takı takma işi her yerde bir şekilde yapılıyor
ama bu iş harbi harbi ticarete dönmeye başladı acayip geriliyorum o yüzden, düğüne eğlenmeye değilde ilerisi için yatırım görüyor çevremdekilerin bir çoğu :S
size yaşadığım, duyduğum, gördüğüm şeylerin hangi birini anlatayım ki :S
millet artık ilerde çocuğumun düğünü olur ya da sünneti vs için demiyorda takayım bana gelicek mantığı içinde. Bir yerde görmüştüm mesela gelini aldık geldik, gelinle damat arabadan hiç inmeden arabanın üstüne havlu açtılar, kayınbaba başında takıları aldı havluyu topladı gitti sonunda :S aa dedim burası da bi ilginçmiş gelini hiç indirmediler dedim, dediler ki takıyı kayınbaba aldı, ben aynen böyle :1shok: aaa oda nesi takı gelinin olmaz mı dedim niye olacak ki, o takıları şimdiye kadar onlar mı taktı sanki, adamın gittiği yerden geri geliyor onlar, ben dumurlarda sustum artık ne diyim :S
komşumuzun bir tanesinin kızı evlendi, işte gönlünden kopan getiren getirmeyen takılar takılmış, kızın annesi kim ne taktı hepsini not etmiş, sonra kızı annesinin evine gidince el öpmeye, ne dese beğenirsiniz, kızım şunlar şunlar fazladan geldi onları ver bana ben yeri gelince takarım , ben yine böyle :1shok: gelinden isteyememde sen ver demiş ki bu bahsettiğim komşumuzun durumları son derece iyi
son birşey daha, yine bir komşumuz sünnet yaptı bu yaz, önceden planları yapıyorlar tabi şuna şu kadar taktık filan diye, karı koca konuşuyorlar ya şundan gelmezse filan diye, adam diyorki getirmezlerse telefon açar isterim :1shok: neyse sünnet oldu bitti, tabi umduklarının bi çoğu gelmedi, sonra bir sürü lafını ettiler filancaya ben 2 altın takmıştım o bana 1 tane getirdi, filancaya takmıştım o hiç getirmedi bile diye :1shok:
sırf bunları gördükçe midem bulanır oldu, bu nasıl nizamdır bu nasıl mantıktır bilmiyorum :1no2: