni ben evlendiricem diyor ama, aldıktan sonra o gün gelince herşeyin en cuzisini almaya çalışıp en az masrafla nasıl yırtarız diye düşünüyorlar maalesef.. :ssz:

Son düzenleme:
Canım o bana da oluyor arada .
Ciddiye alma bence .
Hemen geçiyor .
Arada bende bizimkini terslerim konuşmak istemem ama bir lafı içimi ısıtır .

2 hafta sonra düğünüm var ve 2 gündür acaip bi soğukluk yaşıyorum. seviyorum ama söyleyesim bile gelmiyo. keşke biraz aramasa gelmese görmesem diyorum. cok çaresizim ne kadar zormuş karşındakinde bi hata olsa da yapsan neyse ama böyle hiç sebepsiz soğumak belli edememek zorla yürütmek çok tuhaf :5:...

Böyle en mutlu zamanların geldiği günlerde soğuyanları anlamıyorum sizi de anlayamıyorum .. Hayır illa ayrı kalmanız mı gerekiyo birbirinize bağlanmanız istemeniz için anlamıyorum . Kusura bakmayın cidden sinirlendim şimdi . Beni yanlş anlamayın ben böyle bikaç konuya daha rastlamıştım o yüzden genel konuşuyorum . Nebiliym benim sevgilim cezaevinde çok özlüyorum onu biran önce gelmesini istiyorum o kadar zaman bekledik ve evlenmek istiyoruz artık ama engeller bitmiyo ki sürekli bi engel çıkıyo önümüze ve evlenemiyoruz .Böyle hiç bir sorunu yokken araya soğukluk girenleri anlamıyorum ben . Yapacak birşey yok yani madem böyle düşünüyorsunuz o zaman aramayın sormayın biraz kafanızı dinleyin bu bir hafta içinde belki düzelir o zaman .

evlilik stresi bu cnm inan soğumadın ondan aklında bir sürü sorular var ve korku sardı seni bende aynı şeyleri yaşadım ama inan düğün günü gelip çattığında herşey çok güzel olacak:16:

canım okadar telaş koşuşturmanın içinde olur böyle duygu sıkışmaları :) stresten ve ailenden ayrılcağın için böyle düşünüyorsun bence birde düğün arefesi kolay değil aklında bin tane soru olur şimdi senin .. Bence nişanlına çok belli etme bu durumu yoksa seni sıkıştırabilir noldu falan diye oda kırılabilir.. bence koşuşturuyorum bu ara pek görüşemycez kusura bakma hayatım falan de geç bu şekilde daha anlayışlı olur bence ..

Böyle en mutlu zamanların geldiği günlerde soğuyanları anlamıyorum sizi de anlayamıyorum .. Hayır illa ayrı kalmanız mı gerekiyo birbirinize bağlanmanız istemeniz için anlamıyorum . Kusura bakmayın cidden sinirlendim şimdi . Beni yanlş anlamayın ben böyle bikaç konuya daha rastlamıştım o yüzden genel konuşuyorum . Nebiliym benim sevgilim cezaevinde çok özlüyorum onu biran önce gelmesini istiyorum o kadar zaman bekledik ve evlenmek istiyoruz artık ama engeller bitmiyo ki sürekli bi engel çıkıyo önümüze ve evlenemiyoruz .Böyle hiç bir sorunu yokken araya soğukluk girenleri anlamıyorum ben . Yapacak birşey yok yani madem böyle düşünüyorsunuz o zaman aramayın sormayın biraz kafanızı dinleyin bu bir hafta içinde belki düzelir o zaman .

canım sen evli olmadığın için ve evlilik hazırlığı gibi bir süreçte olmadığın için konu sahibinin düşüncelerini duygularını anlayamazsın ne yazıkki.. düğüne bukadar az zaman kala çoğu genç kızda olur bu tür düşünceler şahsen bendede olmuştu.

canım sen evli olmadığın için ve evlilik hazırlığı gibi bir süreçte olmadığın için konu sahibinin düşüncelerini duygularını anlayamazsın ne yazıkki.. düğüne bukadar az zaman kala çoğu genç kızda olur bu tür düşünceler şahsen bendede olmuştu.

Anladım o zaman yorum yapmıyım daha fazla hiç anlayamadığım bi konu üzerinde kimseyi yyönlendirip birşey söyleyemem sonuçta :)

Back
X