20 yaşımdayken istemiyordum 33 oldum hala istemiyorum
hatta genelde 20li yaşlarda insanlar böyle şeylere daha meraklı olur da ileride bıkar, soğur. maddi külfetinden, tantanasından filan çekinir amaaaan ne gerek var, moduna gelir. yani herkes öyledir demiyorum tabi de benim gördüüm genelde öyle oluyor. 20lerin başında insanlar pek bilemiyor herhalde . yani şuna katılıyorum 20li yaşlardaki fikirler değişebilir. Ancak genelde düğün istemeyenin de sonradan ister olduğunu ben görmedim.
düğüne gitmezsen cahil kalırsın derken şöyle; her konunun cehaleti var. düğünde atom fiziği öğrenmeyeceksin elbette ama işte adet nedir ne olur ne biter ne yapılır filan onları öğrenirsin gidersen. bunun için her düğüne gitmeye tabi gerek yok. yine de bir kaç düğüne gidip gözlemlemekte fayda var. hele ki yakın zamanda niyetiniz varsa.
düğün istemeyip de düğün yapmamak aynı şey değil. genelde anne-baba illa olacak diyor, bi şekil yapılıyor. hele ki 20li yaşlarda evlenirseniz anne-babanıza söz geçirmeniz zor olur diye düşünüyorum. ilerideki yaşlarda biraz daha karışamıyorlar. yoksa deidğim gibi ben de asla istemedim hiç de sevmiyorum. ama ben ne dersem onu yapılır zira hem yaşım müsait hem masrafı neyse benim cebimden çıkacak, kimse karışamaz. sizde düğünü eşiniz, k.pederiniz yapacaksa maalesef uymanız gerekebilir.
Neyse herşey bir yana da adamın sizi dinlememesi, ciddiye almaz tavırları itici. yoksa bunlar eften püften meseleler. bi yolu bulunur.