• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğüne ramak kala

herşeyi kolayca unutup eskisi gibi olabileceğim bir konu değil cnm :( nişanlımın beni sevdiğini biliyorum bende seviyorum onu. gereğini kısa sürede yapacağım üzme kendini daha fazla dedi.ben seni kimseye ezdirecek biri değilim benimle ilgili böyle korkulara kapılma lütfen dedi. o evde ömrümü seninle geçiricem ben annme ve babamla değil dedi.. ama ben bahsettiğiniz koşullar sağlanmadan devam edemem. çok inciticiydi yaşananlar. ailem benim arkamda ben nişanı atsam tabiki her aile gibi üzülürler fakat asla bana sırt çevirip sorgulamazlar kararrımı.

bu yazıya niye cevap vermek istedim biliyormusun tam bir sene önce tam bu zamanlarda evlendim eşimle. düğünü 1 2 hafta vardı yoktu ayrılmaya karar verdim o da bende. tek sebebimiz aileler arasındaki uyum sorunuydu. eşim zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirmiş. o nedenle bende tıpkı senin gibi nerde ne ucuzsa ne uygunsa onu yaptım. senin yanında bilezik konuşulmuş yine. bana almaya gittikleri bilezikleri ben düğünümde koluma takılınca gördüm. yine ses etmedim. seçtiğim istediğim eşyalar en uyduruk kıytırık şekilde geldi seçtiğim beyaz eşyalar bile istediğim şekilde gelmed. ben de eşimde ses çıkartamadık çünkü başımızda babamız yoktu ve sen de bir ben de birden fazla kaynana vardı çünkü annemizde yoktu.

bugün geldiğim noktayı söyleyim sana yaşadığım onca sinir krizleri yaşadığım eve adım atmama isteği,bir haftalık bebeğini kaybetme duygusu,eşinin baba tarafından nefret etme psikolog psikiyatri tedavisi ve ilaçlar...

benim psikolojim farklı bir aile kültürüne dayanamadı şimdi tutunacağım tek kolum da eşim kaldı. bütün bu süreç içinde ailesine karşı beni korumasaydı asla ayakta kalamazdım. hala yanındaysam onun sevgisinden ona olan güvenimden orda duruyorum. 1 sene içinde sindiremediğim çok şey oldu ama eşim hala her daim yanımda . yaptığım yanlışta da doğrudada. eğer sende şimdi ki nişanlının her zorluğunda seni her daim koruyacağını düşünüyorsan hiç düşünme aksini, ama eşinle ilgili tek bir şüphen varsa uzak dur. en dayanılmazı baş yastığındaki adamın bile sana sırtını dönmesi.

Allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:
bugün bu dediklerini konuştum cnm.. şu saatten sonra bizim için yapılabilecek birşey var ise eger bunu nişanlım yapmalı.ben adım atmam.

cevabı ne oldu sana peki ? bişey söyleyim sana tatlım seven erkek eşi olacak insanı korur kim olursa olsun ezdirmez :( umarım çözüm yolu bulup hayırlı haberlerle bize dönersin

Herkesin dediği gibi kayınvalidenizin böyle davranmaya cesaret etmesi nişanlınızın Sizi, Siz yokken nasıl temsil ettiğini gösteriyor.
Bana aynı şey yapılsaydı nişanlımı, annesini altına bulayıp sunsalar evlenmezdim.

Bir büyük böyle konuşuyorsa kalitesini, karakterini göstermiştir.
Suratını asan nişanlınızda olgunluğunu göstermiştir.
Bence duygusal olmayın.

bu yazıya niye cevap vermek istedim biliyormusun tam bir sene önce tam bu zamanlarda evlendim eşimle. düğünü 21 hafta vardı yoktu ayrılmaya karar verdim o da bende. tek sebebimiz aileler arasındaki uyum sorunuydu. eşim zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirmiş. o nedenle bende tıpkı senin gibi nerde ne ucuzsa ne uygunsa onu yaptım. senin yanında bilezik konuşulmuş yine. bana almaya gittikleri bilezikleri ben düğünümde koluma takılınca gördüm. yine ses etmedim. seçtiğim istediğim eşyalar en uyduruk kıytırık şekilde geldi seçtiğim beyaz eşyalar bile istediğim şekilde gelmed. ben de eşimde ses çıkartamadık çünkü başımızda babamız yoktu ve sen de bir ben de birden fazla kaynana vardı çünkü annemizde yoktu.

bugün geldiğim noktayı söyleyim sana yaşadığım onca sinir krizleri yaşadığım eve adım atmama isteği,bir haftalık bebeğini kaybetme duygusu,eşinin baba tarafından nefret etme psikolog psikiyatri tedavisi ve ilaçlar...

benim psikolojim farklı bir aile kültürüne dayanamadı şimdi tutunacağım tek kolum da eşim kaldı. bütün bu süreç içinde ailesine karşı beni korumasaydı asla ayakta kalamazdım. hala yanındaysam onun sevgisinden ona olan güvenimden orda duruyorum. 1 sene içinde sindiremediğim çok şey oldu ama eşim hala her daim yanımda . yaptığım yanlışta da doğrudada. eğer sende şimdi ki nişanlının her zorluğunda seni her daim koruyacağını düşünüyorsan hiç düşünme aksini, ama eşinle ilgili tek bir şüphen varsa uzak dur. en dayanılmazı baş yastığındaki adamın bile sana sırtını dönmesi.

