Düğünü kim yapar acil yardım

Düğün yapacak durumumuz yoksa yapmam nikahla biter gider.Onun yerine balayına giderim.Bende çalışıyorum beraber yaparız kaç yaşımıza geldik anamızdan babamızdan paramı alıcaz düğün için.Okutmuşlar bu yaşımıza getirmişler zaten.Ha birilerinin gönlünden bişey kopar o ayrı.

Size bagli.
Geleneksel bir aile yapiniz varsa nisanlinizla beraber, o zaman dugun erkek tarafinindir. Fotografci ,davetiye her seyiyle erkek tarafinindir. Nikah memuruna da parayi erkek verir. Nisan kiz tarafina ait olur. Ama derseniz ki modern usulde evleniyoruz,aileler karismayacak,o zaman her seyi nisanlinizla beraber ortak odersiniz.

Erkek yapar. Zorla yaptırın. Pek tabii Gelinliği de erkek alır. Tabii ki fotoğrafı da erkek ayarlar, davetiyeyi de o bastirir,gelin arabasını da erkek süsler. Davulcuya da dolar saçar, araba önüne atlayan çocuklara zarfla parari da damat verir. Sizin , annenizin,kız kardeşlerimizin ve yengelerinizin, şehir dışından gelen yakın arkadaşlarınızın ve teyselerinizin şişirilmiş kuaför parasını da erkek öder. duvak açarken besi bir yerde takar. Takmak demişken; Ayrıca agirliginca -hadi kilo olmasın artık altın çok pahalli ama gram da olsa- altın takar.
Kaç kilosun mesela? 57 mi?
Düğüne kadar biraz karbonhidratı abart,az kilo al. Tam 60a yuvarlarsiniz . 60 gram altın iste
Bence olması gereken budur

Nişanı biz yaptık
Denizlili
Onlar esnaf durumu iyi☺️☺️

Eee madem geleneksel takılıyorsunuz düğünü onlar yapmalı

Yok moderniz her şey 50-50 derlerse o zaman nişanın yarıparasını size versinler

Bana karşı taraf paragöz maddi olarak size yıkılmaya çalışıyor geldi. Açıkça böyle derdim ben olsam istemeyen çeker gider

Kendi adima konusayim.
Asla dugunu ne aileme odetirim nede kendim 1 kurus veririm. Bizde dugunu erkek tarafi yapar. Parasi yoksa dugunsuz giderim, varda yapmiyorsa ozaman isler degisir bende vermem enayi dglm. Bizim yorede boyledir.

Herseyimi kpler odedi. Senin ne eksigin var cnm. Sizin yoredede boyleyse geri vites atma. Durumu yoksa o ayri.

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Davetiye fotoğrafçı nikah memuru düğün masrafın kim öder?
Sizler nasıl evlendiniz. Acil yardım
Elde avuçta varsa ailelerde ; kına size düğün karşı tarafa oluyor..Bu şekilde ortaklik..
Elde avuçta yok ise ailelerde; siz ve nisanlinizin bütçesi ile oluyor..

Bu devirde o yapar bu yapar kalmadı artık ya eger iki tarafta çalışıyorsa ortak yapın gitsin biz eşimle öyle yaptık yardım etmek isteyen de eder takısını takmak isteyen de takar bence insanlara gönülsüzse dayatmamak lazım bana gönülsüz alınan bir mendili bile kullanmam

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Bakın böyle olaylar hassastır. Ve bence kurallara göre olmamalı. Ayıp değil günah değil. Ortak bir yuva kuruluyor ise herkes elini taşın altına koyacak. Senin ailende gerektiğinde yardım edecek biz karışmayız denmemeli çok yanlış. Bu cinsiyet işi olamaz. İşimize gelince hepimiz eşitlik diyoruz. Evlenirken erkek ödesin diyoruz hata ediyoruz. Bence ailen senin için bu fedarkarlışı yapmalı. He ortada maddi yetersizlik varsa tabiki insanlar olmayanı nasıl versin

Valla biz sadece evde nişan ve mekanda düğün gibi kına yaptık düğün istemedik ve ortak yapmayı teklif ettik kafa temiz 🤷‍♀️

Nişanı siz yaptıysanız düğünü onlar yapacak. Zaten normali de böyle olur. Bizde de erkek tarafı yapmıştı. Nişan olmasa ortak yapın derdim ama... Düğün nişana göre çok masraflıysa eğer sizde yardımda bulunabilirsiniz.

Son düzenleme:
İki ay önce evlendim. Evlenecek olgunluğa eriştiğimiz ve sorumluluk sahibi insanlar olduğumuz için ailelerimize hiçbir destek istemediğimizi herşeyi kendimiz yapacağımızı söyledik. Ailelerin işine gelmedi bu durum ama ısrar ettik. Tüm eşyaları ve gelinliği onay almadan tek başımıza çıkıp seçip aldık. Düğün istemiyorduk aileler ısrar edince tamam ama onu da biz yaparız dedik. Pandemi sebebiyle düğünü iptal ettik nikah ve sonrasında yakınlarla yemekle evlendik. Altınları da biz aldık. Herkes mutlu oldu en ufak sıkıntı çıkmadı kimsenin huzuru bozulmadı.

Kadın haklarını isteyerek elde edemeyeceğimizi hepimizin artık anladığına eminim. Hak alınıyor. Algıyla alınıyor. Gerekirse kendi ailemize iş arkadaşımıza instagramdaki ilkokul arkadaşımıza “beni/kız alıyorlar” kalıbından çıktığımızı göstermemiz gerekiyor. Bu bu yolda küçük bir örnek.

Burada açılan evlilikle ilgili konuların büyük kısmı evlilik sürecinden gelen sıkıntılar. Huzur istiyorsanız başka bir orta yol bulmak imkansıza yakın.

Yorumumu kişisel algılamayın lütfen

Back
X