Düğünlere gitmezsem cahil kalırmışım?

Bunu söyleyen aile bireyin sana şunu demek istemiş... Bak millet evlenirken nasıl düğün yapıyorlar, ne takılar takılıyor, ne tantanalar var bunları gör sende ilerde evleneceğin zaman daha azını isteme...
Hmmm, cehalet derken onu kastetti demek :110: altta kalmamak, gözü açık olmak için :KK53: tebrik ederim çözmüşsünüz, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi :D

Tabi canım düğüne gitmezsen cahil kalırsın. Bak mesela Einstein,Fleming,Pascal,Galilei,Newton hep düğünlerde öğrenmişlerdir bilimi..
Newton yercekimini nasıl buldu?Düğünde havaya atılan paralar ile.
Galilei düğünlere gidip döne döne göbek atmasa dünyanın güneşin etrafında döndüğünü nasıl keşfedecekti??
Lütfen mantıklı olun yani..düğünler önemlidir. .:halay:

Olabilir bence sorun değil illa olcak değil olmayınca cahilde kalmazsın güzel bi nikah salonunda musmutlu nikahın olsun oda yeter

Cehalet düğünlerle düzelseydi. Doğudakilerin çoğu cahil kalmazdı üç gün üç gece düğünle.

Yorumuna anlam veremedim biraz açar mısın ?? Ne alaka dugunler sadece dogululara mı özel ya da doğu insanın batılılara oranla daha cahil olduğuna yönelik istatistiksel bir veri mi var elinizde ? günümüz de batıda çok şık elit mekanlarda yapılan calgili cengili düğünlerin haddi hesabı yok ozaman o insanlar da cahil.

Hiçkimse doğru dürüst düğüne gitmemiş
Düğünlerin vazgeçilmez üyesi benim sanırım :D
Sever miyim sevmez miyim duruma göre değişiyor arkadaşlarım varsa çok eğlenceli çünkü beraber oynarken eğleniyorum ama akraba komşu düğünüyse sıkıcılığın dibi...
Cahillikle bi alakası yok bu arada annen demi bunları söyleyen:D

21 yaşındayım, ben bunları yapmayacağım demekten sıkıldım artik. Zamanı gelince görürler nasılsa diyorum.

Kasmayın kendinizi, düğün zamanı da baş ağrısıdır yoğun derslerdir uydurun bir şeyler geçsin gitsin.

bu düğün dernek işlerini sevmeyen bir ben varım zannediyordum.genç kızlık zamanlarımdan beri böyleyim ama.annemle ,her düğün,kına töreni öncesi kavga ederdik.sen ne biçim kızsın derdi bana.
ben düğünle evlenmedim.nikah oldu.
ama 7 ay önce oğlumu evendirdim.düğün yaptık,mecbur gittim:işsiz:
amma düğün videolarını izlerken,hi çoturmadığımı farkettik.oğlum bile diyor ki,anne ne biçim kaynanasın sen,gelenle gidenle ilgilenmek yerine pistten inmemişsin,her halayda varsın:halay:
içimde kalmış demek ki...

Düğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?
bende sevmezdim düğün dernek cok sevdiğim kişilerin düğünleri hariç kimseninkine gitmezdim. su an hiç cahil değilim :)
kına mına vb. toplantıları da sevmezdim. bende istemiyorum derdim
evlendim. kına yapmadım. düğün istemedim eşin istedi. mecbur yaptık.
nişan filan da yapmadım. istemede yüzügü taktık.