Allah yardımcın olsun...

okurken agladım resmen. ben nişanlımla mutlu olacağıma yürekten inanıyorum.. neler yaşadık gördük.. denizleri geçip derede boğulmak istemıyorum.ama bu demek değilki söylenenleri unutacagım.

cevabı ne oldu sana peki ? bişey söyleyim sana tatlım seven erkek eşi olacak insanı korur kim olursa olsun ezdirmez :( umarım çözüm yolu bulup hayırlı haberlerle bize dönersin

bu tatsız meseleyi en kısada çözüme kavuşturmak için gerekli ortamları yaratacagını söyledi.

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuş..
Umarım ayrılır,hayatına yenı bır yol cızersın..
Bunu boyle yazmak cok ağır gelebılır ama suan senın goremedıgını bende dahıl olmak uzere bu konuyu okuyan herkes goruyor.
O adamdan sana ne eş,ne de sevgili olmayacak ..
Evlenseniz bile idare eden, fedakarlık yapmak zorunda kalan eşinle ve onun ailesiyle arada ezilecek olan sen olucaksın.
Sevgi herseyi halletmiyor malesef..
Hakkında en hayrlısı neyse Allah onu versın inş.

okurken agladım resmen. ben nişanlımla mutlu olacağıma yürekten inanıyorum.. neler yaşadık gördük.. denizleri geçip derede boğulmak istemıyorum.ama bu demek değilki söylenenleri unutacagım.

İnşallah herşey dilediğin gibi olur...

Sana nacizane tavsiyem, beklentilerini yüksek tutma, aynı yastığa baş koymadan önce kimse hakkında o şöyle biri diye kesin karar verme. Hele bir evlen... Çok güvenme. Hayatta en büyük destekçin "kendin" olsun.

beni sevdiğinden eminim. eğer ailesinin dolduruşuna gelse idi bugun yanıma asla gelmezdi.tanıyorum. hepimizin zaman zaman hataları oluyo saçmalıkları oluyo.donup kaldığımız anlar bizlerinde oluyo. asıp kesmek istemiyorum birden. ailesine kırgınlığım baki o ayrı. ama birlikte yola çıktığım adam bugün çok anlamıştı benim kırgınlıklarımı. buda önemli değilmi kızlar.yada ben kendimimi avutuyorum bilemiyorum.

bence bunları senı kandırmak ıcın soyluyor gercekten ıstese herseyı soyleyebılırdı orada sonucta sen esı olacaksın onun aılesı olacaksın onun annesı senın annen baban dısarda kalacak sız evlendıgnzde ama adam bellı etmıs kendını en azından bnm dısardan gozlemledgım bu ıns mutlu olursun da bn yanılırım ama bu tıpler evlenıncede aynı oluyor genelde

Bekarken laf torbası bol oluyor insanın, şöyle olur böyle yaparızlar, kimseye laf ettirmemler falan...

Evlenince iş değişiyor, erkek annesi ile eşi arasında kalıyor. Tabi genelde ikisine de birşey diyemiyor, en fazla karısına "bıktım artık sizin çekişmelerinizden"" diye sitemlerini kusunca kadının varolan sinir kat sayısını iki katlamış oluyor. Erkek en fazla bu kadar ezdirmiyor işte, sadece SUSARAK ve İZLEYEREK...

o zaman Allah kolaylık versin ama unutma ,bu gerçek ,sadece sen eşinle evlenmiyorsun ailelerde evleniyor. sen yeter ki gerçekten eşine güven gerisi gececek diyorlar bekliyorum. bir tavsiye asla taviz verme ve asla alttan alma kötü bilsinler ona göre adım atarlar. iyi ye iyi kötüye kötü ol. bir senede böyle insanlıktan çıktım işte :)

Bence nişanlını test etmeden evlenme yine annesi ile beraberken
annesini kızdıracak bir harekette bulun,sonra nişanlının hareketini
İzle seni kayıracak mı? Kızacak mı? Odun gibi mi duracak?
Sana nekadar değer veriyor bu başbaşayken anlaşılmaz başkaların
Yanındayken hareketler ve sonrası hayati belirleyicidir

