bu gün çalıştığım yerde düğün var. dün akşamda vardı. sık sık da olur zaten.
gittiğim bir çok düğünde de karşılaşmışımdır zaten...
düğünün girişine bir masa, üstüne güzel bir örtü, kolonya, şeker, kimi zaman sigara vb. şeyler bulunur. birde kutu :uhm:
gelen misafirlerden zorla bağış toplanır gibi, gelenlerde ona kendilerini mecbur hisseder gibi içine bir zarf bırakırlar.
bana zaman zaman tuhaf gelmişti bu gün olduğu gibi.
biz o mutlu günümü paylaşırız sevdiklerimizle, hediye etmek isteyen ister, takı takmak isteyen taakar.
fakat bu mecburi görev gibi görülen elinde zarfla gelenlerin yaklaştığı masadan hiç hoşlanmıyorum. sanki düğünü sadece maddi menfaatler için yapılıyormuş gibi gösteriyor ya da ben çok ayrıntıya iniyorum.
sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ettim
a.s.
düğünün girişine bir masa, üstüne güzel bir örtü, kolonya, şeker, kimi zaman sigara vb. şeyler bulunur. birde kutu :uhm:
gelen misafirlerden zorla bağış toplanır gibi, gelenlerde ona kendilerini mecbur hisseder gibi içine bir zarf bırakırlar.
biz o mutlu günümü paylaşırız sevdiklerimizle, hediye etmek isteyen ister, takı takmak isteyen taakar.
fakat bu mecburi görev gibi görülen elinde zarfla gelenlerin yaklaştığı masadan hiç hoşlanmıyorum. sanki düğünü sadece maddi menfaatler için yapılıyormuş gibi gösteriyor ya da ben çok ayrıntıya iniyorum.
a.s.
sen çok doğru söylüyorsun canım...
burdada düğündeki yaşpasta nın üstünü paralarla donatırlar,pasta hiç gözükmez para gözükür....
ben senin düğününe geldim şunu taktım sende benimine gelip aynısını takacaksın mantığı var...fisfisfis
a.s.
bizim buralarda gelin ve damadın üzerine kurdela takılır takılarda ona iğnelenir. isteyen glin ve damadın önüne sepette konulabilir.
ama ilk takıyı ailler takar gerisi gelirse gelir.
Aaaaaa her iki adeti de ilk defa duydum inanın ki...:1shok:
Demek ki her yere göre değişiyor bu işler..
Konuya gelince elbette düğünler ticari değil,ama hani Allahım evlenene de ev kurana da yardımcı olur derler ya,eş dost takı,para takar.. Bir çok çift evlilik hazırlık hazırlıkları sırasındaki borçlandıklarını bu takılanlarla ödüyor di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?