selam canım
yoooooo alakası yok yasla sevmeyince sevmezsin benım 31 yasında evlenen bir kız arkadasım vardı oda bu turlu merasimlerin topunuda hiç sevmezdi.ama babası dul karı gibimi gelın olcaksın dediolay orda bitti ona kalsa bişi yapmıcaktı.hatta dugunden birgun önce biz ablam ben kız arkdasım dısarda kahve içip yemek yedik.eve bi gittik anası eve ınsanları doldurmuss anamm kınalar karılmıs biz şoook:))) zorlada olsa kızı köseye oturtup tonlarca insanın ısrarı uzerıne kızcaz baskıyla eline az birşey koydurup bes dakka bekletip gönülleri olsun diye.sonra yıkadı ve az oturduk fln bize geçtik.ilerde su olabilir yasın daha kucuk.cook seversin birini.gittikçe fikirlerin bakıs seklın değişir.illa değişir değişmez deme değişiyor bazı kesin seyler değişmez ama kucuk seyler değişebilir.heves etmeye baslarsın basta etmediklerine sonrada yaparsın.annen evlenmeni istiyor ve onun bildiği adet görnekleri yapasın istiyor.onun yetişme hayat sekli ortam ve gördükleriyle alakalı.kırmamanı öneririm lafta olsa arada git yanında ama sen yinede bildiğini yap.gitmezsen kayıp olmaz.kaybetmezsin ama su var cok dugune gidince kımınkı daha nasıl iyi duzenlenmiş kımınkı nasıl bilmemne fln bunlara dkkat edersin gide gide.oda içinde evlenme merakı varsa sevgilinde varsa daha cok ilgini çeker olay bu benım dusunceme göre..sevgiler

20 yaşımdayken istemiyordum 33 oldum hala istemiyorum
hatta genelde 20li yaşlarda insanlar böyle şeylere daha meraklı olur da ileride bıkar, soğur. maddi külfetinden, tantanasından filan çekinir amaaaan ne gerek var, moduna gelir. yani herkes öyledir demiyorum tabi de benim gördüüm genelde öyle oluyor. 20lerin başında insanlar pek bilemiyor herhalde . yani şuna katılıyorum 20li yaşlardaki fikirler değişebilir. Ancak genelde düğün istemeyenin de sonradan ister olduğunu ben görmedim.
düğüne gitmezsen cahil kalırsın derken şöyle; her konunun cehaleti var. düğünde atom fiziği öğrenmeyeceksin elbette ama işte adet nedir ne olur ne biter ne yapılır filan onları öğrenirsin gidersen. bunun için her düğüne gitmeye tabi gerek yok. yine de bir kaç düğüne gidip gözlemlemekte fayda var. hele ki yakın zamanda niyetiniz varsa.
düğün istemeyip de düğün yapmamak aynı şey değil. genelde anne-baba illa olacak diyor, bi şekil yapılıyor. hele ki 20li yaşlarda evlenirseniz anne-babanıza söz geçirmeniz zor olur diye düşünüyorum. ilerideki yaşlarda biraz daha karışamıyorlar. yoksa deidğim gibi ben de asla istemedim hiç de sevmiyorum. ama ben ne dersem onu yapılır zira hem yaşım müsait hem masrafı neyse benim cebimden çıkacak, kimse karışamaz. sizde düğünü eşiniz, k.pederiniz yapacaksa maalesef uymanız gerekebilir.
Neyse herşey bir yana da adamın sizi dinlememesi, ciddiye almaz tavırları itici. yoksa bunlar eften püften meseleler. bi yolu bulunur.
Adam değil yalnız annemin sözleri bunlaro_O biliyorum cahillik konusu adetleri öğrenmem lazım diye ama sevemiyorum bir türlü. Düğün konusunda da çok bilgili değilim açıkçası ama ufacık düğün salonuna bin kişi sığdırmaya calışmaktansa(ki karşı taraf bunu talep etse bile) gerekirse evlenmem daha iyi diyorum

