düğüne ramak kala

Herşeyi geçtim hadi nişanlının bi tepki vermemesini de geçtim annen baban yokmu senin yahu bu kadar ezdirilir mi bir çocuk
Benim ailemin yanında kv dem kalkacak ağır konuşurum konuşursam diyecek annem babam daha o cümleyi kurduğunda kapı dışarı ederler.Adap edep diye bişey var yani herşeyin yeri ve zamanı da var nasıl bir terbiyesizlik bu ya

arkadas haklı.seviyorsa düzeltsin durumu.yoksa hiç değişmez.hep taviz veren sen olursun.sevdiğini ne durumlara düşürmüş gıkı çıkmamış adam, göstersin kendini bakalım?

şimdi ben devam etsem ne eskisi gibi olur ki. canım yanıyo şuan. sağlıklı düşünemiyorum belkide.

tatlım hep derler yaa sadece kocanla değil ailesiyle de evlenirsin diyee. ben de evlenmek üzereyim. şimdi kendimle kıyasladım daa. allahımıa şükürler olsun kv gözümün için ebakıyoo. ama öyle şeyler okuduk kii burda evlendikten sonra değişen çok oluyoo. allahım göstermesin öyle bişey diyorumm. ee senin ki daha şimdiden belli etmiş kendini. görünen köy kılavuz istemezmiş. tabi karar senin. kimsenin hayatına da müdahale etmek istemem. ama evlendikten sonra çok daha zor olur bırakman. sende ananın babanın biricik evladısın.kimsenin seni üzmeye yıpratmaya hakkı yok. desem ki nişanlın arkanda duracak seni ezdirmeyecek ailesine karşı. o da yok. iyi düşün be arkadasım. hiçbişey için geç olmasınn

hatan var. nemi? "senı bu saatten sonra ortada bırakırım" dıyen bır kaynana karşısında nıye ağılıyorsun arkadaşım. kım kımı ortada bırakıyor yahu. guçlu olucaktın " o zaman herşey kısmet " dıyecektın. yanı nolursa olsun umrumda olmaz demeye getırcektın. işte nışanlın bakcaktı elınden gıdıyon o zaman susacak mıydı sence. he susacaksa ondan koca olmaz zaten. kı şu soyledıklerıne bıle susduysa ne diyim ben şimdi

umarım sen aynı şeyleri yaşamazsın. hiç kimse üzülmesin. ama benim kayınvalidemde gözümün içine bakan tatlım canım bitanem diye peşimde dolaşan kadındı. meğerse içinde neler biriktirmiş.

Eeee bu işler böyle. Asıl aileler işin içine girince anlaşılır seni ne kadar sevdiği, sahiplendiği. Eşim bir kez olsun beni kırmış değildi ailesi işin içine girinceye kadar cnm. Onca yıllık beraberliğimizin son üç yılı ailesi yüzünden zehir zemberek geçti, son günlerde anca toparladık, oda ben ailesini muhatap almayı kestikten sonra.

Ama dediğim gibi şimdi karşı tarafada haksızlık etmek, seni yanlış yönlendirip gaza getirmek istemem. İyi düşün, doğru karar ver. Ve de kararın olumsuz olursa lütfen el, gün bilmem ne düşünüpte geri adım atma.

evet neden zorla KV nin elini öptürür bir anne kızına? kadın söylemedik laf bırakmamış.bu aile senin bu adamdan ayrılmanada iizn vermez.

İleride Allah korusun evlilikte herhangi bir sıkıntısında da maalesef böyle olacak.
Belki çok çekecek ama aile desteği olmadığı için katlanmak zorunda kalacak.

Ailen bir tepki verse iyi olurdu canım.Arkanda olduğunu anlarlar ve böyle pat pat konuşmazlardı.
Tutup bir de elini öptürmüşler,önce mesele halledilsin sonra öperdin elini.

haklısın en doğru kelime şuan.. mantıklı düşünüp ileriyi öngörören kararlar vermem gerekiyor.

Tüm bunların üstüne ailen el öptürüyorsa,
kızımızın tepesine binseniz razıyız demek.
Demek ki nişanı atmaya kalksan razı olmayacaklar.
Benim babam hiç abartmıyorum inan o yüzüğü yutturur öyle gönderirdi onları.

Bazen gerçekler detaylarda saklıdır.Biz kadınlar görmek istemediğimiz zaman kör oluruz,duymak istemediğimiz zaman sağır.Şuursuz süreçlerimiz hep duygusal zaaflarımızdan kaynaklanıyor.O sebeple böyle bir brif varken elinde(o yemekte konuşulanlar ve nişanlının tepkisizliği) lütfen kendine haksızlık etme.İyi düşün iyi analiz et.Gerçekler seninle olacaktır.

Son düzenleme:
babam vefat etti malesef.. annemde pişmiş aşa su kattı kayınvaliden ben bunu yapamazdım siz birbirinizi seviyordunuz dedi.. siz yarın sorunlarınızı halledip biraraya geldiğinizde ben kötü kalmak istenmem akıllarda dedi.. nişanlının tavrını değerlendirip hayatına yön verecek kişi sensin kızım dedi. ben arkandayım ve en az senın kadar üzgünüm dedi.

hayırlısı için dua ediyorum 2 gündür

rabbim esirgesin hepimizi böyle ikiyüzlülerdenn. ayy durdukça sinirleniyorum. hem hiçbişey almıyoo hem alınanlar gözüne batıyo kadınınn yaa.. sende de iyi sabır var yanii. ben kesin kapının önüne koyardım valla

ben kimseden bişey istemedim. sevmeselerdi. ama benim onlara saygı duyduğum gibi saygı duysalardı oğullarına.. sabırlıyım ya. hayat öğretiyo.

kıvırmış.korkaklık ettim bozulmasın elalem ne der diye düşündüm, kızım birini bulamaz gibi şeyler aklıma geldi diyememiş.

en azından ortada bırakmak ne demek ne olmuş ki ortada bırakacaksın olmazsa atıverir nişanı olur biter diyememiş.acı şeyler bunlar.

Çok üzüldüm canım, affedersin bilemedim tabii.
ama ne olur sıkı bas. İsterse 3 gün kalsın nikaha fark etmez, için rahat etmeden,
aklına gönlüne yatmadan sakın evlenmeliyim diye düşünme.
İçine girmeden gerçekk yüzlerini göremezsin çoğu zaman, ama kv iyi dolmuş patlamış demek.
Şimdi içinde yatan gerçek kişiliğini görmüş oldun.
Geçmişteki yıllara acımaktan çok gelecek yıllarını heba etmemelisin.
sakın bile bile lades deme.

oğlan veriyor yaa böyleleri üstüne para bile isterler.

Aynen sebatiyem katıldımda katıldım.
Ellerine verip yüzüğü göndermeliydi anne.

Canım tahmin de etmiştim aslında.Allah rahmet eylesin.
Çünkü hiçbir normal baba kızına ortada bıraktırırım seni diyen birine
cevap vermeden duramazdı herhalde.
Aslında mantıklı ve güzel şeyler söylemiş annen.
Ama keşke o esnada da bir iki şey söylemiş olsaydı.
En azından ortada bırakırım lafına karşılık bir tepki verseydi iyi olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…