Arkadaşlar düğünüme 1 ay kala sanırım ayrıldık :(
nişanlımın ailesi hafta sonu bize yemeğe geldiler..ne olduysa o aksam oldu.kendimi çok çaresiz hissediyorum şuan ve gerçekten nasıl davranmam gerekiyor bunuda bilmiyorum.gurur ve sevgim arasına sıkışığ kaldım.birde bitmek bilmeyen evlilik süreci stresleri..
nişanlımın ailesi bu süreçte bize hiç destek olmamış tamamen yapayalnız bırakmış bir aile. bu nişanlımın suçu değil diye kimse ailesini seçemiyor diye sürekli sustum sineye çektim olanı biteni.duymadım bana söylenenleri.ben aylarca nişanlımla birlikte neyi nerden en ucuza alabilirim diye dolaştım durdum.emek verdim.onun cebini kendi cebim gibi düşündüm..ailesinden daha çok acıdım ona belkide.nişanlımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum.biz bir gün bile uzak kalamıyoruz birbirimize.en şiddetli anlarda bile tekrar sarılabiliyoruz sımsıkı. yemekte olan olay şuydu; düğünde takılacak bilezikler ile ilgili yorum yapılıyordu.. bunu bile hakkıyla yapmayacaklarını anladım ama sustum.bilezikle mutluluk olmayacaktı sonuçta.ama insanın gururunuda krıyor bu değersizlik.yalan değil.. konu konuşulurken ben dedimki, bu mevzu nişanlım ve benim aramda ciddi problemlere yol açıyor.denizleri geçip derede boğulmaya gerek yok.ben nişanlımı seviyorum.benim bir beklentim yok dedim.istediğiniz gibi yapın dedim.. kayınvalidem sessizce oturuyordu. kayınpederim sen ne düşünüyorsun dedi eşine. kaynanam şu sekilde çıkıştı. ben konuşursam çok ağır konuşurum ! sok oldum resmen. elim ayağım titredi.bende anne ne düşünüyorsan ne söyleyeceksen söyle bileyim dedim.demez olaydım. bohça alışverişinden girdi evden çıktı. neyin eksik oğlumu götürüp götürüp aldırıyosun herşeyi dedi. bende herkesin bu süreçte emek verdiğini oğlunun en büyük destekçisi olduğumu kibar dille ifade etmeye çalıştım..oğlu aldıysa bende o ev için neler aldım yaptım.. :( sen daha bana şimdiden böyle cevap veriyorsun falanda filan demeye başladı.seni bu saatten sonra ortada bırakırım dedi. ben orda sustum kaldım.ağlamaya başladım.düşünsenize ne kadar gurur kırıcı bir durum. nişanlım ben yokmuşum gibi davrandı.beni sallamadığı gibi bizimle bizim hayatımızla ilgili konular konuşulurken yabancı gibi oturdu. giderken annemin ısrarı ile ellerini öptüm o zaman gururum onurum bir kez daha kırıldı.. nişanlımda suratıma bakmadan çekip gitti.çok kötüyüm.biraz olsun yorumlarınızla rahatlamak istiyorum.çünkü hatam yok.olsa hatamıda kabul etmeyi bilirim. :(

o nasıl bir cevapmış öyle hemde senin ailenin yanında ,sen ayrılmayacak olsan bile ailenin yerinde olsam gerekirsede zorla bitirtirdim bu işi,şimdiden diş gösteriyorlarsa evlendikten sonra nelere maruz kalırsın düşünemiyorum bile

canım kayınvalıden gercekten cok terbıyesızlık etmıs ama nısanlının tepkısız kalması cok daha buyuk bı sorun yanı bırde bu tartısma senın aılenın yanında yasanıyor gercekten saygısızlık ıyı dusun sonra pişman olma

nişanlına çok güvenme çünkü yürekli bir adam değil.

deniz geçtim sanırsın kocan senı derede kendısı boğuverir çünkü sinik bir tip anne ağzına bakıyor.

Kaynanan daha nişanlıyken böyle senin evinde sana saydırabiliyosa evlenince kimbilir neler söyler
Nişanlın daha evlenmeden annesinin yanındaysa evlnince kimbilir seni nasıl yalnız bırakacak..
Herşeyin hayırlısı deyip önüne bakmanı tavsiye ederim naçizane...
Çok sinirlendim şu an:47::47:

Kaynanan daha nişanlıyken böyle senin evinde sana saydırabiliyosa evlenince kimbilir neler söyler
Nişanlın daha evlenmeden annesinin yanındaysa evlnince kimbilir seni nasıl yalnız bırakacak..
Herşeyin hayırlısı deyip önüne bakmanı tavsiye ederim naçizane...
Çok sinirlendim şu an:47::47:

ok yaydan çıktı zaten kızlar.. bende beni bizi neler bekliyor bilmiyorum artık.:(

çok kötü şeyler yaşanmış gerçekten, nişanlınızın samimiyetine güvenemedim ben de diğer arkadaşlar gibi, ama eğer gerçekten samimiyse aynen ailesiyle gelirler o gün yaşananlar için annesi özür diler ve birdaha size karşı o şekilde davranmayacağına söz verir belki bu şekilde affedilebilir diye düşünüyorum, kendinizi bile bile ateşe atmayın her şeyde bir hayır vardır bu yaşadıklarınızın da elbet bir sebebi var iyice düşünün taşının gerekirse düğünü erteleyin iyice emin olana kadar. hakkınızda hayırlısı olsun

Back
X