selam canım
yoooooo alakası yok yasla sevmeyince sevmezsin benım 31 yasında evlenen bir kız arkadasım vardı oda bu turlu merasimlerin topunuda hiç sevmezdi.ama babası dul karı gibimi gelın olcaksın dediolay orda bitti ona kalsa bişi yapmıcaktı.hatta dugunden birgun önce biz ablam ben kız arkdasım dısarda kahve içip yemek yedik.eve bi gittik anası eve ınsanları doldurmuss anamm kınalar karılmıs biz şoook:))) zorlada olsa kızı köseye oturtup tonlarca insanın ısrarı uzerıne kızcaz baskıyla eline az birşey koydurup bes dakka bekletip gönülleri olsun diye.sonra yıkadı ve az oturduk fln bize geçtik.ilerde su olabilir yasın daha kucuk.cook seversin birini.gittikçe fikirlerin bakıs seklın değişir.illa değişir değişmez deme değişiyor bazı kesin seyler değişmez ama kucuk seyler değişebilir.heves etmeye baslarsın basta etmediklerine sonrada yaparsın.annen evlenmeni istiyor ve onun bildiği adet görnekleri yapasın istiyor.onun yetişme hayat sekli ortam ve gördükleriyle alakalı.kırmamanı öneririm lafta olsa arada git yanında ama sen yinede bildiğini yap.gitmezsen kayıp olmaz.kaybetmezsin ama su var cok dugune gidince kımınkı daha nasıl iyi duzenlenmiş kımınkı nasıl bilmemne fln bunlara dkkat edersin gide gide.oda içinde evlenme merakı varsa sevgilinde varsa daha cok ilgini çeker olay bu benım dusunceme göre..sevgiler
Tabikide değişmez demiyorum sadece ustelemeleri hoşuma gitmiyor. Düğün konusunda da diyorum mesela genelde cogunluk düğün salonunda yapiyor bizim burda e öyle evlenmek yerine hic düğün yapmam daha iyi ama kina mina yok yani gitsem bile somurtup oturuyorum köşede genelde :deli:

öncelikle 20 yaşına gelmişim fikrim değişir mi sorusuna evet değişir, 30 dayım 20 yaşındaki halimle zıt olduğum çok fazla konu var.

elbette istemediğiniz bir şeyi yapmayın.

ama annenizin haklı olduğu yerler de yok değil bence. ama tabi size ters geliyordur şimdilerde, siz de haklısınız.

kalp kırmadan ben böyleyim deyip kapatın konuyu, konu gene açılır da, çok katı olmayın siz, fikirler değişebilir elbette.

Tabikide değişmez demiyorum sadece ustelemeleri hoşuma gitmiyor. Düğün konusunda da diyorum mesela genelde cogunluk düğün salonunda yapiyor bizim burda e öyle evlenmek yerine hic düğün yapmam daha iyi ama kina mina yok yani gitsem bile somurtup oturuyorum köşede genelde :deli:
hersey istediğin gibi olsun inş simdlik he de geç zamanı gelınce dusunceni söylersin

Hiçkimse doğru dürüst düğüne gitmemiş
Düğünlerin vazgeçilmez üyesi benim sanırım :KK70:
Sever miyim sevmez miyim duruma göre değişiyor arkadaşlarım varsa çok eğlenceli çünkü beraber oynarken eğleniyorum ama akraba komşu düğünüyse sıkıcılığın dibi...
Cahillikle bi alakası yok bu arada annen demi bunları söyleyen:KK70:
Evet annem onlarda cok gitmemis o yuzden evlenirken cok zorluk cekmis hatta dugunde anneannem piste cikmadan dans etmeyi öğretmiş annemle babama:KK59:

Düğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?
aa sen bılmıyor musun dugunlerın sonunda egıtım verıyorlar master yapıyorsun :D

takma kafanı :D he de gec bıldıgını yap

Gitmezsen cahil kalmazsın o ayrı da.bende düğüne derneğe gitmeyip annesini üzenleri anlamam hiç. Bende sevmezdim ama annem üzülmesin diye giderdim. Bu anneler için gurur kaynağı gibi bişey. Değer mi Canını yediğim annemin canını sıkmaya

Back
X